ntb spadnuty na zem
-
acid
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
ntb spadnuty na zem
Zdravim, stala sa mi taka nestastna vec. Spadol mi novy, trojmesacny notebook z vysky 60 cm, na vrchnu stranu. Pri pade bol zatvoreny a zapnuty. Hned ako som ho otvoril som cakal ze displej bude kaput, no displej je uplne v poriadku. Este som si na booku v ten den pozrel film, vsetko islo v pohode, myslel som ze nic. Dalsi den som chcel pre istotu skontrolovat hdd a podobne, hddcko mam rozdelene, jedna cast bola v poriadku no ked som dal druhu cast skontrolovat musel som restartovat pc a zacali problemy. Ku kontrole disku nedoslo, notebook sa zapinal neskustocne dlho. Zamrzal pri prihlasovani a pri obrazovke welcome, nechcelo ma pustit dalej. Potom som ho zapol v safe mode a isiel normalne, restartoval ho znova a vtedy zacala kontrola disku, vsetko bolo v poriadku. Skontroloval som este pamet cez windows memory diagnostic tool a cez MemTest86 a nic, bez chyby. HDD mam skoro plne, ostavalo 10gb volneho miesta. Napadlo ma ze to moze byt tym, predtym som sice nemal ziadne problemy no aj tak som v safe mode zmazal 20gb veci a notebook potom isiel, lenze trvalo 15 minut kym som sa prihlasil a ukazala sa mi lista a ikony. Odvtedy isiel dobre, rychly start a vykon vseobecne ako ma byt. Nebol som na nom dlho, vypol som ho znova a zapol asi po 5tich hodinach a opat problemy. Zapol sa sice normalne, no vo wine mrzol, pri obycajnych ukonoch. Naopak, ked hrajem hru, pomerne narocnu (COD 6 mw2, skoro naplno) tak ide uplne v poriadku. No ked som vo wine tak blbne, 3 krat som mal bluescreen na ktorom bolo ze je problem s nejakym programom/ovladacom. Niekedy mi neche zobrazit ani obrazovku po stlaceni Ctrl,alt, delete kde si mozem prepnut pouzivatela a podobne, napise ze nebolo mozne zobrazit. Trva tak 15 minut dokym sa uvedomi a reaguje normalne bez mrznutia. Ide o Lenovo IdeaPad Y560 i7, WiN 7 Home Premium 64 bit. Napada ma format a reinstall winu, no bojim sa ze pojde skor o hw problem..
-
Thommas
Addict
Re: ntb spadnuty na zem
Skús ten format, nič s tým nestratíš.
-
typek61
Darca
ako prve by som vyskusal vybrat disk dal ho do ext.boxu a vyskusal v hd tune.health a error scan pomaly.
dalej ramky vyskusat
a potom sa mozes dalej zaoberat co to moze byt
ale potom mozes dat format a novy win
dalej ramky vyskusat
a potom sa mozes dalej zaoberat co to moze byt
ale potom mozes dat format a novy win
-
acid
Light Star
Skusim asi format a potom otestovat hdd a ramky, je to jedno v akom poradi to urobim. Do servisu sa mi s tym velmi nechce, nedavno sa pokazilo napajanie a bol mesiac v servise, lenovo servis je v cesku najblizsie. Opravili to v ramci zaruky, pokazilo sa to z nicoho nic. Vymenili maticnu..
-
typek61
Darca
ako prve by som nerobil format.ak sa ti poskodila platna alebo neviem co a budes tam mat bad sektory tak ti ani ten format nepomoze 
-
acid
Light Star
hmm, lenze externy box nemam, musel by som niekoho zhanat..co tak vyskusat hd tune v pc ?
-
typek61
Darca
no mozes konkretne aj na notebooku tomu sa nic nestane
//skor to vidim na hdd alebo ram.ale pravdepodobnejsie hdd kedze ti spadol
//skor to vidim na hdd alebo ram.ale pravdepodobnejsie hdd kedze ti spadol
-
acid
Light Star
no ved jasne, ze nie..hodim sem potom vysledok
-
acid
Light Star
ramky su v poriadku, skusal som cez win memory diagnostic tool aj cez memtest 86. Teraz skusam hdd cez hd tune a:
health -
a error este robim, zatial vyhodilo 3 chyby.. //doplnim
//diky muf, vyskusam
health -
Kód: Vybrať všetko
obrázky do prílohy//diky muf, vyskusam
-
acid
Light Star
necham dojst error scan a uvidime co ukaze, vyskusam este odpojit a zapojit ako si pisal a potom asi dam na reklamaciu, lenze sa naskyta otazka, pridu na to, ze spadol ?
//nieje nic prasknute, kryt je uplne v poriadku, pc ma rovnaky zvuk ako pred padom..
//nieje nic prasknute, kryt je uplne v poriadku, pc ma rovnaky zvuk ako pred padom..
-
acid
Light Star
vidis to mas vlastne pravdu, a teraz ma napadlo ze pred padom sa tiez stavalo to ze obcas mrzol vo wine, ale v ovela mensom rozsahu..
-
acid
Light Star
Jasne rozumiem. Len dufat ze uznaju zaruku a ze to bude len hdd..
-
typek61
Darca
takze disk je uz v prdelke
mal si si davat pozor.teraz sa modli aby ti na to nepresli
-
acid
Light Star
Ano, je to hdd. Uz mi sam velky windows vypisuje, ze je problem s pevnym diskom.
//autoeditácia príspevku (10 Dec 2011, 14:41)
Neprisli na to, vyreklamovane
//autoeditácia príspevku (10 Dec 2011, 14:41)
Neprisli na to, vyreklamovane
mal si stastie. to lenovo ide dolu vodou. do ideapadov nedavaju thinkvantage active protection system - ten by ti ten disk ochranil pri pade.
Neviem ci len ja mam stastie na notas, ale aj asusacke EEE su na tom proti padu dobre. Moj 900ax mi padol uz 2x z vysky cca 160cm na zem raz otvoreny druhykrat zavrety na zem, ma par skrabancov, ale disk neposkodeny. Len sa mi nejak skrutili sasi. ked ho dam na stol, tak mam jeden bok asi o 2mm nad povrchom, ale uz som OT
Poznam..
Mne raz moj NB stary este padol z asi 60cm tiez, plus minus..
HDD uplne na sracky po case, hdtune ani erory nescanoval, pc s ahned vypol proste. Vyreklamoval som to v pohode do 2 tyzdnov
Mne raz moj NB stary este padol z asi 60cm tiez, plus minus..
HDD uplne na sracky po case, hdtune ani erory nescanoval, pc s ahned vypol proste. Vyreklamoval som to v pohode do 2 tyzdnov