Intel Core 2 Duo e6550

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
LukasqoO
King
King

Intel Core 2 Duo e6550

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Ahojte.S pretaktovávaním nemám žiadne skúsenosti.Ak viete, tak mi prosím poraďte. Chcel by som si pretaktovať tento procesor Intel Core 2 Duo e6550.
Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz.
RAM mám: Typ-DDR2 Veľkosť-4096 MB Počet kanálov-Dual Frekvencia DRAM-400 MHz CAS# Latency (CL)-5 clocks RAS# to CAS# Delay (tRCD)-5 clocks RAS# Precharge (tRP)-5 clocks Cycle Time (tRAS)-18 clocks
Základná doska Gigabyte P35-DS3L (Socket 775)
Za všetky rady vopred ĎAKUJEM :!: :)
PS: Ktorý chladič by ste odporúčili na procesor ?
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Intel Core 2 Duo e6550

Príspevok od používateľa Thommas »

Ak si ešte netaktoval, tak sa do toho sám nepúšťaj. Zavolaj si dákeho kamaráta alebo niekoho, kto OC už robil. Chladič daj D14 alebo U12P, prípadne U9B.
LukasqoO
King
King

Nikto koho poznám ešte netaktoval, takže neviem ako na to :(

//autoeditácia príspevku (27 Okt 2011, 15:13)
Takže nikto mi nevie poradiť ? :cry:
LukasqoO
King
King

Ďakujem, prečítam a dám vedieť :) :smt006
CreativeX5
Novice
Novice

Príspevok od používateľa CreativeX5 »

Thommas napísal:Ak si ešte netaktoval, tak sa do toho sám nepúšťaj. Zavolaj si dákeho kamaráta alebo niekoho, kto OC už robil. Chladič daj D14 alebo U12P, prípadne U9B.

Pekne si pozri ako nato a nebudeš mat problém,ak vieš aj mysliet ked niečo robíš určite to pojde :wink:
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

sice na uplne inej doske, ale s tymto chladicom http://www.alza.sk/evercool-transformer-4-d133068.htm ho mam na 3,3 cca taktnuty, cez bios, stable... ten procak sa da fakt brutalne pretaktovat, ani som velmi nemusel pridavat napatie, zvladol by viac ale doska nechce ... takze v kazdom pripade drzim palce, hlavne pomaly pridavaj, a testuj.
Lu-boss
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lu-boss »

Thommas napísal:Ak si ešte netaktoval, tak sa do toho sám nepúšťaj. Zavolaj si dákeho kamaráta alebo niekoho, kto OC už robil. Chladič daj D14 alebo U12P, prípadne U9B.
Ja osobne si myslím, že každý raz začal a oplatí sa experimentovať. V prvom rade sa treba uistiť, či je chladenie dostačujúce. Finta: Skontroluj teploty v evereste pri normálnom a zvýšenom zaťažení, nemali by prekročiť 55°C, ak sa tak stane, potom treba vymeniť chladenie za účinnejšie, odporúčam rovno vynechať hliník a ísť priamo na meď, popr. verziu chladiča s heatpipe trubičkami, napojenými na radiátor, na ktorom je vetrák.

Ako druhá vec, treba skontrolovať napájanie. Na tento bod nemyslí každý a stáva sa, že odíde zdroj, lebo nebol schopný utiahnuť celú zostavu. Nad 3GHz odporúčam aspoň 600W zdroj, samozrejme záleží do od gragiky, počtu diskov, optických mechaník a prvkov napájaných so zdroja.

V neposlednom rade treba skontrolovať vetranie skrinky. Odporúčam prečistiť chladiče od prachu (ofukovacou pištolou, tlak nie väčší ako 4bar), kto nemá k dispozícii kompresor tak stačí vysávač, ten však nie je tak účinný. Pred taktovaním by si mal taktiež skontrolovať pastu na chladiči a najlepšie aj vymeniť. Ak je celá zostava čistá, treba skontrolovať jumper CMOS, väčšinou sa jedná o 3 piny, kde stredný je zem, jeden krajný je skrat a druhý napájanie od baterky. Je vhodné sa oboznámiť jeho funkciou resetu v návode na použitie, hodí sa to vtedy, keď procesor bude pracovať na vysokej frekvencii a nespustí sa, resetujte nastavenia CMOS a počítač znova nabehne.

