Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
mato951
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Posilnovanie
protein-myofusion sú naň veľmi dobré ohlasy vyskúšaj ho a uvidíš ono sa tito aj vyrovná s tým od stillmasu pretože v myofussion maš viac o 300g.
kreatin-s ATP skúsenosti nemám skoro žiadne ale od stillmasu som mal a je to podľa mna to isté ako každý kreatín inej značky. Niekde si priplácaš aj za značku.
S tou maltou ti neviem poradiť ak ma takú konzistenciu ako keď si ju kupoval (takú sypkú) tak by mala byť dobra skús ju ochutnať. Trošku odbočím od témy ja mám doma od stillmasu kreatin ten čo si dal ty sem a mam ho cca 7mesiacov a ostalo my tam 200g a neviem či som ho zle skladoval alebo čo zhrudkovatel my.
Tie 3litre vody by mali stačiť
kreatin-s ATP skúsenosti nemám skoro žiadne ale od stillmasu som mal a je to podľa mna to isté ako každý kreatín inej značky. Niekde si priplácaš aj za značku.
S tou maltou ti neviem poradiť ak ma takú konzistenciu ako keď si ju kupoval (takú sypkú) tak by mala byť dobra skús ju ochutnať. Trošku odbočím od témy ja mám doma od stillmasu kreatin ten čo si dal ty sem a mam ho cca 7mesiacov a ostalo my tam 200g a neviem či som ho zle skladoval alebo čo zhrudkovatel my.
Tie 3litre vody by mali stačiť
K tej malte: Maltu som kupoval asi pred 1-2 mesiacmi a má tam spotrebu do 10.08.2012, takže tvoja by mala byť v pohode, a myslím si ak ju dobre skladuješ tak v pohode vydrží aj 3 mesiace po záruke (ak nie aj viac).
Maltu mám od StillMass.
Maltu mám od StillMass.
Nadmerne mnozstvo protein moze skodit ladvinam (ale tu sa bavime o ozaj nadmernom mnozstve, ktore je tazko dosiahnut zo stravy)gogo956 napísal:P3Bo
pokial mas pecen zdravu, tak nie. A samozrejme ze treba dodrziavat davkovanie, tj v jednej davke maximalne 35-40g bielkovin-nie viac. Proste pekne si ten prijem bielkovin rozdelit do celeha dna /a najlepsie aj noci/
To ostatne co pises je mytus.
Mýtus: Udržujte stálý přísun aminokyselin tím, že budete jíst bílkoviny každé 2-3 hodiny. Při jednom jídle může tělo vstřebat pouze 30g bílkovin.
Pravda
Pokaždé když slyšíte něco, co zní opravdu divně, měli by jste se zeptat samy sebe, zda to dává smysl z evolučního hlediska. Je to dobrý způsob jak zjistit, zda to může být pravda či je to jen snůška nesmyslů. Tento mýtus je toho skvělým příkladem. Myslíte si, že bychom tu dnes byli, pokud by naše tělo mohlo využít pouze 30 gramů bílkovin při jednom jídle?
Pravdou je, že našemu tělu pouze trvá déle, než stráví a využije větší množství bílkovin. Pokud se podíváme na nějaká konkrétní čísla, tak standardní jídlo není kompletně stráveno ani po pěti hodinách. Aminokyseliny jsou stále uvolňovány do krevního řečiště a absorbují se do svalů. V tuto dobu jste stále „anaboličtí“. Jídlo „průměrného Pepy“: 600kcal, 75g sacharidů, 37g bílkovin a 17g tuku. To odpovídá pizze, jídlu, které by mělo být poměrně rychle vstřebáno (relativně vzato).
