Ano pravda, treba v pripade amd inu dosku. Inak je vsetko ok a kompatibilne. Vzhladom na vykon je to tazke jednoznacne povedat co je lepsie. Zjednodusene povedane oba procaky su rovnako vykonne v priemere. Amd fanusik povie, ze amdecko, lebo je to cistokrvny 4 jadrovy procesor a intel je len krizeny bastard dvoj jadrovy procak s dvomi virtualnymi jadrami, ktory sa chce len tvarit ako plnohodnotny 4 jadorvy procesor, ale nie je

V testoch je vsak ten i3 niekedy o kusok vykonnejsi ako ten amd phenom a niekde je to zas opacne. Vyber podla toho, ake aplikacie a programy budes vyuzivat ci viac take co maju multithreadove vyuzitie alebo nie. Jeden velmi dolezity argument pre amd hovori, ze ho dokazes krasne nataktovat az do 4 GHz, kym i3 ma takmer nulovy oc potencial. Co vsak zas hovori proti amd je upgradovatelnost a do buducna a vseobecne buducnost amd, ktory upada zial a nebude ponukat uz nic v high ende, lebo usiel mu uz vlak a s intelom socketom lga 1155 mas lepsie moznosti aj vyhlad do buducnosti. Takze je to na tebe. Napisal som ti myslim vsetky dolezite pre a proti, co sa tyka vykonu a upgradovatelnosti, ci taktovania. Spotrebu neriesim, ta je na strane intelu ale myslim si, ze neobstoji ako silny argument pre kupu alebo proti. Ja by som sa priklonil k tomu amd nateraz a aj tak o dva tri roky potom urobis upgrade, tak je jedno ci kupis potom len novy procak keby si bol na intel platforme alebo kupis este aj dosku ak by si teraz siel do amd. Nepokazis ani v jednom pripade a ja by som bral teda pazravy, ale taktovatelny a plnokrvny 4 jadrovy procesor amd.