GPU- AMD vs Nvidia
-
Outsider
Star
GPU- AMD vs Nvidia
Zdravim, zaujimalo by ma, ktora s nasledovnych nadopovanych grafickych kariet je na tom vykonostne lepsie- MSI R6970 Lightning alebo GIGABYTE N570SO-13I Super Overclock. Ja osobne sa neviem rozhodnut lebo ich vykon je dost podobny, oboje su na uravni GTX 580 stock. Len ta GIGABYTE ma pri niektorych kusoch neprijemny bug, co RMA vyriesi keby nahodou. Ale zas ta 6970 sa mi zda, ze ma vykonostne trochu navrch. Dik za rady a nazory.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: GPU- AMD vs Nvidia
zober GTX570. je to nvidia (pozdravujem harlika) a hrubý výkon má vyšší.
-
Outsider
Star
Ja som tazky odporca AMD
ale tento konkretny model ma zaujal jak stabilnejsim vykonom tak aj technologiami ale stale to ma jedno velke minus je to AMD. Ta GTX 570 SOC zvladne este vcelku dost velky Mhz boost pameti aj jadra. Stale je tam priestor na "ale".
Ber 6970, a nie preto, ze je to amd. Pozdravujem michalka. Inak outsider nerozumiem tomu ze to ma jedno velke minus kvoli tomu, ze je to amd.
To akoze ma byt co zas nejaky z tvojich chorych predsudokov k tej znacke? Iba nvidia existuje a len nvidia je dobra? Fakt s tymto uz chodte do kelu, lebo ja naozaj nehovorim, ze nvidia je jasne horsia a nedavam ako prvy argument, ze ber lebo je to nvidia alebo lebo je to amd. Ako male deti a davaju sa rady a nazory len na zaklade sympatiam alebo nesympatiam k znacke, konkretne by som zasiel aj dalej vo vyjadrovani, ze uz tu ide o zakomplexovanost ci paranoju, ked niekto dava taketo rady ludom na urovni deciek zo zakladnej. A nezabudnite ma hned nazvat amd fanusikom za to, lebo vytrhavate z kontextu a uznavam aj ine znacky nie len jednu. Viem, ze ma tu chce niekto vyprovokovat, ale nepodari sa 
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
6970. Je výkonnejšia.
-
Outsider
Star
So, harlik "AMD LOVER "
mal som moznost vlastnit AMD aj Nvidia tak preto sa mi AMD hnusi ked to porovnam s Nvidia, uz len ta prehladnost v ovladacoch a Nvidia je vzdy o krok dopredu s technologiami nez AMD. AMD sa snazi iba ponuknut podobny vykon za nizsiu cenu aby si ich vobec niekto vsimal. A co sa tyka toho, ze 6970 je vykonejsia to je pravda iba v rozliseni nad 1080p, co je zanedbatelne kedze kazdy s klasickym monitorom ma max 1080p. Mozno terepem ale je to moj nazor. Rad by som videl benchmark MSI R6970 Lightning vs GIGABYTE N570SO-13I Super Overclock. Jedine, co sa mi podarilo najst bolo porvnanie MSI R6970 Lightning s GTX 570 od ASUS a ta rozhodne nema vykon GTX 570 SOC. Koli tomutu testu http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/g ... testu.html mam stale pochybnosti
preco som ho musel vidiet.
//autoeditácia príspevku (01 Nov 2011, 20:10)
Ta blba 6970 je idealna volba na zopojenie do CF, menej zerie W a podava nechutny vykon. MichalkoOo udri ma lebo jej podlahnem.
Ta blba 6970 je idealna volba na zopojenie do CF, menej zerie W a podava nechutny vykon. MichalkoOo udri ma lebo jej podlahnem.
