Vodné fajky
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vodne fajky
Tiez zhanam nieco nove kedze sa mi rozpadla moja turecka "kvalita". Viete mi odporucit nieco z tych vacsich a najlepsie dvojhadicovych? Pozeram ten www.smoking-shisha.de ale zatial mi nic do oka nepadlo.
p4ra: Ak by sme nieco vybrali tak by sme mohli zobrat spolu nech usetrime na postovnom z nemecka.
p4ra: Ak by sme nieco vybrali tak by sme mohli zobrat spolu nech usetrime na postovnom z nemecka.
-
jin
VIP
United Parcel Service - slovenská divízia operuje pod skratkou SPS.
-
k0mk0
Amateur
tak UPC a UPS je rozhodne rozdiel teda 
Viper1993 -> väčšinou sa bráva 1x mesačne a nakúpi sa toho toľko že je pošta v EÚ zadarmo
Viper1993 -> väčšinou sa bráva 1x mesačne a nakúpi sa toho toľko že je pošta v EÚ zadarmo
-
jin
VIP
viper1993: Objednávka sa robí raz mesačne, p4ra berie tiež cez mňa, kľudne sa môžeš pridať. Zatiaľ to vyzerá tak, že sa opäť bude brať zo smoking-shisha, no pokiaľ nájdeš iný shop s podobne bohatým sortimentom a tovarom na sklade a cenami, tak nebudeme protestovať
Inak môžem vedieť, prečo má byť dvoj-šlauchová?
Inak môžem vedieť, prečo má byť dvoj-šlauchová?
-
viper1993
Medium Professional
Jasne, nesuri to takze kludne pockam kym budu brat viaceri.
Mozno by ani nemusela byt dvoj-slauchova no nikdy nefajcim sam takze zda sa mi byt pohodlnejsie keby mala 2 slauchy. Prenasat ju nebudem takze by som bral nejaku z tych vacsich a mohutnejsich.
Mozno by ani nemusela byt dvoj-slauchova no nikdy nefajcim sam takze zda sa mi byt pohodlnejsie keby mala 2 slauchy. Prenasat ju nebudem takze by som bral nejaku z tych vacsich a mohutnejsich.
no boze C/B detail
no ja som tiez radsej za dvojslauchovu lebo ked fajcime piato-siesti tak je to uz hroza
mam nevychovanich vodnofajkarov...treba im to trhat z ruk
no ja som tiez radsej za dvojslauchovu lebo ked fajcime piato-siesti tak je to uz hroza
mam nevychovanich vodnofajkarov...treba im to trhat z ruk
-
jin
VIP
Pri viac šlauchových fajkách to už stráca to čaro a ide len o to, aby každý čím viac nadymil. Čaro a kúzlo vodnej fajky je práve o tolerancii a trpezlivosti o kruhu priateľov ktorí konverzujú, pričom si jeden od druhého podávajú šlauch a nie že si ho šklbú z ruky. Pri viacerých šlauchoch sa ten pokoj stráca, práve naopak, v prípade, že fajka nemá samoupchávací mechanizmus pribúdajú starosti so zapchávaním.
Pokiaľ to vyslovene nie je tak, že si v kruhu nedočkavých kamarátov, ktorým ide len o dymenie a nie o relax, tak však radšej zober dvoj šlauchovú...
Osobne mám však všetky s jedným vývodom, aj keď na Aladine mám adaptér. Nevyužitý.
Pokiaľ to vyslovene nie je tak, že si v kruhu nedočkavých kamarátov, ktorým ide len o dymenie a nie o relax, tak však radšej zober dvoj šlauchovú...
Osobne mám však všetky s jedným vývodom, aj keď na Aladine mám adaptér. Nevyužitý.
