prehrievanie notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: prehrievanie notebooku

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

rozobrat, vycistit a vymenit teplovodivu pastu na CPU a GPU...
dal by som si pozor na podlozky (jak platkove zuvacky) aby si
ich pri rozoberani nepotrhal, tazko sa zhanaju...
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Veru treba ho rozobrať. Ak chceš pomoc, nahoď sem fotky.
davtex
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa davtex »

Za posledny rok som takto riesil niekolko notebookov, vratane mojho. Staceny vzduch ani vysavac nepomozu.

Postup
1, rozobrat
2, odpojit ventilator/y
3, odpojit samotny chladic z cpu, pripadne aj gpu ak ho NB ma
4, rozobrat ventilatory, precistit
5, prepastovat
6, poskladat

Priciny
1, Prach sam o sebe nie je problem, skor mastnota + dalsi bordel, ktory to cele dlzi pokope.
2, Lacne pasty od vyrobcu, hlavne Asus je na to expert

Priklad 1:
Kamoskin notebook - Po spusteni Prime95 skocil CPU na 105C, potom som to radsej vypol. Prefukal som s kompresorom, prepatoval. Teplota klesla na 100C, co je stale velmi vela a neslo mi to dohlavi. Rozobral som este raz a uz aj rozobral ventilator. Z vnutornej/neviditelnej strany bola asi 1mm hruba vrstva prachu zmiesana z mastnymi/nalakovanymi vlasmi - totalne nepriedusna. Vycistil som a max teplotu som potom z toho dostal 60C.

Priklad 2:
Moj notebook, Asus G73JH. Teploty po kupe: CPU: 92 GPU: 102. Teploty po mesiaci: CPU: >100, grafika >100. Notebook sa sam vypinal. Vycistil som vetraky, teploty sa vratili spat na 92/102. Prepastoval som. Teploty isli dole na 72/78. 20C dole iba vdaka prepastovaniu! Asus pouziva nejaku cinsku plastelinu, ktora vobec nevedie teplo. A to som nemal vadny kus, proste Asus to tak vyraba a vela ludi, ktori kupuju silnejsie NB od Asusu po kupe hned rozobere notebook, cim zvacsa strati zaruku a prepastuju CPU/GPU.

PS
Daj to spravit niekomu, kto to uz niekedy robil. Velmi citlive su napr. ploche kabliky, ktore budia dojem, ze su jednorazove. CLovek moze byt opatrny a aj tak mu po poskladani nebude fungovat touchpad alebo niec podobne

PS2
Na chladiacu podlozku sa vykasli. Je to ako riesit prehrievajuce sa auto pridavnym vetrakom.
stuff
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stuff »

mal som ho rozobraty ale iba zadny kryt som dal dole.ventilator vyzera byt cisty ale ako pises vo vnutry moze byt spinavi.takze moc sa vtom sprtat nechcem,neni to moj notas a nerobil som take veci takze asi pojde do servisu
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

Mam podobny problem. Kupil som pouzivany nb a teploty sli po chvili na 95°. Rozobral som ho, vybral ventilator, dal novu pastu na cpu gpu a este jeden cip. Teraz mi nb bezi, nic s nim nerobim a teploty kolisu od 54° az po 80° ale tolko ma len ked cpu z nejakeho dovodu pracuje. Vyskusam tam este pustit film, ale bojim da ze to bude as 100°. neviete este nieco poradit?

notebook hp workstation nw8440
cpu t7400
2gb ram
ati radeon mobility x1600

//autoeditácia príspevku (18 Jan 2012, 20:46)
nahral som miesto W7 xpcko a vyzera to byt uz ok. :( skoda.. na W7 som bol zvyknuty
stuff
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stuff »

u mna problem vyrieseny.smejd pasta vymenena za novu + vyfukanie prachu a teploty klesli na tych 50°
Rikontito
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Rikontito »

mám ten istý problém mám asi 4 mesiace notebook PACKARD BELL Easynote TSX66-HR-986CZ a nejak sa mi začal prehrievať a pomalšie trochu reaguje. Keď aj hrám nejakú hru ani nie nejak náročnú na výkon rýchlo sa mi prehreje čo zo začiatku nebol až taký problém. Tak isto sa je dosť horúci aj pri obyčajnom surfovaní po nete. viem nie je to nejaký svetový nbk ale zo začiatku šľapal bezchybne.
takže treba to rozobrať ale tým pádom stratím záruku :?
Erik:..:
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Erik:..: »

Alebo sa opýtaj v servise či by ho neprepastovali a dali tam kvalitnejšiu pastu . Zanes im to tam , povedz že sú teploty vysoké aj pri surfovaní na nete , nech s tým čosi urobia.
Lebo čakať rok aj 8 mesiacov aby si nestratil záruku je dlhá doba .
Napísať odpoveď