Pc sa nezapne
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pc sa nezapne
Zdravím,
s týmto som mal problém aj u novej dosky (Asus P8P67 Pro rev 3.1) no tam sa nevypol až tak skoro. Keďže som ju dnes vybral a posielam ju zajtra na reklamáciu tak som si tam tresol starú (Gigabyte EP45-DS4) no na nej mi to robí tiež. Vymenil som všetko až na PSU, GPU, HDD a zvukovku.
Jednoducho povedané: Pc sa zapne a hneď na to vypne a niečo v ňom cvakne. Pri starej to spravilo 4 krát (ale bez cvaknutia) a PC potom v pohode nabehol. Tuto mi nabehol PC a ukázalo niečo o BIOSe a recovery image (Obnovenie biosu z obrazu na disku).
Lepšie bude asi video ako takýto popis.
http://www.ulozisko.sk/453698/02112011009_1_.mp4
s týmto som mal problém aj u novej dosky (Asus P8P67 Pro rev 3.1) no tam sa nevypol až tak skoro. Keďže som ju dnes vybral a posielam ju zajtra na reklamáciu tak som si tam tresol starú (Gigabyte EP45-DS4) no na nej mi to robí tiež. Vymenil som všetko až na PSU, GPU, HDD a zvukovku.
Jednoducho povedané: Pc sa zapne a hneď na to vypne a niečo v ňom cvakne. Pri starej to spravilo 4 krát (ale bez cvaknutia) a PC potom v pohode nabehol. Tuto mi nabehol PC a ukázalo niečo o BIOSe a recovery image (Obnovenie biosu z obrazu na disku).
Lepšie bude asi video ako takýto popis.
http://www.ulozisko.sk/453698/02112011009_1_.mp4
-
Thommas
Addict
Re: Pc sa nezapne
HDD nie, Zvukovka tiež. Skús si požičať iný zdroj, at to cvakne, bude to karta (nepravdepodobné). Vidím to na zdroj.
Tiež tipujem na niečo spoločného, a najhorúcejším kandidátom je zdroj.
-
Michaelo
Hardcore addict
Hmmm na zdroj mi to nepríde ale uvidím. Keďže som dnes poslal matičnú a fungujem na booku tak asi pošlem aj zdroj.
Ale povedzte mi prečo mi to potom pri starej MB nabehlo?
EDIT:
Vymenil som zdroj a robí to isté. HDD a zvukovku som vytiahol. Zostáva už len grafika.
Všetko vypojené. Pôvodný je len zdroj a grafická (robilo mi to aj na inom zdroji). Tuto je výsledok:
http://www.ulozisko.sk/454023/02112011010.mp4
//autoeditácia príspevku (03 Nov 2011, 16:21)
NIKTO ?
Ale povedzte mi prečo mi to potom pri starej MB nabehlo?
EDIT:
Vymenil som zdroj a robí to isté. HDD a zvukovku som vytiahol. Zostáva už len grafika.
Všetko vypojené. Pôvodný je len zdroj a grafická (robilo mi to aj na inom zdroji). Tuto je výsledok:
http://www.ulozisko.sk/454023/02112011010.mp4
//autoeditácia príspevku (03 Nov 2011, 16:21)
NIKTO ?
neviem či Ti to pomôže, ale skúsim: mal som problém s pc, nešiel zapnúť - len sa pootočili ventilátori, nenabehol pc. Chyba sa odstránila odpojením USB portou s bedni na doske.
-
Michaelo
Hardcore addict
Nempomôže. Treba pozrieť to video posledné. PC mám len na stole so zapojeným CPU, RAM a GPU. Nic viac som do neho nepchal a stale to nefachci.
Na vadnú grafiku by boli reakcie POST, pípanie repra PC. Máš možnosti - MB, MM, VGA, zdroj. Procesor asi nie.
Grafika to nebude, ale VGA to byt moze hej? Chlapce, too obvious.jarda.j napísal:Na vadnú grafiku by boli reakcie POST, pípanie repra PC. Máš možnosti - MB, MM, VGA, zdroj. Procesor asi nie.
Nudíš sa? Grafika je VGA, a buď rad. že Ti niekto odpovie. Ja také zrobím do cca 5 minút.
A Ty tu trepeš dlhé dni ani ... rob si, čo chceš.
-
Thommas
Addict
Jarda prečítaj si po sebe ten post ešte raz, a zistíš, čo za zhovadlivosť si napísal.
-
Michaelo
Hardcore addict
Hej chlapci nehadajte sa mi tu.
