Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012

Diskusie na politické témy...
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012

Príspevok od používateľa Pinhead »

S jedným súhlasím, že dnešná štátna byrokracia doslova zločineckými metódami okráda občanov ako sa len dá....
Riešením je redukcia tejto byrokracie, zavedenie osobnej trestnoprávnej zodpovednosti úradníkov za prijaté rozhodnutia, vymožiteľnosť práva a klepnúť po prstoch skupinám a jednotlivcom, ktorí vysávajú peniaze zo štátu bez toho, že by v jeho prospech čokoľvek urobili (od posledného asociála kdesi v osade až po biele goliere v miliónových vilách)....

A k tým nízkym platom.... Pokiaľ viem, ešte stále nie je otroctvo.... čo znamená, že pokiaľ sa niekomu výška platu nepozdáva, môže dať výpoveď a nájsť si inú lepšie platenú prácu....
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Neuveriteľné ako sa kradne + plno vecí, o ktorých ani netušíme. Lamentujeme, že nie sú peniaze na cesty, na platy, na školstvo, na nič... bla bla bla
co si spravil proti tomu TY?
Pinhead napísal:Riešením je redukcia tejto byrokracie, zavedenie osobnej trestnoprávnej zodpovednosti úradníkov za prijaté rozhodnutia, vymožiteľnosť práva a klepnúť po prstoch skupinám a jednotlivcom, ktorí vysávajú peniaze zo štátu bez toho, že by v jeho prospech čokoľvek urobili
povedal Ficovolic, amen :slap:
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

beardie,
koľkokrát mám písať, že to rozhodnutie ísť voliť Smer je viacmenej z donútenia???
Už som to x-krát písal prečo a koho nie.... a ten ich pridrbaný zákon je už len čerešnička na torte....
Ja za to nemôžem.... Asi stále nemôžeš pochopiť, že niektorí ľudia sú zásadoví a stoja si za svojím za každých okolností....

//autoeditácia príspevku (29 Nov 2011, 18:40)
ale ak mi niekto poradí perspektívnu konzervatívnu stranu, ktorej predstavitelia nie sú morálne zdiskreditovaní, veľmi rád ich budem voliť....
Najlepšie niečo podobné ako Tea Party v Amerike vedené človekom ako Ron Paul.... Ak také niečo na SVK je (čo nepredpokladám).... žiadny Smer sa voliť nebude....
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Tento Ron Paul? Nič v zlom, ale ďakujem pekne :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Riešením je redukcia tejto byrokracie => za Smeru byrokracia prekvitala a ak budu v dalsej vlade, budu ju len zvysovat
Zavedenie osobnej trestnoprávnej zodpovednosti úradníkov za prijaté rozhodnutia => za vlady Fica nemozne, kedze prave oni z toho maju osobny prospech
Vymožiteľnosť práva => Ficovci dosadili na Najvyssi sud Harabina
Klepnúť po prstoch skupinám a jednotlivcom, ktorí vysávajú peniaze zo štátu bez toho, že by v jeho prospech čokoľvek urobili => zase len Ficovci, ktori maju z ucasti vo vlade LEN zarobkovu cinnost a prospech a pre krajinu nerobia NIC

uvedom sa...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

beardie: No najprv spomeniem samotný akt nevolenia a ten nie preto, že by ma politika nezaujímala, že by som ju nesledoval, alebo že by som bol lenivý ísť vhodiť lístok do urny, ale z presvedčenia. Z presvedčenia, ktoré tu nebudem rozoberať, lebo je úplne jasné z mojej prezentácie tu na fóre.
Zároveň sa nepovažujem za pasívneho nevoliča, ale snažím sa o status aktívneho nevoliča. V prvom rade sa snažím všetkými možnými kanálmi a spôsobmi prezentovať nejaké alternatívy, iné možnosti ku dnešnej situácii - systémovej aj politickej. Do tohto spadá aj tu naše úžasné hojko a iné fóra či internetové priestory, samozrejme, neobmedzujem sa len na virtuálnu sféru, ale aj realitu - to tu však dopodrobna rozoberať nebudem z osobných dôvodov.

Aby som to ukončil, uvedomujem si kriticky aj to, že moja aktivita by mohla byť väčšia a na lepšej úrovni, to je už výzva pre mňa samého. S týmito vecami sa plánujem zaoberať aj do budúcna, som ešte veľmi mladý, takže priestor bude.

No a teraz k téme: s tým čo píšeš na margo SMERu a toho Pinheadovho príspevku úplne súhlasím. SMER má toľko masla na hlave, že voliť ich a zároveň mať hentaké predstavy - totálna ambivalentnosť.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Pinhead napísal:A k tým nízkym platom.... Pokiaľ viem, ešte stále nie je otroctvo.... čo znamená, že pokiaľ sa niekomu výška platu nepozdáva, môže dať výpoveď a nájsť si inú lepšie platenú prácu....
To môže, alebo sa môže dohodnúť so zamestnávateľom, aby mu to zvýšil, môže dať výpoveď a môže vyhrať aj na Loto alebo vylúpiť banku. Možné je všeličo - teoreticky.

No ale ani opatrenia štátu sú vždy také, že skôr sa ľudia presvedčujú ako sa na Slovensku žije nad pomery, aký je tu blahobyt, ktorý si ale dovoliť nemôžeme a treba škrtať.

