Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012
Re: Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012
S jedným súhlasím, že dnešná štátna byrokracia doslova zločineckými metódami okráda občanov ako sa len dá....
Riešením je redukcia tejto byrokracie, zavedenie osobnej trestnoprávnej zodpovednosti úradníkov za prijaté rozhodnutia, vymožiteľnosť práva a klepnúť po prstoch skupinám a jednotlivcom, ktorí vysávajú peniaze zo štátu bez toho, že by v jeho prospech čokoľvek urobili (od posledného asociála kdesi v osade až po biele goliere v miliónových vilách)....
A k tým nízkym platom.... Pokiaľ viem, ešte stále nie je otroctvo.... čo znamená, že pokiaľ sa niekomu výška platu nepozdáva, môže dať výpoveď a nájsť si inú lepšie platenú prácu....
Riešením je redukcia tejto byrokracie, zavedenie osobnej trestnoprávnej zodpovednosti úradníkov za prijaté rozhodnutia, vymožiteľnosť práva a klepnúť po prstoch skupinám a jednotlivcom, ktorí vysávajú peniaze zo štátu bez toho, že by v jeho prospech čokoľvek urobili (od posledného asociála kdesi v osade až po biele goliere v miliónových vilách)....
A k tým nízkym platom.... Pokiaľ viem, ešte stále nie je otroctvo.... čo znamená, že pokiaľ sa niekomu výška platu nepozdáva, môže dať výpoveď a nájsť si inú lepšie platenú prácu....
co si spravil proti tomu TY?hughito napísal:Neuveriteľné ako sa kradne + plno vecí, o ktorých ani netušíme. Lamentujeme, že nie sú peniaze na cesty, na platy, na školstvo, na nič... bla bla bla
povedal Ficovolic, amenPinhead napísal:Riešením je redukcia tejto byrokracie, zavedenie osobnej trestnoprávnej zodpovednosti úradníkov za prijaté rozhodnutia, vymožiteľnosť práva a klepnúť po prstoch skupinám a jednotlivcom, ktorí vysávajú peniaze zo štátu bez toho, že by v jeho prospech čokoľvek urobili
beardie,
koľkokrát mám písať, že to rozhodnutie ísť voliť Smer je viacmenej z donútenia???
Už som to x-krát písal prečo a koho nie.... a ten ich pridrbaný zákon je už len čerešnička na torte....
Ja za to nemôžem.... Asi stále nemôžeš pochopiť, že niektorí ľudia sú zásadoví a stoja si za svojím za každých okolností....
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2011, 18:40)
ale ak mi niekto poradí perspektívnu konzervatívnu stranu, ktorej predstavitelia nie sú morálne zdiskreditovaní, veľmi rád ich budem voliť....
Najlepšie niečo podobné ako Tea Party v Amerike vedené človekom ako Ron Paul.... Ak také niečo na SVK je (čo nepredpokladám).... žiadny Smer sa voliť nebude....
koľkokrát mám písať, že to rozhodnutie ísť voliť Smer je viacmenej z donútenia???
Už som to x-krát písal prečo a koho nie.... a ten ich pridrbaný zákon je už len čerešnička na torte....
Ja za to nemôžem.... Asi stále nemôžeš pochopiť, že niektorí ľudia sú zásadoví a stoja si za svojím za každých okolností....
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2011, 18:40)
ale ak mi niekto poradí perspektívnu konzervatívnu stranu, ktorej predstavitelia nie sú morálne zdiskreditovaní, veľmi rád ich budem voliť....
Najlepšie niečo podobné ako Tea Party v Amerike vedené človekom ako Ron Paul.... Ak také niečo na SVK je (čo nepredpokladám).... žiadny Smer sa voliť nebude....
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Tento Ron Paul? Nič v zlom, ale ďakujem pekne 
Riešením je redukcia tejto byrokracie => za Smeru byrokracia prekvitala a ak budu v dalsej vlade, budu ju len zvysovat
Zavedenie osobnej trestnoprávnej zodpovednosti úradníkov za prijaté rozhodnutia => za vlady Fica nemozne, kedze prave oni z toho maju osobny prospech
Vymožiteľnosť práva => Ficovci dosadili na Najvyssi sud Harabina
Klepnúť po prstoch skupinám a jednotlivcom, ktorí vysávajú peniaze zo štátu bez toho, že by v jeho prospech čokoľvek urobili => zase len Ficovci, ktori maju z ucasti vo vlade LEN zarobkovu cinnost a prospech a pre krajinu nerobia NIC
uvedom sa...
Zavedenie osobnej trestnoprávnej zodpovednosti úradníkov za prijaté rozhodnutia => za vlady Fica nemozne, kedze prave oni z toho maju osobny prospech
Vymožiteľnosť práva => Ficovci dosadili na Najvyssi sud Harabina
Klepnúť po prstoch skupinám a jednotlivcom, ktorí vysávajú peniaze zo štátu bez toho, že by v jeho prospech čokoľvek urobili => zase len Ficovci, ktori maju z ucasti vo vlade LEN zarobkovu cinnost a prospech a pre krajinu nerobia NIC
uvedom sa...
beardie: No najprv spomeniem samotný akt nevolenia a ten nie preto, že by ma politika nezaujímala, že by som ju nesledoval, alebo že by som bol lenivý ísť vhodiť lístok do urny, ale z presvedčenia. Z presvedčenia, ktoré tu nebudem rozoberať, lebo je úplne jasné z mojej prezentácie tu na fóre.
