ipad alebo asus transformer?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
missha
Novice
Novice

ipad alebo asus transformer?

Príspevok od používateľa missha »

Ahojte
Potrebovala by som poradit. Chcem si kupit tablet, ale neviem sa rozhodnut medzi Ipad a Asus transformer.
Tablet by som vyuzivala hlavne na zabavu, ale co je dolezite tak aj na pisanie poznamok v skole. Viem, ze asus ma polaris office mate s tym niekto skusenosti? Diplomovku na nom asi pisat nebudem :D, ale je to porovnatelne s wordom? Ma nejaky podobny program aj Ipad?
A ak by ste mi mohli napisat nejake tie nevyhody spominanych tabletov.
Dakujem :)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: ipad alebo asus transformer?

Príspevok od používateľa robo1152 »

asus transformer mám už nejaký ten čas ale najradšej by som ho vymenil, za spomínaný iPad, kľudne aj prvej generácie, čo sa týka rýchlosti a svižnosti tak to je fajn, samozrejme nezaobídeš sa bez taskkillera :)
polaris office - určite to nieje porovnateľné s wordom, ale na písanie poznámok v škole a podobne to určite stačí, lenže písanie na asuse je utrpenie (myslím bez dokovacej klavesnice), skúšal som viacej druhov virtuálnych klávesníc ale ani jedna nebola dobrá, písmená vynechávajú a pri písaní textu hlavne na internete je to celé akoby spomalené, proste na tomto si neviem predstaviť písať poznámky, a to som si v škole písal poznámky na iPhone kde som bez problémov stíhal, na iPade som tiež čítal, že to písanie nieje dokonalé, ale čo som skúšal na tom písať tak to bolo minimálne 10 krát lepšie, hlavne bez spomalenia :) na iPad nájdeš mnoho programov na písanie/editáciu dokumentov takže bez obáv :)

inak Transformer je celkovo nejak nestabilný, časté padanie OS a podobne chyby, ktoré človeka pri práci rozčuľujú, čo sa ti na iPade s iOS nestane, keďže ten je známy hlavne svojou stabilitou a rýchlosťou...

ak budeš mať ešte nejaké otázky ohľadom Transformeru, rád ti ich zodpoviem :)
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

missha
Novice
Novice

Príspevok od používateľa missha »

dik h.olub to som uz citala a su tam len same chvaly na Ipad tak som dufala, ze tu napise nejaky spokojny vlastnik transformeru :D
na ipade ma odradza to ze nema USB-port a vsetko treba synchronizovat s i-tunes. Transformer chcem urcite s klavesnicou kvoli tomu pisaniu a ma priatelnu cenu co sa mi paci. Mohla by ist este nizsie ked pride na trh transformer prime :)
robo 1152 dik za odpoved :) a s tou baterkou je to skutocne pravda, ze vydrzi cca tych 8 hodin ak teda nemas klavesnicu?

//autoeditácia príspevku (27 Nov 2011, 18:33)
robo a este by ma zaujimalo pisanie s diakritikou? ci to je teda mozne na transformeri? :)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

nemeral som koľko vydrží, ale nabíjam ho každý druhý deň cca, a to iba sem tam skontrolujem jednu hru, a ráno/večer keď som v posteli si ešte pozriem čo to na internete alebo keď sa mi nechce zapínať NB a potrebujem niečo rýchlo, klávesnicu k nemu nemám, keďže mi je zbytočná, a písanie s diakritikou viem posúdiť, len na SW klávesnici, a to je doslova hrôza...
na iTunes sa dá zvyknúť, len pod windowsom nepracuje tak dobre ako na mac-och, ale sám ho mám na windowse a dá sa, niekto ho miluje, niekto nenávidí a niekomu to je jedno :D
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Honeycomb tam je 3.2.1, akože ono to vypína samo, ale iba keď potrebuje uvolniť ram, a nieje tam nič prehľadné kde by mi ukazovalo "minimalizované" app, radšej to preto ukončujem cez taskkillera
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

no neviem, kým som ho nemal nainštalovaný, tak som musel aspoň raz denne vypínať/zapínať, kedže sa to časom nejak brzdilo celé...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Normalne od výroby tam bola 3.2, a nedávno bol update na 3.2.1..
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

