99 %

Diskusie na politické témy...
tomPD
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

99 %

Príspevok od používateľa tomPD »

Dufam, ze to nebude brane ako reklama a ze to tu este nie je. Zaujimalo by ma ci niekto mate o nich blizsie info ako je na ich stranke, ci im verite, co na to hovorite. Myslite ze vznika (alebo uz vznikla) nova politicka strana?

Ja osobne neviem co si mam o tom mysliet. Na jednej strane som rad, ze niekto sa snazi nieco zmenit, avsak na druhej strane sa bojim ze to je zas nejaky od*b na ludi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: 99 %

Príspevok od používateľa hughito »

Hneď v prvý deň ako sa zverejnil ich web im šiel mail.

Dve otázky: odkiaľ majú financie na takú výraznú kampaň (musí to byť veľmi drahé, hlavná tie reklamy na Markíze) a ako sa vlastne budú formovať, teda či vo forme politickej strany alebo ako.

Odpoveď samozrejme neprišla.

Nechcem nejak dopredu odsudzovať, ale vidím to na ďalšiu politickú stranu, ktorá proste zneužila dnešné svetové nálady u ľudí. Hnutie 99% má sotva niečo spoločné s aktivitami vo forme politickej strany, ktorá sa pokúšať etablovať na politickej scéne.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Ja osobne si myslim, ze v dnesnom svete medii, propagandy, materializmu a sucasneho systemu, ktory je tu uz dost dlho sa nic nezmeni, je to politicka strana (aspon sa tak spravaju) a nic viac, ktora sa len snazi ziskat hlasy volicov svojou originalitou a vynimocnostou. No nehovorim dopredu, ved este nevieme ako sa to vyvinie, cas ukaze, keby sa ale tak spravali a slubili aspon cast toho co slubuju v reklamach mozno nejaky posun vpred by aj nastal :).
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

ktora sa len snazi ziskat hlasy volicov svojou originalitou a vynimocnostou
Hm? Napríklad? Rozdeľovanie ľudí na elity - 1% (ktorým ide iba o vlastné záujmy) a dobré masy - 99% (ku ktorým sa samozrejme sami zaradili aj zástupci prezentovanej politickej strany/občianskej iniciatívy/wtf) je bežná praktika populistov ešte snáď od čias antiky. Nevravím však, že toto rozdelenie JE alebo NIE je reálne. Nehovoriac o tom, že tých 99% rozhodne nemá pôvod na Slovensku, ale je to prebrané z USA (asi toľko k originalite).
hughito
Redeemer
Redeemer

Je to v podstate bežná forma, ale v takomto prevedení to ešte nebolo plus ako som už spomínal, toto zoskupenie ťaží z nejakého celosvetového hnutia, ak to tak môžeme nazvať. Holt, Stiglitz spopularizoval pojem, ktorý sa uchytil medzi masami ako sympatický (treba dodať aj to, že pravdivý) a politické subjekty (v tomto prípade zatiaľ len potenciálne) sa toho hneď chytili.
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Seth, dik za link nieco podobne som si aj myslel...v kazdom pripade uvdime co nam este "prinesu"
hughito
Redeemer
Redeemer

Blaha vyhlásil, že SDĽ to nie. Otázne je, či sa mu dá veriť.

Inak ten článok je pekne stupídny v tom, že všetko nejakým spôsobom sociálne či ľavicové ide spájať s časom "pred 89" a samozrejme tomu nechýba celkový pejoratívny nádych. Holt, modrá voľba je správna voľba.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

hughito napísal:Bvšetko nejakým spôsobom sociálne či ľavicové ide spájať s časom "pred 89" a samozrejme tomu nechýba celkový pejoratívny nádych. Holt, modrá voľba je správna voľba.
ved to je uplne bezna prax slovenskej pravice, najlepsim argumentom je oznacenie za komunistu a povedat slovne spojenie "pred 89tym" ... vazne neviem kde by boli bezni volici nasej pravice nebyt doby minulej, asi by ani nemali co povedat
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla tej kampane na Markize, Jojke, na internete (napr. Azet) musi stat za tym niekto, kto ma dostatok penazi a nemyslim si, ze nieco take moze spravit politicka strana, ktorej sance na uspech vo volbach su biedne (napr. spominana SDL).

