Útok proti Libyi

Diskusie na politické témy...

Čo si myslíte o vojenskom zásahu?

Súhlasím
30
20%
Nesúhlasím
100
67%
Neviem
20
13%

Celkom hlasov: 150

p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Útok proti Libyi

Príspevok od používateľa p4ra »

tehla napísal:
aha, tak prepáč, asi všetko okrem toho, že v spojených emirátoch sa tiež nemajú zle :wink:
Emiraty nemozes ani nahodou porovnavat s ostatnymi krajinami v regione, resp. im podobnymi krajinami. Oni su co sa tyka vyspelosti, ci uz kulturnej, technickej, urbanistickej alebo ekonomickej tak daleko od vsetkych vpredu (aj vdakatomu, ze su proUSA a proEU orientovani), ze keby teraz prestanu, tak ostastni ich nedobehnu este 50 rokov. Zmyslanie ludi v UAE je uplne ine, ako vsade inde. Hovorim to preto, ze mam odtial niekolko osobnych priatelov, s ktorymi sa stretavam a volavam. Su to obyvatelia, ktori su od narodenia v UAE a to zmyslanie sa neda porovnat s tym, ako premyslaju ostatne krajiny.
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

p4ra napísal:Emiraty nemozes ani nahodou porovnavat s ostatnymi krajinami v regione, resp. im podobnymi krajinami. Oni su co sa tyka vyspelosti, ci uz kulturnej, technickej, urbanistickej alebo ekonomickej tak daleko od vsetkych vpredu (aj vdakatomu, ze su proUSA a proEU orientovani), ze keby teraz prestanu, tak ostastni ich nedobehnu este 50 rokov. Zmyslanie ludi v UAE je uplne ine, ako vsade inde. Hovorim to preto, ze mam odtial niekolko osobnych priatelov, s ktorymi sa stretavam a volavam. Su to obyvatelia, ktori su od narodenia v UAE a to zmyslanie sa neda porovnat s tym, ako premyslaju ostatne krajiny.
S príspevkom v podstate súhlasím až na to že UAE nieje, čo sa kultúry týka, vyspelejšie. Ich kultúra je prakticky rovnaká ako kultúra ostatných arabských štátov. Aj keď, podľa mňa nieje arabská kultúra zaostalejšia ale iba iná. A to sa mi na ľuďoch nepáči že všetko čo je iné považujú za zlé.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Aj takto sa oslobodzovalo:

http://blisty.cz/art/60740.html
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

p4ra napísal:Emiraty nemozes ani nahodou porovnavat s ostatnymi krajinami v regione, resp. im podobnymi krajinami. Oni su co sa tyka vyspelosti, ci uz kulturnej, technickej, urbanistickej alebo ekonomickej tak daleko od vsetkych vpredu (aj vdakatomu, ze su proUSA a proEU orientovani), ze keby teraz prestanu, tak ostastni ich nedobehnu este 50 rokov. Zmyslanie ludi v UAE je uplne ine, ako vsade inde. Hovorim to preto, ze mam odtial niekolko osobnych priatelov, s ktorymi sa stretavam a volavam. Su to obyvatelia, ktori su od narodenia v UAE a to zmyslanie sa neda porovnat s tym, ako premyslaju ostatne krajiny.
Ja som to ani neporovnával – emiráty spomenul slay a opytal sa, čo z toho jeho prispevku nebola pravda – tak som mu narovinu napisal, že všetko okrem toho, že v emirátoch sa tiež nemajú zle.

Ale ak ťa zaujima môj nazor na to, čo pišeš, tak samozrejme suhlasim. Arabske emiraty su civilizovaná krajina. Kontakt so zapadnou kultúrou prináša vela výhod, sme určite vyspelejší po mnohých stránkach ako arabský svet – ľudské práva, systém súdnictva, zákony, morálne štandardy, rovnoprávnosť žien a mužov a pod...
Ale som sa pozrel na stránku ministerstva zahraničných vecí, a som nebol prekvapený – samozrejme už tam majú aj toho parazita, s ktorým máme problém aj my:

Zahraničná zadĺženosť dosiahla v roku 2009 ojem 122,4 mld. USD. V roku 2010 došlo k jej
zvýšeniu o 2,2 mld. USD. Oproti roku 2005 (56 mld. USD) došlo k zdvojnásobeniu celkovej
zadlženosti.

http://www.mzv.sk/App/wcm/media.nsf/vw_ ... 110404.pdf

Si vezmi, že UAE sú jednou z najbohatších krajín sveta a pri tých ropných zásobách tam nedávno bola vyhlásená platobná neschopnosť kôli dlhovej kríze...

