Vylepsenie znalosti cudzieho jazyka

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Vylepsenie znalosti cudzieho jazyka

Príspevok od používateľa Son-Goku »

zdar banda.chcel by som si zlepsit cuzdi jazyka konkretne anglinu aby som nemal problem beznej komunikacie ci uz na nete alebo po ulici ak stretnete turistu.da sa to teoreticky aj doma samoucbov?na trhu mame aj psychowalkmany ale neviem ci takemu nieco verit, preto na vas ci poznate typy,triky osvedcene metody.
Shwollo
Darca
Darca

Re: Vylepsenie znalosti cudzieho jazyka

Príspevok od používateľa Shwollo »

p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja som co sa tyka anglictiny samouk od zakl. skoly. V skole som mal vzdy nemcinu, okrem gymnazia, kde som mal aj anglictinu. Co sa tyka nemciny, tak tam bohuzial ani ceknut. Teda rozumiem, ale rozpravat neviem, resp. ani nechcem. Anglictina na gymnaziu nebola nic moc, lebo s tou ucitelkou sme boli dlhe roky znami, a ona nas ucila, resp. neucila. Na hodinach si kazdy robil co chcel, cele 4 roky. Ine mi neostavalo, nez sa naucit sam. Ako? Hral som pocitacove hry (MMORPG), kde som viacmenej hraval len v zahranici, na zahranicnych serveroch. Potom som vela pozeral serialy a filmy (len v originali s titulkami), pocuval som vela hudby (mam rad rap, hlavne Ameriku), dalej to boli nespocetne hodiny rozhovorov v anglictine v praci (IBM, HP - tam je uradny jazyk anglictina). Tak nejako som si vypracoval anglictinu, ze dnes v podstate rozpravam po anglicky bez najmensich problemov. Rozumiem britsku, skotsku, australsku aj americku, irsku anglictinu (aj slangove vyrazy) uplne v pohode. Mozno neovladam uplne dokonalo pisat vsetky casy z britskej anglictiny, ale zistil som praxou, ze je to uplne, ale uplne zbytocne. Napriek tomu pisem zrozumitelne a nikdy nebol problem z druhej strany porozumiet niecomu.

Zakladom je definitivne komunikacia. Dennodenne. To sa potom cloveku dostane do ucha a nauci sa rozpravat hlavne tym, ze je nuteny okolnostami a prostredim. A aby som nezabudol, tak mi pomohol pobyt v Anglicku. Bol som 3 roky za sebou na 2 tyzdne pocas zakl. skoly.

Momentalne sa zacinam venovat, aj ked nie tak intenzivne, kedze nemam az tolko casu spanielcine. A zase ten isty recept - filmy v spanielcine s anglickym titulkami, spanielske pesnicky (posledne 3 roky si ulietavam na reggaetone). K tomu nejake spanielske weby a clanky. Ale velakrat som pocul zo strany ucitelov a lektorov, ze na jazyky mam talent, a ze nemam problem sa ich ucit. Takze to moze byt aj v tom, ze niekomu to ide lahsie, niekomu tazsie.
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Osobne som tiež za sledovanie filmov a seriálov v anglickom dabingu, prípadne z kníh v anglickom jazyku dokážeš toho veľa nachytať (najmä slovnú zásobu).
Son-Goku
Darca
Darca

nejak neviem ci mam verit roznym psychowalkmanom neskusal to este niekto ci to aj realne nieco spravi?
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

urcite sledovanie televizie, serialov, filmov v tom danom cudzom jazyku .. ako mnohi tu na fore, tak aj ja som zacinal na cartoon networku od uplneho mala, neskor prisli hry a najvacsi skok som zaznamenal, tak ako pisal p4ra, pri hrani mmorpg hier, kedze bola potreba komunikovat s hracmi z celeho sveta. Dnes si myslim, ze anglinu ovladam na slusnej urovni.
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

neda mi :D
Prílohy
297101_700b_v1.jpg
Son-Goku
Darca
Darca

co to ako je?
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

ak sledujes MEME
http://www.hojko.com/meme-vtipy-t160842.html
tak tu je toho trocha viac(neodporucam to otvarat, prides o par rokov zivota :D)
http://9gag.com/
Napísať odpoveď