Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
Samozrejme som nebol v afrike koli fotkam
.. bol som tam pracovne, ale ta obloha a zapad slnka nieco uzasne. Tieto som nefotil ja, ale kolega 
-
xH4wK
btw co pouzivate pri foteni slnka priamo ? lebo pokial viem moze to poskodit snimac ci ?
Ja len znizujem citlivost a priclonim
A vela fotakov ma aj rezimy na fotenie zapadu/vychodu slnka, ktore su na to tiez prisposobene.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Meken: Ta druha na nieco do seba, ale ani prva nie je zla.
-
xH4wK
No ja som zatial neskusal fotit slnko... nechcem riskovat senzor :d nemyslim inak zapad alebo vychod slnka kde je nizka intenzita svetla, myslim normalne cez denGothaR napísal:Ja len znizujem citlivost a priclonimA vela fotakov ma aj rezimy na fotenie zapadu/vychodu slnka, ktore su na to tiez prisposobene.
-
hojko
Site Admin
Nezabudnite na fotosutaz, 7. kolo na temu architektura: http://www.hojko.com/fotosutaz-7-kolo-a ... 63590.html
vidis hojko ani to nebolelo
len ma mrzi ze ked som tu s.s. dostal tak som sa akurat vratil z koperu v slovinsku a tam boli niektore stare budovy v centre mesta ktore by stali za hriech fotografie no ja som ich nefotil, lebo to nie je moj zamer, no vediet o sutazi 3 dni skor urcite by som cvakol zopar zaberov... mozno nabuduce
len ma mrzi ze ked som tu s.s. dostal tak som sa akurat vratil z koperu v slovinsku a tam boli niektore stare budovy v centre mesta ktore by stali za hriech fotografie no ja som ich nefotil, lebo to nie je moj zamer, no vediet o sutazi 3 dni skor urcite by som cvakol zopar zaberov... mozno nabuduce
Jedna kvetinová. Ak máte čas rád si prečítam kritiku od skúsenejších.
kritiku preboha
inak ako laikovi sa mi fotka páči,možno trocha umelá ,ale to len moja demagógia asi.
-
hojko
Site Admin
janchi: Pri zoome sa mi zda, ze to nie je najlepsie zaostrene. Okrem toho by som to trochu hore aj dole orezal, resp. spravil vyrez.
Farebne sa mi to paci, technicky uz menej (chcelo by to doostrit + strata detailov), kompozicne vobec.
Vyhni sa stredovej kompozicii - je prilis staticka, nudna, mozno aj otrepana - a tiez hl. objekt zaujmu vyplna malo miesta.
Len tak v rychlosti som ti to poorezaval pre predstavu. Urcite to zaber osviezi viac.
Osobne by som zrejme volil prostrednu moznost - stale je zo zaberu citit pustatina okolo kvetu.
Vyhni sa stredovej kompozicii - je prilis staticka, nudna, mozno aj otrepana - a tiez hl. objekt zaujmu vyplna malo miesta.
Len tak v rychlosti som ti to poorezaval pre predstavu. Urcite to zaber osviezi viac.
Osobne by som zrejme volil prostrednu moznost - stale je zo zaberu citit pustatina okolo kvetu.
Ci boha toto by som fotit ja nemohol....asi by som dakomu rozbil svoju 70-200vku o hlavu.
Na tých je škoda aj náboja...
Drzte sa temy 
-
masterdead
SysAdmin
Super, po dlhej dobe niekto, kto vie HDR pouzit v rozumnej miere
Ta prva sa mi paci najviac, strom ma pekne farby, ale nepaci sa mi kompozicia na vysku, no mne sa nepaci skoro ziadna fotka odfotena na vysku 
-
masterdead
SysAdmin
Prve dve raw, posledna je pomocou bracketingu.