Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Chápem, že si to myslel inak. Mal som skôr reagovať na pôvodný text ako na tvoj.
Ale keby do tej témy teraz prispel moslim s nejakou modlitbou tak by bolo všetko v poriadku.
Preto nechápem čo chcel touto témou dosiahnuť. Mal radšej vytvoriť tému kresťanstvo alebo niečo podobné.
Ale keby do tej témy teraz prispel moslim s nejakou modlitbou tak by bolo všetko v poriadku.
Preto nechápem čo chcel touto témou dosiahnuť. Mal radšej vytvoriť tému kresťanstvo alebo niečo podobné.
-
Stoporko
VIP
94jakub - myslím si, tehla nech ma prípadne opraví, že v danej téme ide hlavne o diskusiu a spoločenstvo kresťanov. Ak si moslim, prípadne by si im tu na fóre rád vytvoril tému podobnú, máš možnosť, nik ti hádam brániť nebude
To isté platí pre hinduistov, budhistov, taoistov.... Téma pre ateistov tu už tuším je, ak nie, má ju napr. Hughito možnosť založiť. Tak kde je problém? Proste by si ľudia, ktorých spája rovnaká viera (prípadne ani to - no spája ich viera vo vyššiu bytosť a.k.a. Boh, Allah, JHVH, Veľký Duch...) radi podebatovali bez toho, aby museli svoju vieru pred niekým obhajovať a riešiť dokola stále tie isté debaty.
-
94jakub
Guru wannabe
V pohode. Ja to beriem, nemám s tým problém.
Vôbec som to nemyslel ako nejaký útok.
Ide mi len o to, preč tému nenazval napríklad Kresťanstvo.
Hughito(sry ale keď už ťa spomenul
) by tému určite nenazval Téma pre neveriacich ale Ateizmus(alebo niečo podobné)
Moslim by tiež určite tému nazval Islam...
Z názvu vyplýva, že tam "môže" prispievať v podstate každý tak ako tu.
Vôbec som to nemyslel ako nejaký útok.
Ide mi len o to, preč tému nenazval napríklad Kresťanstvo.
Hughito(sry ale keď už ťa spomenul
Moslim by tiež určite tému nazval Islam...
Z názvu vyplýva, že tam "môže" prispievať v podstate každý tak ako tu.
-
tehla
LOL, nevzrušujte sa pacienti 
Nuž, aspoň sa v poslednom príspevku ukázalo, že tehličke nejde o to, že by sa nechcela hádať. Rýpať sem bude chodiť naďalej, hoci vo svojej téme má pokoj v duši. Týmto mu ďakujem za jeho hodnotný príspevok, poteším sa každej medvedej službe náboženstvu...a tiež mu ďakujem za túto drobnú sondu do jeho veriacej a vyrovnanej psyché.
//
//edit 2: Ahaha, tak sme sa dočkali. Tehla tu nazýval hughita morálnym bahnom a pod., teraz sa obhajuje tým, že to čo teraz robí, robil aj hughito. Ďakujem a som rád, že sa de facto tiež považuješ za morálne bahno a sám si sa pripodobnil k tým, ktorých vraj oprávnene kritizuješ. Toľkú úprimnosť som od teba nečakal. Nič lepšie som vlastne ani nemohol očakávať.
//
Čo mi to pripomína? Aha, už viem, viď obrázok.len som sa snažil uchlácholiť chovancov, utíšiť všeobecný nepokoj, umlčať vzrušenú vravu a všetečné otázky okolo mojej novo-vytvorenej témy – nemáte sa čoho báť...
//edit 2: Ahaha, tak sme sa dočkali. Tehla tu nazýval hughita morálnym bahnom a pod., teraz sa obhajuje tým, že to čo teraz robí, robil aj hughito. Ďakujem a som rád, že sa de facto tiež považuješ za morálne bahno a sám si sa pripodobnil k tým, ktorých vraj oprávnene kritizuješ. Toľkú úprimnosť som od teba nečakal. Nič lepšie som vlastne ani nemohol očakávať.
