Merali rychlost a odbocil som pred hliadkou-otazka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
makaveli
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

O koľko sa môže prekročiť maximálna rýchlosť bez následkov:
http://drahovsky.blog.sme.sk/c/112962/Z ... ankov-2007
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Merali rychlost a odbocil som pred hliadkou-otazka

Príspevok od používateľa Mateq »

Shark NX napísal:Ma ;) O to ze toto pokutovany nevie. A ochotne zapati 500 Sk
Inak zaujímalo by ma, ak mi chce policajt našiť takúto blbosť na ktorú nemá opretie, v prípade že si zapíšem jeho číslo a nahlásim ho, či na to jeho nadriadení kašlú, alebo je aj nejako "napomenutý" v nejakom procese :smt017 (asi nie čo?)
makaveli napísal:O koľko sa môže prekročiť maximálna rýchlosť bez následkov:
http://drahovsky.blog.sme.sk/c/112962/Z ... ankov-2007
"-Aby sa proces zjednodušil a nemuselo zložito odpočítavať, zaokrúhľovať a porovnávať, tak sa zvyčajne nastaví na radare rýchlosť +10 km/hod
-Pomalšie vozidla si radar nevšíma. Všimne si až vozidlo nad 10 km/hod"
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

IMHO by ti povedal ze "vlastne mate pravdu, tak chodte"
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Trochu to tu obnovím.. aká je situácia práve teraz? Ešte stále sa na to vybodnú alebo už predvolávajú?

Prekročil som totiž rýchlosť na úseku, kde merali... lenže problém je ten, že policajt práve nestál pri radare, čiže nestihol si ma pozrieť a zastaviť.. k radaru pribehol až v momente, keď som ho míňal, takže už sa len za mnou obzrel.. v podstate som okolo neho prešiel ako prasa 70kou pri zaradenej 2ke na otáčkach blížiacich sa červenému poľu... čiže si o mne musel niečo pomyslieť..

:D
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

brm: čo čakáš ? nech ti dobre pošlú pokutu aby si vedel začo bola ta 70tka na 2ke
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Header: ty si nikdy rýchlosť neprekročil? Na cestách jazdia aj väčšie prasatá ako brm...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Header: ty v meste obiehas na stvorke?
brm
Darca
Darca

A záver je, že mám niečo čakať? Lepšie povedané, má osqo niečo čakať? Keďže to som skúšal jeho nové autíčko.. odpich na križovatke po naskočení zelenej.. keďže radar bol hneď za tou križovatkou, možno som v čase merania ani nemal veľkú rýchlosť, tú 70ku som zbadal, až keď som už míňal radar... :D

Inak odkedy mám vodičák (13 rokov), som platil iba raz pokutu za rýchlosť..
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Nie, podľa mňa z toho nebude nič. Pokiaľ ťa nezastavili hneď tak pochybujem že to budú riešiť. Neverím, žeby im ten radar automaticky bez obsluhy spravil foto...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

mozno ze to natacali, co neverim a pozru si to v buducnosti, comu tiez neverim a pride ti dodatocne nieco domov, comu uz vobec neverim :)
v zasade plati ak ta nestopli hned - si za vodou
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Pokial viem, tak sa pokuty stale neposielaju.

jimmy_xp: Policajny radar znamy ako puska ci trojnozka ma automaticky rezim, takze radar automaticky foti auta po prekroceni rychlosti. Pred rokom som tu daval ja alebo Shark NX specifikacie tych dvoch typov, ktore sa u nas pouzivaju a tam bol jasne popisany automaticky rezim.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

jaj ha, zožerte ma.... nie ja v meste neobieham na 4ke....ale taktiež nie na dvojke

keby napisal hned ako to bolo, to by som este pochopil....ale ked len tak niekto napise ze isiel 70 na 2ke a namerali ho tak skutocne neviem co taky clovek caka
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Fogus, na 90% ti domov nepríde nič. Ale je tu to povestné ale, takže sa na to nespoliehaj.

