Neviem ci prave toto je meradlom dobrych vztahov, potom so severskymi krajinami je to priam brutalne zle...Ja osobne to nepocitujem ale je pravda ze slovenciny je malo v cechach (na morave rozumie kazdy) ale posledne roky mame pomaly kazdu vacsiu prkotinu spolocnu ceskoslovensku takze aj slovencina sa dostava do prime time...P3Bo napísal:No to že si prestávame rozumieť jazykovo určite svedčí o tom, že máme lepšie vzťahy než kedykoľvek doteraz.
Obnovení Československa?
-
Hossa1881
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Obnovení Československa?
no ja mam na morave rodinu, ale mladí už nerozumejú.
Ľahko vysvetliteľné.
Český dabing u nás, slovenský žiadny dabing v čechách /čo sa síce nečudujem/, keď Jamrich dabuje Schwarzeneggera a pod.
Ľahko vysvetliteľné.
Český dabing u nás, slovenský žiadny dabing v čechách /čo sa síce nečudujem/, keď Jamrich dabuje Schwarzeneggera a pod.
Podla mna, aj ked neobnovíme Ceskoslovensko ako státnu formu doslovne, ved to nie je vôbec potrebné, ked sme v Únii. Ale vztahy by mali byt ovela intenzívnejsie, malo by sa dbat na to aby sa zlá tendencia nedorozumenia navzájom zmenila, ved podla mna s tym stratíme vsetci. Aspon ja som mal zlé skúsenosti, hlavne v Prahe, musel som hovorit cesky, lebo tí ktorí boli pod 20 mi jednoducho nerozumeli. A to je smutné. Ale napr. v Brne som nemal ziaden problém, síce je pravda ze tam je velmi vela slovákov. Ale malo by sa nieco robit a to na státnej úrovni.
Absolutní souhlas s mandial - co se týče toho, že se mezi sebou hodně Čechů a Slováků dneska nedomluví, přijde mi to hodně smutný. Tohle se spíš týká Čechů, protože ti se se slovenštinou setkávají hodně málo.. pokud teda nemají rodinu na Slovensku, což už je taky celkem neobvyklý. Zprávy STV běží na ČT v šest ráno, kdo mladej Vám vstane kvůli zprávám? Nikdo. Maximálně tak důchodci, který stejně rozumí. Slovenský dabing není, průměrnej Čech ani neví, co se na Slovensku děje. Všechno špatně. Když už nic jinýho, měla se aspoň zachovat nějaká Československá televize, aby se ty dva národy konfrontovaly přinejmenším večer u televize.
To mi připomíná ty šaškárny v televizi ohledně V4. Projekt krásnej, ještě krásnější je pocit, že má dvacet let výročí (ach, ta ironie), ale kdo o tý skupině slýchává pravidelně? Jaký z ní má občan užitek? Nulový. Potenciál skupiny absolutně nevyužitý - přitom je obrovský. Mám chuť si pustit legendární "Čo si myslíte o momentálnej situácii, ktorá vladne v našej krajine?"
To mi připomíná ty šaškárny v televizi ohledně V4. Projekt krásnej, ještě krásnější je pocit, že má dvacet let výročí (ach, ta ironie), ale kdo o tý skupině slýchává pravidelně? Jaký z ní má občan užitek? Nulový. Potenciál skupiny absolutně nevyužitý - přitom je obrovský. Mám chuť si pustit legendární "Čo si myslíte o momentálnej situácii, ktorá vladne v našej krajine?"
-
Anem
Star
v súčastnosti sa deti resp. mladiství stretávajú so spoločnou rečou aspoň čo sa týka internetu a hier. je mnoho portálov spoločných pre Slovákov a Čechov
Myslim, ze opat nastava trend akehosi opatovneho zblizovania medzi nasimi narodmi... mozme to vidiet v televizii kde nase najznamejsie televizie pracuju na spolocnych projektoch... v oblasti sportu zenska hadzana WHIL a je len otazkou casu kedy dojde k vzniku spolocnej futbalovej sutaze
Zdravím po delší době,
momentálně mám práce nad hlavu, takže se sem už tak často nedostanu, ale těší mě, že se tenhle topic od založení nedostal z hlavní stránky a pořád patří mezi nejaktivnější na fóru
. Je vidět, že ať už novou federaci chceme, nebo ne, téma je aktuální a bylo by potřeba ho opět dostat mezi veřejnost tak, aby lidi v referendu vyjádřili svůj postoj. Vše, co je potřeba, je jen a jen vůle.