-
tehla
len som sa snažil uchlácholiť chovancov, utíšiť všeobecný nepokoj, umlčať vzrušenú vravu a všetečné otázky okolo mojej novo-vytvorenej témy – nemáte sa čoho báť... 
// s tymi obrazkami si sa nejak neponahľal, keď hughito nazýval kresťanov duševne chorými. Plačeš na nesprávnom hrobe.
// s tymi obrazkami si sa nejak neponahľal, keď hughito nazýval kresťanov duševne chorými. Plačeš na nesprávnom hrobe.
-
seth82
Darca
Mám začať ja menovať urážky, ktoré od teba na adresu ateistov prišli? A mám spomenúť aj tie uplinkove? Keď už teda spomínaš iných? Lebo ja mám dosť času na to, aby so to tu pohľadal -to len aby si si nemyslel, že nie...Takže áno, plače na správnom hrobe, neodvádzaj pozornosť inde.
-
tehla
Nemám záujem sa s tebou naťahovať, ale vidím, že tebe opäť nejde o nič iné, nevynecháš žiadnu príležitosť, že máš veľa času, to vidím. A teda opúšťam túto tému pre - "neprekonateľné rozdiely a nedostatok pochopenia kresťanského pohľadu na život"
Zbohom! majte sa krásne.
Zbohom! majte sa krásne.
-
seth82
Darca
Hahaha, zasa spätkovanie, pretože si si vedomý, že by som tu nahádzal slušný zoznam. Ale OK, dá sa to chápať ako priznanie toho, že mám pravdu. Na záver - dúfam, že nebudeš mať podobné návraty ako istý iný užívateľ, plus dúfam, že ten "kresťanský pohľad na život" nechceš definovať ako ten svoj, pretože ak je to tak, tak to ďakujem pekne za takýchto "kresťanov". S kým? Mať sa krásne budeme, teda určite krajšie, vďaka za vinšovanie :3
//karmista: Blbca vidíš každý deň v zrkadle, zbabelec.
///karmista2: Ako úderka pôsobíte fakt skvele. Ak máš niečo k diskusii, nebuď zbabelý a diskutuj. Ak nie, ušetri ma prosím hlúpych komentárov v karme, nie som na ne vôbec zvedavý. Drísty ste tu potili hlavne vy, takže tak.
//karmista: Blbca vidíš každý deň v zrkadle, zbabelec.
///karmista2: Ako úderka pôsobíte fakt skvele. Ak máš niečo k diskusii, nebuď zbabelý a diskutuj. Ak nie, ušetri ma prosím hlúpych komentárov v karme, nie som na ne vôbec zvedavý. Drísty ste tu potili hlavne vy, takže tak.
Tehla si je vedomí svojej demagógie, tak preto takto rýchlo zdupká. Aj jeho jediný tromf o tom, ako som nazval kresťanov "duševne chorými" je len výplod jeho fantázie, resp. schválna dezinterpretácia textu, ktorý som aj dobrý rok a pol späť niekde v tejto téme napísal.
//autoeditácia príspevku (09 Nov 2011, 19:35)
Rodičia umučili dcéru (†26): Matka jej vytrhla z tela črevá!
Ruský súd obvinil muža a ženu z vraždy ich dcéry pri exorcistickom rituáli počas vlaňajších vianočných sviatkov. Informuje o tom agentúra AFP. Taxikár Sergej Košimbetov (49) a jeho družka, učiteľka Elena Antonovová, mučili svoju dcéru Alexandru niekoľko hodín, než ju 7. januára, kedy pravoslávna cirkev slávi Vianoce, zabili.
http://www.topky.sk/cl/11/1290345/Rodic ... tela-creva
//autoeditácia príspevku (09 Nov 2011, 19:35)
Rodičia umučili dcéru (†26): Matka jej vytrhla z tela črevá!