Shark, nemáš pravdu. V tých fábiach z guľou kamera je. Máme v rodine teraz už bývalého "radaristu", takže som videl naživo ako také meranie prebieha. Tá kupola vpredu je samotný radar, ktorý odmeria rýchlosť. Kamera s bleskom urobí fotografiu. Policajt zastaví na určenom mieste, hliadka o 200-300 metrov ďalej. V radarovom aute je taký malý monitor a "počítač". V počítači si policajt navolí parametre, medzi tie parametre patrí aj tolerancia v %. Nie je pravda, že na slovensku je tolerancia 5%. Tolerancia záleží od ľubovôle policajta. Štandardne to dávajú na 10%. Automobil prejde, radar odmeria, fotka sa zobrazí na monitore. Ak prejdú napríklad tri autá rýchlo za sebou, fotografie sa naskladajú do okien na monitore, a tak ako policajt hlási, tak si ich odklikáva. A hliadka vpredu autá zastavuje.
Čo sa týka tej kamery, tá ťa odfotí, a to tak, že ak sa usmeješ, policajt ti na fotke spočíta zrnká maku ak si jedol makovník. Je tam veľmi vysoké rozlíšenie. Preto ak vidíte, že vás merajú usmievajte sa aby ste v spise nevyzerali ako dementi :)
Tá tolerancia ako som napísal, záleží na tom ako si policajt radar nastaví. Bežne môžeš od ľudí počuť, že na 50 tke šli 65 tachometrových a nič. Toto sa stalo aj mne a nie raz. Policajt ak by to dal na spomínaných 5%, musel by zastaviť, vyriešiť a spokutovať takmer každé druhé auto.
Viem o tom, že si to dávajú aj na 30 %. A to len preto, aby nezastavil roboša, ktorý sa ponáhľa do roboty a trošku si neustrážil rýchlosť, ale ak už odmeria, tak to stojí za to. Ale to záleží od nálady konkrétneho cajta a iných parametrov. Napríklad od toho, či ho ráno šéf nepokefoval za málo vybraných pokút za posledný mesiac a pod.

Jazdite tak ako sa má a radary tu nebudete musieť riešiť. Viem že sa to nedá vždy, ale ak už vás zastavia, skúste riešiť s úsmevom. Nikdy ma síce nenamerali, ale z vlastnej skúsenosti viem, že ak sa vám pri kontrole podarí policajta rozosmiať, máte vyhrané. A v prípade namerania min. o polovicu nižšia pokuta. Verte, že ani väčšine policajtom nie je príjemné sekírovať sympatického človeka, ktorý s nimi ešte posranduje.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

erytrocyt: To, ci sa na policajta usmievas alebo si mily, tak jemu to je uplne jedno. Jeho hodnotenie nezalezi od tvojho usmevu, ale od pokut, ktore vyberie. Uz som to tu na fore tusim v teme o policii pisal, ked kamarat robil policajta (odisiel pre tlaky vedenia na vyberanie pokut, sikana v podobe cestnej kontroly za dazda...), tak museli mesacne vybrat 20 tisic korun na pokutach. Ak to vybral, tak mohol kludne spavat. Ak sa mu to nepodarilo, tak islo dole bodove hodnotenie, odmeny, rozpis sluzieb bol katastrofalny atd... A pokial ta nenamerali a nemas vlastnu skusenost, tak je zbytocne pisat o tom ako sa to da riesit, mozno si len tvoj clen rodiny chcel zdvihnut image pred ostatnymi, ak rozpraval, ze on slusnych ludi pusti.

Pred dvomi rokmi sme sli do BA, isli sme na hojko stretko v podani ja, kobalt, mystique, pain a tusim este niekto isiel. Namerali ma na Lavobreznej za Zilinou, kde sa koncil usek dialnice. Policajt bol mily, aj ja, v hotovosti som to dostal "len" za 60 eur. Potom ma namerali kusok od domu, mal som hnacku a tak som sa niekedy okolo polnoci ponahlal domov, zrazu blesk a uz som bol vybaveny. Darmo mi bolo platne, ze policajt bol byvaly kolega s jednym clenom rodiny, aj tak som to dostal za 66 eur (2000 SKK, chvilu po zavedeni eura).

