3ds max 2010

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
dialis
Novice
Novice

3ds max 2010

Príspevok od používateľa dialis »

Hrám sa s tým programom už asi 2 týždne a celkom ma to chytilo a preto som sa rozhodol že skúsim z fotiek spraviť budovu no potrebujem pár rad.
1.Keď robím plane front tak mi ide urobiť len raz potom mi už tak nejde neviete v čom robím chybu?
2.Ako mám v box zmeniť len jednu stranu? Vždy mi to jednou fotkou omaľuje všetky strany boxu.

ďakujem za rady
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 3ds max 2010

Príspevok od používateľa BX »

dialis napísal:1.Keď robím plane front tak mi ide urobiť len raz potom mi už tak nejde neviete v čom robím chybu?
2.Ako mám v box zmeniť len jednu stranu? Vždy mi to jednou fotkou omaľuje všetky strany boxu.
1.) Nechápem. Bližšie to popíš.
2.) Na to je viacero spôsobov. Najjednoduchší by som videl ako Convert to Editable Poly/Mesh, označíš odpovedajúci polygón/y a apllikuješ nane materiál.
pippo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pippo »

skus prelistovat tuto temu,resp sa popytaj tam http://www.hojko.com/3d-rendre-vytvory- ... 61755.html
a taktiez by som pouzival skor 2011 resp 2012, 2010 je velmi zabugovana
dialis
Novice
Novice

spravím jeden plane v tom provom hornom okne a druhý rovnaký mi už nejde spraviť a ďakujem za ten box :D
BX
Addict
Addict

Čo by nešiel. Buď ho nakopíruj - presun/rotácia/scaling za držania shiftu -, alebo urob plane, nastav mu vpravo veľkosť, vytvor druhý nezávisle a daj mu rovnakú veľkosť.
dialis
Novice
Novice

No vytvoril som projekt existuje vo win 7 neaky program ktorým to otvorím bez 3ds max?
BX
Addict
Addict

Nie, na čo by to bolo dobré?
(resp. na čo by to bolo dobré pre autodesk : D)
dialis
Novice
Novice

no mám povedzme tú budovu a chcel by som ju prezentovať a ak ju dám na USB a bude sa to dať otvoriť v niečom inom ako je 3ds max? alebo sa to dá skonvertovať prípadne presunúť do iného softu cez ktorý to pôjde?
BX
Addict
Addict

Vyrendruj si ju tak, aby na prezentácií vyzerala čo najlepšie :)
Prípadne samozrejme existujú nejaké softy na prezeranie 3ds súborov (nie .max, ale .3ds) - a kto vie, možno existuje aj niečo na ďalšie formáty...
Pohľadaj nejaký "3ds viewer", alebo čo.

Ale to rendrovanie je šťastnejšie.
Jano19
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Jano19 »

BX napísal: 1.) Nechápem. Bližšie to popíš.
2.) Na to je viacero spôsobov. Najjednoduchší by som videl ako Convert to Editable Poly/Mesh, označíš odpovedajúci polygón/y a apllikuješ nane materiál.
Ja keď cez Poly si označím nejakú plochu, aplikuje mi textúru na celí objekt... ako na to???
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

dialis napísal:no mám povedzme tú budovu a chcel by som ju prezentovať a ak ju dám na USB a bude sa to dať otvoriť v niečom inom ako je 3ds max? alebo sa to dá skonvertovať prípadne presunúť do iného softu cez ktorý to pôjde?
pohľadaj, či nevie export do 3D PDF. to by si potom otvoril a prezentoval všade, kde je acrobat reader (iný reader to nevie prečítať. aspoň čo viem)
Jano19
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Jano19 »

prosim vas, velmi dolezite- ak niekto vie nieco o tom texturovani po polygonoch piste dakujem
dialis
Novice
Novice

Mozete mi prosim vysvetlit ako urobit ksti robim to presne podla navodu a nefunguje mi to uz naozaj neviem ako na to vdaka
sovietman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sovietman »

Jano19 napísal:prosim vas, velmi dolezite- ak niekto vie nieco o tom texturovani po polygonoch piste dakujem

v mat editore mas ze aplikovat na selection, nepretiahni to na cely objekt. ale musis to ukladat vzdy pod ine ID v submaterialy.
Napísať odpoveď