Ruský súd obvinil muža a ženu z vraždy ich dcéry pri exorcistickom rituáli počas vlaňajších vianočných sviatkov. Informuje o tom agentúra AFP. Taxikár Sergej Košimbetov (49) a jeho družka, učiteľka Elena Antonovová, mučili svoju dcéru Alexandru niekoľko hodín, než ju 7. januára, kedy pravoslávna cirkev slávi Vianoce, zabili.
http://www.topky.sk/cl/11/1290345/Rodic ... tela-creva
-
Stoporko
VIP
Hughito: mám ťa za inteligentného človeka. Napíš mi, čo má ten článok spoločné s kresťanstvom a exorcizmom vôbec.
O čom je kresťanstvo, resp. by malo byť, tu už boli popísané celé slohy. K exorcizmu ti odporučím prečítať si Rituale Romanum a nejakú literatúru okolo toho. Trhanie čriev, vylievanie sv. vody do tváre... LOL. Aj by som sa smial, keby to nebolo naozaj.
Je smutné, keď bulvár píše také články, tie sa potom medzi ľuďmi šíria a robia zlé meno už aj tak dosť očiernenému kresťanstvu a exorcistom taktiež.
Alebo som ťa nepochopil a ty si ten článok tu zavesil len na poukázanie toho, čo všetko sa vydáva za kresťanstvo, aj keď ty samozrejme vieš, že to tak nie je a práve preto na to chceš poukázať
p.s. o tom "duševne chorom" kresťanovi si písal o mne... ale čo takto to považovať za uzavretú kapitolku, hm?
O čom je kresťanstvo, resp. by malo byť, tu už boli popísané celé slohy. K exorcizmu ti odporučím prečítať si Rituale Romanum a nejakú literatúru okolo toho. Trhanie čriev, vylievanie sv. vody do tváre... LOL. Aj by som sa smial, keby to nebolo naozaj.
Je smutné, keď bulvár píše také články, tie sa potom medzi ľuďmi šíria a robia zlé meno už aj tak dosť očiernenému kresťanstvu a exorcistom taktiež.
Alebo som ťa nepochopil a ty si ten článok tu zavesil len na poukázanie toho, čo všetko sa vydáva za kresťanstvo, aj keď ty samozrejme vieš, že to tak nie je a práve preto na to chceš poukázať
p.s. o tom "duševne chorom" kresťanovi si písal o mne... ale čo takto to považovať za uzavretú kapitolku, hm?
exorcizmus a "profesionalni exorcisti" z radov rimskokatolickej cirkvi sa v prvom rade zhodili sami najma tym, ako brutalne, neludsky a vobec nekrestansky sa spravali k ludom, ktori nielenze neboli posadnuti nejakym diablom a temnymi silami, ale navyse ich abnormalne spravanie dnes velmi ucinne dokazu riesit terapeuti a farmaceutika...
da sa povedat, ze uz spominani samozvani odbornici z radov cirkvi castokrat napachali viac zla, utrpenia a problemov ako prinasalo samotne psychicke ochorenie toho cloveku...
da sa povedat, ze uz spominani samozvani odbornici z radov cirkvi castokrat napachali viac zla, utrpenia a problemov ako prinasalo samotne psychicke ochorenie toho cloveku...
V skratke: nebyť kresťanstva, tak sa nestane ani táto udalosť. A to nie je ojedinelá záležitosť. Hlavne katolíci tým, že stále tak presadzujú svoj exorcizmus vytvárajú pôdu pre takýchto samozvaných fanatikov liečiteľov.
Čo sa týka tej duševnej choroby: ja som citoval psychologický slovník, ktorý to tak interpretoval - teda ako určitú psychózu (viera v démonov).
Čo sa týka tej duševnej choroby: ja som citoval psychologický slovník, ktorý to tak interpretoval - teda ako určitú psychózu (viera v démonov).
hughito: tak by sa to stalo v rámci inej viery.
psychopati si dôvod na svoje konanie nájdu. náboženstvo v hlave takého šialenstva môže byť len spúšťač, rovnako ako ním môže byť prílišný stres, alkohol alebo niečo iné.
psychopati si dôvod na svoje konanie nájdu. náboženstvo v hlave takého šialenstva môže byť len spúšťač, rovnako ako ním môže byť prílišný stres, alkohol alebo niečo iné.
