Čidlo teploty vonkajšia teplota...

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Esence
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Čidlo teploty vonkajšia teplota...

Príspevok od používateľa Esence »

Zdravím chlapi, mám menšiu ako by som to nazval, dilemu :) ... Na mojej palubovke, kde je teplota motora, obsah nádrže, otáčky, rýchlosť a ukazovatele pre servis ako olej, tlak, brzdy a podobne sú dva menšie displeje. Sú presne v strede, v tom vrchnom zobrazuje práve zaradenú rýchlosť to jest P,R,N,D,1,2,3,4,5 (záleží či idem automatom prípadne na manuále) a spodný nezobrazuje nič. Mám zato, že podľa viacerých hodinách strávených na rôznych fórach tam má zobrazovať vonkajšiu teplotu. Problém je, že neviem či moje auto má vôbec vo výbave teplomer pre vonkajšiu teplotu. Nakoľko podľa štítku výbavy som sa nič čo sa týka výbavy v elektrike nedozvedel napr: na štítku neboli uvedené: digitálna klíma,hudobný systém BOSE, vyhrievané s5 zrkadlá a iné maličkosti kde zaradujem aj teplomer.

Ako prvé som zvážil pár možností
1: Auto nemá vo výbave zobrazovanie vonkajšej teploty i keď palubovka sa tak tvári. Nakoľko obsahuje informačný displej pre dané údaje
2: Poškodené čidlo teploty, prípadne kabeláž
3: odídená žiarovka v palubovke ? ... neviem možno som teraz pobavil len ma to napadlo :D

Prikladám fotky palubovky a jedného čuda s pred chladiča len neviem či je to čidlo daného teplomera prípadne teplomer pre klímu ? ...

Model Auta Audi A4 B5

Ďakujem za akékoľvek rady, tipy.
Prílohy
3.JPG
2.JPG
1.JPG
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Čidlo teploty vonkajšia teplota...

Príspevok od používateľa heker »

Cidlo, ktore si nafotil nie je cidlo pre vonkajsiu teplotu, ved kto by ho uz len umiestnil k chladicu, ktory ma 90 stupnov, navyse do takej blizkosti? V prvom rade ti odporucam diagnostiku, dnes ma VAG-COM uz barskto a za 10 eur ti spravi diagnostiku. Kedze teplomer je elektricky, ak by bola chyba v teplomere alebo v poistkach, tak by VAG vypisal chybu. Cidla pre vonkajsiu teplotu sa umiestnuju do miest, kde nebude teplota skresana a pozmenena vdaka teplote motora, teda sa taketo cidlo umiestni napriklad do jedneho zo spatnych zrkadiel, ktore nie je ovplyvnene ako teplotou v motorovej casti, tak aj teplotov v kabine auta, vyhrievane zrkadla problemom nie su.

Bez diagnostiky je zbytocne nieco riesit. Dalsia vec je, ze cez VAG je moznost nakodovat potrebne veci a mozno je zobrazovanie teploty len deaktivovane a bola by potrebna aktivacia, v inom pripade adaptacia.
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

cidla teploty sa davaju aj do blatnikov (vraj), inak aj narazniky...

a na starom coupe b4 (r.v.91) su v podobnej lokalite umiestnene hodiny... a ked sa pozries lepsie, nemeni sa ti tam nieco,ze by si mal len ziarovku (podsvietenie) zlu?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Eras: To problem ziarovky nebude, pretoze ten displej musi ukazovat a keby islo o ziarovku pre podsvietenie, tak by tam mohla byt len ikona, nic ine.
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

ee, na bramboraku mam pod BC ziarovku na osvetlenie... ked mi odisla, tak som sa najprv tiez lucil s displejom, ale stacilo vymenit ziarovku... ale je to len navrh, neviem, ako to je riesene tam...
Napísať odpoveď