Taktiez som tu pisal o tom, ze z trojnozky sa fotka vymazat neda, ze to moze spravit len pracovnik na policajnej stanici. Cize ak ta odmeria a pusti ta, fotka v zariadeni ostane a moze ju zmazat jeho nadriadeny. Je tu moznost o ktorej som pisal v teme o radaroch, ked bol kamarat merat pod Strecnom. Tam nemal moznost zastavit auto, ktore porusovalo predpisy, pretoze v pruhu blizsie ku krajnici isiel trebars 40 tonovy kamion a v obave o svoj zivot do cesty neskocil, pretoze kamion by zastavit nestihol. Presne cislo si nepamatam, ale tusim 8 aut zo 16 nameranych pustili, potom ku kazdej fotografii musel vypisovat hlasenie, preco auto nebolo zastavene, v com spocival jeho strach o zivot atd...

Prikladam este dve fotky, na jednej je pohodicka policajta - ruka vo vrecku, par debilov co si po rovinke ide 80 km/h v meste, par pokut a je zarobene. Druha fotka su dva radary, ktore som odfotil pred dopravnym inspektoratom asi pred rokom (tusim som tu tuto fotku uz daval, nevedel som ju najst vo vyssom rozliseni, tak som ju stiahol aspon z Facebooku). Ako je vidiet, pod znackou je vykonny blesk, ktory v noci dostatocne osvetli auto.
Prílohy
fizel1.jpg
fizel2.jpg
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Keby tie žaby aspoň merali tam kde je to potrebné a nestavali tie autá za kontajnere a maskovali ich kríčím... aby ťa mohli cvaknúť na kilometrovej rovinke kde je 40ka a nehodovosť nulová ... :sly: :sneaky:

kamaráta presne takto isto cvakli v meste, odbočil v odbočke pred nimi a jediné čo videl bol škaredý pohľad policajtov :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Lubenečko: Uvediem len jeden priklad, ten je v Martine pri vjazde od Ruzomberka smerom na Zilinu. Ked vchadzas do Martina, ides cez priemyselnu zonu, kde nie je ziadny chodnik, proste nic. Ani nevies ako, pride do mesta, kde je pekna rovinka, jasne viditelna tabulka s napisom mesta o zaciatku obce, zrazu kopcek na most... a tam na moste stoja policajti den co den a chytaju tych, ktori to nepoznaju. Povacsine vidiet len auta z ineho okresu, pokuty tam musia byt krasne, nakolko ides z 90 km/h po rovinke a mal by si spomalit na 50 km/h, ale pokial len pustis pedal a odmeraju ta niekde hned za tabulou, tak mozno ides 70-80 km/h a tam ti asi s kludom mozu dat pokutu 200 eur. Pokial by si sa spyta policajtov, ci ide o rizikovu zonu, kde nehoda nebola ani nepamatam, tak by ti zrejme odpovedali, ze ide o dodrziavanie zakona a pravidiel cestnej premavky. To, ze v centre mesta kde je skola, posta, pesia zona, mnozstvo ludi vychadzjucich z autobusov, vlakov atd... a jazdi sa tam rychlejsie, tak to nikoho nezaujima. Jednoduchsie je vyberat pokuty za vyssiu rychlost niekde na obchvate mesta, ako skutocne dbat na bezpecnost deti pri skole.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Ja som nikde nenapísal, že ak si k policajtovi milý, tak ťa po odmeraní pustí bez pokuty. Z trojnožky sa záznam naozaj vymazať nedá. A preto ak tvoj kamarát meral pod strečnom a odmeral automobil ktorý nedokázal zastaviť je to len jeho hlúposť. Lidar ovláda policajt a je len na ňom či "spúšť" stlačí alebo nie.
Ramer meria automaticky.

Ja zasa čítam tvoj príspevok a mám pocit, že si ho neprečítal celý alebo poriadne. Prečítaj poriadne, lebo reaguješ na veci, ktoré som nejak nespomenul:D

//autoeditácia príspevku (12 Okt 2011, 8:16)
Lubenečko napísal:Keby tie žaby aspoň merali tam kde je to potrebné a nestavali tie autá za kontajnere a maskovali ich kríčím... aby ťa mohli cvaknúť na kilometrovej rovinke kde je 40ka a nehodovosť nulová ... :sly: :sneaky:

kamaráta presne takto isto cvakli v meste, odbočil v odbočke pred nimi a jediné čo videl bol škaredý pohľad policajtov :)
Bohužiaľ, policajt si nevyberá kde bude meriať. Na toto dostane ráno rozpis. Od kedy do kedy kde má merať, 15 minút presun na nové stanovisko, a tak ďalej. Takže, ak policajt meria tam kde je to nezmyselné, nenadávajte na neho, ale na jeho dementných nadriadených.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Erik, pozri si kedy som ten prispevok pisal :) Anyways mas pravdu, maju na palubovke peknu optiku.

