mozno sa mi to len zda... alebo to je hojko komprimaciou... ze tie stebla na 1. fotke su trocha preostrene
Fotografia - vaše fotky
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - vaše fotky
super, super a ... super
mozno sa mi to len zda... alebo to je hojko komprimaciou... ze tie stebla na 1. fotke su trocha preostrene
-
hojko
Site Admin
chlapec10: Forum komprimaciu nerobi. Ak si das teda zobrazit full foto, tak je origo ako si ju uploadol.
-
chlapec10
Addict
nedal.... myslel som tu zmensenu... lebo som mal x okien otvorenych.. teraz som pozrel full size a je kosher 
-
hojko
Site Admin
Vidis, opat faux pas z tvojej strany (po DX je to uz druhe), vediem 2:0. Inak ta prva foto travy sa mi strasne paci, uz na ICQ som to zhodnotil poobede. Ale aj ta druha je dobra. Tretia mi uz tak nesedi, aj ked je tiez velmi dobra.
-
jin
VIP
Dobrá práca.
1. Skvelé, citlivé, vkusné, dobre spracovaný motív, triezvy PP.
2. Na môj vkus trošku príliš saturované farby, ale s tým sa pri HDR asi budem musieť zmieriť. Inak TK luxus.
3. Tu mi trošku bije do očí kontrast obloha/mraky vs. strom/pozadie. Prvý je imho priveľký, druhému by sa zišlo pridať. Kompozične vydarené, pekný námet na infra.
1. Skvelé, citlivé, vkusné, dobre spracovaný motív, triezvy PP.
2. Na môj vkus trošku príliš saturované farby, ale s tým sa pri HDR asi budem musieť zmieriť. Inak TK luxus.
3. Tu mi trošku bije do očí kontrast obloha/mraky vs. strom/pozadie. Prvý je imho priveľký, druhému by sa zišlo pridať. Kompozične vydarené, pekný námet na infra.
-
masterdead
SysAdmin
Ďakujem.
Ta tretia mi nedala spať a tak som ju skúsil troška ešte upraviť.
Ta tretia mi nedala spať a tak som ju skúsil troška ešte upraviť.
-
miki690
Medium Professional
Po dlhšej dobe pridám aj ja zopár svojich pokusov. Konkrétne ide skôr o pokus o dokumentačné fotky z vinobrania. Poprosím konštruktívnu kritiku.
-
masterdead
SysAdmin
1.jpg > Bez informačnej hodnoty. Obyčajný cvak.
3.jpg > Keby si fotil z podhľadu, bolo by to určite zaujímavejšie. Alebo objektív na úrovni očí aspoň.
4.jpg > Toto je taka dokumentárna fotka. Tu sa mi najviac páči malá hĺbka ostrosti.
5.jpg, 6jpg > Bez informačnej hodnoty. Obyčajný cvak.
7.jpg > Tá odrezaná noha... Inak to má celkom impakt.
8.jpg > Ozubené kolieska prepálené, tvár podexponovaná.
10.jpg > Škoda že je taká rozmazaná. Inak by to bola dobrá produktová fotografia.
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2011, 16:32)
Tu poslednú by som spravil ja asi takto.
3.jpg > Keby si fotil z podhľadu, bolo by to určite zaujímavejšie. Alebo objektív na úrovni očí aspoň.
4.jpg > Toto je taka dokumentárna fotka. Tu sa mi najviac páči malá hĺbka ostrosti.
5.jpg, 6jpg > Bez informačnej hodnoty. Obyčajný cvak.
7.jpg > Tá odrezaná noha... Inak to má celkom impakt.
8.jpg > Ozubené kolieska prepálené, tvár podexponovaná.
10.jpg > Škoda že je taká rozmazaná. Inak by to bola dobrá produktová fotografia.
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2011, 16:32)
Tu poslednú by som spravil ja asi takto.
tej poslednej by som dal hlavne viacej miesta na spodu
-
xH4wK
Tak som vyskusal novy objektiv 50mm f/1.8G
happy
Uz sa tesim ako ho pojdem cez vikend poriadne prevetrat
Uz sa tesim ako ho pojdem cez vikend poriadne prevetrat
-
hojko
Site Admin
Suhlasim s masterdeadom, avsak foto c.4 mi pride nudna, skoda pri foto c.5, ze tam nevidiet viacej hrozna. Najvacsia skoda je pri foto c.7, ze tam nie je cela noha, bola by to vyborna fotka.
-
masterdead
SysAdmin
Low-key technika je zvládnutá celkom dobre. Ale zvolil si zbytočne malú hĺbku ostrosti. Zaostrenie na prednú hranu nie je moc šťastné riešenie, skôr na stred by sa hodilo.
-
xH4wK
Mohol som troska zvysit clonu no
(ale laka ma to lebo sa snazim vyuzit novu f/1.8G naplno
)
A to zaostrenie na hranu suhlasim
nabuduce si budem pametat
Chcem sa spytat, pouzivate tu funkciu ze "ADL - Advanced D Lightning" ? naco je to vlastne dobre ?
Este som skusil nafotit mesiac a musim povedat, ze s tymto nemam absolutne ziadne skusenosti a tak si necham poradit, pouzil som obektiv s pevnym ohniskom, troska upravene a orezane, ktore objektivy sa na toto lepsie hodia ?
f/3,2
iso 100
50mm (75mm)
1/3s
A to zaostrenie na hranu suhlasim
Chcem sa spytat, pouzivate tu funkciu ze "ADL - Advanced D Lightning" ? naco je to vlastne dobre ?
Este som skusil nafotit mesiac a musim povedat, ze s tymto nemam absolutne ziadne skusenosti a tak si necham poradit, pouzil som obektiv s pevnym ohniskom, troska upravene a orezane, ktore objektivy sa na toto lepsie hodia ?
f/3,2
iso 100
50mm (75mm)
1/3s
-
hojko
Site Admin
H@wk: Mesiac je prepaleny a okrem toho v pravej spodnej casti mesiaca na okraji vidiet zeleny lom svetla, neviem ako sa to odborne vola. Tematika samotneho mesiaca a okolotich oblakov sa mi paci, avsak skoda toho prepalu.
Vyrovnáva Ti to tmavé/svetlé miesta...H@wk napísal:Chcem sa spytat, pouzivate tu funkciu ze "ADL - Advanced D Lightning" ? naco je to vlastne dobre ?
http://www.nikonusa.com/Learn-And-Explo ... hting.html
-
xH4wK
Ja som prave nevedel ako zachytit aj tie mraky a ako neprepalit mesiac, ako sa to najlepsie robi ? Lebo ked som skratil expo tak zanikli mrakyhojko napísal:H@wk: Mesiac je prepaleny a okrem toho v pravej spodnej casti mesiaca na okraji vidiet zeleny lom svetla, neviem ako sa to odborne vola. Tematika samotneho mesiaca a okolotich oblakov sa mi paci, avsak skoda toho prepalu.
A ako sa da predijst tomu lomu svetla
@brm a pouzivate to na fotenie alebo vypinate ? Lebo predsalen je to uprava fotky
H@wk na to by malo byt HDR, len to by sa dalo pouzit iba keby sa mraky velmi nehybali, co v sucasnom veternom pocasi velmi neplati.
-
masterdead
SysAdmin
Urob dve fotky, jednu s 0EV a druhu -2EV, spoj ich a mas vysledok. Nie je to nic zlozite.
-
chlapec10
Addict
bracketing