Ako periete?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Ako periete?

Príspevok od používateľa Frco »

Tuto temu som tu este nenasiel...

Chcel by som si konecne zacat sam prat, tak hladam rady ako na to co najlepsie :)

Teda konkretne ako triedite oblecenie pred pranim? Na biele, tmave, nieco v strede...pripadne periete zvlast aj ponozky? Na kolko stupnov davate?
Na tmave veci je podla vas aky prasok/avivaz najlepsia? Mne sa totiz zda, ze moje tmave veci mi relativne rychlo vyblednu a to sa snazim kupovat znackove veci, ktore maju dobru kvalitu.
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako periete?

Príspevok od používateľa Soviet »

Fuuha..
Ja mam povacsine tmave veci, takze umna moc triedenia netreba. Sem tam mam aj daco biele, tak to necham bokom a davam prat povacsine s uterakmi a tak.
Co sa tyka oblecenia, tak tricka otacam vzdycky naopak ako aj rifle, aby mala farba atd vacsiu zivotnost, aspon ako pozorujem.
Vacsinou periem vsetko na 40ke a sem tam uteraky bacnem na 60.
Co sa tyka prachu, tak davam avivaz aka ma v obchode zaujme a povacine tekuty prach ten na tmave pripadne farebne oblecenie.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

krok 1.-milacik vyper
krok 2.- sadnem k pc alebo tv otvorim pivko
krok 3. ak je nutne pomaham vybrat pradlo

ale nie vsetko robi pracka hodim tam pradlo priblizne rovnakej farby(ak nie je mozne uskutocnit krok 1) a vyberiem program na pracke.a pouzivam praci gel ktory ma v sebe vsetky tie sprostosti(zmekcovace,avivaz)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

krok 1 - hodim ho do kosa na spinave pradlo
krok 2 - o par dni neskor vyberem vyzehlene zo skrine
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tyvole ... normalne naflakat do pracky, otocit koleckom (nahodne - najkrajsi symbol je "oblacik 60"), zapnut symbol zehlicky, nastavit aby to pralo az o 4 poobede a pustit start ... nejako to vzdy dopadne :-D :-D

so zehlenim je to vzdy horsie ... nejaka to za naturalie ozehli, ale neda sa na to spoliehat 100% :-)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

..vidíš nord...preto je lepšie mať stálu partnerku... :-)
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

Pradlo odporucam rozdelit na biele; stalofarebne a cierne...
.
- pokial chces, aby tvoje cierne oblecenie malo nadalej syte farby, pouzivaj prostriedky na to urcene (napr. Perwoll cierny)
- na spinave biele pradlo pouzivaj prasok (na biele). okrem cistiacich latok a enzymov obsahuje bielidla+opticke zosvetlovace, ktore biele pradlo nielen vycistia, ale aj rozjasnia. gely neobsahuju bielidla, takze ich pouzivaj na biele pradlo, ktore nie je velmi uspinene. najlepsiu skusenost mam s Persilom praskom aj gelom.
-uteraky praskom..
-na stalofarebne pradlo (take, ktore nepusta) pouzivaj gely. su setrnejsie k farbam ako prasok a maju vybornu cistiacu silu (opat Persil gel)

Moderne pracie prostriedky zacinaju byt ucinne uz od 30 stupnov. Ja bezne periem na 40. Uteraky na 90

Z avivazi su v kurze Silan a Lenor. Lenor ma intenzivnu vonu; Silan vonia decentnejsie. V obchode je velke mnozstvo voni, takze si musis najst tu, ktora ti vyhovuje. Osobne preferujem Silan.

