Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tak tak. Aj nás pri odbočovaní vpravo majú zelenú aj chodci aj autá. No u nás nesvieti žiadne upozornenie že máš dať chodcom prednosť. To by mal každý vedieť z autoškoly.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Chodec je povinny presvedcit sa o tom, ze moze bezpecne prejst cez prechod.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

heker - ...pokiaľ ja viem, tak v prípade, ktorý spomenul Michaelo musí vodič dať prednosť chodcom...čiže na križovatke, kde zároveň majú zelenú aj chodci aj vodiči musí vodič počkať kým ľudia neprejdú a až potom môže pokračovať...vlastne je jedno, či ide o križovatku, alebo rovnú cestu...princíp je rovnaký...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

GothaR napísal:A mal urcite cervenu? Existuju aj krizovatky kedy maju auta aj chodci zelenu a svieti len upozornenie pre vodicov, ze maju dat prednost chodcom :)
Som si 100% istý, že mal červenú. Je tam síce zelená šípka pre odbočovanie vpravo, ale v tom momente nesvietila (tým som si tiež istý).
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ohladom tych chodcov pri odbocovani v pravo na svetelnej krizovatke bez dodatocnej signalizacie chodcov (myslim oranzoveho panacika) som toho nazoru, drzat sa vyhlasky a davat prednost chodcom pokial su na prechode pre chodcov. ked caka na chodniku, nezastavam. akonahle je na ceste a stoji na prechode, brzdim. ak je co i len meter mimo prechodu a stoji na ceste, nezastavam, len spomalujem aby som degenerovi vysvetlil, ze 3 kroky dalej je prechod.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dnes som zazil neprijemnu skusenost s vodicom sanitky na ceste R1 z Nitry smerom na Bansku Bystricu, dufam, ze to nebol prave Fuxxo. Isiel som si po tejto ceste tempomatovych 120 km/h v pravom pruhu, vsetko v pohode, ked sa na mna zacalo lepit auto. Bola to sanitka (nemala vystrazne zvukove a svetelne znamenie), ktora ma neskor obehla. Ked prisiel mensi kopcek, tak spomalil a tak som ho pekne po lavej strane obehol, isiel som chvilu okolo 130 km/h a nasledne som opat spomalil na 120 km/h s tempomatom. Opata sa na mna nalepil, ale tentokrat mi zacal blikat dialkovymi svetlami. Nemal som sa kam uhnut a nemal som v plane ani pridal, mohol ma obehnut volnym lavym pruhom, co po case urobil. Ked prisli kamiony, ostal v pravom pruhu a ja som to rad, radom zacal predbiehat lavym pruhom, pricom pri dalsej varke aut som isiel cca. 130 km/h v lavom pruhu, ked sa na mna opat nalepil a zapol dialkove svetla, nemal som sa vsak kde uhnut, kedze pravy pruh bol plny. Dialkovymi svetlami svietil asi pol minuty, ked som sa rozhodol mierne pribrzdit, zacal mi blikat dialkovymi a nechal ich zapnute, tak som pribrzdil asi na 70-80 km/h, co ho asi dost nastvalo a zapol vystrazne svetelne znamenie. Kedze ho zapol len tak, co bolo vacsine jasne, kedze reakcia a uhybanie okolitych aut nebolo viacmenej ziadne (az na par vynimiek), je mi jasne, ze doslo k poruseniu zakona a zneuzil tuto moznost. Jeho znamenie som ignoroval a par sekund som isiel konstantnou rychlostou, az kym sa nevytvorila medzera do ktorej som sa vopchal. Ked ma obehol, vystrazne svetelne znamenie vypol.