Zrejme keby sa nezadlžovali, tak by bola vyhlásená bezletová zóna a zahájený útok na diktátorov...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ach jaj, co diabol a jeho nohsledi nespravia pre mamon...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Udajne v Libyi teraz chcu vyhlasit sariu. To si teda moc nepomohli, ked to tak bude.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nakoniec ešte budú smútiť za dobrým strýčkom Kaddafim, ktorý síce mal typické autokratické sklony a porobil zle, ak sa niekto vzbúril jeho moci, ale pre človeka, čo nevytŕčal z radu to bolo ideálne.

Ropa sa teraz dostane do súkromných rúk, takže všetky sociálne výhody padnú. Takisto klesne vzdelanosť. O tejto šárii ani nehovoriac, nastane pekný úpadok.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

NATO podporuje islamských radikálov – neviem o čo im ide, ale ja už dlhšie tvrdím, že sa snažia rozputať konflikt – zapad vs. Islamský svet – teda vlastne už ho aj rozputali....Len aby ekonomicky zdecimovaný juh Europy nemal byť vstupnou bránou pre sfanatizovaných moslimov...

Ak čaká Líbyu to isté, čo Irak, tak to si teda fakt nepomohli:
jednotný Irak neexistuje. Na severe je Kurdistan, ktorý má svoju vládu, armádu aj zákony. Ak ho chce Bagdadčan navštíviť, musí žiadať povolenie a vízum. Pri moci sú irackí šiíti a ozbrojenci premiéra zápasia s radikálmi šéfa parlamentu. Sunnitskí teroristi z frakcie, ktorá za Saddáma vládla, zabíjajú sunnitov a Kurdov. Všetci kašlú na irackú suverenitu. Ak treba, tak Turci vtrhnú do pohraničných oblastí rovnako ako Iránci.
Politici majú iné starosti - sú v jednom klbku pripomínajúcom neľútostné hryzovisko. "Po odchode Američanov nás možno čaká masaker," cituje autor reportáže Nasíha Gafúra, exministra vlády v Kurdistane. Každá politická strana v krajine má totiž oddiely hrdlorezov, každý gubernátor má svoju vlastnú armádu.
Ani veriť sa nechce, že počas vlády krvilačného Saddáma nosili ženy krátke sukne a len máloktorá nosila hidžáb. Dnes je to rarita. Bez hidžábu môže ženu stihnúť smrť z rúk radikálov," tvrdí Zotov. Zároveň pripomína, že obchody, v ktorých ponúkajú alkohol, zapaľujú a do kaviarní fungujúcich počas dňa v čase ramadánu lietajú granáty.

"Za Saddáma ľudia pili vodku a dnes sú schopní jeden druhému podrezať hrdlo. Každému, kto sa nemodlí päťkrát denne," vzdychne si niekdajší iracký dôstojník Mohammed Samirí. "Jednoducho sme sa zbláznili." Podľa roľníka Vasíma Faradža bol vraj voľakedy v krajine iba jeden zlodej a vrah. "Dnes je ich milión. Ak každý deň v tvojom meste na uliciach vybuchujú nálože, tak aj Husajn je iba slabým odvarom."

Nezamestnanosť v Iraku dosahuje 42 percent.

Čítajte viac: http://spravy.pravda.sk/co-caka-libyu-p ... z1bsAJ72l6
hughito
Redeemer
Redeemer

Takto to dopadne, keď sa niekam niečo importuje (v tomto prípade naša západná demokracia). Určite nechcem vychvaľovať režimy diktátorov ako Sadám, ale tieto intervencie takisto vôbec dobrotu nerobia, ba naopak, častokrát je to ešte horšie.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