Co sa tyka tolerancie, ta je dana zakonom na 5% (Resp. 5% uhadas kdekolvek na sude). Hlavne z toho dovodu, že policia SR pouziva kusky ako MDC LTI 20-20 TruCam, MDC UltraLyte100LR, RAMER 7CCD-U a AD 9. Na viac masin nemaju skolenia a tym padom ich ani nemaju v repertoari.

Najnovsi z nich MDC LTI ma odchylku merania +- 2%, najstarsi RAMER 7CCD-U ma odchylku +- 3% ... K tomu pripocitaj odchylku sposobenu poveternostnymi podmienkami pri merani ktora dosahuje 2-3% a mas 5-6% odchylku ktoru uhadas kedykolvek.
Je jasne, ze pani z PZSR si nastavuju vacsinou 10% toleranciu ale obcas natrafis na chytraka ktory ti za 139km/h na dialnici v mieste s klesajucou tendenciou bude tlacit do hlavy ze to je na 60€. A to ze ti to neustrazil Tempomat ho nezaujima. V tom pripade je velmi dobre vediet tieto cisla a ked mu povies ze ten jeho šajs s bradavicou ma odchylku 3% + poveternostne podmienky + presnost cidla rychlosti merajuceho vozidla, tak ti nepodskoci.
130+6% mas 137,8km/h a za necele 2km/h ti predsa nemoze dat 60€ pokutu.

Samozrejme nie, ze by som chcel kydat na Policajtov (Doteraz som mal len fakt velmi dobre skusenosti) ale nikdy nevies na akeho cloveka natrafis.

Inac co sa tyka merani pomocou MDC LTI 20-20 TruCam, MDC UltraLyte100LR, maju jednu srandovnu vlastnost. Ak sa merana rychlost pomedzi jenotlivymi meraniami lisi o viac ako 3km/h tak vyhodnoti meranie ako neplatne. Tzn ak to situacia dovoli, tak po zhliadnuti chlapcov s trojnozkou alebo "fenom" skacte po brzde co to da :D
Ja som ani nevedel ze to je mozne, ale hliadka ma zastavila a pozerali mi auto ci nemam antiradar, lebo asi 4s ma nevedeli vobec zmerat a potom zrazu 49km/h :wink:
brm
Darca
Darca

Shark NX napísal:Inac co sa tyka merani pomocou MDC LTI 20-20 TruCam, MDC UltraLyte100LR, maju jednu srandovnu vlastnost. Ak sa merana rychlost pomedzi jenotlivymi meraniami lisi o viac ako 3km/h tak vyhodnoti meranie ako neplatne. Tzn ak to situacia dovoli, tak po zhliadnuti chlapcov s trojnozkou alebo "fenom" skacte po brzde co to da :D
Prípadne dupnúť na plyn čo to dá... to tiež budú kukať, že nenamerá...

:D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Shark NX: Podla specifikacie na prve meranie treba 0,33 sekundy, takze kym si uvedomis, ze su tam policajti, tak uz mozes byt davno zamerany a kym este skocis na brzdy, tak to moze priniest viac skody ako osochu. Vezmi si, ze ide za tebou vodic a nestihne vcas zareagovat. Ano, chyba poje na neho, pretoze nedodrzal bezpecny odstup medzi autami, ale ty budes dva tyzdne bez auta, ked ti rozbije celu zadnu cast a v horsom pripade ti pri malej amortizacii stiahnu par desiatok eur, takze ta oprava auta a naklady s tym spojene vyjdu tolko ako keby si zaplatil mozno 60 eurovy pokutu, navyse budes bez auta.

Dalej je tazke rozoznat na pol kilometra, ze ci je to radar jeden z tych dvoch, ktore si tu spomenul, teda aspon ja by som to na taku vzdialenost bez dalekohladu nerozoznal a mozno ani s nim. Nejaky ten popis a specifikacie radaru: http://www.antiradar.sk/lti-20--20-truc ... laser.html
Napísať odpoveď