ipad alebo asus transformer?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
nawarezer
Novice
Novice

Re: ipad alebo asus transformer?

Príspevok od používateľa nawarezer »

Rád by som podotkol k cenám, výrobky Applu sú v našich končinách predražené oproti napr. USA, a cena výrobku sa neodvíja od vyrobných nákladov či kvality ale od toho koľko sú ľudia ochotný zaplatiť (a samozrejme zákazníci Applu si ten marketing radi zaplatia a zaplatia aj niečo navyše na prilepšenie :wink: )
Pár mojich postrehov k TF:
Spoiler
Mám transformer už 3 mesiace a kúpil by som ho kľudne zovu. Zo začatku mi vydržal s nonstom zapnutým wifi neuveriťeľných 9,5 hodin (hranie hier, prezerania máp-gps, internet, videa,..). Po čase to bolo 8 hodín, teraz keď v ňom mám niečo okolo 150 aplikácií to je cca 4,5 hodiny (neviem presne koľko a ktoré aplikácie sú spustené na pozadí). Nedávno som mal posledých 9 percent batérie a stihol som prehrať 45 minútový seriál (znížený jas, vypnté wify). čo sa písania týka - na prednáškach som nemal žiadny problém (softvérová klávesnica), používam OfficeSuite, kde si môžem rýchlo meniť farbu písma, veľkosť a pod. a klávesnicu používam Hacker Keyboard ktorá je dosť podobná bežnej klávesnici. Dokovaciu stanicu nemám, teraz som si ale kúpil mini klávesnicu od Genius ktorú napájam cez usb a myš ktorú napájam cez blootooth. pri prepojení s PC nieje treba žiadny špeciálny softvér, windows ho rozpozná ako bežný USB kľúč. Výhodou TF oproti iPadu je tiež že má micro HDMI, takže filmy a fotky si prezerám priamo na TV poprípade na monitore. Taktiež micro SD slot je celkom užitoná vec. Nieje problém napojiť ani usb flash disk, rozpozná mi ho rovnako ako SD kartu. iOS zatiaľ na aplikácie vyhráva ale tých 300K ktoré sú na Android nieje podľa mňa málo a nové aplikácie sa už robia na obidve systémy. Stabilita Androidu vo verií 3.2.0 nebola bohvieaká padal tak 1-2x za 2 dni, teraz s verziu 3.2.1 je to už lepšie, no niektoré aplikácie sú stále menej stabilné. Počul som tiež o nehodách s iPadom, že to sklo nieje až také pevné ako prezentuje Apple, o odolnosťi TF môžem povedať že mi spadol zo schodov a nič sa mu nestalo, azpadol mi za posťeľa a má trochu orýpaný rám sklo je však neporušené a nožom sa mu tiež nedá blížiť. Mrzí ma ale to že je málo príslušenstva, dá sa kúpiť obal, fólia na dyslpej, redukcia micro hdmi-d-sub a usb redukcia, žiadne dtojany, nejaké ďalšie obaly, príslušenstvá, ako to je pri iPadoch, vyrovnáva ale fakt že spolupracuje s množstvom usb zariadení. Skvelá vec je tiež na rok zadarmo Asus webstorage na ukladanie neobmedzeného množstva dát do cloudu, alebo vzdialené ovládanie PC pomocou predinštalovanej aplikácie Splashtop (kto pozná Teamviewer tak toto je lepšie). Na stránkach Asusu somtiež našie že bude update na Android 4 tak dúfam že bude lepšia stabilita a bude fungovať iac aplikácií (nefungujú hry od gameloftu - nie s originálnou Romkou)
a pár vylepšení ktoré sa dajú aplikovať na TF pre pokročilých:
Spoiler
robo1152
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa robo1152 »

ako doňho napájaš USB, keď nemá bez klávesnice žiadny USB vstup, okrem toho špeciálneho konektoru ? neviem si predstaviť, že by mi spadol ako tebe, aj bez toho je dosť rozvrzganý, ani neviem ako na tom píšeš, lebo na mojom sa píše hrozne, neviem možno mám len iné nároky, keďže som zvyknutý na apple

a k tej cene, napríklad v čechách kde je oficiálny apple store je cena za 16gb 4s - cca 580 e, čo je cena za samsung galaxy s2, takže mi to nepríde až také predražené :)
nawarezer
Novice
Novice

Príspevok od používateľa nawarezer »

Používam túto srandu Asus EEE Pad rozšíření USB pro TF101, nieje to ideálne riešenie ale dá sa, myslím že podobná redukcia je aj na iPady. No trochu vŕzga aj mňe ľavá strana, ale nemôžem sa čudovať keďže prežil už viacero pádov :D . Máš možno od výroby ze nakalibrovanú obrazovku, pretože mne reaguje bez problémov, bez oneskorenia, skúšal som písanie aj na ipade a nepociťoval som rozdiel. Pri používaní externej myši a usb klávesnice ale už oneskorenie cítiť je, android na to asi nieje sofverovo uplne prisposobeny, ale ani to nieje až taká katastrofa.
Myslím si že medzi iPadom 2 a 10" tabletmy s Tegra 2 procesormy veľké rozdiely niesu, ide hlavne o to či sa niekomu viac páči viac iOS alebo Android.

Cena 580€ je veľmi pekná keďže sa jedná o iPhone, ale keď som si tak prešiel ceny, tak v čechách sa predáva Samsung Galaxy SII za cca 400€, Apple je vždy minimálne o stovku drahší, zatiaľ si to ešte stále môžu dovoliť :) .
robo1152
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa robo1152 »

pri iných činnostiach ako pri písaní, nepocitujem žiadne oneskorenie na dotyk, ani nepresnosti, všetko ide ako má, len pri písaní nieje taká odozva aká by mala byť, a medzerník sem tam nezareaguje, proste keď som skúšal písať na ipade prišlo mi to pohodlnejšie a plynulejšie

rozdiely v rýchlosti medzi ipadom 2 a tegra2 nie su skoro žiadne, sú iba v stabilite, ktorú priznajme si android nemá asi v žiadnej verzii bezproblémovú

mne nespadol ešte ani raz, a vrzganie, je počutelné, ale čo som čítal aj na zahraničných fórach, tak asi nieje nikto komu by to nevzgalo, tá redukcia je zaujímavá vecička, ale neviem si predstaviť načo by som ju používal, keďže moje použitie tabletu je fakt len prezeranie webu v posteli alebo na gauči pri telke, keď sa mi nechce mať na kolenách "ťažký" notebook..
Napísať odpoveď