Zároveň sa nepovažujem za pasívneho nevoliča, ale snažím sa o status aktívneho nevoliča. V prvom rade sa snažím všetkými možnými kanálmi a spôsobmi prezentovať nejaké alternatívy, iné možnosti ku dnešnej situácii - systémovej aj politickej. Do tohto spadá aj tu naše úžasné hojko a iné fóra či internetové priestory, samozrejme, neobmedzujem sa len na virtuálnu sféru, ale aj realitu - to tu však dopodrobna rozoberať nebudem z osobných dôvodov.
Aby som to ukončil, uvedomujem si kriticky aj to, že moja aktivita by mohla byť väčšia a na lepšej úrovni, to je už výzva pre mňa samého. S týmito vecami sa plánujem zaoberať aj do budúcna, som ešte veľmi mladý, takže priestor bude.
No a teraz k téme: s tým čo píšeš na margo SMERu a toho Pinheadovho príspevku úplne súhlasím. SMER má toľko masla na hlave, že voliť ich a zároveň mať hentaké predstavy - totálna ambivalentnosť.
Zároveň sa nepovažujem za pasívneho nevoliča, ale snažím sa o status aktívneho nevoliča. V prvom rade sa snažím všetkými možnými kanálmi a spôsobmi prezentovať nejaké alternatívy, iné možnosti ku dnešnej situácii - systémovej aj politickej. Do tohto spadá aj tu naše úžasné hojko a iné fóra či internetové priestory, samozrejme, neobmedzujem sa len na virtuálnu sféru, ale aj realitu - to tu však dopodrobna rozoberať nebudem z osobných dôvodov.
Aby som to ukončil, uvedomujem si kriticky aj to, že moja aktivita by mohla byť väčšia a na lepšej úrovni, to je už výzva pre mňa samého. S týmito vecami sa plánujem zaoberať aj do budúcna, som ešte veľmi mladý, takže priestor bude.
No a teraz k téme: s tým čo píšeš na margo SMERu a toho Pinheadovho príspevku úplne súhlasím. SMER má toľko masla na hlave, že voliť ich a zároveň mať hentaké predstavy - totálna ambivalentnosť.
To môže, alebo sa môže dohodnúť so zamestnávateľom, aby mu to zvýšil, môže dať výpoveď a môže vyhrať aj na Loto alebo vylúpiť banku. Možné je všeličo - teoreticky.Pinhead napísal:A k tým nízkym platom.... Pokiaľ viem, ešte stále nie je otroctvo.... čo znamená, že pokiaľ sa niekomu výška platu nepozdáva, môže dať výpoveď a nájsť si inú lepšie platenú prácu....
No ale ani opatrenia štátu sú vždy také, že skôr sa ľudia presvedčujú ako sa na Slovensku žije nad pomery, aký je tu blahobyt, ktorý si ale dovoliť nemôžeme a treba škrtať.
Jedine, kde netreba škrtať sú štátne výdavky a hlavne pri verejných obstarávaniach od kamarátov. A potom sa to vykresľuje ako nejaká náhoda, že niečo bol omyl, zoberme napríklad automaty na kolky na katastrálnych úradoch, kde na každý jeden kúpili za asi 30 tisíc eur/ks, a z toho asi 80 kusov (len mne sa zdá 30 tis eur za kus veľa?) a teraz sa kolky celkom zrušia. To bol ale ďalší gól do vlastnej brány a ďalšie 2 mil. eur vyhodených do vzduchu (alebo žeby do vrecka niekomu?). A to je len kvapka v mori. Potom, že nie sú peniaze na vianočné príspevky dôchodcom, dobrý vtip a pri tom sa strácajú milióny eur (nie korún) kto vie kde.
A veď Fica poznáme, jeho kamarátov a ich predstavy o spravodlivosti:
Len na okraj - chudak Galko ostal sokovany po prichode do parlamentu
Len skoda, ze s tym nemozeme urobit nic viac ako volit tych slusnejsich.
-
Stoporko
VIP
Gothar - ale môžeme. V dejinách si môžme zobrať príklad napr. aj z Prahy. Volá sa to tuším defenestrácia. 
Galkovi tuho držím palce.
Galkovi tuho držím palce.
Nemame na to dostatocne vysoku budovu parlamentu. Musel by niekto pod oknami dorazat kladivkom.
-
javatar
Hardcore addict
Alebo dole doniest par ostrych predmetov...
-
Sagittarius
Guru
Ale zase keby sa niekto posnažil, aj defenestrácia by stačila.mi-chau napísal:Nemame na to dostatocne vysoku budovu parlamentu. Musel by niekto pod oknami dorazat kladivkom.
