Motorový olej

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Motorový olej

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Suffel: nemoze spalit tolko oleja, to je jasne, olej sa musi dostavat bud do ineho systemu alebo von...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

to som chcel presne povedat tym co som napisal.. takze ak by to tieklo tak by to realne aj mohlo byt.. ale ak to ostava v motore tak to je nemozne..
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Rozmýšľam že zajtra je sviatok a dnes príde domov oco tak by sme auto nejako podložili a otestovali ho.
Tiež sa mi to zdá ako veľká spotreba. Auto ale nedymí a ide krásne plynulo (bol o dosť živšie no ten remeň to posral, no na to čo tam všetko porobil je to auto na tom stále viac než dobre).

Mohol by mi niekto ale povedať kam by som sa mal zamerať pri hľadaní pretekajúceho oleja?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

pri takomto monozstve by to malo byt velmi rychlo viditelne.. ale hladaj okolo olejovej vane, semeringy (rozvodovy, prevodovkovy, vackovy) proste ked lahnes pod auto tak by si mal vidiet ze mas uteceny motor od oleja kedze pri jazde sa ten olej dostava pod cely motor teda ak s neho tecie..
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Btw.: Stále hovoríte o spotrebe 1,5 litra oleja. Podľa tej fotky mi to ale vychádza na 0,5 litra.

Zaznačil som tam aj hladinu aká bola pred doliatím oleja

http://www.hojko.com/post1743012.html#p1743012
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ja nejako nerozumiem tym tvojim vypoctom dielikov.. predtym si hovoril ze si dolial 0,9dcl a mal si v polke teda medzi MAX a MIN.. teraz ako ti zasvietila ta kontrola tak kolko si teraz dolial aby si mal presne do polky?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mna tiez uz rozculuje s tymi dielikmi :D zober flasu, nalej olej a uvidis... neboj, nic nezkazis, to auto nie je z papiera...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Je to tam pekne rozpisane ;)
Suffel napísal:teraz ako ti zasvietila ta kontrola tak kolko si teraz dolial aby si mal presne do polky?
Este som nedolieval presne do polky. Olej som kupil len dnes. Dolievat budem az zajtra. Zatial som dolial (v ten den ked zapipala kontrola) len tie 2dcl co mi ostali z predchadzajuceho odlievania.

Zrekapitulujem to:
Zapipala mi kontrolka. Skontroloval som olej a bol na urovni prvej cervenej ciary (ta takmer na konci).
Tak som dolial 8 dcl oleja a stuplo to medzi MIN a MAX (vrchna cervena ciara), to som oznacil zelenou.
Po necelom mesiaci mi zapipala kontrola a skontroloval som olej. Bol na urovni strednej cervenej ciary. To co mi spotrebovalo som oznacil hnedou.
Potom som dolial zvysne 2dcl a stuplo to tesne pod MIN, to som oznacil tmavo zltou.
Kedze tmavo zlta su 2 dcl oleja, tak som ju dal pod tu zelenu ciaru tolko krat kolko sa dalo (bolo to presne 4x). Jednoducha matika ti povie ze 4 x 2dcl = 8dcl
A teda 4x tmavo zlta = cela ta zelena ciara. Skus si to v skicari takto preniest a vyjde ti to presne ;)

Este neico neni jasne? :D Nwm jak to povedat este viac "po lopate".

Ps.: Prave som hovoril s otcom a on mi povedal ze pri oprave motora to asi len odflakli a ze to je tymi kruzkami. Vraj su v prdeli (slusne povedane) :/
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tam moze byt v prdeli toho daleko viacej, modli sa iba za kruzky...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jo ale bez toho aby slo do servisu nepridem na to co to je. A oprava bude dost draha. Ja budem rad ak to auto pojde aspon 1 rok tak ako ide teraz. Potom by som si kupil nove. No ak sa mi o paer mesiacov po**** tak to nebude prijemne.