Zamyslete se nad tím na chvíli. Jak dlouho si myslíte, že vám vydrží velký steak, který obsahuje dvojnásobek bílkovin, než výše uvedená pizza spolu s pořádnou porcí zeleniny? Více než 10 hodin, to je jisté. Složení jídla hraje důležitou roli v rychlosti vstřebávání a to zejména, pokud jde o aminokyseliny. Typ bílkovin, vláknina, sacharidy a jídlo, které jste jedli předtím – to vše ovlivňuje, jak dlouho budete vstřebávat aminokyseliny po jídle.
Původ
Myslím, že tahle kravina o „30ti gramech bílkovin“ vznikla po studii z roku 1997 od Boirie a kolegů. "Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein accretion" byla první studie, která se pokusila vyčíslit absorpci bílkovin syrovátkového a kaseinového původu. Také dala vzniknout koncepci rychlé a pomalé bílkoviny. Po této studii začal být syrovátkový protein známý pro svoji schopnost rychle zásobit krevní řečiště aminokyselinami a protein z kaseinu pro svoje pomalé a trvalé uvolňování. Syrovátka byla anabolická a kasein anti-katabolický.
Vzhledem k tomu, že 30g syrovátkové bílkoviny je absorbováno během 3-4 hodin, myslím, že někteří lidé věřili, že při jednom jídle by se mělo jíst pouze 30g bílkovin. Nebo, že by se mělo jíst každé 3-4 hodiny, abychom zůstali v anabolickém stavu. Bohužel, zapomněli na několik faktů, která dělají tato tvrzení nepravdivá v reálném životě. Za prvé, tato studia se zaměřila na absorpci syrovátkové bílkoviny nalačno. Pokud nebudeme předtím nic jíst a vypijeme pouze 30g syrovátkového proteinu, naše tělo to vstřebá během pouhých 3-4 hodin. Pokud ale budeme předtím něco jíst či budeme syrovátkové bílkoviny konzumovat dříve v průběhu dne, absorpce bude mnohem pomalejší.
Za druhé, syrovátkové proteiny jsou nejrychlejší ze všech a tráví se rychlostí cca 10g/hod. Kasein je však mnohem pomalejší; v Boierieově studii byl kasein stále vstřebáván i po 7 hodinách. Většina bílkovin z klasické stravy je absorbována rychlostí 3-6 gramů za hodinu. Pokud přidáme další živiny, bude to trvat samozřejmě déle.
Další čtení:
"Is There a Limit to how Much Protein the Body can Use in a Single Meal?" od Alana Aragona.
What Are Good Sources of Protein? – Speed of Digestion Part 1
-
martinez13
Light Professional
ďakujem za odpovede, vyskúšam asi ten myofusion, čo si teraz čítal recenzie tak si ho skoro každý pochvaluje.. čo sa týka kreatínu tak zoberiem jeden 0,5kg stillmass a jeden ten ATP (druhý zoberie kamoš), a vyskúšam čo to je zač - priplatím si len 5 centov čiže za skúšku nič nedám..
maltu mám inak dobre schovanú v suchom prostredí takže určite bude okk.. ďakujem zatial za rady
maltu mám inak dobre schovanú v suchom prostredí takže určite bude okk.. ďakujem zatial za rady
kali520
ide aj o to, ze vela proteinov v jednej davke je velkou zatazou na travenie ako take,
nielen pokial ide o vyuzitelnost. Je urcite prijemnejsie si dat raz za dve-trei hodiny
40gr bielkovin ako naraz 80g.
dalsie info napr>
http://www.sportujeme.sk/fitness/ako-davkovat-protein
ide aj o to, ze vela proteinov v jednej davke je velkou zatazou na travenie ako take,
nielen pokial ide o vyuzitelnost. Je urcite prijemnejsie si dat raz za dve-trei hodiny
dalsie info napr>
http://www.sportujeme.sk/fitness/ako-davkovat-protein
-
Tempus7
Star
podľa toho v akej forme tie bielkoviny užiješ, ak si dáš proťák(srvátkový), kde máš 80 g bielkovín, tak je to samozrejme škoda peňazí a posrané trávenie, ale ak si dáš ako v tom článku nejaký väčší stejk ktorý trávi 2-3x dlhšie ako proteín tak je to v pohodegogo956 napísal:kali520
Prijemnejsie pre cloveka ktory sedi doma na riti.gogo956 napísal:Je urcite prijemnejsie si dat raz za dve-trei hodiny
Pre pracujuceho cloveka je nerealen kazde 2-3 hodiny zrat a davat do seba nejake sheiky.