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Outsider keď si taký profík tak načo zakladáš tému?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
udieram ťa. Urob ako chceš ale AMD v CF je utrpenie.Outsider napísal:So, harlik "AMD LOVER "mal som moznost vlastnit AMD aj Nvidia tak preto sa mi AMD hnusi ked to porovnam s Nvidia, uz len ta prehladnost v ovladacoch a Nvidia je vzdy o krok dopredu s technologiami nez AMD. AMD sa snazi iba ponuknut podobny vykon za nizsiu cenu aby si ich vobec niekto vsimal. A co sa tyka toho, ze 6970 je vykonejsia to je pravda iba v rozliseni nad 1080p, co je zanedbatelne kedze kazdy s klasickym monitorom ma max 1080p. Mozno terepem ale je to moj nazor. Rad by som videl benchmark MSI R6970 Lightning vs GIGABYTE N570SO-13I Super Overclock. Jedine, co sa mi podarilo najst bolo porvnanie MSI R6970 Lightning s GTX 570 od ASUS a ta rozhodne nema vykon GTX 570 SOC. Koli tomutu testu http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/g ... testu.html mam stale pochybnosti
preco som ho musel vidiet.
Ach moj boze! Ked tuto temu tak citaju ludia, ktory o tom moc nevedia a chcu sa dozvediet viac, tak to musi byt pre nich katastrofa a clovek radsej odide citat inde, lebo tak detinske recicky, ze michalko udri ma, ma nechutny vykon (ako tak dobry, ale je to amd, tak nechutny), alebo, ze naco si musel vidiet ten alebo onen test, no skratka takto tu tarat a robit z niecoho vedu je ozaj pre male deti, ktorym by som vstup na toto forum normalne zakazal. Bavme sa o faktoch a trocha odbornejsie a keci nechajme bokom. Bude to prinos pre vsetky strany. Najdes nejaku recenziu, kde ti tie tvoje nvidie hodia do kosu a spindaju ako nikdy, tak asi na to das, lebo vidim, ze uz si beries iste veci k srdcu z tej recenzii, takze uznas niekedy ty vobec realitu a fakt keby bolo amd naozaj lepsie ako nvidia? Raz a naposledy! Su to vyrovnany konkurenti a nie je lepsi ani jeden ani druhy. Bodka. Skratim to a budem ostry - ked neznasas ati/amd, tak ber nvidiu a ani sa nepytaj a nezakladaj zbytocne temy, aby si si tu potom robil nejaky fan klub deciek, ktore ti uznaju tvoju pravdu a este ta potlapkaju po pleci vid michalkoo ked ty uz si vlastne davno rozhodnuty a velmi "mudry", len nemas co robit od dobroty a preto aj tvoj nick ti sedi, si skratka outsider, ktory v kruhu normalnych ludi ako je Thommas nesiahas ani po paty, ktoreho mimochodom uplne ignorujes, ked sa ta na nieco pyta, ale sustredujes sa na mna ako protivnika a na michalka ako dalsieho fanatika z tvojho kruzku 
-
Outsider
Star
Nauc sa pisat v skratke. Ked mam pravdu povedat tak citat to, co pises nebavi asi nikoho. Pisat fakty tu moze len ten kto danny komponent testoval, nie vzdy je pravda to co je na nete. Ja osobne pisem iba ako lajk lebo nemam moznosti a skusenosti aby som pisal obsirnejsie. Ja PC berem ako relax nie jak zamestnanie na plny uväzok. Takze pisem ako pisem a ked sa ti to nepaci tak nereaguj na moje prispevky.