"S náboženstvom alebo bez neho dobrí ľudia môžu konať dobré skutky a zlí ľudia zlo, ale aby dobrý človek páchal zlo, nato treba náboženstvo"silmarill napísal:hughito: tak by sa to stalo v rámci inej viery.
Weinberg
-
Stoporko
VIP
Dovolím si s toho človeka poopraviť: ...aby dobrý človek páchal zlo, nato treba vplyv iného človeka.
-
javatar
Hardcore addict
WTF?! Neviem ako vy, ale ja si myslim ze mam dost pevnu kozu aby mi ju na bruchu (kde sa rukami neda poriadne uchytit) roztrhla neaka zena bez pomoci akehokolvek nastroja na rezanie.topky.sk napísal: "Potom Antonovová holými rukami vytrhla svojej dcére z tela kus čriev,"
Dalsia chyba:
fanatici, maju spolu dieta a neboli manzelia? WTF?! Ved to je uz najmenej a pre fundamentalistov co si trufnu na exorcizmus aby zanedbali take prisne prikazanie?!topky.sk napísal:Taxikár Sergej Košimbetov (49) a jeho družka, učiteľka Elena Antonovová
Neviem ake je to v pravoslavnej cirkvi ale v RKC clovek musi byt aspon knaz aby mohol vyhanat diabla - a su na to predpisy (a trhanie criev holymi rukami nezahrnuju
Secteno a podtrzeno - nespolahlivy nafuknuty clanok, napisany s komercnou snahou ludi sokovat a nie informovat. Zdroj je urceny ako tn.cz kde svoj zdroj dalej neuvadzaju. Patrat ako daleko je tento "clanok" od pravdy sa mi vazne nechce - stacia mi dve vyssie uvedene "chyby".
Kali sem hodil ten citát a ten je veľkou pravdou, holt, ujco Weinberg trafil klinec po hlavičke.
javatar: Púšťaš sa tu do veľkého spochybňovania - o čo ti ide ? Chceš napísať, že sa to nestalo a je to vymyslené ? Napádaš zdroj - zdroj nie sú topky (okrem iného, dá sa to pohľadať na x iných stránkach), ale agentúra AFP, najstaršia na svete. http://www.afp.com/afpcom/en
A ako spomenul už ephram. Takýchto prípadov sa dajú nájsť stovky a to aj takých, ktoré boli vedené cez oficiálne štruktúry, nie cez takýchto samozvancov. Kto za to môže ? No jedine to náboženstvo, ktoré učí, že niečo také je možné - že teda existuje Diabol a bla bla, diabol (satan, démon) môže ovládnuť človeka a pod. nezmysly, ktoré mali "opodstatnenosť" v stredoveku, ale v 21. storočí nemajú čo hľadať !
Ale aj oficiálna RKC tieto nezmysly otvorene podporuje a šíri túto agendu ! Takže aj za tento prípad môže nepriamo kresťanstvo, lebo vnuklo do hláv narušeným jedincom takéto pravdy, ktorí to zobrali od podlahy.
javatar: Púšťaš sa tu do veľkého spochybňovania - o čo ti ide ? Chceš napísať, že sa to nestalo a je to vymyslené ? Napádaš zdroj - zdroj nie sú topky (okrem iného, dá sa to pohľadať na x iných stránkach), ale agentúra AFP, najstaršia na svete. http://www.afp.com/afpcom/en
A ako spomenul už ephram. Takýchto prípadov sa dajú nájsť stovky a to aj takých, ktoré boli vedené cez oficiálne štruktúry, nie cez takýchto samozvancov. Kto za to môže ? No jedine to náboženstvo, ktoré učí, že niečo také je možné - že teda existuje Diabol a bla bla, diabol (satan, démon) môže ovládnuť človeka a pod. nezmysly, ktoré mali "opodstatnenosť" v stredoveku, ale v 21. storočí nemajú čo hľadať !
