qwerty-xyz: Vezmem to zo široka, nakoľko všetko sa mi citovať nechce a ani nemám toľko energie a času. To, že máš ideálnu predstavu je síce pekné, no to je asi tak všetko Zmier sa s tým. Bude to pre Teba jednoduchšie - teda pokiaľ silou-mocou nechceš presadzovať svoju vlastnú cestu ideálneho, no hlavne nereálneho sveta.
Niečo ku "nevyrovnaným párom" - fungujú. Bodka. Neviem, čo myslíš tou svojou praxou, no v okolí mám dosť veľa prípadov "nevyrovnaných párov" (aj keď neviem, či ich správne označujem) fungujúcich 4 a viac rokov.
Áno, rozvodovosť stúpa, áno, tradičný model rodiny sa mení, no to sú zmeny v spoločnosti, ktoré majú pramálo spoločné s akousi degeneráciou.
Vypracovať plán ideálneho partnera pre každého človeka? Toto je: nemožné, nerealizovateľné, naviac, súhlasím s javatarom, cesta najľahšia nemusí byť správna.
Ku ďalším odrážkam: Nikto Ťa nemôže prinútiť vybrať si dievča, ktoré nechceš. A ani si nemyslím, že Ťa niekto núti. Každý si musí svoje priority zvážiť sám a rovnako aj to, ako z nich spustí, či nie.
qwerty-xyz napísal:Dristy ako porod a podobne ma nezaujimaju, ja viem ktora baba proste priberie a ktora nie a neserte ma s hovadinami, proste to viem a viem si to aj na patrickych prikladoch dokazat.
A nevieš a nevieš a nepresvedčíš ma o tom! Proste nie! Nie si genetik a môžeš mi do haleluja tvrdiť, že to dokážeš určiť podľa mamy, babky, tety, strýka a podobne. Nemôžeš si byť 100% istý. Nevieš si predstaviť, aký hormonálny koktejl má v sebe žena počas a aj po tehotenstve.
Pokiaľ mi tvrdíš, že by si sa na milovanú ženu vykašľal len preto, že priberie po pôrode, tak to pokladám za veľmi plytké povrchné a hlúpe. Nie všetky ženy sú Andrea Verešová (narážam na jej postavu po dvoch pôrodoch), no neprestaneme ich preto milovať.
Vidím to tak, že opäť som dospel ku svojmu starému známemu záveru, že toto celé je spôsobené kvôli prostrediu, v ktorom sa momentálne pohybuješ a Tvoji spolubývajúci z intráku sú po tme schopní pretiahnuť aj hárajúcu fenu. Opakujem - Ich problém! Nechápem potom však, prečo sa toľko navážaš do ľudí z IT oboru (FRI), ktorí sú na tom zrejme znateľne lepšie a nemusia ani masturbovať nad MB.
Pozri, ja Ti Tvoje ideály brať nechcem, ani nikto z nás. No nesnaž sa ani nás presvedčiť o tom, že v spoločnosti vládne degenerácia a indoktrinácia, nakoľko aj sám veľmi dobre vieš, že je to lokálne veľmi ohraničený fenomén, ktorý Ty neskutočne exponuješ a robíš z neho problém, ktorý normálne ani nestojí za pozastavenie.
qwerty-xyz napísal:degeneracia -- ak vkus degeneruje na uplne nieco ineho, priklad. chcem vysoku stihlu ciernovlasku degeneruje na maleho tlusteho rysaveho hrocha.
Technicky vzaté máš pravdu, no budem sa opakovať, človek zrejme mal dôvody na to, aby takto radikálne zmenil kus. V skutočnosti som sa s takouto "degeneráciou" ešte nestretol a pokiaľ sa jedná opäť len o záležitosť, ktorú máš odsledovanú z Tvojej
praxe, tak to nepokladám za relevantné, vzhľadom na prostredie, v ktorom sa pohybuješ. Nakoľko ho opisuješ vo všetkých extrémoch.
qwerty-xyz napísal:degradacia -- zmiernenie podmienok, ... chcem vysoku stihlu peknu a inteligentnu ciernovlasku ...priklad. degradovanie, chcem vysoku stihlu ciernovlasku, pekna byt nemusi inteligentna tiez nie
DTTO.
qwerty-xyz napísal:Indoktrinacia -- prostredie, ludia vokol mna spolocnost celkovo, blizki priatelia a znami, spoluziaci alebo rodina sa mi snazi nanutit ich ideal, ktory sa vobec nestotoznuje s tym mojim, niekto tomu podlahne ciastocne niekto uplne, potom si vytvori pomysleny obraz o svojom stasti, s ktorym sa niekde v hlbke duse nestotoznuje.
Preto sa to volá presvedčenie. Lebo si o tom presvedčený a nikto to nemôže zmeniť. Nikomu nemôžeš natĺcť do hlavy svoje ideály. Hold raz pokiaľ mám istý vkus, tak aj celý svet sa môže na mihalnice postaviť, no čo sa mi páči, to sa mi páči. Čo sa mi nepáči, to sa mi nepáči + "zopakovanie odseku o prostredí, v ktorom sa pohybuješ".