notebook bez obrazu
notebook bez obrazu
Zdravim, rano som zapol notebook, hned pri bootovani vydal pipajuci zvuk a nenabehol obraz. Neskor akurat je pocut ako sa zapina Windows, uvodna znelka a podobne veci. Skusal som ho napojit aj na externy monitor, a takisto aj cez HDMI, ale stale je cierny obraz. Nevie niekto kde by mohla byt chyba ?
Keby odisla graficka karta, nenacitalo by ani windows ci nie ? Dik...
Keby odisla graficka karta, nenacitalo by ani windows ci nie ? Dik...
Re: notebook bez obrazu
Môže načítať Windows. Skús pripojiť externý monitor až keď budeš počuť, že Windows je zapatý. Po pripojený skús aj pomocou klávesovej skratky Fn + Fx (x je čislo pri F) prepnúť na externý monitor. Ak to nič nespraví, tak odišla grafická.
To som skusal, ale bez vysledku. Takze ked odisla graficka, staci vymenit len grafiku alebo je to pri notebookoch zlozitejsie ?
Pokiaľ je grafika integrovaná, tak bohužial. Pokiaľ nie je integrovaná, tak je to takmer nemožné (ak by si aj takú grafiku našiel, tak bude asi poriadne drahá).
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Skôr si myslím, že ti neodišla grafika, ale rozbočovače grafického obsahu na karte. To je o niečo lacnejšie a ak si to vieš sám precínovať, tak to bude ešte lacnejšie.
Je tam Geforce 8400M GS. Ak by som teda nasiel taku istu, aj tak mozu byt problemy ? Alebo ako zistim kompatibilitu...
/ Ak by to boli tie rozbocovace, tam je potom aky postup ?
/ Ak by to boli tie rozbocovace, tam je potom aky postup ?
-
Thommas
Addict
Ak si také ešte nerobil, tak sa do toho radšej nepúšťaj. Môžeš to ešte viac pokaziť ako to je.
-
Soviet
Darca
Uz ho nemas v zaruke vari?
Nie uz nieje, hodim to aj tak do servisu nech to tam pozru, ale chcel som predtym vediet moznosti...
Ak chces, viem ti odporucit jedneho chlapika, ktory sa specializuje na opravy dosiek NB. Ja som minule potreboval opravit nieco v NB a nasiel som iba jednu firmu v BA, kde to nevedeli spravit a tak som sa obratil na neho a on to sprevadzkoval. Nepyta vela a da sa s nim dohodnut. Nebudem tu robit reklamu, napis PM ak chces vediet viac.
No vlastne mi je to jedno, aj keby sa tam dala nejaka slabsia grafika, hlavne nech nemusim vyhadzovat cely notebook...
Je v servise, tak cakam na analyzu. Zatial dakujem za pomoc.
Je v servise, tak cakam na analyzu. Zatial dakujem za pomoc.
no dal som to do jedneho servisu, tam ze sa to neoplati, ze by to stalo vyse 200eur, skusil som druhy a tam ze mi to spravia za 60, tak som to tam nechal. Vraj zakladna doska...
-
Thommas
Addict
Ja som sa ti okolo toho poinformoval. Netreba meniť celý čip, len BGA rozbočovač za jadrom. Grafické jadro máš v poriadku, keď počuješ načítanie Windowsu. Opravu u mňa ti viem zabezpečiť okolo 120-160€, pravdaže to najskôr treba vidieť.
-
Thommas
Addict
Nie ja to robím (zatiaľ) ale kamarát objednáva originálne súčiastky a mení vypálené veci. Takže žiaden reflow, reball ani nič podobné nehrozí. Mne už spravil asi 3 notebooky, nespočetné množstvo prenosných DVD prehrávačov, MB, GPU a ešte množstvo vecí okolo elektroniky