Nepotrebujem pisat v skratke. Ked vies citat dlhe recenzie, vies precitat aj moj v porovnani s tym kratkucky prispevok. A ak ti mam pravdu povedat, bavi to citat inych neboj, skor nebavi nikomu odpisovat ti ak si si nevsimol. Tak sa zmier s realitou. Tvrdo si stojim za tym co som napisal. Pises, ze si laik, ale potom sa odborne ches vyjadrovat a si davno pre nieco rozhodnuty, takze nie som jediny, komu sa tu nepaci, ze co a ako pises. Niekto sa uz pytal, ze naco zakladas temu, ked si tak mudry a teraz sa to pytam aj ja. Aby som to tu nenatahoval, tak porovnavam graficke karty vacsinou tak ako su od zakladu cize referencnce. A tam je jednoznacne radeon 6970 vykonnejsia, aj ked nie ovela. Ma vsak nizsiu spotrebu a aj cena je dobra. Ak nepotrebujes cuda a physix tak jasna volba. No ale pre teba znie rada, ze ber nvidiu, lebo amd je fuj tak nie je o com nemyslis? Naco sa tu dotahovat? Len potrebujes, aby ti niekto pofukal tvoje rozhodnutie a sympatie k nvidii a to spravil zatial len jeden clovek a pokial viem tak dvaja jasne povedali opak. Nestaci ti to? Myslim, ze tema by sa aj mohla zamknut, lebo ako vidis, nikto neprispieva a to o niecom svedci, ze malo kto ma trpezlivost, cas a naladu sa tu s tebou dohadovat, alebo ta o niecom presviedcat a radit, ti ked tebe sa radit neoplati, lebo s takym postojom aky mas ty je to fakt strata casu a nalady. Ber nvidiu a skoncili sme. Adios 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
harlik: zase si nemysli že som až taký zelený. len som mal jeden čas ati a bolo to dosť utrpenie kvôli ovládačom. toľko problémov sa ani nedá napísať. na PhysX môžem srať. takže ked sa rozhodoval medzi podobne výkonnými grafikami tak hovorím že nvidia. ešte povedal že chce CF. amd má o dosť horšiu cf podporu v hrách ako nvidia.. takže z mojej strany nejde len o ktoré logo sa mi páči viac,
-
Outsider
Star
Harlik zase tie tvoje dlhe nepodstatne omacky(ktore ti garantujem, ze 80 % ludi, ktori to uvidia tak to citat nebudu). Ja som sa v teme pytal na porovanie vykonu tychto dvoch konkretnych grafik nie niakych refercnych modelov. A to, ze nikto neodpisuje bude asi tym zi s tymi grafikami nema osobnu skusenost tak naco bude odpisovat. By ma zaujimalo, co za kalkulacku mas doma. Ja uz som sa rozhodol, co si kupim aj som ju uz objednal a neni to GIGABYTE GTX 570 Super Overclock ale GTX 580 Super Overclock na jej urvoni nie je ziadna AMD karta iba o radu vyssie. Tema sa moze uz zavret.
A ja ti gratulujem, lebo urcite ti nepoviem, ze si spravil zlu kupu. Ked si tak uz poskocil, tak je to dobra kupa. Islo mi vies o co a aj ked niekto nema skusenosti s tymi kartami, tak urcite kde kto nieco pocital o tom na nete, nemozes vsetko sam precitat ani ja, kazdy nieco ine a moze poradit. Co som ja cital je to pre mna ako som uz povedal takmer 50 na 50 medzi tymi kartami, len s jednym rozdielom, ze nepisem ani na jednu ze fuj alebo bomba. Za to ze si mal zlu skusenost s amd je tvoj problem, 100 dalsich malo dobru skusenost a mozu povedat opacne, ze mali zlu skusenost s nvidiou. Tak to chodi. A michalko uznavam, ze s cross fire su problemy a vseobecne ja zatracujem crossfire aj sli. Je s tym viac problemov ako uzitku. A k mojej dlzke komnetarov, to uz nechajte na mna kolko pisem. Nemozem za to, ze dnes sa uz ludia ani nevedia vyjadrovat a napisat jednu normalnu suvislu rozvitu vetu a myslienku 
-
Outsider
Star
Trosku zaspamujem aj ja
V podstate s tebou suhlasim. Moj nazor sa na AMD nezmeni(dufal som v opak), pokial teda nevymyslia nieco prevratne. A to, ze pises zbytocne vela sa nad tym zamysli. Zivot je kratky a ty ho chces stravit pisanim nudnych komentov ? 
Urcite nechcem pisanim tebe, ale to co by tebe trvalo napisat za 10 minut mam ja za 60 sekund. Ovladam strojopis a tak cas tym urcite nezabijam.