Fotografia - vaše fotky
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - vaše fotky
Prepac, ale toto je uz uplny prepadak. Neviem ci tam je nejaka uprava a pokus o efekt, ale ked si pozriem kamene, tak je to cele take zubate, neviem to opisat. Farby su tiez divne. Navyse sa biely ramcek podla mna nehodi, posobi na mna rusivo, aj ked Facebook to teraz zavadza, ze to menej rusi. Kazdopadne ku foto sa mi viacej hodi cierny ramcek alebo ziadny. Nezmensujes tie fotky nahodou cez IrfanView (lebo ten robi podobne efekty pri zlom nastaveni)???
-
xH4wK
Hojko ty mas kolko fotakov
z exifu na tych predoslych vidim Nikon, Canon a BenQ 
-
hojko
Site Admin
H@wk: Jedna foto je fotena pred rokom na Nikon D5000, druha bola fotena pred dvomi rokmi s Canon 3S IS a ta dalsia je tiez pred dvomi rokmi fotena Benqom, nejaky taky fotacik za 80 eur v tom case, ten uz ani nemam. Ten Benq bol ako doplnok, nakolko Canon bol vacsi a tazsi, Benq sluzil ako fotak do vrecka.
Fotografia bola taktiež fotená v RAW. jedine čo som upravil bola veľkosť fotografie a pridal som ten rámček. Inak nebolo nič iné robené s fotografiou. A fotografia bola spracovaná v ACDSee Pro 4. Viem, že na prvý pohľad je tá fotografia iná, ale takto bola reálne zachytená a to ju podľa mňa robí zaujímavou 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
ako sorry hojko, sprdavas tu kazdeho a das sem akurat o nicom fotky ako priklad o nicom fotky. akoze WTF? klobasova fotka z Rysov bola vyborna. daj sem uz aj ty nieco poriadne alebo skludni ton. viem, ze to myslis v dobrom, ale nieco fajne od teba by sa zislo.
Zase sa tu nemusíte kvôli mojím fotografiám pobiť
Ja, ako som napísal vítam každú, aj negatívnu kritiku. Osobne si myslím, že fotografia je umenie ako každé iné. Nemusí sa páčiť každému, nájde si svojich obdivovateľov, ale aj "neobdivovateľov".
To ma však nemôže odradiť od toho aby som ďalej vo fotografovaní nepokračoval. (Samozrejme to nemôže odradiť ani nikoho iného).
To ma však nemôže odradiť od toho aby som ďalej vo fotografovaní nepokračoval. (Samozrejme to nemôže odradiť ani nikoho iného).
-
Grim
Darca
...no mne ako laikovi tá prvá pripadá byť naozaj obyčajná...tá druhá je už zaujímavejšia, možno by sa jej zišli trošku malé úpravy...rozhodne to ale nevidím tak tragicky ako hojko...
-
jin
VIP
Klo_b_asa: Pri prvej fotografii vidím zámer, no kompozične si to zmrvil. Naviac obloha je presaturovaná jak sviň.
Druhá fotografia je už oveľa lepšia. Farebný kontrast zelených machov a lišají ku monochromatickým skalám a záhadnej hmle. jediné, čo mi vadí, je ten utrhnutý gringo, čo sa nedrží pri ostatných (na pravej strane).
Druhá fotografia je už oveľa lepšia. Farebný kontrast zelených machov a lišají ku monochromatickým skalám a záhadnej hmle. jediné, čo mi vadí, je ten utrhnutý gringo, čo sa nedrží pri ostatných (na pravej strane).
hojko si kúpil pred rokom "foťák" a medzičasom stihol pobrať 30 rokov skúseností veľkou lyžicou, čo mu všetci môžeme iba závidieť...
// cucaj mi miešok hojko... prečítaj si svoje posledné príspevky v tejto téme... konštruktívna kritika nikde, iba "to je zle" a urážky.... čo si si nabúral audinu tak si mrzutý?
// cucaj mi miešok hojko... prečítaj si svoje posledné príspevky v tejto téme... konštruktívna kritika nikde, iba "to je zle" a urážky.... čo si si nabúral audinu tak si mrzutý?
-
hojko
Site Admin
zelovoc: Pozorne si precitaj co som napisal, to co sem dal su normalne fotky, ktore odfoti clovek hocikedy, vid. tri fotky, ktore som sem pridal.
Maki:
Na co tu dava niekto potom fotky, ked sa boji kritiky???
Maki:
Na co tu dava niekto potom fotky, ked sa boji kritiky???
Tie rysy by boli celkom fajn, len mi pride zaber vyrazne preostreny az oci taha + moja averzia voci ramcekom...
ďakujem Vám sa doterajšie komentáre - kritiku. Cením si toho a teraz sa skúsme presunúť tam, kam smeruje táto téma. Čiže k fotografiám.