Ale aj oficiálna RKC tieto nezmysly otvorene podporuje a šíri túto agendu ! Takže aj za tento prípad môže nepriamo kresťanstvo, lebo vnuklo do hláv narušeným jedincom takéto pravdy, ktorí to zobrali od podlahy.
opäť doplním - manipulatívne je akékoľvek náboženstvo, nielen kresťanstvo. pozri ako zmagorení sú moslimovia.
http://www.sme.sk/c/6128778/iracanka-po ... -syna.html
napriek tomu si myslím, že aby človek dokázal niečo také spraviť vlastnému dieťaťu, musel byť už aj bez toho psychicky narušený, alebo mať podpriemerné IQ, no a jeho viera bola len "špička ľadovca".
bežný kresťan ktorý je pri zmysloch by niečo také nespravil.
napriek tomu si myslím, že aby človek dokázal niečo také spraviť vlastnému dieťaťu, musel byť už aj bez toho psychicky narušený, alebo mať podpriemerné IQ, no a jeho viera bola len "špička ľadovca".
bežný kresťan ktorý je pri zmysloch by niečo také nespravil.
zaujimalo by ma, kde konkretne v biblii sa hovori o transexualite a o jej "nemoralnosti" alebo hriesnosti...(neskor vam napisem preco)
a prosim nechcem pocut tu staru znamu vetu o tom, ze muz by nemal ulahnut s inym muzom a blabla...ktora je mimochodom jedinou zmienkou o homosexualite v celej biblii, navyse je iba v starom zakone (kde su aj pomerne radikalne "perly" pri ktorych sa aj vacsina dnesnych krestanov chyta za hlavy), no napriek tomu sa cirkev tej jednej jedinej vety drzi velmi pevne...to, ze sa v biblii aspon 1000 krat spomina to, ako by clovek mal zit = spravat sa k inym ludom uctivo, aj k odlisnym ludom, nesudit inych ludi a najma zit SKROMNE ! tak toto akosi cirkev nepoklada uz za dolezite, aj ked priamo v biblii na to niekolkonasobne viac odkazov...
nebudem pripominat, ze ta mnou spominana veta nema nic spolocne s transexualitou...okrem toho je jasne, ze odkazuje len na muzsku homosexualitu...v celej biblii neexistuje jedna jedina zmienka, ktora by hovorila, ze zenska homosexualita je amoralna alebo hriesna...(z tohto dovodu lesbicke partnerstva a aj vychovu deti lesbami pozehnava v Izraely aj pomerne radikalne kridlo rabinov a zidovskej obce)
a prosim nechcem pocut tu staru znamu vetu o tom, ze muz by nemal ulahnut s inym muzom a blabla...ktora je mimochodom jedinou zmienkou o homosexualite v celej biblii, navyse je iba v starom zakone (kde su aj pomerne radikalne "perly" pri ktorych sa aj vacsina dnesnych krestanov chyta za hlavy), no napriek tomu sa cirkev tej jednej jedinej vety drzi velmi pevne...to, ze sa v biblii aspon 1000 krat spomina to, ako by clovek mal zit = spravat sa k inym ludom uctivo, aj k odlisnym ludom, nesudit inych ludi a najma zit SKROMNE ! tak toto akosi cirkev nepoklada uz za dolezite, aj ked priamo v biblii na to niekolkonasobne viac odkazov...
nebudem pripominat, ze ta mnou spominana veta nema nic spolocne s transexualitou...okrem toho je jasne, ze odkazuje len na muzsku homosexualitu...v celej biblii neexistuje jedna jedina zmienka, ktora by hovorila, ze zenska homosexualita je amoralna alebo hriesna...(z tohto dovodu lesbicke partnerstva a aj vychovu deti lesbami pozehnava v Izraely aj pomerne radikalne kridlo rabinov a zidovskej obce)