no sak toto
neviem ich vychovat
neviem ich vychovat
-
rufus59
Light Professional
Chcem sa tiež spýtať, lebo by som chcel potom ked budete objednávať objednat menšiu vodnu fajku aby som mal niečo aj u priatelky. Rozmýšlal som tak okolo 30 eur z smoking-shisha. Pozerali sme Fialovu Aladin tree. Čo si myslíte oplatí sa tá vodná fajka ? Nechcem veľmi veľkú ani malú taký stred. Za názory ďakujem
http://www.smoking-shisha.de/de/Wasserp ... 47-cm.html
http://www.smoking-shisha.de/de/Wasserp ... 47-cm.html
-
k0mk0
Amateur
Rufus59 -> podľa mňa Aladinky sú nič moc, keď chceš kvalitnú a malú fajku..byť teobu beriem niečo z tejto kategórie 
http://www.smoking-shisha.de/de/Wasserp ... 35-cm.html
btw - do prdele akurát majú 200g SB BlueMist
http://www.smoking-shisha.de/de/Wasserp ... 35-cm.html
btw - do prdele akurát majú 200g SB BlueMist
tak tak... jednohadicová je lepšia... tiež mám kúpený adaptér už 2 roky a použili sme ho dokopy asi 3x na test a dosť... radšej naložím 2-3-4 vodnice naraz keď nás je viac...
-
rufus59
Light Professional
Tak až taku malu, nie niečo okolo 50 cm som si predstavoval 
Edit : lepšie cenove ponuky, zobral by som toho hneď viac ako vodnu
Edit : lepšie cenove ponuky, zobral by som toho hneď viac ako vodnu
Tak na tej stránke majú všetko vypredané takže ...ale však na slovensku máš dosť vodných okolo 50cm.
-
jin
VIP
rufus59: Pokiaľ to má byť niečo do 50cm a v rozumnej cene myslím, že Aladin Tree nebude krok vedľa. Skús sa spýtať javatara, myslím, že on ju má.
Samozrejmosťou je iný šlauch, ale inak jej nič nie je.
-
javatar
Hardcore addict
jin si pamata dobre ze ju mam ale objednaval som ju pre brata (ktory este zije s rodicmi viac ako ja) - bol vsak plne spokojny a co sme raz spolu fajcili tak ziaden problem... cez vikend idem opat do rodicovskeho domu, Kayu vortex aj tesnenie mam uz pripravene, elementy 2 tyznde luhovane tak ak si s brachom opat sadneme tak si mozem pripravit odpoved na vsetky otazky ktore mi tu napisete...
ale myslim ze v tomto poste sa neaka dobra fajka za rozumnu cenu najde...
ale myslim ze v tomto poste sa neaka dobra fajka za rozumnu cenu najde...
-
vrabciak94
Amateur
Jaaaaj blue mist od starbuzzu skladom, az sa mi slinky zbiehaju
Urcite ho vezemem nakolko tento 7 elements blue breeze mi chuti ako mydlo/osviezovac do WC (skoro mesiac odstaty). Neviem sa dockat na koniec mesiaca a objednavku
:)
-
rufus59
Light Professional
Chcem sa spýtať ktorý vortex objednať na Aladin Tree ? Aky je v tom rozdiel ktorý poprípade bude lepšie sedieť.
http://www.smoking-shisha.de/de/Tabakko ... hwarz.html
-
k0mk0
Amateur
rufus59 -> na tom nezáleží, postačí správne s tesnenie a ak nebude sedieť tak vlhká vreckovka 
-
javatar
Hardcore addict
tak sme vcera s brachom k vodnici zasadli a mozem pisat postrehy:
najskor ku fajke Aladin Tree:

velmi dobry tah - pre LoO by sice bolo malo dierok, faktom je ze tam ziadne dierky do spolocneho priestoru nevedu takze to brzdi vzduch menej nez kolkokolvek dierok (klasicke 2 dierky na slauch a ventil samozrejme su)
velmi dobra stabilita fajky - tvar vazy + nizsie tazisko sposobuju ze fajku je mozne mat aj na stole a tak lahko nespadne, velmi dobra vec

treba k nej iny slauch, ten stock proste nestaci
No a teraz k nalozi:
Jeff's seven elements: Strawberry cream
Setup
Fajka:
Vyssie spomenuta aladin tree
Korunka:
Kaya vortex spolu s tesnenim na nu urcenym
Tarbus:
Improvizovany z alobalu, uhliky sa mi velmi nechceli dokonale rozpalit, potom som ho uz dal dole
Slauch:
stock od fajky
Uhliky:
Cocobrico 2 kusy
Kvapalina:
Voda
Difuzor:
Nie
Lad:
Nie
Vlastnosti tabaku
Konzistencia:
Ako som si namiesal taky som mal. Teda ziadne stonky len tabakove listy. Takmer 30g raz premyteho tabaku som zalial 1 melasou a nechal 2 tyzdne luhovat v pohary od dzemu. Nebolo to velmi vhodne prostredie nakolko ten pohar je dost vysoky a uzky, preto bol tabak pravidelne pretriasany a miesany. Napriek tomu sa nedokazalo udrzat tabak homogennym v celom pohari.
