Aká chyba v PC?
Aká chyba v PC?
Vopred sa ospravedlňujem za názov témy, ale nevedel som nič lepšie vymyslieť.
Nedávno mi pri zapínaní PC zhorel zdroj. Kúpil som nový: http://www.hojko.com/post1725010.html#p1725010 a po zapojení a zapnutí PC nereaguje (áno, šnúra je pripojená a vypínač je zapnutý). Konkrétne: keď zdroj nechám chvíľu vypnutý (nabijú sa C), po stlačení zap. tlačidla sa snažia pohnúť ventilátory zdroja a na procesore (ale nepodarí sa im to) - len sa miknú. Mám podozrenie, že okrem zdroja išlo do ... aj niečo iné. A to je ten problém, že čo? Mat. doska?
Nedávno mi pri zapínaní PC zhorel zdroj. Kúpil som nový: http://www.hojko.com/post1725010.html#p1725010 a po zapojení a zapnutí PC nereaguje (áno, šnúra je pripojená a vypínač je zapnutý). Konkrétne: keď zdroj nechám chvíľu vypnutý (nabijú sa C), po stlačení zap. tlačidla sa snažia pohnúť ventilátory zdroja a na procesore (ale nepodarí sa im to) - len sa miknú. Mám podozrenie, že okrem zdroja išlo do ... aj niečo iné. A to je ten problém, že čo? Mat. doska?
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aká chyba v PC?
Skús na úvod odpojiť všetko, od tlačidiel, cez USB rozbočky, predný panel, proste všetko a potom namiesto tlačidla tie 2 piny zoskratuj šrobovákom či to takto nabehne.
domov prídem až v noci, tak potom to skúsim...a napíšem.
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2011, 22:04)
Odpojil som všetko a stále to "robí" to isté...ventilátory sa snažia pohnúť.
Čiže je to tá základná?
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2011, 22:04)
Odpojil som všetko a stále to "robí" to isté...ventilátory sa snažia pohnúť.
Čiže je to tá základná?
-
Thommas
Addict
Pravdepodobné. Zapojil si 4pin na CPU a 24 pre dosku?
Áno zdroj som nechal zapojený
Teraz podľa čoho mám kúpiť novú?
Teraz podľa čoho mám kúpiť novú?
podla zvysku zostavy - socket podla procesora, ramky ddr2/ddr3 a pokial mas mATX skrinku, mozes kupit maximalne mATX dosku
-
Thommas
Addict
Skús dať info, čo máš teraz v PC a dačo vymyslíme.
Procesor: Intel Celeron 3.2GHz....socket 775
Ram pamäte: 2x DDR 2
Graf. karta: ATI Radeon X1300 256MB DDR2....PCIe x16
HDD: S-ATA
//edit: mimochodom doteraz som mal: ASRock
Ram pamäte: 2x DDR 2
Graf. karta: ATI Radeon X1300 256MB DDR2....PCIe x16
HDD: S-ATA
//edit: mimochodom doteraz som mal: ASRock
-
Thommas
Addict
Skús si v meste vypožičať hocijakú dosku na socket 775. Prehoď veci, napoj, a ak pôjde, tak treba novú dosku.
Myslíš že by mi v predajni požičali dosku na skúšku?
-
Thommas
Addict
Ak sú tam normálni ľudia alebo dakoho poznáš tak prečo nie. Prípadne im zoberieš PC a povieš nech otestujú dosku a hotovo. Kebyže mám doma dosku na 775 čo nepoužívam tak by som ti ju poslal na test, ale včera som poslednú predal 
Až dnes som zapojil novú dosku http://www.alza.sk/asrock-g31m-gs-r2-0-d252835.htm
Keď chcem zapnúť PC, nereaguje? Ako mám postupovať? Máte nejaké typy?
Keď chcem zapnúť PC, nereaguje? Ako mám postupovať? Máte nejaké typy?
-
Michaelo
Hardcore addict
Skúsil si aj výkonnejší zdroj? napr 500Wat? 350 by mal stačiť no niekde môžeš mať skrat a odoberá ti to dostatok energie zo zdroja a tá sa nedostane tam kde má.
Ja som mal tento problém keď sa mi odpálila jedna vetva na Fortrone. PC blikal aj sa zapol no obrazovka čierna a HDD ani ventilátory sa poriadne netočili (nie tak ako by mali). Po výmene zdroja za iný (mal som doma náhradný 620W všetko funguje ako má).
Ja som mal tento problém keď sa mi odpálila jedna vetva na Fortrone. PC blikal aj sa zapol no obrazovka čierna a HDD ani ventilátory sa poriadne netočili (nie tak ako by mali). Po výmene zdroja za iný (mal som doma náhradný 620W všetko funguje ako má).
Odskúšaj po známosti niekoho v servise. Alebo niekoho, ktorý sa tým živí a má skúsenosti, za flašku.
Otestoval som zdroj skratovaním zel. a čier. vodiča a fungoval. Po tom, čo som ho znova zapojil do dosky, po zapnutí sa rozbehli všetky ventilátory, ale na monitore: "No signal". Počítač hučí, ale neviem čo robí. Aj po zapojení monitora na graf. kartu na na dosku nereaguje.
Ventilátorik na graf. karte sa točí. Môžem nejako otestovať aj iné komponenty?
//jarda: servis by bola až posledná možnosť
Michaelo: kupovať znova už nechcem a požičať si od niekoho je ťažko, skúsim sa ľudí popýtať, ale chcem vedieť aj iné možnosti...nie že teraz budem čakať pár dní na kamaráta (ktorý by mi ho možno aj požičal) a zatiaľ som mohol skúsiť niečo iné.
Ventilátorik na graf. karte sa točí. Môžem nejako otestovať aj iné komponenty?
//jarda: servis by bola až posledná možnosť
Michaelo: kupovať znova už nechcem a požičať si od niekoho je ťažko, skúsim sa ľudí popýtať, ale chcem vedieť aj iné možnosti...nie že teraz budem čakať pár dní na kamaráta (ktorý by mi ho možno aj požičal) a zatiaľ som mohol skúsiť niečo iné.
Naprázdno nezaťažený ti zdroj možno funguje , ale ak naň pripojíš komponenty a zaťažíš ho , tak už nevládze. Možno odišiel nejaký kondenzátor v zdroji. Raz som mal taký zdroj s jedným nafúknutým kondenzátorom. Grafiku 9800GT potiahol bez problémov , ale keď som tam dal ATI HD5850 , tak sa PC síce rozbehol , všetko sa točilo , ale monitor sa nezapol. Po výmene kondenzátora už bez problémov potiahol aj tú 5850-ku