Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Retne »

prvy rocnik je asi vsade kruty :D

ja som mal teraz v piatok vyjazd z Toulouse kvoli jednemu vyskumu a bol tam s nami jeden typek co si dokoncil bakalara a predtym ako nastupil do Mastra isiel do Australie aj s par spoluziakmi aby si zdokonalili anglinu, lebo uz teraz v tretom musime dost velku cast prac pisat po ang... mne to nevadi, ale frantici su na tom velmi zle s franinou... cize isli, chceli tam ostat rok, cisto len ja jazykovej skole... jednemu ale napadlo ci by neskusil sa niekde zamestnat, ved uz maju bakalara v geologii... isiel do prvej geofirmy, hned v prvy den mu povedali ze ho beru, o dva tyzdne na to uz pracoval, kedze papierovacky zabrali nejaky cas... nastupny mal okolo 2800eur na mesiac... ostatni 4 urobili tak isto ked videli ze ich beru s radostou :)

ja to tak neplanujem urobit, ja si najskor urobim mastra... uz som rok pauzoval medzi gymplom a vyskou, kedze som bol na jazykovej ale kvoli franine... ale tak rocna pauza neprospieva, vela sa zabudne

Ale potom smer australia, kanada, afrika, alebo azii (znamy pracuje v mongolsku pri tazke niecoho, on ma cca 10 k na mesiac...na par rokov sa oplati :D )
v tejto dobe je dobre byt geolog :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tak ano, geologov je naozaj treba.
nas geografov by vraj mali chciet vsade, ale pravda je taka, ze sme ako prirodovecedcky gympel: zo vsetkeho vieme nieco dohoromady nevieme nic, teda kym sa student sam nezamera na nieco co sa da vyuzit mimo kabinetov... cestovny ruch, planovanie, pisanie monografii a PHSR, alebo GIS, aj ked tam chcu hlavne informatikov, lebo az tak vela z karto a geografie vseobecne to naozaj nevyzaduje...
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zeto750 »

Ako je to zo zmenou studijneho dboru na FEI STU BA ?
Pozeral som napriklad e AI ma rovnake predmety ako TLK...
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

viem ze po prvom semestri sa da prestupit, ale potom uz nie.......poznam chalanov kt. prestupovali

ale je nove vedenie cize sa vselico mohlo zmenit,treba sa poinformovat na studijnom oddeleni :)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

zeto750 napísal:Ako je to zo zmenou studijneho dboru na FEI STU BA ?
Pozeral som napriklad e AI ma rovnake predmety ako TLK...
Prvy semester prveho rocnika maju myslim vsetky odbory rovnake predmety. V druhom semestri sa lisi mozno jeden az dva predmety a vyrazna zmena medzi AI a inymi odbormi je az od 2 rocnika.

Zmena odboru je na FEI mozna ale s tym ze povinne predmety daneho odboru musis mat vzdy spravene. Teda ak ich na jednom odbore nemas a prestupis tak si ich musis dorobit. Co v pripade prestupu s AI alebo na AI v druhom rocniku vie byt celkom problem.
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zeto750 »

Dakujem, nepytal som sa kvoli sebe ja verim ze nejako tu AI dokoncim ale kamarat zvazoval prestup na TLK... Len neviem ci by spravil dobre ...
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

ak mu ide matematika,elektrotechnika a nasledna aplikacia pri vypoctoch lepsie ako programovanie.........
to musi vediet on
T0m
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa T0m »

som vas necital ked ste sa bavili o geografii
karto v BA je v mojich ociach zrada, lebo je spojena s matikou... celkovo podla mojho prehladu su jedine GIS a karto bez matiky v Brne. na druhy stupen sa tam vsak problem dostat preto, lebo ako gegoraf v regionalnom rozvoji som mal karto len jediny semester.
co sa tyka karto, cely prvak sme museli kreslit tusom, co bol dost problem kedze som lavak a asistent mapy na pauzaku A3 trhal za kazdu mensiu smuhu, ale od vtedy je to cisto v GISoch...
a je tá matika zvládnuteľná, či je to dosť o hubu? :D mám známeho na geografii a európskej integrácii a vraví, že na kartografii zhorí dosť veľa ľudí ... ja mám pred ňou rešpekt najmä kvôli kresleniu, aj keď estetická časť sa na hodnotení podieľa vraj len 10%
jackb
Redeemer
Redeemer