A co sa tyka travenia je to vec individualna. Mne napr nerobilo problem ( este v dobach mojej formy) do jednej davky zamiesat 50g proteinu a 50g malty, o hodinu nato sa prezrat jak svina.
Teraz co mam zlomenu nohu, zerem tak maximalne 3 krat za den aj aj to sa musim niekedy prekonavat.
Takze je to o treningu, pohybe a o tom ako mam momentalne vypestovany zaludok a metabolizmus.
-
j.a.n.c.i.l.c
Amateur
uvazujem nad kupou prveho proteinu a celkom sa mi pozdava MyoFusion len ako pozeram to davkovanie co je tam pisane 36 gramov nieje malo? chcel by som to brat 2x denne rano a po treningu
-
martinez13
Light Professional
čo si tam zdá akože málo?
kludne si môžeš dať 2x do dňa protein ale nezabudaj že protein je doplnok ku strave a nie je to náhrada stravy.. v jednej dávke máš 25 g bielkovin
neviem presne teraz povedať ale tuším na 1kg hmotnosti by si mal mininalne mať 2g proteinu cize ak mas 70kg tak 70x2=140g bielkovin za den
kludne si môžeš dať 2x do dňa protein ale nezabudaj že protein je doplnok ku strave a nie je to náhrada stravy.. v jednej dávke máš 25 g bielkovin
neviem presne teraz povedať ale tuším na 1kg hmotnosti by si mal mininalne mať 2g proteinu cize ak mas 70kg tak 70x2=140g bielkovin za den
-
j.a.n.c.i.l.c
Amateur
tak na toto som zvedavy ci to treba davat tych 150 gramov denne v mojom pripade alebo 72 ako pisu hentam
-
martinez13
Light Professional
dobrý článok o bielkovinach: http://www.trener-online.cz/jak-je-to-s ... ijmem-510/
"Pre pracujuceho cloveka je nerealen kazde 2-3 hodiny zrat a davat do seba nejake sheiky. "
- dobry whey protein rozmiesas s vodou maximalne do pol minuty, co myslim ze ma cas raz za dve hodiny skoro kazdy pracujuci clovek. Alebo si mozes nosit sheik uz pripraveny.A tiez existuju aj proteinove tycinky- tie moznosti tu su.
j.a.n.c.i.l.c
proste si to priblizne rozpocitaj kolko asi tak bezne ziskavas bielkovin zo stravy a zvysok si vzkri sheikom
- dobry whey protein rozmiesas s vodou maximalne do pol minuty, co myslim ze ma cas raz za dve hodiny skoro kazdy pracujuci clovek. Alebo si mozes nosit sheik uz pripraveny.A tiez existuju aj proteinove tycinky- tie moznosti tu su.
j.a.n.c.i.l.c
proste si to priblizne rozpocitaj kolko asi tak bezne ziskavas bielkovin zo stravy a zvysok si vzkri sheikom
Je to zbytocne lebo je uplne jedno v akom casovom intervale zozerem tych 50g bielkovin pokial nemam kaloricky deficit. Mozem ich zozrat naraz aby som mal pokoj ale mozem ich zrat aj po grame kazdu minutu aby som mal pocit lepsieho travenia.gogo956 napísal:dobry whey protein rozmiesas s vodou maximalne do pol minuty, co myslim ze ma cas raz za dve hodiny skoro kazdy pracujuci clovek. Alebo si mozes nosit sheik uz pripraveny.A tiez existuju aj proteinove tycinky- tie moznosti tu su.