Silmarill - prosim bez komentara:)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

1/biele+svetle
2/cervene,oranzove
3/tmave,cierne

Na biele pouzivam gel, na ostatne prasok. Vzdy davam aj taku tabletu na zmakcenie vody
a trcohu avivaze. Teplotu podla toho ako silno sa mi zda textil zaspineny, tj od 30-80stupnov
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

este, ze ta pracka na intraku ma len 3 gombiky: biele, farebne, studene pranie takze ziadne maturovanie okolo teploty a podobne nehrozia... a bielym tirckam, v ktorych spavam, zjavne velmi nevadi, ze sa peru s tmavymi vecami...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Heh, zrovna minuly tyzden som kupil pracku,... takze moc skusenosti nemam. Ale najlepsie sa mi pozdava program "denny 40", kde podla navodu sa daju prat vsetky farby a vsetky materialy naraz. Kusky, co by pustali farbu nemam, takze sa nemam coho bat... a na relativne ciste, len spotene pradlo, to staci. A tento program trva iba hodinu :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

prosim vas...poslednu dobu nam vyprate pradlo tak trochu smrdi :D velmi divne to zapacha, davame do prania plno gelu persilu, plnu nadobku,pricom sa ma davat 3/4
neviem ci je v pracke nejaky filter, ktory treba vymenit alebo nieco..pracka je dost stara, zvrchu plnena...v com to moze byt? :?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Tiež sme mali z vrchu plnenú, dole bol taký filter ktorý keď sme prvý krát po pár rokoch čistili tak ten zápach bolo cítiť po celom baráku a skoro som sa s toho dogrcal, určite to treba vymeniť, ale fakt bacha, je to humus .. My sme to mali konkrétne niekde zospodu práčky .. Začalo to tým a nakoniec sme museli kúpiť úplne novú práčku ..
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

pokiaľ to nieje ten filter, tak to môže byť, že si nechal dlho opraté prádlo v práčke... ono zvykne tak zatuchnúť alebo ako by som to nazval... či aj to je kvôli tomu filtru?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

lumir napísal:Pradlo odporucam rozdelit na biele; stalofarebne a cierne...
.
- pokial chces, aby tvoje cierne oblecenie malo nadalej syte farby, pouzivaj prostriedky na to urcene (napr. Perwoll cierny)
- na spinave biele pradlo pouzivaj prasok (na biele). okrem cistiacich latok a enzymov obsahuje bielidla+opticke zosvetlovace, ktore biele pradlo nielen vycistia, ale aj rozjasnia. gely neobsahuju bielidla, takze ich pouzivaj na biele pradlo, ktore nie je velmi uspinene. najlepsiu skusenost mam s Persilom praskom aj gelom.
-uteraky praskom..
-na stalofarebne pradlo (take, ktore nepusta) pouzivaj gely. su setrnejsie k farbam ako prasok a maju vybornu cistiacu silu (opat Persil gel)

Moderne pracie prostriedky zacinaju byt ucinne uz od 30 stupnov. Ja bezne periem na 40. Uteraky na 90

Z avivazi su v kurze Silan a Lenor. Lenor ma intenzivnu vonu; Silan vonia decentnejsie. V obchode je velke mnozstvo voni, takze si musis najst tu, ktora ti vyhovuje. Osobne preferujem Silan.

Silmarill - prosim bez komentara:)
Na internate som na vsetko pouzival tekuty praci prostriedok, nejaky persil alebo cosi a bolo to v pohode :) Klasicky prasok bol sice lacnejsi, ale v prepocte na pocet prani vysiel niekolkokrat drahsie ako tekuty pripravok.
Delenie: tmave, biele, farebne.
Vzdy som pral na 40ke a ultrarychlom programe a vzdy vyslo vsetko ciste.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

no, doperie a hned ako sa da otvorit pracka (asi minutu je to zablokovane), tak to vesam na vesiak :?
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

nebude problém s opadom? že sa špinavá voda vracia s5?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ja by som mal technicku otazku lama charakteru, ci moze toto oprat normalne veci.. Ak som dobre vycital z netu mal by to byt typ virivej pracky. Urcite to nezmyka.. tak sa chcem spytat, ci ked to rucne vyzmykam ci nahodou tie veci nebudu ako z kravskej papuli... kedze zehlicku nemam a mat nechcem :D
Prílohy
pracka.jpg
pracka2.jpg
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@kukiak
tak to je pekny oldschool :D
ale preco nie, volakedy sa len take pouzivali
susicka (odstredenie) bola zvlast...obicajny bubon s dierami ktory sa rychlo krutil
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a čo tam robí ten vír?...tá malá plastová skorovrtuľka na boku?...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

kruti pradlom a miesa vodu :)
Napísať odpoveď