Vie niekto, kde presne je mozne sa stazovat na konanie tohto vodica, ci je to nejaka inspekcia, resp. rovno na policii???
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hojko napísal:som isiel cca. 130 km/h v lavom pruhu ... tak som pribrzdil asi na 70-80 km/h
v tomto pripade si sa znizil na jeho uroven a zachoval sa ako buran

to, ze je debil on, nuz, nenavyberas si ani medzi sanitkarmi...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pokial ti niekto ide pol metra za autom a svieti ti dialkovymi svetlami, tak to nie je nic prijemne. Nezabrzdil som prudko, najskor som zabrdil pomaly, len aby videl zasvietit brzdove svetla, az potom som umyselne zacal znizovat rychlost, ked si nedal povedat. Ci som sa znizil na jeho uroven alebo nie, tak to mi je fakticky jedno.
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

Preco take tvrdenie ze:
v tomto pripade si sa znizil na jeho uroven a zachoval sa ako buran
Ja by som sa tiez znizil na jeho uroven, ba isiel by som aj nizsie. Kym si neuvedomi co robi tak to bude robit nadalej. A raz natrafi na *** co mu len nie ze pribrzdi ale urobi nieco omnoho horsie. Nepametas si SPZ ked ta predbehol ? Mozno by sa dalo zistit kto a kedy mal sluzbu v tej sanitke.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Dokazovanie bude dobrá show.
Fuxxo
Darca
Darca

hojko napísal:Dnes som zazil neprijemnu skusenost s vodicom sanitky na ceste R1 z Nitry smerom na Bansku Bystricu, dufam, ze to nebol prave Fuxxo. Isiel ....

Vie niekto, kde presne je mozne sa stazovat na konanie tohto vodica, ci je to nejaka inspekcia, resp. rovno na policii???
pisal si mi SS ale odpoviem ti tu :)

ujo Fuxxo to nebol, ja som bol v BB...

Svietenie dialkovymi nie je prijemna vec, niekde som spominal ako to riesim ja, necham sa obehnut danym postihom a potom mu prazim dialkace ja a uzivam si asi pol minuty ale to len aby som vratil :)

Este moze byt jedna vec, ci si nahodou nemal zapnute zadne hmlovky, aj ked tomu moc neverim, no mozne to je. to mohol byt teoreticky jediny dovod. Na zapinanie vystrazneho znamenia s pravom prednostnej jazdy pravo nemal. Pokial si si zapamatal typ vozidla, SPZ-ku a nejaky napis firmy, ktora prevadzkuje dane vozidlo, tak sa da zistit kto na tom vozidle v danom case jazdil ako sofer, nakolko soferi musia viest zaznam o prevadzke sanitneho vozidla. Ak by si sa aj dovolal na tu onu firmu a zistil by si, kto na tom vozidle jazdil, tak by si sa ho mohol maximalne opytat, ze preco to robil. Ohladom zapnutia majakov je skoda sa aj zmienovat, lebo by si to musel mat na zazname. ja za 2 a pol roka ako robim sanitkara som na dialnici majak nezapol, lebo som nemal dovod. s majakom sme lietali hlavne na trase Hnusta - BB, Hnusta - PP ked sme este vozili transfuzne preparaty (krv, krvna plazma), aj to som mal majaky zapnute len pri hustej premavke ked som nevedel obiehat a hlavne v meste... ja vo vseobecnosti nechodim pomaly, ale neohorzujem ani neobmedzujem vodicov (samozrejme nevravim, ze stale, aj mne sa stane, ze sa musim vtisnut medzi auta) ktorych obieham.

ale toto co robil tento smejd, to bolo nehorazne.. vravim. Maximalne sa mozes opytat, preco to robil. mozes sa na neho stazovat, ale bude rieseny len v ramci zamestnavatela. a ako som pisal, zalezi ci je to nemocnicna doprava, sukromna DZS alebo zachranari (FALCK Záchranná a.s.). zalezi od vozidla... nemocnicne dopravy a sukromne DZS pouzivaju vselijake auta.. od Octavie, cez Fiat Doblo, Favorit, Passat az po Transporter T4 - T5, Fiat Ducato, Peugeot Boxer atd... FALCK-aci pouzivaju vyhradne Mercedes Sprinter (novy aj starsi typ) a VW Transporter T5 TDI 4MOTION .. je to tazko povedat.. zalezi od toho co si si zapamatal...