tehla napísal:NATO podporuje islamských radikálov – neviem o čo im ide, ale ja už dlhšie tvrdím, že sa snažia rozputať konflikt – zapad vs. Islamský svet – teda vlastne už ho aj rozputali....Len aby ekonomicky zdecimovaný juh Europy nemal byť vstupnou bránou pre sfanatizovaných moslimov...
"The Third World War must be fomented by taking advantage of the differences caused by the "agentur" of the "Illuminati" between the political Zionists and the leaders of Islamic World. The war must be conducted in such a way that Islam (the Moslem Arabic World) and political Zionism (the State of Israel) mutually destroy each other. Meanwhile the other nations, once more divided on this issue will be constrained to fight to the point of complete physical, moral, spiritual and economical exhaustion…We shall unleash the Nihilists and the atheists, and we shall provoke a formidable social cataclysm which in all its horror will show clearly to the nations the effect of absolute atheism, origin of savagery and of the most bloody turmoil. Then everywhere, the citizens, obliged to defend themselves against the world minority of revolutionaries, will exterminate those destroyers of civilization, and the multitude, disillusioned with Christianity, whose deistic spirits will from that moment be without compass or direction, anxious for an ideal, but without knowing where to render its adoration, will receive the true light through the universal manifestation of the pure doctrine of Lucifer, brought finally out in the public view. This manifestation will result from the general reactionary movement which will follow the destruction of Christianity and atheism, both conquered and exterminated at the same time." 4
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak Ivan nehnevaj sa, ale teda poslal si riadnu blbosť. Splieta sa tam jedno cez druhé a samozrejme, ateizmus vedie ku divošstvu a absolútnej skaze. :roll: Vlastne je to celé o ateizme ako najväčšom zle. Ani som to nedočítal dokonca, keď som zbadal slovo "Lucifer."
Neviem Ivan, kde si prišiel na tieto fundamentálne nezmysly. Čo si pamätám moje začiatky na fóre, tak si takéto prejavy nemal, to prišlo až časom. :?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Samozrejme, kresťania všetko dotiahnú do skvelého konca, hrdinovia prvej klasy, zasa dooomsayerstvo, ako vyšité, nehovoriac o tom, že to má zasa "stabilný a dôveryhodný" pôvod. Ale čo sme čakali, že.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Hughito predovšetkým ja som to sem nedal kôli tomu aby som opľúval ateistov alebo tvrdil že kresťania sú tí najlepší.

myslím že posledná veta hovorí za všetko

This manifestation will result from the general reactionary movement which will follow the destruction of Christianity and atheism, both conquered and exterminated at the same time.

Teda sa jedná o to zničiť ako ateizmus, tak aj kresťanstvo.

Tento výrok vraj napísal Albert Pike. Či je overný slovenskou akádemiou vied alebo tv markízou to neviem ale skôr nie.
JA som len chcel načrtnúť jednu z možností prečo sa niekto snaží vtvoriť cez arbaskú jar v týchto krajinách extrémistické, teroristické vlády prepojené na ál -kaidu ktorú riadi CIA? Alebo iné tajné americké organizácie?
Absolútne som týmto odkazom nechcel útočiť ani na ateistov, ani an iné vyznania.
Skrátka každmu je jasné, že to čo sa deje v Líbyi a iných končinách má okrem ropy aj iné dôvody a jedným z nich je radikalizovanie moslimského sveta. Podľa mňa určite nastane konflikt - Izrael a moslimský svet a tak ako sa píše v odkaze bude do neho vtiahnutá aj európa. Ale kto vie?
hughito
Redeemer
Redeemer

No ja dúfam, že k takémuto stretu civilizácií nepríde zvíťazí zdravý rozum. Hádam tá fundamentálna menšina, hlavne na moslimskej strane, nezmanipuluje nejakým spôsobom väčšinu.

Čo sa týka nejakého lokálneho konfliktu Izrael vs Arabi, to je dosť možné, veď už bolo x takýchto vojen a všetky dopadli rovnako. USA sa zapojí, priamo či nepriamo a Izrael to rozpráši.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Demokraticky, a Zenevsky...
http://www.blisty.cz/art/60756.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Ďalší alternatívny novinársky pohľad na dianie v Líbyi.

http://www.facebook.com/video/video.php ... 4255435780
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

martinsos
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinsos »

Ako som predpokladal , že ďalší útok po Lýbii bude na Irán , alebo Sýriu a už je to tu! USA s Izraelcami už slintajú nad arabskou ropou... http://www.aktuality.sk/clanok/196676/k ... movy-iran/
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Zas pomaly s tym Iranom...odporucam temu ty na fore - Vojna s Iranom sa uz zacala ci take nieco, ktora bola zalozena x rokov dozadu a zeby tam bola vojna som si nevsimol :roll:
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

to iste ako aj v iraku aj tam uz ludia priznavaju ze za saddama sa mali lepsie ...
tak to budu mat aj v libyii zdevastovane mesta,infrastruktury na ktore dostanu fajnove pozicky od sukromnych bank a teda svoj dlh budu splacat ropou a zlatom co maju a libyjskemu ludu ostane hola prdel
no a NATO sa moze zacat venovat dalsim cakatelom na demokraciu (syria,iran ...) :new18:
Napísať odpoveď