Ale důvod, proč píšu, je jiný, než ospravedlňovat tohle téma. Nejenom, že se začíná čím dál tím víc projektů mezi našimi zeměmi opět spojovat (televize, podnikání...), ale dokonce se uvažuje o jakési společné armádě či minimálně společné obraně vzdušného prostoru. To znamená, že naši milí politici chtějí teď, víc než dvacet let po nedemokratickém rozdělení, znovu oživit jeden z hlavních prvků federace - společnou brannou moc. Jenom mi to prostě přijde vtipné - ti, co za tím vším stojí, si až teď začínají uvědomovat, že samostatně na to naše dva státy nemají...
Víc info k tématu:
http://zpravy.idnes.cz/nebudte-cernymi- ... domaci_brm
http://zpravy.idnes.cz/dalsi-pacient-v- ... r_nato_inc
http://www.topky.sk/cl/10/1282824/Armad ... ove-vojsko
momentálně mám práce nad hlavu, takže se sem už tak často nedostanu, ale těší mě, že se tenhle topic od založení nedostal z hlavní stránky a pořád patří mezi nejaktivnější na fóru
Ale důvod, proč píšu, je jiný, než ospravedlňovat tohle téma. Nejenom, že se začíná čím dál tím víc projektů mezi našimi zeměmi opět spojovat (televize, podnikání...), ale dokonce se uvažuje o jakési společné armádě či minimálně společné obraně vzdušného prostoru. To znamená, že naši milí politici chtějí teď, víc než dvacet let po nedemokratickém rozdělení, znovu oživit jeden z hlavních prvků federace - společnou brannou moc. Jenom mi to prostě přijde vtipné - ti, co za tím vším stojí, si až teď začínají uvědomovat, že samostatně na to naše dva státy nemají...
Víc info k tématu:
http://zpravy.idnes.cz/nebudte-cernymi- ... domaci_brm
http://zpravy.idnes.cz/dalsi-pacient-v- ... r_nato_inc
http://www.topky.sk/cl/10/1282824/Armad ... ove-vojsko
nevidim dovod, preco by sa mali nase krajiny spajat, ked sme v EU a bez hranic
ale kludne si zozen 300k slovenskych a 600k ceskych podpisov na referendum
ale kludne si zozen 300k slovenskych a 600k ceskych podpisov na referendum
Pěkných pár důvodů v topicu je.
A projekt EU se ukázal, a do budoucna ještě víc ukáže, jako ne tak úplně funkční. To je můj názor.
// EDIT: Jenom pro doplnění: Co se českých zákonů týče, zákon o obecném referendu neexistuje, takže by mi "600k podpisů" bylo k ničemu. Nevím, jak je to v SK.
// EDIT: Jenom pro doplnění: Co se českých zákonů týče, zákon o obecném referendu neexistuje, takže by mi "600k podpisů" bylo k ničemu. Nevím, jak je to v SK.
Je tam len pár vyplakávačiek snílkov, ktorí ešte neprišli na nič lepšie než žiť v starých zlatých časoch. Takí ľudia sú prakticky nepoužiteľní pre budúcnosť.b.o.b.i.k napísal:Pěkných pár důvodů v topicu je.
Česko a Slovensko vedľa seba ako dve samostatné, ale späté, spriatelené a kooperujúce štáty je tá najlepšia možnosť.
Nemyslim si, ze jsou to vyplakavacky
Jsou to jenom argumenty pro to, proc se v dnesni dobe co mozna nejvic sblizovat. A pokud nejses schopnej pridat rozumny oduvodneni, proc to podle tebe vyplakavacky jsou, neni se o cem bavit.
Špecifikuj mi prosím ťa tie rozumné dôvody. Dôvody prečo sa zbližovať a kooperovať akceptujem. Ale dôvody na spoločný štát nepoznám.
Spojeni beru jako dalsi stupen toho sblizovani a uzke spoluprace. Rekapituace par bodu, ktere v threadu zaznely: lepsi obranyschopnost, vetsi ekonomika - lepsi konkurenceschopnost... Predpokladam ale, ze cist umis, takze si to proklikej, jestli te to tak zajima
, To, ze s tim nesouhlasis, je vec jina.
nove Ceskoslovensko uz nikdy nevznikne, Cesi su radi ze sa nas zbavili a uprimne povedane sa im vobec necudujem. Slovensko je krajina odsudena k zivoreniu na periferii EU a nezmeni sa to ani o
5, 10 ani 20 rokov.
