Spomalený PC
Spomalený PC
Zdravím, mám taký problém oprašil som starú Základnú dosku ktora nebola pustena pár rokou dal som do nej komponenty a nainštaloval windows. Lenže Pc pracuje max pomaly, pomaly načitáva zobrazuje a pod všetko na pracovnej ploche bez nejakých spustených aplikácií čisto Windows. Bol na nej reštartovaný bios čiže vytiahnutá cmos baterka. Neviete v čom by mohol byť problém ?
P
Zostava:
ZD: Acer F90m
CPU: Intel Celeron 2.8 Ghz
GPU: GeForce GTX260
Ram: 512mb
HDD: 120gb
Zdroj: 450W
Je to slabá zostava ale mal som kedysi aj niekoľko násobne slabšiu a išla lepšie ako táto.
P
Zostava:
ZD: Acer F90m
CPU: Intel Celeron 2.8 Ghz
GPU: GeForce GTX260
Ram: 512mb
HDD: 120gb
Zdroj: 450W
Je to slabá zostava ale mal som kedysi aj niekoľko násobne slabšiu a išla lepšie ako táto.
Re: Spomalený PC
Stary pc, jedno jadro, pri porovnani s dnesnymi pc je to lekvar.
Problemom moze byt disk a chipset. Disk musi ide v DMA mode a treba mat ovladace na chipset, aby spravne pracoval radic disku.
Problemom moze byt disk a chipset. Disk musi ide v DMA mode a treba mat ovladace na chipset, aby spravne pracoval radic disku.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Najnovšie oficiálne ovládače máš?
Windows je aký? Na tento starý šrot nahod Windows XP SP3. W7 a vista budú zbytočne pomalé.
Zdroj je veľmi slabučký na tú nenažranú grafiku. Aj tu môže byť problém. Značka zdroja?
Model procesora? Ide o jednojadro alebo dvojjadro?
Presný model HDD?
Windows je aký? Na tento starý šrot nahod Windows XP SP3. W7 a vista budú zbytočne pomalé.
Zdroj je veľmi slabučký na tú nenažranú grafiku. Aj tu môže byť problém. Značka zdroja?
Model procesora? Ide o jednojadro alebo dvojjadro?
Presný model HDD?
disk som skusil aj dať iný a nainštalovať windows nanovo a inštaloval som aj ovladač na chipset no skus pozrieť pls ak najdeš nečo
Daj screen z ovladacieho panelu zo spravcu zariadeni.
Windows je XP Performance upraveny od nadbytočných indexov ovladače su len jedny nove nevychádzajú na tu dosku už žiadne aspon ja som nenašiel a dal som tam teraz aj inú graficku a to isté
a na tom screene pracujem hneď tu bude
//autoeditácia príspevku (01 Dec 2011, 20:50)
a tak isto mi robí problém keď otváram nejakú stránku tak ju otvára aj minutu keď už ju otvára tak veci na nej načitáva pekne ale keď idem z novej karty na nejaky web tak čakam
a na tom screene pracujem hneď tu bude
//autoeditácia príspevku (01 Dec 2011, 20:50)
a tak isto mi robí problém keď otváram nejakú stránku tak ju otvára aj minutu keď už ju otvára tak veci na nej načitáva pekne ale keď idem z novej karty na nejaky web tak čakam
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Chýba ti driver na Chipset, prípadne radič.
to bol primarny ..... sexundary som mal len označený
tu maš ten secundary ale v tom slote nemam nič zapnute mam iba 1 disk tie ostatne 2 su 1. ext. disk a 2. USB
//autoeditácia príspevku (01 Dec 2011, 23:21)
AKY JE ROZDIEL MEDZY TYM DMA a UDMA ?
//autoeditácia príspevku (01 Dec 2011, 23:21)
AKY JE ROZDIEL MEDZY TYM DMA a UDMA ?
už som stiahol nejaky iny chipset malo by to byť od toho a vykričnik som zmazal uvidíme či sa to nejak zlepšilo dam vedieť