ta tema asus prime vs ipad je bezpredmetna,pretoze nikto este nemal prime v ruke kedze sa este nepredava,no aj tak to bude delo oproti iphonu,minimalne vykonom,tegra 3 robi svoje a ked to dostane andorid 4 nieje o com,jedine co to moze zabit je cena
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Je to bezpredmetne lebo to nikto nemal v ruke, ale ty vieš, že to bude delo a bude to lepšie ako iphone :-D a hlavne,prečo porovnavas tablet s mobilom ? :-D
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

tak 5jadier oproti dvom,cisto teoreticky by bolo fiasko keby to tak nebolo aby bol vykon vacsi,ty si dobry mobil :D vsetko aj zalezi ako to bude optimalizovane,zo zaciatku to bude mat isto nejake chyby ale android vychadzat kazdu chvilku :)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

aký dobrý mobil ? ty si porovnával telefon s tabletom :)
5 jadier je viac, ale aj jedno jadrový iphone 4 je svižnejší ako väčšina 2 jadier s androidom :D
a je pravda, že android má update často, ale otázne je kedy sa do akých zariadený dostane :D
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

mas pravdu,uz som to opravil,samozrejme som myslel ipad vs prime
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

no aj tak to bude delo oproti iphonu,
Neopravil si to :D

K téme:

Prime bude výkonnejší. jedinou silou iOS je to že to vyrábajú na 7 zariadení dokopy (3, 3G, 3GS, 4, 4S, Pad, Pad 2). Preto sa im veľmi ľahko optimalizuje systém a vývojári dokážu app alebo hru robiť presne na mieru týmto zariadeniam. Predsa len ľahšie stabilizuješ OS na 5tich takmer rovnakých mobiloch ako na 100 mobiloch kde je každý iný. To isté s aplikáciami.

A ten iTunes sa mi tiež nepáči. Do všetkého s nakúsnutým pravým bokom musíš dávať veci cez tú kravinu.A Prime by mal vydržať omnoho viac keďže bude využívať jedno (Companion) jadro ktoré je primárne a zvyšné jadrá sa budú zapínať postupne ak to prvé bude vyťažené nad 75% aby sa zaistil plynulý chod a nízka spotreba. Hráš hru tak idú možno 3 jadrá. Pozeráš film tak idú 2 jadrá (možno jedno), píšeš poznámky či surfuješ tak ide len jedno a výdrž by mala byť pomerne vysoká na taký výkon.

Je na tebe čo si kúpiš ale napr môj telefón podporuje USB. U iPhonov iPodov a iPadov to nepodporuje ani jeden. A u Transformeru Prime je výhodou tá klávesnica.
Ja na mojom perníku využívam zabudovanú klávesnicu s možnosťou SWYPE. Teda písanie ťahom prstu. Veľmi dobrá vec. Napíšeš vetu rýchlejšie ako ťukaním na akomkoľvek iOS či Androide. A ak využívaš slang tak nie je problém pridať slovo do slovníka ktorý obsahuje asi všetky slovenské slová a mestá.

Je to na tebe.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

netreba ale zabúdať nato, že má prísť aj iPad 3 :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Áno to je pekné no stále to bude len 8 zariadení aj s tabletmi kde je iOS pričom Android zariadení je už teraz omnoho viac.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

a čo to má s tým spoločné ? :D myslel som to tak, že sa tu porovnáva asus prime (model na rok 2012 vlastne) s ročným iPadom 2
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jo no to je pravda. Asus Transformer Prime bude porovnateľný s iPadom 3 ale cenovo bude lacnejší. Všetko od Applu je predražené lebo vydajú len niekoľko druhov.
Teda ak chcem iOS musím kúpiť nejaký iPhone ktorých existuje len 5 druhov. Alebo ak chcem Android mám na výber z rôzneho množstva a teda nemusím platiť toľko € zbytočne keď mám na výber.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

nie každý ale nájde v androide to čo potrebuje, nemusí mu vyhovovať, nie je to o tom, koľko zaplatíš naviac
apple vie prečo má ceny ako má, a napriek tomu sa v USA predalo vyše 10 milionov iPadov oproti 1,2 ne-apple tabletov, aj keď ich je mnoho druhov

nerozvíjajme ďalej túto debatu, aj tak je už dávno mimo tému
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To je síce pravda no Apple má veľmi dobrú reklamu ktorou vedia ako nalákať Amerických ľudí. Dosť veľká časť to berie len preto že to je Apple. Nehovorím že sú zlé ale na môj vkus príliš predražené.

Ok. Dosť OT. Ak niekto bude mať ASUS Transformer Prime tak sa môže ozvať ;)
Napísať odpoveď