Mam moznost dat inu GPU, RAM, CPU aj PSU
ja mam zo vsetkeho doma 
No to by bol uz vlastne iny PC. Aj ked mozem skusit najprv vymenit RAM, nepomoze vratim povodne a vypenim GPU, nepomoze dam zdroj (to som uz ale robil a nepomohlo) tak potom vypena CPU (viete jak som sa natrapil kym som tam ten sprosty chladic cez BackPlate narval?).
Mam moznost dat inu GPU, RAM, CPU aj PSU
No to by bol uz vlastne iny PC. Aj ked mozem skusit najprv vymenit RAM, nepomoze vratim povodne a vypenim GPU, nepomoze dam zdroj (to som uz ale robil a nepomohlo) tak potom vypena CPU (viete jak som sa natrapil kym som tam ten sprosty chladic cez BackPlate narval?).
-
hrban
Addict
ako prvé sprav reset CMOS
potom ešte poprehadzuj ramky alebo skús iné, to vypínanie je spôsobené skratom (proste je tam niečo v <-> a to skratuje možno predtým si tam mal studený spoj ktorý sa na 4 zapnutie obnovil a šlo to ale ako sa s tým pohlo keď si vymieňal dosku tak to zdochlo úplne)
mne sa toto stalo s grafikou chvíľku ju bolo treba dlho žhaviť (3-5 krát zapnúť) no ale ako som ju vyťiahol prezrel a dal nas5 tak už PC nenabehol...
a že vy mu na to aj odpovedáte, celá téma nahlásená ako OT BAN vám na 3 dni a jardovi na doživotie omg ...trvalo mi 3 min to celé nahlásiť ...
mg zapnite si nastavenia-> priatelia nepriatelia a dajte si jardu ako nepriateľa automaticky sa vám ukryjú jeho posty ...
potom ešte poprehadzuj ramky alebo skús iné, to vypínanie je spôsobené skratom (proste je tam niečo v <-> a to skratuje možno predtým si tam mal studený spoj ktorý sa na 4 zapnutie obnovil a šlo to ale ako sa s tým pohlo keď si vymieňal dosku tak to zdochlo úplne)
mne sa toto stalo s grafikou chvíľku ju bolo treba dlho žhaviť (3-5 krát zapnúť) no ale ako som ju vyťiahol prezrel a dal nas5 tak už PC nenabehol...
a že vy mu na to aj odpovedáte, celá téma nahlásená ako OT BAN vám na 3 dni a jardovi na doživotie omg ...trvalo mi 3 min to celé nahlásiť ...
mg zapnite si nastavenia-> priatelia nepriatelia a dajte si jardu ako nepriateľa automaticky sa vám ukryjú jeho posty ...
-
Michaelo
Hardcore addict
Vďaka. Tiež by som to nahlásil. Ide to fajnovo OT. Aspoň niekto kto sa ozvalhrban napísal:ako prvé sprav reset CMOS
No a k problému:
CMOS som vyresetoval hneď na začiatku a nepomohlo to, potom som vybral RAM a skúšal ich v rôznych slotoch no nepomohlo, potom som vymenil zdroj ale robilo to stále tak som vybral celú dosku z PC a zapojil do nej len nutnosti aby to vôbec šlo. Asi zabehnem po druhú grafiku a RAM k vedľajšiemu PC a skusím vymeniť či to nabehne. Ja len dúfam že to bude grafika (radšej reklamovať grafiku ako by mi to malo stále robiť a ja by som nevedel čím to je - kvôli tomu som nepoužíval automatické uspávanie lebo kým sa nakopol tak som zaspal
PC mám našťastie stále zapojené na stole takže výmena komponentov nebude zložitá ale CPU nemením ani za nič. Chladič s váhou 1 KG namontovať cez BP nie je žiadna sranda (trvalo mit o dlhšie ako samotné vybranie všetkých komponentov z PC a výmena dosky).
//autoeditácia príspevku (04 Nov 2011, 21:01)
Chlpai ja to je*em. práve som vymenil aj grafiku aj RAM (z druhého PC ktorý ide v pohode) a pre istotu som znova vyresetoval CMOS a svete div sa, stále to robí.
este raz to skus: poloz mb na nejaku nevodivu podlozku. pripoj tam len klavesnicu, speaker a zdroj. po zapnuti zdroja kratko skratuj jumper sw switch.
ak to po starte ani nepipne, ukazuje to jasne na chybu mb, alebo procesora (v tvojom pripade asi procesora, kedze si uz mb menil). ak pipne:
1 dlhy, 2 kratke pipnutia - chyba vga. pripoj vga
znova start
mal by pipnut 2 krat kratky - problem s pametou
zapoj jeden zo slotov pamete a opakuj start
ak prebehne normalne, zapoj dalsi slot pamete a opakuj start.
