Chladenie na Phenom 955 - výber novej dosky dosky

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Chladenie na Phenom 955 - výber novej dosky dosky

Príspevok od používateľa Sapo »

Zdravíčko páni.

Dneska som bol kúpiť od jedneho chlapíka AMD Phenom II X4 955 3.2GHz.
Mám chladič AC Freezer 64 Pro PWM a zrejme mu vôbec nestíha. Momentálne teploty vo Windowse 55°C čo mi príde veľmi veľa na lidle. V hre som nameral až 71°C!!! Radšej som to ihneď vypol.
Takty mám deffault, vcore 1.392v
Nechce sa mi veriť, že Freezer ho nevie uchladiť.

Ešte jedna vec. Naniesol som teplovodnú pastu na CPU, zakryl som celú plochu CPU pastou a dal som na to chladič. Po asi 10 min som dal chladič dole a pasta bola otlačená dosť po bokoch. V strede bol asi 1cm miesta, kde nebola vôbec pasta. Tak som dal kvapku aj na to miesto kde nebola. Môže to mať niečo s tými vysokými teplotami? Chladič je upevnený dobre, drží ako priklincovaný.

Skriňa CM Elite 330, vzadu jeden 1300ot. 120mm fan a v predu 120mm fan asi 1000ot.

Rozpočet 40€

Rozmýšlal som nad
http://www.tichepc.sk/Noctua-NH-U9B-SE2 ... =001005009

ale neviem či ho vopchám do mojej Elitky.

Ďakujem za názory.

EDIT: EDIT: doprava 7.97 € s DPH, to už je výrazne nad môj rozpočet, budem musieť zobrať niečo s iného obchodu.

EDIT: čo Scythe Ninja 3? to by som mal dokonca bez poštovného. Alebo Mugen 3?.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Chladenie na Phenom 955 (problém?)

Príspevok od používateľa Thommas »

Kukni U12P po bazároch, ak máš šťastie tak nájdeš za 35€.

http://pc.bazos.sk/inzerat/9640687/Noct ... 2P-SE2.php napr toto, i keď je to 44€ ale maximálne sa oplatí. Dokonca to máš osobne, takže ešte menej.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

úplne rovnaký problém som mal aj ja s box chladičom. Nakoniec sa to samo ustálilo na 33c v idle. Netuším ako.
edit: revízia to je C3? Hry nehraj. 65c je už maximálna teplota pre Deneb.
Sapo
Addict
Addict

Asi to zajtra zoberiem do školy na prax a budem sa s tým hrať. Potom dám vedieť.

//autoeditácia príspevku (12 Okt 2011, 21:30)
No nejako to tu umrelo. Na PC.sk sú zapísané plné dve strany a tu 3 posty. :D
No nič.
Nakoniec som chybu odhalil, nebola v procesore, ale v základnej doske alebo ramke.
Skúsil som ten procesor u kamoša a išiel úplne normálne s teplotami do maximálne 56°C (doma mi to padalo už pri 60°C v záťaži) a ešte to bolo mierne prevoltované.
Takže mi neostáva nič ako kúpiť novú dosku s ramkou. Možno mi pomôžete s výberom, lebo sa neviem rozhodnúť.

Cenový strop 70€
Mám vyhliadnuté:

Gigabyte 870A-USB3L
Najväčší kandidát. Nevýhoda je asi iba v dvoch slotoch na RAM, ale viac ako dva asi určite nebudem potrebovať. Zo začiatku kúpim 1x4GB RAM a po čase možno ďalšiu. Ale ako sa tak poznám, tak po roku aj pol ju predám. :D Výhoda USB3.0 , SATA III.
0
Gigabyte GA-880GM-UD2H
Na tejto doske sa mi páči hlavne integrovaná grafika ktorú by som v budúcnosti možno využil. (ako náhradu keby predám moju súčastnú GPU), ale nepáči sa mi že je mATX. Je to tam také napchaté všetko a tiež sa mi nepáči layout dosky, konkrétne SATA konektorov.

MSI 870A-G46, ale viac sa mi pozdáva ta Gigabajtka. čo myslíte? Alebo mám kúpiť úplne inú dosku?

Gigabyte MA770T-UD3
Táto doska je takmer taká istá ako moja, akurát ma podporu DDR3 RAM a iný chipset. Inak to isté.

Čo myslíte? Budem objednávať z tejto stránky.
Thx za názor.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Chladenie na Phenom 955 - výber novej dosky dosky

Príspevok od používateľa Thommas »

Ako som ti písal na Skype, ja som za MSI.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

napetie 1.35v a FSB (CPU bus) na 200MHz. Potom skontroluj aj ostatné hodnoty. Moja doska sama nastavila vysoké napetie a pretaktovala procesor. Potom sa prehrieval.
Sapo
Addict
Addict

To som už všetko robil. Skúšal som 1.344, 1.360, 1.4 a aj auto... V chladení to tiež nebolo, pretože som na ten chladič namieril ešte izbový ventilátor a teploty nepresiahli 60°C a ten program aj tak vyhodil chybu jadra po 10 minútach. U kamoša prebehol záťažový 15 minútový test bez problémov a procák topil iba na 56°C. Mal tú Gigabajtku 870A-USB3L a klasické RAM Kingstony. Bude to v tom, no teraz mám dilemu s tými doskami. No ešte porozmýšľam.

btw nevšimol som si ten edit hore, je to C3 revízia 125w.

//autoeditácia príspevku (13 Okt 2011, 9:21)
Objednal som MSI 870A-G46.
:smt006
Napísať odpoveď