bolesť päty
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
bolesť päty
Zdravím, mám menší (aspoň zatiaľ) problém. Tento týždeň v stredu ma začala na tréningu bolieť päta. Začalo to počas tréningu, bolelo aj nasledujúci deň ale niekedy navečer to prestalo. Piatok (včera) som mal tréning a bolesť sa počas tréningu opäť vrátila. Cítim to ešte aj teraz, aj keď to nie je žiadny extrém a dá sa s tým chodiť aj behať. Nechápem však prečo ma boli len jedna päta. Hrávam florbal, 3 hodiny týždenne a dosť veľa km denne aj nachodím, na florbal používam obuv Adidas Stabil. Nestretol sa niekto s niečim podobným? Prejde to po čase, je päta len presílená? Alebo sa jedná o "ostrohy"?
Re: bolesť päty
Na tvojom mieste by som dal päte trochu odpočinúť a uvidíš. Ak by to pretrvávalo dlhšie alebo sa bolesť zhoršila, navštívil by som lekára. Zhruba pred dvoma rokmi som bol na tom podobne. Dopoludnia som odohral zápas ( futbal ), už po ňom som cítil miernu bolesť päty. Ale ja som nemal dosť a poobede som si ešte išiel zahrať tenis. No a na druhý deň som nevedel došliapnuť na nohu. Išiel som k lekárovi a povedal, že je tam zápal ( šľachy alebo niečoho podobného, už si nespomeniem ) a pravdepodobne to bude z presilenia. Mesiac som mal zákaz športu, ale prešlo ma to. Aj keď je pravda, že ešte aj o 2-3 mesiace som občas pociťoval bolesť. Potom už žiadne problémy. Takže skús vynechať nejaký ten tréning a potom pomaly začať znova . Ak ťa to bude stále bolieť, vyhľadaj lekársku pomoc.
daj si pauzu to ti isto pomôže. Aj ja som to mal (futbalista). kazdym treningo msa to zhorsovalo tak som si dal pauzu a po par tyzdnoch uplne pohode
-
DanielDevil
Addict
no ja mesiac bez toho nevydržím a o mesiac začína liga tak treba makať, ale skúsim si dať nejaké 2 týždne pauzu...
Ja som tiež nevydržal. Už po troch týždňoch som behal, aj keď s miernymi bolesťami. Možno preto to potom pretrvávalo dlhšie. Daj tomu odpočinúť, koľko uznáš za vhodné.
Nemal si niekedy nedávno tú pätu narazenú alebo inak oslabenú? Vyzerá to na únavovú zlomeninu - viac tu. Určite by som s tým ale zašiel k lekárovi.
-
DanielDevil
Addict
tak to snáď nie, nemal som ju nedávno narazenú, oslabenú ani nič podobné a pokial som ten článok čítal pozorne päta sa tam ani nespomína, skôr si myslím že ten odpočinok pomôže...utorok máme prípravný s Nitrou, uvidím ako bude a potom si dávam určite pauzu 
kolko mas rokov ak smiem vediet?? lebo je dost mozne ze je to spominana unavova zlomenina, resp ponatahovane vazy, ale ak si mladsi rocnik, mohlo by to byt aj v dosledku toho , ze ti rastie noha a ked sam vravis ze dost casto si na nohach aa v zatazi, moze to byt dost citit. ja mam teraz 19 a hravam 9 rokov futbal ale vo veku okolo 14 rokov som mal takyto problem a naozaj len z jednou nohou pichalo ma v pate strasne, bol som s tym aj na vysetreni vtedy ale dostalo sa mi ze to je tym ze mi rastie noha a naozaj ten 2-4 tyzdnovy oddych strasne pomoze. ja som mal to stastie , ze akurat isla zimna prestavka. skus to nesilit, zdravie je prvorade!
-
DanielDevil
Addict
ja budem mať 21 za pár mesiacov, a dúfam že ten oddych pomôže 
-
jakubgajdos
Amateur
Mojho brata tiez bolela tak pred tyzdnom ako teba tak si dal 1 tyzden odpocinok a potom ked ho stale bolela , tak sme isli za lekarom , ktory povedal ze to je len kvoli tomu ze ma vacsie chodidlo o 10 cm a o 2 tyzdne ho to prestalo boliet a mohol dalej hrat futbal.DanielDevil napísal:Zdravím, mám menší (aspoň zatiaľ) problém. Tento týždeň v stredu ma začala na tréningu bolieť päta. Začalo to počas tréningu, bolelo aj nasledujúci deň ale niekedy navečer to prestalo. Piatok (včera) som mal tréning a bolesť sa počas tréningu opäť vrátila. Cítim to ešte aj teraz, aj keď to nie je žiadny extrém a dá sa s tým chodiť aj behať. Nechápem však prečo ma boli len jedna päta. Hrávam florbal, 3 hodiny týždenne a dosť veľa km denne aj nachodím, na florbal používam obuv Adidas Stabil. Nestretol sa niekto s niečim podobným? Prejde to po čase, je päta len presílená? Alebo sa jedná o "ostrohy"?
-
guess.whoo
Redeemer
-
jakubgajdos
Amateur
jj,len musi teraz nosit vlozky. 
to je ono 10 cm?? jednu nohu mal 6 ku a druhu 13ku ??