A proteinove tycinky su nahovno.
wtf?j.a.n.c.i.l.c napísal:tak na toto som zvedavy ci to treba davat tych 150 gramov denne v mojom pripade alebo 72 ako pisu hentam
Ohľadom tých bielkovín a ich nadmerného prijímania je to zaujímavé. Každopádne, ja nerátam príjem na nejaké gramy. To vôbec nie, proste jem a jem celkom dosť. Možno, že keby som jedol menej, tak výsledky mám ešte lepšie.
Podľa mňa to sú ale nezmysly.
Kulturisti (áno, je to iná liga, ale aj tak), majú taký príjem bielkovín, že sa nám môže len snívať. Oni by podľa týchto teórií mali byť tak presýtení bielkovinami, že by hádam ani nerástli, ale sa ešte zmenšili.
Cutler má príjem vyše 500 gramov bielkovín.
Samozrejme, záleží aj od intenzity a náročnosti tréningu, prípadne aj iných aktivít, ale teda ja osobne by som radšej šiel do viac bielkovín, ako menej.
Kulturisti (áno, je to iná liga, ale aj tak), majú taký príjem bielkovín, že sa nám môže len snívať. Oni by podľa týchto teórií mali byť tak presýtení bielkovinami, že by hádam ani nerástli, ale sa ešte zmenšili.
Cutler má príjem vyše 500 gramov bielkovín.
Samozrejme, záleží aj od intenzity a náročnosti tréningu, prípadne aj iných aktivít, ale teda ja osobne by som radšej šiel do viac bielkovín, ako menej.
Ale Cutler ma take krvne testy, ze by nejedna antidopingova komisia zaplakala...
porovnavat Cutlera, Colemana atd. s beznym amaterskym cvicencom je dost odvazne.
Spickovy kulturisti ficia na kopcoch steroidov, rastovom hormone,zadarmo dostavaju tie najlepsie suplementy od sponzorov, nehovoriac o tom ze maju
predsa len trosku iny geneticky zaklad..
Spickovy kulturisti ficia na kopcoch steroidov, rastovom hormone,zadarmo dostavaju tie najlepsie suplementy od sponzorov, nehovoriac o tom ze maju
predsa len trosku iny geneticky zaklad..
No počkať počkať - a hádam majú iné žalúdky a inak im funguje nejaký chemický balast ohľadom spracovania bielkoviny ? Toto čo ste napísal je úplne nesúvisiace.
Opakujem - podľa týchto článkov je vlastne vhodné jesť nie moc bielkovín, lebo to netreba a dokonca väčšie množstvo škodí. To škodenie je vysvetľovanie na chemickom procese, ktorý funguje u každého človeka viacmenej rovnako. Samozrejme, že profi kulturista to má určite niekde posunuté, keďže min. si môže dovoliť viac a ťažšie trénovať skrz steroidy.
Ale i tak. Podľa týchto článkov je vhodných cca 150 bielkovín denne. Cutler, resp. všetci aktívni kulturisti prijmú možno aj 600 g bielkovín. Veď to je úplne obrovský rozdiel. Oni by museli byť vzhľadom na ten obrovský počet doslova "zapečení," plní "toxického čpavku."
Inak tento môj názor zdieľa aj slovenský profi kulturista, ktorý si myslí, že tieto články sú mimo realitu a takisto odporúča prijímať veľké množstvo bielkovín. No ale pozor - veľké pre nás, amatérov je cca tých 250 g, resp. to už záleží aj od váhy a podobne.
Opakujem - podľa týchto článkov je vlastne vhodné jesť nie moc bielkovín, lebo to netreba a dokonca väčšie množstvo škodí. To škodenie je vysvetľovanie na chemickom procese, ktorý funguje u každého človeka viacmenej rovnako. Samozrejme, že profi kulturista to má určite niekde posunuté, keďže min. si môže dovoliť viac a ťažšie trénovať skrz steroidy.