chyby hdd, cdrom a pripadne floppy nevadia biosu pri starte - maximalne ti vypise: no boot device.
ak to po starte ani nepipne, ukazuje to jasne na chybu mb, alebo procesora (v tvojom pripade asi procesora, kedze si uz mb menil). ak pipne:
1 dlhy, 2 kratke pipnutia - chyba vga. pripoj vga
znova start
mal by pipnut 2 krat kratky - problem s pametou
zapoj jeden zo slotov pamete a opakuj start
ak prebehne normalne, zapoj dalsi slot pamete a opakuj start.
chyby hdd, cdrom a pripadne floppy nevadia biosu pri starte - maximalne ti vypise: no boot device.
-
hrban
Addict
nie je pravda
nemusí to byť len MB abo CPU, takisto to môžu byť ramky abo VGA ba dokonca PSU
ale PSU sme už vylúčili, MB tiež (pravdepodobne)
//EDIT:
to je polemické lebo niektoré dosky bez RAM vôbec nenabehnú (hlavne niektoré staré) a keby aj teraz vybral všetky ram tak sa stane to isté čiže by aj tak nič nezistil, a spoliehať sa na pípanie pri skrate ...
nemusí to byť len MB abo CPU, takisto to môžu byť ramky abo VGA ba dokonca PSU
ale PSU sme už vylúčili, MB tiež (pravdepodobne)
//EDIT:
to je polemické lebo niektoré dosky bez RAM vôbec nenabehnú (hlavne niektoré staré) a keby aj teraz vybral všetky ram tak sa stane to isté čiže by aj tak nič nezistil, a spoliehať sa na pípanie pri skrate ...
-
Michaelo
Hardcore addict
Chlapci chyba procesora to nebude. Tamto je i5 a toto je e7500
iny socket, ramky su DDR2 pred tym boli DDR3 
A skratovat jumper nemusim ja mam na doske tlaacidla na POWER, CLR CMOS a RESET
Vies taky luxusny stary model 
A ako som povedal uz som vymenil vsetko okrem MB a CPU a robi to stale.
A skratovat jumper nemusim ja mam na doske tlaacidla na POWER, CLR CMOS a RESET
A ako som povedal uz som vymenil vsetko okrem MB a CPU a robi to stale.
hrban. ak zapnes pc bez ram, hlasi to post pipanim, nie? ak potom pripojis jeden slot ram a chyba sa opakuje, co by si tipoval? aj bez toho cerveneho smajla...
michaelo, samozrejme ze ma ANI NENAPADLO kontrolovat to, ze na doskach su rozdielne sockety cpu a sloty ram. predpokladal som, ze to skusas v ramci kompatability.
ak sa ti atx rozbehne skratovanim pinov gnd a pwr_on (zeleny a cierny) mal by si zmerat napetia na jednotlivych pinoch ci su tak +/- autobus v norme.
michaelo, samozrejme ze ma ANI NENAPADLO kontrolovat to, ze na doskach su rozdielne sockety cpu a sloty ram. predpokladal som, ze to skusas v ramci kompatability.
ak sa ti atx rozbehne skratovanim pinov gnd a pwr_on (zeleny a cierny) mal by si zmerat napetia na jednotlivych pinoch ci su tak +/- autobus v norme.
-
Michaelo
Hardcore addict
Este mi povedz ako mam skratovat zelene a cierny pin 
Btw preco to musims kratovat ked tam mam tlacidlo? Power on funguje to som skusil n apojit na skrinku a zapnut tak a ide to. Noo a napatie asi moc nepremeram kedze skusacku nemam
Pokazena, jedina funkcna je ta kravina v srubovaku ale ta mi napatie nepovie 
Btw preco to musims kratovat ked tam mam tlacidlo? Power on funguje to som skusil n apojit na skrinku a zapnut tak a ide to. Noo a napatie asi moc nepremeram kedze skusacku nemam
-
hrban
Addict
myslel niečo takéto, ale predsa zdroj si už skúšal iný takže ten sme vylúčili ...
-
Michaelo
Hardcore addict
Noo vylucilo sa uplne vsetko okrem dosky ale ta mi fungovala. Ved som na nej fungoval do nedavna ta chybna nemoze byt. Trochu ma to stve.
Btw vdaka za vysvetlenie ako to myslel
Btw vdaka za vysvetlenie ako to myslel