Rád športujem, najmä futbal. Posledných 6-8 mesiacov som to však zanedbal a kondícia mi strašne moc chýba. Napr. po 30 minut na futbale, keď sa snažím podať v zápase čo najlepší výkon, už potom nevládzem. Dostal som tu pár tipov, ale potrebujem si ich trochu ujasniť.
Cítim že na nabratie kondície mi len tréning s tímom nebude stačiť. Preto :
1. Kedy sa behá najlepšie, koľko....(Ráno ???...Poobede - ???..... Večer - ???) (Koľko napr Ráno 30, večer 30 poobede 45 min..... alebo na vzdialenosti ?)
2. Strava pred behom... Tekutiny pred behom, počas behu, po behu ??? (Resp. v prípade zápasu)
3. Ako sa dobre a efektívne naberá rýchlosť..... Bolo mi povedané....Na dlhšiu trať striedať 30s 100% výkon 1 min. výklus a striedať tieto intervaly.
4. Nejaké vaše tipy ???
Posilovanie....
Tu by som sa chcel spýtať, najmä na :
1. Tehličky na bruchu. Čo som sa k tomuto dočítal....,,Základ je odstránenie tukových vankúšikov, cez vyváženu stravu. Potom už len nejaké cviky na brucho....Napr 3 série po 10-15 (Nie som obézny, váha je ok.)
2. Biceps... Ako trošku zosilnieť s jednoručkou. Tiež by som sa popýtal trošku k tomu jedálničku... Napr. tiež 3 série po koľko zdvihov ?, ísť na max. alebo začínať na málo a zvyšovať.
3. 100% Žiadne steroidy !....Bez doplnkov stravy sa dá ? Aký princíp?
4. Nemyslím mať biceps 30 cm. a byť jak kulturista.....Jednoducho nabrať na sile......
5. Veľa som sa dočítal, že k posilovaniu strašne veľa a veľa stravy....( Doslova prežierať sa)--- dá sa toto vynechať....Pretože futbal mi toto nejak nebere aby som sa prežieral.
Prosím o veci k téme.... A vopred ďakujem za pomoc