Melasa:
Tekuta ako od elementov. Pekne vsiakla do tabaku.
Vlhkost:
Na spodku pohara bol tabak z ktoreho melasa kvapkala. Na vrchu bol "len vlhky". Cize stale sa lepil na ruky aj klieste ale nebol skratka ako ten dole. Do korunky som nalozil vyvazenu zmes aj zo spodu aj z vrchu pohara.
Spravanie:
Trosku som sa bal tej suchsej zlozky tabaku ale spraval sa ako sa tabak spravat mal. Po dofajceni mi ostal len spaleny vrch a mastny tabak pod nim, co ale prikladam tomu ze som bol lenivy ist dat na plynovy sporak dalsie cocobrico.
Dym
Hustota:
Spociatku slaby, neskor som zmajstroval tarbus, uhliky sa rozpalili poriadne a dym ako sa patri. Husty, pomaly, dobre sa robili o-cka aj french inhale.
Lahodnost:
Ten "cream" v nazve neklame. Velmi prijemne posobil na podnebie aj v nose.
Zmeny hustoty:
Sposobene tym ze uhliky som nemal poriadne rozpalene cele, iba po jednej strane. Inak si udrzal az do konca fajcenia konstatny hustotu.
Aroma
Jahodky. Nic viac dodavat netreba.
Chut:
Sila:
Chut bola vyrazna, lahko identifikovatelna a nebola chemicka.
Charakter:
Jahodky so sladkou smotanou - ako keby ste pili jahodovy koktejl (samozrejme nie az tak vyrazne).
Aftertaste:
Velmi jemna sladka chut v ustach.
Buzz:
Nie som si isty celkom co sa pod tymto nazvom skryva, ale ak sa jedna o nikotinovy nastup cititelnym v hlave tak na to by som potreboval trosku viac nikotinu. Tabak samozrejme naladil pohodovo (co ma opat na svedomi nikotin ale v trosku inej miere) takze by som ho nazval primeranym.
Pachut:
Ziadna. Trosku som sa bal lebo tabak v pohari ma mierne chemicku aromu, do chuti sa to ale neprenieslo.
Vydrz
Doba trvania:
80 minut. Vydrzal by aj dlhsie ale po narocnom dni sme mali obaja dost a rozpalovat dalsi uhlik sa mi uz vazne nechcelo.
Rozbeh:
Chut bolo citit uz po par potiahnutiach. Jemny dym taktiez. Po nasadeni tarbusu to islo do husteho dymu rychlo.
Dojazd:
Dym sa zacal stracat, chut a uhliky tiez. Nic neprijemneho sa nestalo.
Celkovo
Na to kolko veci som pokaslal (uhliky, luhovanie tabaku) to bol skvely fajciarsky zazitok. Na chut jahod som zatazeny uz od malicka a tento tabak moje ocakavania jednoducho splnil. Vdaka komplikaciam (mojou vinou) hodnotim toto fajcenie na 4/5 bodov, myslim si vsak ze v rukach zrucnejsieho vodnofajkara by nemal problem zaskorovat aj 5.