ÁÁÁ začínam prvou dávkou elektrostatických výbojov z atmosféry
(ďalšie pridám neskôr)
ÁÁÁ začínam prvou dávkou elektrostatických výbojov z atmosféry
(ďalšie pridám neskôr)
-
hojko
Site Admin
Vidis, toto je hned lepsie 
//autoeditácia príspevku (27 Okt 2011, 16:37)
Este sa vratim k predoslej stranke a k fotkam, ktore som pridal. Ako som spomenul, ide o obycajne fotky, ktore neboli fotene do RAW formatu, ale do JPEGu. Aj tieto fotky sa vsak daju upravit, aby vyzerali zaujimavejsie a zivsie. Zelenu farbu som tam asi trochu prestrelil, ked sa pozeram na vyslednu foto, ale dalo by sa to upravit v mensej forme.
Pridavam tiez foto nejakej havede, ktora pristala na stene, tak som ju rychlo ofotil + par jednoduchych uprav... Netvrdim, ze tie fotky su krasne, chcel tym len poukazat na to, ze aj z obycajnej fotky sa da dostat o nieco viac. Tu je pekny priklad, kedy pouzitie par filtrov a uprav spravi fotografiu skutocne zaujimavou a originalnou: http://www.hojko.com/post1728146.html#p1728146
//autoeditácia príspevku (27 Okt 2011, 16:37)
Este sa vratim k predoslej stranke a k fotkam, ktore som pridal. Ako som spomenul, ide o obycajne fotky, ktore neboli fotene do RAW formatu, ale do JPEGu. Aj tieto fotky sa vsak daju upravit, aby vyzerali zaujimavejsie a zivsie. Zelenu farbu som tam asi trochu prestrelil, ked sa pozeram na vyslednu foto, ale dalo by sa to upravit v mensej forme.
Pridavam tiez foto nejakej havede, ktora pristala na stene, tak som ju rychlo ofotil + par jednoduchych uprav... Netvrdim, ze tie fotky su krasne, chcel tym len poukazat na to, ze aj z obycajnej fotky sa da dostat o nieco viac. Tu je pekny priklad, kedy pouzitie par filtrov a uprav spravi fotografiu skutocne zaujimavou a originalnou: http://www.hojko.com/post1728146.html#p1728146
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
nefoti tu niekto na film? tieto hojkove trtky mi uz pomaly uplne znechutia digitalnu fotografiu.
ja napriklad fotim jpg vsetko raw ani nepouzivam... je to o tom co, ako a kde fotis a hlavne ci mas dobru zasobu rychlych kariet...
mne na upravu jpg staci...
kamarat foti na film rekonstrukcie no bohuzial nema web tak to nemam ako prezentovat... foti original leicou zo 43ho tusim... krasny stroj
mne na upravu jpg staci...
kamarat foti na film rekonstrukcie no bohuzial nema web tak to nemam ako prezentovat... foti original leicou zo 43ho tusim... krasny stroj
Ľudia, tiež som bol zástancom názoru načo je mne obyčajnému amatérovi fotka v RAW.
A keď som zistil o čom RAW je začal som si hovoriť aký som len bol sprostý a hlúpy, že som RAW nepoužíval od začiatku.
A nechcem tu riešiť žiadne hádky ani viesť debaty čo je lepšie. RAW je proste nenahraditeľný formát.
A vznikol preto aby sa fotka dala následne postprocessingom upraviť do požadovanej formy.
Bodka.
A keď som zistil o čom RAW je začal som si hovoriť aký som len bol sprostý a hlúpy, že som RAW nepoužíval od začiatku.
A nechcem tu riešiť žiadne hádky ani viesť debaty čo je lepšie. RAW je proste nenahraditeľný formát.
A vznikol preto aby sa fotka dala následne postprocessingom upraviť do požadovanej formy.
Bodka.
ale ja nefotim na jpg preto ze neviem a nepoznam co je raw a co sa s tym da...
inac stretol som sa s tym ze prekvapivo vela profi fotografov foti na jpgy na roznych svetovych akciach co som bol dost prekvapeny...
kedysi som fotil obe jedna fotka jpg a raw sucasne ale to je neskutocne zranie karty a upustil som od toho pretoze to bolo pre mna zbytocne
myslim ze kazdy si musi vybrat a zvolit co a ako chce fotit a nasledne spracovavat pp no najvacsi zaklad je zachytit spravny moment a potom je jedno co to je
inac stretol som sa s tym ze prekvapivo vela profi fotografov foti na jpgy na roznych svetovych akciach co som bol dost prekvapeny...
kedysi som fotil obe jedna fotka jpg a raw sucasne ale to je neskutocne zranie karty a upustil som od toho pretoze to bolo pre mna zbytocne
myslim ze kazdy si musi vybrat a zvolit co a ako chce fotit a nasledne spracovavat pp no najvacsi zaklad je zachytit spravny moment a potom je jedno co to je
Máš pravdu, že treba zachytiť správny moment. Ale niekedy sa to jednoducho nedá. A preto fotím v RAW, že ak by sa náhodou fotografia nevydarila, tak ju dokážem bez najmenších problémov opraviť v PC. A vôbec mi nevadí, že sa digitálna fotografia v PC upravuje, pretože, každý profi fotograf to robí, robil aj robiť bude.
Klo_b_asa : tie fotky burky su fakt super
r2nger napísal:Klo_b_asa : tie fotky burky su fakt super
ďakujem, zajtra pridám ďalšie. Mám ich ešte zopár v rukáve