5, 10 ani 20 rokov.
No, čo sa tohto týka, tak neviem o čo sa takí Česi majú lepšie. Marazmu tam majú tiež dosť a ich pravicová vláda robí riadny bordel.
Zdá sa mi, že naša pravica je "umiernenejšia" ako ich, čo sa týka presadzovania tej klasickej tvrdej pravicovej politiky. A takisto, narozdiel od Česka, sme sa ešte nedopracovali do situácie, kedy sa aj do oficiálnej politiky dostávajú rôzne fašizujúce názory ohľadom spoločnosti.
Zdá sa mi, že naša pravica je "umiernenejšia" ako ich, čo sa týka presadzovania tej klasickej tvrdej pravicovej politiky. A takisto, narozdiel od Česka, sme sa ešte nedopracovali do situácie, kedy sa aj do oficiálnej politiky dostávajú rôzne fašizujúce názory ohľadom spoločnosti.
hughito, to snad nemyslis vazne.. Cesi maju od zaciatku samomstatnosti vyrazne vyssie HDP na obyvatela aj realnu kupnu silu, su proste niekde uplne, uplne inde ako my. V Cechach pracuje
podla oficialnych odhadov cca 100tis Slovakov, pretoze tam najdu robotu lebo doma castokrat vobec nie je, nehovoriac o tom ze je lepsie zaplatena. Chodievam pravidelne do Ciech a moja priatelka tam zila cca 2 roky a vie obe situacie velmi dobre porovnat: vyssie platy, lepsi a hlavne lacnejsi tovar v obchodoch doslova od "keksikov po tenisky"...
Ze maju velky bordel v politike je bez debaty, ale kazdy ekonomiky znaly clovek ti potvrdi ze hospodarsky omnoho dalej, tych par reforiem ktore sme urobili skor ako oni nas nezachrani.
A aj to je pravda ze Cesi by sa uz s nami nikdy spojit nechceli, ked sme sa delili tak ludia rozpad
nechceli ani na jednej strane ale dnes uz ich sentiment presiel a nastupilo racio.
podla oficialnych odhadov cca 100tis Slovakov, pretoze tam najdu robotu lebo doma castokrat vobec nie je, nehovoriac o tom ze je lepsie zaplatena. Chodievam pravidelne do Ciech a moja priatelka tam zila cca 2 roky a vie obe situacie velmi dobre porovnat: vyssie platy, lepsi a hlavne lacnejsi tovar v obchodoch doslova od "keksikov po tenisky"...
Ze maju velky bordel v politike je bez debaty, ale kazdy ekonomiky znaly clovek ti potvrdi ze hospodarsky omnoho dalej, tych par reforiem ktore sme urobili skor ako oni nas nezachrani.
A aj to je pravda ze Cesi by sa uz s nami nikdy spojit nechceli, ked sme sa delili tak ludia rozpad
nechceli ani na jednej strane ale dnes uz ich sentiment presiel a nastupilo racio.
Ja som mal na mysli posledné obdobie, teda nejaké posledné roky, kedy už tie rozdiely teda vôbec nie sú nejak výrazné, resp. na českej strane. Ak by sme šli viac späť tak áno, máš pravdu.
hughito, nechcem spochybnovat Tvoje nazory, ale ver mi ze ten rozdiel stale je dost velky, aj
ked je pravda ze sa pomalicky stiera. apropo jeden celkom zaujimavy clanok som prave nasiel, aj ked sa ospravedlnujem ze asi nesuvisi priamo s temou: http://dolezite.sk/Kedy_dobehneme_zapad_83.html
ked je pravda ze sa pomalicky stiera. apropo jeden celkom zaujimavy clanok som prave nasiel, aj ked sa ospravedlnujem ze asi nesuvisi priamo s temou: http://dolezite.sk/Kedy_dobehneme_zapad_83.html
Český národ přísahá věrnost Třetí říši - manifestace na Václavském náměstí (1942)
-
Stoporko
VIP
Ivan - a teraz sem mám dať video, kde Tiso hajluje, zábery nemeckých vojsk na našom území a podobne?