najskor ku fajke Aladin Tree:
velmi dobry tah - pre LoO by sice bolo malo dierok, faktom je ze tam ziadne dierky do spolocneho priestoru nevedu takze to brzdi vzduch menej nez kolkokolvek dierok (klasicke 2 dierky na slauch a ventil samozrejme su)
velmi dobra stabilita fajky - tvar vazy + nizsie tazisko sposobuju ze fajku je mozne mat aj na stole a tak lahko nespadne, velmi dobra vec
treba k nej iny slauch, ten stock proste nestaci
No a teraz k nalozi:
Jeff's seven elements: Strawberry cream
Setup
Fajka:
Vyssie spomenuta aladin tree
Korunka:
Kaya vortex spolu s tesnenim na nu urcenym
Tarbus:
Improvizovany z alobalu, uhliky sa mi velmi nechceli dokonale rozpalit, potom som ho uz dal dole
Slauch:
stock od fajky
Uhliky:
Cocobrico 2 kusy
Kvapalina:
Voda
Difuzor:
Nie
Lad:
Nie
Vlastnosti tabaku
Konzistencia:
Ako som si namiesal taky som mal. Teda ziadne stonky len tabakove listy. Takmer 30g raz premyteho tabaku som zalial 1 melasou a nechal 2 tyzdne luhovat v pohary od dzemu. Nebolo to velmi vhodne prostredie nakolko ten pohar je dost vysoky a uzky, preto bol tabak pravidelne pretriasany a miesany. Napriek tomu sa nedokazalo udrzat tabak homogennym v celom pohari.
Melasa:
Tekuta ako od elementov. Pekne vsiakla do tabaku.
Vlhkost:
Na spodku pohara bol tabak z ktoreho melasa kvapkala. Na vrchu bol "len vlhky". Cize stale sa lepil na ruky aj klieste ale nebol skratka ako ten dole. Do korunky som nalozil vyvazenu zmes aj zo spodu aj z vrchu pohara.
Spravanie:
Trosku som sa bal tej suchsej zlozky tabaku ale spraval sa ako sa tabak spravat mal. Po dofajceni mi ostal len spaleny vrch a mastny tabak pod nim, co ale prikladam tomu ze som bol lenivy ist dat na plynovy sporak dalsie cocobrico.
Dym
Hustota:
Spociatku slaby, neskor som zmajstroval tarbus, uhliky sa rozpalili poriadne a dym ako sa patri. Husty, pomaly, dobre sa robili o-cka aj french inhale.
Lahodnost:
Ten "cream" v nazve neklame. Velmi prijemne posobil na podnebie aj v nose.
Zmeny hustoty:
Sposobene tym ze uhliky som nemal poriadne rozpalene cele, iba po jednej strane. Inak si udrzal az do konca fajcenia konstatny hustotu.
Aroma
Jahodky. Nic viac dodavat netreba.
Chut:
Sila:
Chut bola vyrazna, lahko identifikovatelna a nebola chemicka.
Charakter:
Jahodky so sladkou smotanou - ako keby ste pili jahodovy koktejl (samozrejme nie az tak vyrazne).
Aftertaste:
Velmi jemna sladka chut v ustach.
Buzz:
Nie som si isty celkom co sa pod tymto nazvom skryva, ale ak sa jedna o nikotinovy nastup cititelnym v hlave tak na to by som potreboval trosku viac nikotinu. Tabak samozrejme naladil pohodovo (co ma opat na svedomi nikotin ale v trosku inej miere) takze by som ho nazval primeranym.
Pachut:
Ziadna. Trosku som sa bal lebo tabak v pohari ma mierne chemicku aromu, do chuti sa to ale neprenieslo.
Vydrz
Doba trvania:
80 minut. Vydrzal by aj dlhsie ale po narocnom dni sme mali obaja dost a rozpalovat dalsi uhlik sa mi uz vazne nechcelo.
Rozbeh:
Chut bolo citit uz po par potiahnutiach. Jemny dym taktiez. Po nasadeni tarbusu to islo do husteho dymu rychlo.
Dojazd:
Dym sa zacal stracat, chut a uhliky tiez. Nic neprijemneho sa nestalo.
Celkovo
Na to kolko veci som pokaslal (uhliky, luhovanie tabaku) to bol skvely fajciarsky zazitok. Na chut jahod som zatazeny uz od malicka a tento tabak moje ocakavania jednoducho splnil. Vdaka komplikaciam (mojou vinou) hodnotim toto fajcenie na 4/5 bodov, myslim si vsak ze v rukach zrucnejsieho vodnofajkara by nemal problem zaskorovat aj 5.
-
k0mk0
Amateur
javatar ja som toto včera doma zmixoval tiež, asi o 2h som to aj fajčil a bolo to v celku dobré, 40g ready som 1x premyl a zalial polovicou flaštičky. Uložil som si ho do vákuovej dózy a 1x denne to pre istotu celé prehrabem, rovnako ako aj druhá príchuť guava&guarana