Jedine, kde netreba škrtať sú štátne výdavky a hlavne pri verejných obstarávaniach od kamarátov. A potom sa to vykresľuje ako nejaká náhoda, že niečo bol omyl, zoberme napríklad automaty na kolky na katastrálnych úradoch, kde na každý jeden kúpili za asi 30 tisíc eur/ks, a z toho asi 80 kusov (len mne sa zdá 30 tis eur za kus veľa?) a teraz sa kolky celkom zrušia. To bol ale ďalší gól do vlastnej brány a ďalšie 2 mil. eur vyhodených do vzduchu (alebo žeby do vrecka niekomu?). A to je len kvapka v mori. Potom, že nie sú peniaze na vianočné príspevky dôchodcom, dobrý vtip a pri tom sa strácajú milióny eur (nie korún) kto vie kde.

A veď Fica poznáme, jeho kamarátov a ich predstavy o spravodlivosti:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Len na okraj - chudak Galko ostal sokovany po prichode do parlamentu :)
Galko.PNG
Len skoda, ze s tym nemozeme urobit nic viac ako volit tych slusnejsich.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Gothar - ale môžeme. V dejinách si môžme zobrať príklad napr. aj z Prahy. Volá sa to tuším defenestrácia. :)

Galkovi tuho držím palce.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Nemame na to dostatocne vysoku budovu parlamentu. Musel by niekto pod oknami dorazat kladivkom.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Alebo dole doniest par ostrych predmetov...
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

mi-chau napísal:Nemame na to dostatocne vysoku budovu parlamentu. Musel by niekto pod oknami dorazat kladivkom.
Ale zase keby sa niekto posnažil, aj defenestrácia by stačila. :D http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _NR_SR.JPG A veď ich nemusíme rovno pozabíjať, stačí vyhodiť a nikdy nevpustiť.
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Akurat na aktualitach citam o rebricku vnimania korupcie, ktory vydala Transparency International, tak som si nemohol nespomenut na toho sasa Miklosa ako pred volbami chodil po vsetkych diskusnych relaciach a ukazoval tam tabulku o tom ako stupla za vlady Roberta Fica korupcia na Slovensku. Dufam, ze aj teraz bude pred volbami chodit po diskusnych relaciach a ukazovat tabulku - ako za vlady Ivety Radicovej stupla korupcia na Slovensku.

http://www.aktuality.sk/clanok/197971/t ... -na-hanbu/

INDEX VNIMANIA KORUPCIE - SLOVENSKA REPUBLIKA - 1998 - 2010 - (cim vacsie cislo tym lepsi vysledok)

http://www.transparency.sk/wp-content/u ... _98_10.jpg
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ešte by trebalo doplniť, že rebríček sa robil podľa nových kritérií a teda sa nedá porovnať s výsledkami z iných rokov. Takže tá tvoja trápna poznámka je hodne mimo...
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Mne je cely rebricek [Corruption Perception Index] ukradnuty. Svojou "trapnou poznamkou" som sa pozastavoval nad pseudoargumentami, ktore pouzivaju v SDKU v diskusiach a za svojou "trapnou poznamkou" si stojim. Pokial viem, tak min. poslednych 5 rokov sa robi ten CPI index podla obdobnych kriterii ak tvrdis opak, tak si mohol mat kusok slusnosti a prihodit nejaky link, ktory by tvoje tvrdenie potvrdil.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

http://www.sme.sk/c/6169958/dzurinda-pr ... treba.html :shock:

Zdá sa to len mne, alebo naša krajina spolu s celou EU smeruje viac a viac do vytopeného hajzla? Som zvedavý, na koho to potom budú hádzať, že oni za nič nemôžu... a že predsa len sme radšej mali mať referendum... asi naozaj začnem počas pohybu v meste štrngať kľúčami. Mohli moji rodičia, môže aj moja generácia. A veru by asi aj bolo načase. :idea: Lebo to, čo si teraz mocipáni dovoľujú, je už priveľa. Zachvíľu mi bude nejaký degenerát z hradného kopčeka alebo Brúúúúselu diktovať, ako sa mám na záchode vykadiť a ako sa mám obliekať a čo si mám myslieť. Už tých 20% čo dávam štátu je dosť, teraz budeme dávať toľko, koľko si zapýtajú Bruselčania? A ak si zapýtajú 50, 80%? Kto dá Fúzatému s partiou po hlave a kto na nich vyvodí trestnoprávnu zodpovednosť (a.k.a. dekapitácia)?

Asi naozaj treba začať s tými kľúčmi. Kto sa ku mne pridá?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

"Nie je čas na referendá, nie je čas, aby sa politici zbavili svojej zodpovednosti," odpovedal Dzurinda
Najprv :o potom :smt080

Som zvedavý, kto ho bude za takéto vyjadrenia v diskusiách obhajovať. OMG, to súdny človek nemôže vypustiť a ešte sa to snaží "predať" kecami o zodpovednosti... :roll:

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Žasnem, niektorí v diskusiách na SME sú schopní obhajovať aj to, že nie každý je spôsobilí rozhodovať o svojom osude a preto referendum je o ničom.... KONEČNÁ.

Myslím, že fakt smerujeme do nejakej novej formy diktatúry, akú svet ešte nevidel. A bude hrozná, lebo niektorí budú presvedčení, že je to správne.
beardie
Redeemer
Redeemer

Stoporko napísal:Už tých 20% čo dávam štátu je dosť
neviem ako ty, ale ja nevidim 45 % mojej superhrubej mzdy...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

beardie - podobne

mne pride dost blbe ze platim dane za tovar ktory si kupujem zdanenymi peniazmi (mzda) - teda ich platim dva krat - polozku "dan" by som pri plate zrusil...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Peniaze zachvíľu aj tak budú na nič. Pozemky, zlato, umenie...
Napísať odpoveď