Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mato951
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa mato951 »

Ratzi: niekde som to aj čítal že keď maš neprehladnu križovatku a maš tam aj prechod tak možeš kludne zastaviť aj na priechode vtedy ti nič nehrozi.
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mne sa tiez cosi take zda... ale aj kvoli tomuto sa tie prechody maluju tak, ako sa maluju...
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

V Leviciach je tiez par takych krizovatiek kde musi clovek zastat na prechode, inak nevidi absolutne nic. (Za prechodom zasa uz nieje miesto..)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ide o to ci chces tam stat alebo pocas vjazdu do krizovatky nevidis ci mozes ist. Stat nemozes 5 metrov pred ani na prechode. za nim mozes stat v akejkolvek vzdialenosti (nas to instruktor ucil a to ani ten zakon nebol v platnosti :D). No stat na prechode je zakazane (ze zastavis, vypnes motor a nechas auto tam). Musis si najst ine meistecko na parking.

Asi tu supnem moju kresbu co som si kreslil v autoskole (namiesto blbych poznamok som si vsetko nakreslil a mal som pokoj, ziadne ucenie stacilo sa pozriet na obazky a clovek pochopil).
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

on chce zastavit, nie stat...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Presne tak, pokial je krizovatka neprehladna, tak je jasne, ze treba zastavit na prechode. Zaroven je dobre nechat prejst chodcov (ak stojite za prvym autom), pretoze vela vodicov to ignoruje. Pripadne aj ked je kolona, tak stoja tesne za sebou bez ohladu na to, ci je pod nimi prechod alebo nie, ale to je uz na inu temu.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nooo zastavit by tiez nemal, to som pisal. Jedine ak ides do krizovatky a nevidis na cestu, potom mozes ist az na prechod aby si mal dobry rozhlad. My mame tiez prechod pre chodcov na semaforoch, na jeden ist mozes no na druhy nie lebo tam si asi 15 metrov pred krizovatkou takze ho musis nechat volny.

// Gothar zas si ma obehol :D Si napisal takmer to iste co ja. Nic nmazem to. Potom pridam scan.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Ja keď som robil vodičák, tak nás učili tak, že pokiaľ nevidíš do kriźovatky, tak sa samozrejme môžeš postaviť na prechod ale pred tým musíš pustiť chodcov, ak tam nejakí sú. To isté platí pre autá za tebou. Sám som niekedy nasratý (hlavne teraz pri Dargove v centre ako tam dali jeden pruh a tvoria sa tam kolóny a častokrát skoro každý stojí na prechode, lebo je tam svetelná signalizácia. Ale čo už, to všetko by sa nedialo, keby každý rešpektoval ostatných na ceste.

Trochu mimo témy, ale pred týždňom som sa viezol v aute (Insignia OPC) s nemcom ale takú toleranciu som v živote nevidel. Dva krát mu skočilo kruto pred neho druhé auto, tak (šli sme asi 70km/h pri Alpinke ako je prechod cez priecestie), že nám už zaplo ABS a on nie a nie zatrúbiť. Ani nepokrútil hlavou, nič. To ma dostalo, lebo ja už som mal naozaj namále aby som z toho auta nevystúpil a nevyhodil toho druhého šoféra z auta. Naozaj, klobúk dolu.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Viem o com hovoris, cez prazdniny som soferoval cez taliansko, s transporterom, najslabsi motor, 6 ludi a horolezecka vystroj, ked som na dialnici predbiehal casto krat som brzdil tych za mnou a jedine auto co ma vyblikalo bolo Porsche 911 GT2.
S tym prechodom by to malo byt samozrejme aj bez toho aby to bolo vo vyhlaske, obcas sa aj ja pristihnem ako zastavim na prechode bez vacsieho dovodu a potom si spomeniem na instruktora ako ma za to vzdy zdrbal :D
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Je to všetko o mentalite ľudí a slušnosti. Nie ako tu, keď som videl ako autá doslovne nepustili autobus zo zastávky a mal problém sa ešte aj preradiť do pruhu na odbočovanie do ľava. To som mal dosť. Keď som bol v Rakúsku v Gratzi, tak tam na hlavnej ešte aj električka dávala prednosť chodcom a ani pri tom nepoužila nejakú zvukovú výstrahu. To mi naozaj sánka padala už. U nás by ti električka zastala na nohe a pol minúty by držal zvonček a zvolal by na teba všetkých svätých. Takisto ma dostalo preradovanie sa áut v Rakúsku pri štvorprúdovke v jednom smere v centre, kde idú autá pomerne husto za sebou. Jednoducho hodí smerovku, raz-dvakrát blikne a prejde do pruhu a ten za ním ho automaticky púšťa bez problému. Boli sme tam dvaja v aute, ja za volantom som iba dával pozor kto mi kedy vojde do pruhu a spolujazdec pozeral semafóry a smer. No jednoducho skúsenosť :D Cestou späť som si už potom ako tak zvykol a tá premávka ide naozaj rýchlejšie. Takisto kruháč okolo víťazného oblúku v Paríži. Kto nevidel, nepochopí :D
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

johny, ale ten zvoncek je hlavne na upozornenie, a nie na to aby mu uskakovali z cesty ;-) Ale je to tak, tu sa jazdi divoko a arogantne no ale co narobime... hlavne kazdy by mal, aj my, co tu piseme, pouvazovat, ze ci naozaj jazdi slusne a berie ohlad na druhych.
James13579
Star
Star