beardie napísal:v tomto pripade si sa znizil na jeho uroven a zachoval sa ako buran

to, ze je debil on, nuz, nenavyberas si ani medzi sanitkarmi...
nezachoval sa ako buran, zachoval sa ako normalny clovek, ktoremu vadi, ze mu niekto pecie dialkvymi do spetakov. ja by som sa zachoval rovnako... pribrzdil by som nech ma obehne ak by ma neobehol a drzal by sa zamnou tak by som to zaprazil do laveho pruhu a ubral by som plyn aby som ho pustil pred seba (ano, mam rad spetaky a sledoval by som ci nejde nic v lavom pruhu) ak by nesiel, tak by som prudko znizil rychlost a hotovo.. alebo odpocivadlo s tym, ak by odbocoval zamnou, tak by som vytahoval zo suflika plynak...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nepotreboval som mu oplatit svietenie dialkovymi, nevidel som v tom zmysel. SPZ mam samozrejme poznacenu, bolo to velke auto, ktore vidat bezne pri nehodach a podobne, zadna cast bola mierne vysunuta do stran, podla fotiek z netu tu bol asi Mercedes, SPZ auta je BA-015TE. Hmlovky som urcite nemal zapnute.
Prílohy
aP292b020e_sanitka.jpg
aP292b020e_sanitka.jpg (40.87 KiB) 893 zobrazení
aSanitka_Sananim_Praha_1.jpg
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ak teda dobre vidim, je to v rukach sukromnika a podla toho co opisuje fuxxo sa mozem stazovat akurat tak u zamestnavatela, nie je tam zrejme ziadna vyssia inspekcia alebo dozor zo strany ministerstva. Alebo je tu potom este moznost trestneho oznamenia z dovodu vseobecneho ohrozenia, ci???
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ale také trestné oznámenie bude mať hodnotu toaletného papiera...vlastne ešte menšiu, pretože v prípade potreby by si si s takým papierom ani nevytrel riť...nemáš žiadne dôkazy na podporu svojich tvrdení...
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

...keby to mas nahrate. Takto s tym nepochodis, jedine kontakt a nejake mu to "vysvetlit" inak s tym nepohnes. Po takychto situaciach je ta kamera v aute na nezaplatenie, lebo bez dokazu nic nezmozeme. .
Fuxxo
Darca
Darca

pokial to bola skatula ako popisujes, tak to bude urcite VW CRAFTER... na slovensku so skatulou chodia len craftery a par fordov..

ohladom toho stazovania sa... ja som toho nazoru, ze to je zbytocne. keby sa chces stazovat na arogantne vystupovanie vodica (mimo vozidla) tak to by som ti poradil aj s pisanim staznosti. ale v takomto pripade to nema fakt vyznam.. ja viem, ze ta to vo vnutri reze jak hovado a rad by si sa stazoval, ale u sukromnikov si to precitaju a riesia to vo vnutri firmy a ty budes spokojny, ze si sa stazoval a zamestnavatelia ti napisu spravu, ze dostal taky a taky postih ale dokaz o tom tom postihu ti neda nikto a sofer sa ti bude smiat na dialku.. mal by si z toho len starosti a nakoniec by z teba spravili blbca...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Je skoda, ze som nepovedal kamaratovi, aby to natocil, mohlo to byt zaujimave video a dovolim si povedat, ze mozno by to odvysielala aj niektora televizia v spravach. Zial, je to nasa chyba, ze nas to nenapadlo natocit. Urcite vsak poslem informaciu s popisom problemu do firmy, rovnako aj na natankuj.sk, mozno si to vodic tej sanitky niekedy precita.
Fuxxo
Darca
Darca

to si asi neprecita.. ja poznam dost sanitkarov a 95% z nich na internet ani nepachne... ale skusit to urcite mozes, mozno sa mu to dostane do usi od nejakeho kamarata..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pokial maju taku vymletu hlavu ako vodic tejto sanitky, tak sa necudujem, ze na internet ani nepachnu, pretoze asi tazko zapnut svojpomocne pocitac :D
Napísať odpoveď