POSTUP:

Osobne odporúčam nastavenie cez BIOS, je to jednoduché a hlavne sa nemení. Najprv však je vhodné stiahnuť si program, cez ktorý sa dá taktovať FSB zbernica a hlavne nesmie ukladať nastavenia, teda ak sa procesor začne správať nestabilne a počítač bude potrebné resetovať, po jeho obnovení sa všetko vráti do normálu. Postupne začnite zvyšovať frekvenciu FSB. Ak zamrzne počítač, treba si zapísať najvyššiu frekvenciu, pri ktorej počítač ešte pracoval a resetovať systém. Po resete prejdite do BIOSu, kde hodnotu FSB zadáte v príslušnej kolónke. Väčšina dosiek využíva BIOS AMI (american megatrends inc.) a toto nastavenie je možné v kolónke H/W.

Ak sa počítač po uložení a opätovnom reštarte spustí, treba kontrolovať stabilitu na to určeným programom. Program nasimuluje 100% záťaž procesora aj pamätí RAM. Odporúčam test nechať bežať min. 4hod., najlepšie celú noc, popr. deň. Ak sa systém neresetoval, je všetko OK. Ak sa resetoval, je nestabilný a treba zvýšiť napätie procesora, najlepšie po 0.01V, pokiaľ to doska umožňuje. Treba byť opatrný a kontrolovať teploty.
LukasqoO
King
King

Takže, po dlhej dobe obnovím tému. Procesor som pretaktoval na 2,8GHz. Pri hraní teplota vystúpi na max 62°C. Volty som nepridával. Chcem sa spýtať, aký chladič odporúčate dokúpiť, aby teploty klesli ? Len by som chcel aby pasoval, aj keby som si kúpil nový pc. Ďakujem za radu.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Maximálna cena?
LukasqoO
King
King

To ešte sám neviem...asi max 60€.

//autoeditácia príspevku (30 Sep 2012, 16:26)
Takže. Vybral som tento chladič : http://www.alza.sk/noctua-nh-u9b-se2-d147597.htm . Čo na neho vravíš ? Máš s ním skúsenosti?
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

U9B nie. Keď už, tak U12P alebo D14. Budeš mať neskôr aj kompatibilitu do budúcnosti.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

HXX od corsairu určite nie.. Sú to nehorázne sračky
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja by som do toho siel ako do noctue :wink:
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Keď už voda tak kompletne do skrine a nie takýto zavretý kompakt.
krakorak
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa krakorak »

Zdravim na fore.neviem,ci sa moj prispevok hodi prave sem,ale nechcem zakladat novu temu.potreboval by som poradit s procesorom.kompletujem taky starsi pocitac a mam dilemu,aky do neho vlozit procesor,nakolko mam k dispozicii dva.jeden je starsi pentium 3Ghz a druhy pentium 2.4Ghz dual core.poradte mi prosim,ktory by bol lepsi.osobne si myslim,ze ten dvojjadrovy,ale necham si poradit od skusenejsich.Vopred diky za odpovede.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Dual Core nie je ako Dual Core. Druhé nie je P4 s HT? Daj presné typové značenie.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

este napis aky maju socket
krakorak
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa krakorak »

zdravim este raz.su to starsie procaky so socketom LGA775,ale blizsie info po mne nechcite.ten dual core bol v compe packard-bell,ale typ uz neviem a ten druhy som kupoval uz davnejsie myslim,ze je to tento Intel Pentium 4 3.0GHZ LGA 775 800FSB 1MB Cache CPU OEM.Tak sorry za neuplnu odpoved,asi skusim ten dual,je predsa len novsi.Dakujem.
Napísať odpoveď