Btw.: Uz ste pochopili tie "dieliky" na fotke? :D
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

kokos normalne sa mi hlava zatocila ked som to cital.. to bolo take tazke napisat ze ti to za tych 150 - 250km zozralo cca 4-5dcl? ak budes pravidelne dolievat olej a nebudes jazdit s minimom tak by sa nic nemalo stat.. aj ked asi cim viac natom budes jazdit tym to bude horsie.. a ked das prekruzkovat motor tak to si mozes nachystat 400 - 600€..
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Olej netecie. Okontrolovane. A aj v garazi by bola mlacka. Auto ale nedymi a ide v pohode. Budu to kruzky. No ale ja som to pisal. Az potom som vypocital ze to zozralo cca tie 4 dcl.
A 500€ (cca) je trochu vela. Novy motor ma vyjde na 3000€ ale naco do toho este vrazat kym ide.

Ale vdaka za pomoc chlapci ;)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no 500e bude stat pretesnenie mozno cisto teoreticky v autorizaku, ale co ma zarazilo viac - motor na octaviu 3000e??? ved tolko nestoji hadam ani fungel novy... motory na taketo bezne auta idu okolo 300-600e...

dalsia vec - zere doslova litre oleja a nedymi? to mi je tiez divne... nesmrdia inak tie spaliny? nemaju inu farbu?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hmmm. Tak nie moc rad by som to dal do ineho servisu ako autorizaku. Ale zas ten motor mi odflakli prave v nasom autorizovanom servise :D
Hmmm o tom co stoji motor neviem. To mi povedal otec. Ale to mohla byt cena z pred 3ch ci 4ch rokov. Takze mu mozem povedat ze 300-600€ novy motor 1.6 hej?

Toto je divne aj mne. Otcovi ked som povedal kolko mi to zozralo tak sam pozeral ze to je moc. Cim dalej tym zerie asi viac. Spaliny nemaju ani inu farbu a ani nijako nesmrdia. Neni to to co nove moderne auto ale ak by smrdeli ci bol dym tak by som si to azda vsimol. Ci?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

za tych 300-600e kupis druhy motor, ale jazdeny, nie novy v showroome :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jazdeny by som nebral. Kto vie ci nema este vacsie chyby ako moj. Btw vie octavky (prva rada) mal dobre motory. Zive a vykonne. Radsej by som novy motor ale tam je uz cena ina :(
To si radsej posetrim na nove auto.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ja neviem ale co si spominam tak nam co robili tento motor koplet prekruzkovanie a vsetko ostatne plus vymena rozvodov stalo 490€ a to bolo este aj poznamosti a v beznom autoservise..

osobne sa ani mne ta spotreba oleja nezda, ale aj nam to nejako takto zralo mozno ocosi menej a viem ze to nedymylo (co som sa velmi cudoval) ale tusim v spalinach bolo citit ze spaluje olej teda to smrdelo..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

smejo: najskor som chcel napisat, ze hadam mu doslo, ze je hlupost kupovat na auto v hodnote 2-3000e uplne novy motor, ale potom som si precital, co napisal... och...

Michaelo: ako napr. ake chyby moze mat este vacsie ako ten Tvoj?? ved ten povodny budes mat na diely, nechaj si rozvody, das nove kruzky a mas skoro novy motor... ktore motory boli zive a vykonne? dufam, ze nemyslis tu 74kw tisicseststovku...

suffel: no len rozvody Ta mozu podla modelu vyjst kludne aj 300e, a to iba za material, tak si to zrataj, nemusi Ta to vyjst tak draho...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

:D tak zrovna zive a ani nejako vykonne neboli ako da sa s tym jazdit ale asfalt to urcite netrha.. nepamatam si uz presne vsetky polozky na tej fakture ale rozvody stali cca 80€
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...na moje auto stoja trikrat tolko, sakra :P
Napísať odpoveď