Ale i tak. Podľa týchto článkov je vhodných cca 150 bielkovín denne. Cutler, resp. všetci aktívni kulturisti prijmú možno aj 600 g bielkovín. Veď to je úplne obrovský rozdiel. Oni by museli byť vzhľadom na ten obrovský počet doslova "zapečení," plní "toxického čpavku."
Inak tento môj názor zdieľa aj slovenský profi kulturista, ktorý si myslí, že tieto články sú mimo realitu a takisto odporúča prijímať veľké množstvo bielkovín. No ale pozor - veľké pre nás, amatérov je cca tých 250 g, resp. to už záleží aj od váhy a podobne.
ja som nikdy netvrdil ze ma byt celkovy denny prijem bielkovin nizky, iba som napisal svoj nazor, ze v jednej davke by som neodporucal zjest-resp vypit viac ako cca 40gr whey proteinu naraz. Je jasne ze napr u kazeinu je ta doba travenia mnohonasobne dlhsia, a to iste u kazdeho jedla ktore obsahuje tuky, vlakninu atd lebo to vsetko spomaluje stiepenie bielkovin. Ale vsetko ma svoje limity, je par prikladov ako si kulturisti odpalili ladviny, lebo tie dostavaju pri vysoko bielkovinovej strave zabrat ako prve. Podla mna pre zdraveho cloveka /amatera/ by tych aspon 200g/den malo byt urcite v pohode.
Profici maju kopec moznosti ako si vypomoct, od uz spominanych steroidov, rastoveho hormonu, traviacich enzymov, liekov na regeneraciu pecene, to vsetko dava im uplne iny rychlost metabolizmu.
Profici cele dni len cvicia a jedia. Maju presne casove intervaly na branie suplementov. Cely aktivny zivot venuju len tomu, vsetko tomu podriaduju. A ten geneticky zaklad by som tiez urcite nepodcenoval.
kali520
jedina nevyhoda proteinovych tyciniek je ze su dost drahe. Ale inac je to super, mat kdekolvek pri sebe 20g kvalitnych bielkovin, staci len otvorit a zjest, nic ine..
Profici maju kopec moznosti ako si vypomoct, od uz spominanych steroidov, rastoveho hormonu, traviacich enzymov, liekov na regeneraciu pecene, to vsetko dava im uplne iny rychlost metabolizmu.
Profici cele dni len cvicia a jedia. Maju presne casove intervaly na branie suplementov. Cely aktivny zivot venuju len tomu, vsetko tomu podriaduju. A ten geneticky zaklad by som tiez urcite nepodcenoval.
kali520
jedina nevyhoda proteinovych tyciniek je ze su dost drahe. Ale inac je to super, mat kdekolvek pri sebe 20g kvalitnych bielkovin, staci len otvorit a zjest, nic ine..
a co si myslis, ze ked niekto sype tak mu tie svaly narastu z tych 10 tabletiek co denne popapa? nie, tiez rastu z bielkovin, ale vdaka tym bobulkam rastu viac, rastu rychlejsie a teda ked niekto do seba natlaci 500g bielkovin denne a je nasypany ako cutler, tak znich vyuzije ovela viac ako bez tej sypky, lebo svaly dostanu umely rastovy stimul omnoho intenzivnejsi a teda telo zacne stavat viac hmoty ako bez tohoto umeleho stimulu a teda vyuziva aj viac bielkovin, keby nesypal tak by sa bielkoviny vylucili 
ale to sa teraz vobec neriesi,to je jasne.Nema vyznam rozoberat Cutlera pretoze jeho stravovanie, suplementacia ani trening nemaju nic spolocne stvojou, mojou ani nikoho tu pritomneho situaciou..My sme niekde inde, aj on je niekde uplne inde.