Akurat na aktualitach citam o rebricku vnimania korupcie, ktory vydala Transparency International, tak som si nemohol nespomenut na toho sasa Miklosa ako pred volbami chodil po vsetkych diskusnych relaciach a ukazoval tam tabulku o tom ako stupla za vlady Roberta Fica korupcia na Slovensku. Dufam, ze aj teraz bude pred volbami chodit po diskusnych relaciach a ukazovat tabulku - ako za vlady Ivety Radicovej stupla korupcia na Slovensku.
http://www.aktuality.sk/clanok/197971/t ... -na-hanbu/
INDEX VNIMANIA KORUPCIE - SLOVENSKA REPUBLIKA - 1998 - 2010 - (cim vacsie cislo tym lepsi vysledok)
http://www.transparency.sk/wp-content/u ... _98_10.jpg
http://www.aktuality.sk/clanok/197971/t ... -na-hanbu/
INDEX VNIMANIA KORUPCIE - SLOVENSKA REPUBLIKA - 1998 - 2010 - (cim vacsie cislo tym lepsi vysledok)
http://www.transparency.sk/wp-content/u ... _98_10.jpg
ešte by trebalo doplniť, že rebríček sa robil podľa nových kritérií a teda sa nedá porovnať s výsledkami z iných rokov. Takže tá tvoja trápna poznámka je hodne mimo...
Mne je cely rebricek [Corruption Perception Index] ukradnuty. Svojou "trapnou poznamkou" som sa pozastavoval nad pseudoargumentami, ktore pouzivaju v SDKU v diskusiach a za svojou "trapnou poznamkou" si stojim. Pokial viem, tak min. poslednych 5 rokov sa robi ten CPI index podla obdobnych kriterii ak tvrdis opak, tak si mohol mat kusok slusnosti a prihodit nejaky link, ktory by tvoje tvrdenie potvrdil.
-
Stoporko
VIP
http://www.sme.sk/c/6169958/dzurinda-pr ... treba.html
Zdá sa to len mne, alebo naša krajina spolu s celou EU smeruje viac a viac do vytopeného hajzla? Som zvedavý, na koho to potom budú hádzať, že oni za nič nemôžu... a že predsa len sme radšej mali mať referendum... asi naozaj začnem počas pohybu v meste štrngať kľúčami. Mohli moji rodičia, môže aj moja generácia. A veru by asi aj bolo načase.
Lebo to, čo si teraz mocipáni dovoľujú, je už priveľa. Zachvíľu mi bude nejaký degenerát z hradného kopčeka alebo Brúúúúselu diktovať, ako sa mám na záchode vykadiť a ako sa mám obliekať a čo si mám myslieť. Už tých 20% čo dávam štátu je dosť, teraz budeme dávať toľko, koľko si zapýtajú Bruselčania? A ak si zapýtajú 50, 80%? Kto dá Fúzatému s partiou po hlave a kto na nich vyvodí trestnoprávnu zodpovednosť (a.k.a. dekapitácia)?
Asi naozaj treba začať s tými kľúčmi. Kto sa ku mne pridá?
Zdá sa to len mne, alebo naša krajina spolu s celou EU smeruje viac a viac do vytopeného hajzla? Som zvedavý, na koho to potom budú hádzať, že oni za nič nemôžu... a že predsa len sme radšej mali mať referendum... asi naozaj začnem počas pohybu v meste štrngať kľúčami. Mohli moji rodičia, môže aj moja generácia. A veru by asi aj bolo načase.
Asi naozaj treba začať s tými kľúčmi. Kto sa ku mne pridá?
Najprv"Nie je čas na referendá, nie je čas, aby sa politici zbavili svojej zodpovednosti," odpovedal Dzurinda
Som zvedavý, kto ho bude za takéto vyjadrenia v diskusiách obhajovať. OMG, to súdny človek nemôže vypustiť a ešte sa to snaží "predať" kecami o zodpovednosti...
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Žasnem, niektorí v diskusiách na SME sú schopní obhajovať aj to, že nie každý je spôsobilí rozhodovať o svojom osude a preto referendum je o ničom.... KONEČNÁ.
Myslím, že fakt smerujeme do nejakej novej formy diktatúry, akú svet ešte nevidel. A bude hrozná, lebo niektorí budú presvedčení, že je to správne.
neviem ako ty, ale ja nevidim 45 % mojej superhrubej mzdy...Stoporko napísal:Už tých 20% čo dávam štátu je dosť
-
javatar
Hardcore addict
beardie - podobne
mne pride dost blbe ze platim dane za tovar ktory si kupujem zdanenymi peniazmi (mzda) - teda ich platim dva krat - polozku "dan" by som pri plate zrusil...
mne pride dost blbe ze platim dane za tovar ktory si kupujem zdanenymi peniazmi (mzda) - teda ich platim dva krat - polozku "dan" by som pri plate zrusil...
Peniaze zachvíľu aj tak budú na nič. Pozemky, zlato, umenie...