bolesť päty

O športe...
DanielDevil
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

bolesť päty

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Zdravím, mám menší (aspoň zatiaľ) problém. Tento týždeň v stredu ma začala na tréningu bolieť päta. Začalo to počas tréningu, bolelo aj nasledujúci deň ale niekedy navečer to prestalo. Piatok (včera) som mal tréning a bolesť sa počas tréningu opäť vrátila. Cítim to ešte aj teraz, aj keď to nie je žiadny extrém a dá sa s tým chodiť aj behať. Nechápem však prečo ma boli len jedna päta. Hrávam florbal, 3 hodiny týždenne a dosť veľa km denne aj nachodím, na florbal používam obuv Adidas Stabil. Nestretol sa niekto s niečim podobným? Prejde to po čase, je päta len presílená? Alebo sa jedná o "ostrohy"?
Kenyon6
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: bolesť päty

Príspevok od používateľa Kenyon6 »

Na tvojom mieste by som dal päte trochu odpočinúť a uvidíš. Ak by to pretrvávalo dlhšie alebo sa bolesť zhoršila, navštívil by som lekára. Zhruba pred dvoma rokmi som bol na tom podobne. Dopoludnia som odohral zápas ( futbal ), už po ňom som cítil miernu bolesť päty. Ale ja som nemal dosť a poobede som si ešte išiel zahrať tenis. No a na druhý deň som nevedel došliapnuť na nohu. Išiel som k lekárovi a povedal, že je tam zápal ( šľachy alebo niečoho podobného, už si nespomeniem ) a pravdepodobne to bude z presilenia. Mesiac som mal zákaz športu, ale prešlo ma to. Aj keď je pravda, že ešte aj o 2-3 mesiace som občas pociťoval bolesť. Potom už žiadne problémy. Takže skús vynechať nejaký ten tréning a potom pomaly začať znova . Ak ťa to bude stále bolieť, vyhľadaj lekársku pomoc.
majoOr
Expert
Expert

Príspevok od používateľa majoOr »

daj si pauzu to ti isto pomôže. Aj ja som to mal (futbalista). kazdym treningo msa to zhorsovalo tak som si dal pauzu a po par tyzdnoch uplne pohode
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no ja mesiac bez toho nevydržím a o mesiac začína liga tak treba makať, ale skúsim si dať nejaké 2 týždne pauzu...
Kenyon6
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kenyon6 »

Ja som tiež nevydržal. Už po troch týždňoch som behal, aj keď s miernymi bolesťami. Možno preto to potom pretrvávalo dlhšie. Daj tomu odpočinúť, koľko uznáš za vhodné.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nemal si niekedy nedávno tú pätu narazenú alebo inak oslabenú? Vyzerá to na únavovú zlomeninu - viac tu. Určite by som s tým ale zašiel k lekárovi.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak to snáď nie, nemal som ju nedávno narazenú, oslabenú ani nič podobné a pokial som ten článok čítal pozorne päta sa tam ani nespomína, skôr si myslím že ten odpočinok pomôže...utorok máme prípravný s Nitrou, uvidím ako bude a potom si dávam určite pauzu :)
lukyyy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa lukyyy »

kolko mas rokov ak smiem vediet?? lebo je dost mozne ze je to spominana unavova zlomenina, resp ponatahovane vazy, ale ak si mladsi rocnik, mohlo by to byt aj v dosledku toho , ze ti rastie noha a ked sam vravis ze dost casto si na nohach aa v zatazi, moze to byt dost citit. ja mam teraz 19 a hravam 9 rokov futbal ale vo veku okolo 14 rokov som mal takyto problem a naozaj len z jednou nohou pichalo ma v pate strasne, bol som s tym aj na vysetreni vtedy ale dostalo sa mi ze to je tym ze mi rastie noha a naozaj ten 2-4 tyzdnovy oddych strasne pomoze. ja som mal to stastie , ze akurat isla zimna prestavka. skus to nesilit, zdravie je prvorade!
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja budem mať 21 za pár mesiacov, a dúfam že ten oddych pomôže ;)
jakubgajdos
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jakubgajdos »

DanielDevil napísal:Zdravím, mám menší (aspoň zatiaľ) problém. Tento týždeň v stredu ma začala na tréningu bolieť päta. Začalo to počas tréningu, bolelo aj nasledujúci deň ale niekedy navečer to prestalo. Piatok (včera) som mal tréning a bolesť sa počas tréningu opäť vrátila. Cítim to ešte aj teraz, aj keď to nie je žiadny extrém a dá sa s tým chodiť aj behať. Nechápem však prečo ma boli len jedna päta. Hrávam florbal, 3 hodiny týždenne a dosť veľa km denne aj nachodím, na florbal používam obuv Adidas Stabil. Nestretol sa niekto s niečim podobným? Prejde to po čase, je päta len presílená? Alebo sa jedná o "ostrohy"?
Mojho brata tiez bolela tak pred tyzdnom ako teba tak si dal 1 tyzden odpocinok a potom ked ho stale bolela , tak sme isli za lekarom , ktory povedal ze to je len kvoli tomu ze ma vacsie chodidlo o 10 cm a o 2 tyzdne ho to prestalo boliet a mohol dalej hrat futbal.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

:D :D :D takze ked uz to vedel, jeho telo sa s tym zmierilo, ze ma chodidlo vacsie o 10cm!!! a bolo vsetko ok?
jakubgajdos
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jakubgajdos »

jj,len musi teraz nosit vlozky. :)
lukyyy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa lukyyy »

to je ono 10 cm?? jednu nohu mal 6 ku a druhu 13ku ?? :D