Mmartin napísal:No snad to tu este nebolo.. Ked si tipnete odpoved, otvorte spoiler
1=6
2=26
3=326
4=4326
5=54326
6=? Spoiler
Nie, nie je to 654326.
Ale odpoveď 654326 z pohľadu postupnosti nie je nesprávna, lebo 6 člen postupnosti 654326 sa dá odôvodniť, kdežto tvoja 1 už ťažšie. Najprv nám čísla 1,2,3,4,5 predkladáš ako rad postupnosti a potom v 6. krokom to otočíš a začneš chápať = ako znamienko rovnosti? Postráda logiku.
begbeee napísal:Ale odpoveď 654326 z pohľadu postupnosti nie je nesprávna, lebo 6 člen postupnosti 654326 sa dá odôvodniť, kdežto tvoja 1 už ťažšie. Najprv nám čísla 1,2,3,4,5 predkladáš ako rad postupnosti a potom v 6. krokom to otočíš a začneš chápať = ako znamienko rovnosti? Postráda logiku.
a kde si zobral ze to od zaciatku nie je brane ako rovnost, to ze ti to pride ako postupnost nic neznamena
to ako si to definuje on je na nom, 1 sa naozaj moze rovnat 6...(zvysky po deleni cislom 7, 1 mod 7 = 1, 6mod7 = 1 => [6] = [1], nevravim ze to plati aj pre vsetky ostatne ale nadefinovat si to moze ako chce...)
Grim napísal:...samozrejme...ale musí sa vedieť rozhodnúť...nie meniť význam znamienka uprostred príkladu...
to som uz odpovedal...ako vies ze ten vyznam zmenil? mohlo to byt rovna sa od zaciatku, nadefinovat si ho mohol tak aby sa vsetky tie cisla naozaj rovnali...stale nevidim vas problem menenia znamienka uprostred...jedine co spravil je ze na konzi otocil rovnost 1=6 a 6=1 a to pokial viem je ekvivalentne
Ja sám som na to neprišiel ,ale môj kamarát je hlava :
Každé číslo má inú hodnotu ,ako je napísané- jednotka ,dvojka ,trojka ,päťka ,sedmička majú hodnotu 0. Šestka a deviatka majú hodnotu 1. Osmička má hodnotu 2
Ba-Yo: zaujimave, hlavne, ze Ti to nesedi uz v prvom riadku...
pre ostatnych: odporucam moc sa s tym netrapit, kedysi davnejsie som tento priklad (alebo aspon podobny s rovnakym sposobom riesenia) riesil a vysledkom je uplna hlupost... inak velmi velka pomocka je v zadani... a dost pomoze aj to, ked si to bude clovek pisat...
to bude nejaka peachovina na principe pocet guliciek v zapise cisla... osmicka su dve gulicky, deviatka a sestka po jednej gulicke, nula tiez...zbytok nuly..ci?