ako je to v BA neviem, ja som v NR a za prvu realnu matiku povazujem to, ze vo stvrtaku mam nehodonoteny zapocet (ABS) z prognozovanie pre geografov, ale pani asistentka z toho robi velku show
to v NR tiez vela ludi odislo prve mesiace kvoli karto, lebo vyucujuci asistent boli velmi prisny ale spravodlivy. po mojom prvaku vsak odsiel, a doktorand, ktory vyucuje karto teraz je vraj tiez ostry, ale na toho "mojho" nema. ono ako som pisal, na karto bol problem to, ze ako lavak som si pauzak vzdy rozmazal, az kym som sa nenaucil kreslit z prava do lava. rovnako mi ako gymnazistovi dlhsie trvalo naucit sa zasady technickeho kreslenia a sablonkovania, kedze ziaden specialny predmet sme nemali. jednoducho sme prisli na prve cviko z karto a "tak na buducu hodinu si kazdy prinesie obal na cvicenia, na ktorom bude titulna strana napisala pomocou sablony"... ale v druhom semestry sa uz dalo dohodnut na pouzivani photoshopu a od druhaku sme mali GIS a tym sa problemi vyriesili aspon pre mna. mam vsak stale spoluziakov, ktori vela veci namiesto GIS kreslia na puzak, alebo bojuju v PS ci MSPaint :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

mozem vidiet nejaku tu vasu pracu? o com to vlastne je...
jackb
Redeemer
Redeemer

mapu?
no nech sa paci. ku vsetkemu sa pisu este textove analyzy, aby bolo jasne co tym chcel autor povedat
a ak chces nieco citat, tak mozem hodit aj to...
Prílohy
cviko1.pdf
jedna cerstva: ruralna geografia
(912.66 KiB) 90 stiahnutí
mapa_c2.pdf
jedna z bakalarky
(497.83 KiB) 59 stiahnutí
geologicka_mapa.pdf
tu som musel zabrdnut do geologie
(173.84 KiB) 53 stiahnutí
cviko2_1.pdf
a jedna zlozitejsia na tvorbu
(2.02 MiB) 52 stiahnutí
rockonhustla
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa rockonhustla »

sew napísal:Dá sa študovať vo Viedni v angličtine? Resp. kde v blízkom zahraničí sa dá študovať na dobrej škole v angličtine?
Ak niekto vie tak napiste, kde sa da studovat v Rakusku po anglicky(zaujima ma to aj ked som skoncil skolu v Anglicku), ja poznam na priklad Wiener Neustadt.
T0m
Amateur
Amateur

http://www.fberg.tuke.sk/bergweb/index. ... ction=2.02
Bakalárske štúdium
geografické informačné systémy
toto znamená, že na tuke sa dá študovať geoinformatika? :?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

asi ano. ale pri vsetkej skromnosti je berg uplna sracka.
T0m
Amateur
Amateur

vieš to aj niečím podložiť alebo vysvetliť, prečo to tvrdíš? :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

ked je niekto hlupy a nevie kam ma ist studovat, ide bud na berg tuke alebo na bezpecnostny manazment alebo na filozoficku fakultu upjs. to su tri fakulty ktore neurobis (na filozoficke su niektore odbory ktore nie su lahke) iba ked ta prejde elektricka.
jax90
Expert
Expert

Príspevok od používateľa jax90 »

Chcem sa spytat ohladom UPJŠ v KE,na odbor historia,studuje/studoval tam niekto?Je to tazky odbor ci nie?pocul som ze je to vraj lahsie ako historia v PO.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

historia -filozoficka fakulta upjs - v pohode studovatelne. viac ti k tomu zial ja neviem povedat.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Čo takto FEI TUKE? Podobná škola je aj v Žiline (rovnaké odbory len o trochu viac žiakov berú). Odbor informatika. Ak majú aj lepší odbor kde sa naučím niečo čo neviem (viem robiť weby, opraviť PC, ovládam PS a Mrkvosofťácke programy -samozrejme všetko do určitej miery). Hlavne je u mňa mať výšku, lebo viem že na tom blbom slovensku neberú ľudí podľa schopností ale podľa titulu. Asi jediný štát kde to takto funguje. V Holandsku ak niečo vieš tak nemusíš skončiť ani základku ale zamestnajú ťa.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Na informatike to bude dosť o programovaní a matike si myslím, takže ak to je to čo chceš.
Inak s tým titulom to je tak nie len tu.... musíš preukázať aj znalosti a mať aj titul. Titul samotný je ti na na nič, lebo aj tak v zamestnaní budeš musieť robiť čo od teba čakajú.
Napísať odpoveď