Príspevok od používateľa James13579 »

ked niekto urobi vodicak na auto v 18 rokoch, ma povinnost chodit este so spolujazdcom co ma 10 rokov prax? totiz kamos mi povedal ze jeho kamosa zastavili a policajt ho zdrbal ze nemal spolujazdca. Takze ako to je teraz?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nie
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ak skončíš vodičák čo i len deň pred narodeninami tak musíš mať spolujazdca ešte 3 mesiace a potom môžeš bez neho. Ale ak skončíš vodičák v deň narodenín alebo po 18tke tak už nemusíš mať spolujazdca.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

johny541 napísal:Je to všetko o mentalite ľudí a slušnosti. Nie ako tu, keď som videl ako autá doslovne nepustili autobus zo zastávky a mal problém sa ešte aj preradiť do pruhu na odbočovanie do ľava. To som mal dosť. Keď som bol v Rakúsku v Gratzi, tak tam na hlavnej ešte aj električka dávala prednosť chodcom a ani pri tom nepoužila nejakú zvukovú výstrahu. To mi naozaj sánka padala už. U nás by ti električka zastala na nohe a pol minúty by držal zvonček a zvolal by na teba všetkých svätých. Takisto ma dostalo preradovanie sa áut v Rakúsku pri štvorprúdovke v jednom smere v centre, kde idú autá pomerne husto za sebou. Jednoducho hodí smerovku, raz-dvakrát blikne a prejde do pruhu a ten za ním ho automaticky púšťa bez problému. Boli sme tam dvaja v aute, ja za volantom som iba dával pozor kto mi kedy vojde do pruhu a spolujazdec pozeral semafóry a smer. No jednoducho skúsenosť :D Cestou späť som si už potom ako tak zvykol a tá premávka ide naozaj rýchlejšie. Takisto kruháč okolo víťazného oblúku v Paríži. Kto nevidel, nepochopí :D
presne ako píšeš kto nevidel kruhový v paríži nepochopí 8 prudov bez značenia a všetci k sebe tolerantný,sprievodca čo tam chodí do mesiaca mozno aj tri 4 krát čo sa otáča s turnusom nám vravel že za 15 rokov co chodí do paríža ani jeden ťuk tam nevidel..a 8 prudov bez značenia an ceste!!
nikolina1811
Novice
Novice

Príspevok od používateľa nikolina1811 »

Taaak,ja Vam poviem svoj zazitok,ako mozno kazdy jeden z nas v noci nespal a rozmyslal,ci urobi skusku alebo nie,ked rano som sa dostavila presne na 8,stres mi len pribudal a nervove napatie stupalo vo velkom.Bolo 8:45,ked sa policajt dostavil,rozdal testy a zacalo sa pisat,ruka mi isla akoby bola na motor,vsetky otazky mi padli,test som mozno pisala cca 5-6 minut,potom som ho odovzdala a videla som,ako opravuje,v kutiku duse som vedela,ze som presla,ale stale tam bola taka neistota,no na konci nam oznamil,ze sme zvladli uspesne prvu skusku.Potom sme isli teda na cvicisko,isla som medzi poslednymi s tym ucelom,ze to musim urobit,ked som uz isla slalom vpred cez kuzele,vedela som,ze mam uz nieco za sebou a uz len parkovanie,ako som zaparkovala auto,vsetci mi ukazali,ze je to super a ja som uz mala stastny usmev na tvari az kym neprisiel policajt a neprikazal mi vystupit z auta.V tej chvili som sa ostala pozerat na neho,ze co sa deje a ako som vystupila,hned som sa pozrela,ze ci som za ciarou ale nebola som.Povedal mi,ze moja chybicka bola taka,ze som sa spatnym dotkla tej palicky,co je v kuzely,ostala som sa na neho pozerat,ako na prizrak,pretoze som si to ani nevsimla,ze som sa dotkla,no bola som dost prekvapena,ale niekto vypadnut musel,no uvidime ,ako dopadne druhy pokus:)
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

tak je to dosť závažna chyba , v realite je to ako keby si niekomu odrapila speťak , alebo oškrela speťákom lak , viem že z tvojho pohladu je podla teba policajt ...... ale skus sa nato pozrieť aj z pohľadu policajta
James13579
Star
Star

Príspevok od používateľa James13579 »

kamarat ma na vodicaku zo zadnej strany napisane pod dvanastkou cisla 01.01. TO je nieco s okuliarmi. Ja tiez nosim trvale okuliare a ja to tak nemam. Musi to tam byt? ked bude nejaka kontrola dokladov a policajt si to vsimne, co moze urobit? dakujem za odpoved
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

hm, ja mam tiez okuliare, ale mam tam 01.06
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

co sa tyka korekcie a ochrany oka, kody su taketo:

01.01 Okuliare
01.02 Kontaktná šošovka (Kontaktné šošovky)
01.03 Ochranné okuliare
01.04 Nepriehľadná šošovka
01.05 Kryt oka
01.06 Okuliare alebo kontaktné šošovky

ak to tam nemas, nemusis mat pri vedeni vozidla okuliare...
Napísať odpoveď