asus transformer mám už nejaký ten čas ale najradšej by som ho vymenil, za spomínaný iPad, kľudne aj prvej generácie, čo sa týka rýchlosti a svižnosti tak to je fajn, samozrejme nezaobídeš sa bez taskkillera

polaris office - určite to nieje porovnateľné s wordom, ale na písanie poznámok v škole a podobne to určite stačí, lenže písanie na asuse je utrpenie (myslím bez dokovacej klavesnice), skúšal som viacej druhov virtuálnych klávesníc ale ani jedna nebola dobrá, písmená vynechávajú a pri písaní textu hlavne na internete je to celé akoby spomalené, proste na tomto si neviem predstaviť písať poznámky, a to som si v škole písal poznámky na iPhone kde som bez problémov stíhal, na iPade som tiež čítal, že to písanie nieje dokonalé, ale čo som skúšal na tom písať tak to bolo minimálne 10 krát lepšie, hlavne bez spomalenia

na iPad nájdeš mnoho programov na písanie/editáciu dokumentov takže bez obáv
inak Transformer je celkovo nejak nestabilný, časté padanie OS a podobne chyby, ktoré človeka pri práci rozčuľujú, čo sa ti na iPade s iOS nestane, keďže ten je známy hlavne svojou stabilitou a rýchlosťou...
ak budeš mať ešte nejaké otázky ohľadom Transformeru, rád ti ich zodpoviem