Kampan ako taka sa mi paci, zatial je to dost anonymne a nejedneho divaka TV zaujima, ze kto za tym stoji a co sa po case z toho vyzuje.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

MIRV napísal:
Hm? Napríklad? Rozdeľovanie ľudí na elity - 1% (ktorým ide iba o vlastné záujmy) a dobré masy - 99% (ku ktorým sa samozrejme sami zaradili aj zástupci prezentovanej politickej strany/občianskej iniciatívy/wtf) je bežná praktika populistov ešte snáď od čias antiky.
Myslel som to tak ze prisli s niecim uplne diametralne odlisnym, ako predchadzajuce vlady (stale myslim myslienku a ideu co prezentuju, nehovorim o ich vyslednej hodnote, ako bude vyzerat), snazia sa nalakat ludi a vnutit im myslienku ze ludia su ovce a jedine ako sa dostat z tohto stada je podporit ich stranu,preto to vyzneje dost originalne, samozrejme som nemal na mysli davnu antiku, len nasu cisto Slovensku ak sa to tak da povedat minulost. Samozrejme sa mozem mylit ako ktokolvek iny, ale stale je o tejto kampani malo informacii, proste cas ukaze.

Celkom zmysluplny clanok aj ked z Bea
http://beo.sk/kampane/1389-edo-astar-smelar
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

^ To s tým článkom snáď nemyslíš vážne?

Ja si myslím, že svet ide do sračiek a skôr či neskôr to postihne každého (aj IT odborníkov :P ). A je jedno, či na to poukazujú euroskeptici, Chmelár, lekári alebo 99%, podstata je v tom, že niečo je zhnité a ľudia si to začínajú uvedomovať.

Ľudia sa zachvíľu zobudia, nepotrvá dlho a máme tu 20-30% nezamestnanosť. Bublina praská a šťastní budú tí, čo si životnú úroveň aspoň zachovajú.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

..
Prílohy
313012_10150571478144816_331748274815_11573047_1856366708_n.jpg
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

hughito napísal:Nechcem nejak dopredu odsudzovať, ale vidím to na ďalšiu politickú stranu, ktorá proste zneužila dnešné svetové nálady u ľudí. Hnutie 99% má sotva niečo spoločné s aktivitami vo forme politickej strany, ktorá sa pokúšať etablovať na politickej scéne.
presne aj môj (zatiaľ veľmi skeptický) pohľad.

ináč videl som také funny vysvetlenia čo to má znamenať, napríklad že "99% ľudí neznáša Fica" :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Korag:
Celkom zmysluplny clanok aj ked z Bea
http://beo.sk/kampane/1389-edo-astar-smelar
Samozrejme, je prirodzené, že ľudia súhlasiť s Chmelárom nemusia, resp. s ideami okolo občianskej ústavy a participatívnej demokracie, ale henten článok to je stoka.

Inak ten billboard je super. :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

No SDĽ to nie je....ale v podstate je to SDĽ :) http://volby.sme.sk/c/6159433/99-percen ... olieb.html
hughito
Redeemer
Redeemer

No či pôjde o zrenomované SDĽ alebo nie sa ukáže podľa toho, či vyrukujú s Blahom.

Možno zoberú aspoň nejaké to % SMERu. :P
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Na fejsbrúku 21.000 lajkov fajné :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ovce, no
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

beardie napísal:ovce, no
Podľa mňa sa tam aj tak najviac ľudí prihlásilo (dalo like) vtedy, keď išlo o to, že čo tých 99 % bude...keď mali na bilboardoch napísaný iba názov a na stránke odpočítavanie...
Napísať odpoveď