I3 alebo Phenom x4

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
cumilko
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

I3 alebo Phenom x4

Príspevok od používateľa cumilko »

Zdravím mám pre vás menšie otázočky potreboval by som poradiť čo bude z výkonnostného hľadiska vhodnejšie kupovať. mám tu pár komponentov na porovnanie + chcem vedieť či to vôbec pôjde spolu do kopy či tam nebudú nejaké problémy či som vybral dobrý socket a pod.

takže jedná sa o tieto komponenty

CPU: AMD Phenom II 955 QUAD X4 BE AM3 C3
MB: ASUS M5A78L M LX
RAM: Kingston HyperX 2GB 1600MHz DDR3 CL9
VS:
CPU:Intel Core i3 2100 - 3.1GHz BOX
MB:ASUS P8H61 M LX
RAM: tie su také isté ako v prvom prípade len chcem vedieť či nebudú mať nejaké problémy s kompatibilitou. (radšej sa informujem dopredu už po skúsenostiach z predchádzajúcich nákupov :D)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: I3 alebo Phenom x4

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

intel varianta lebo AMD varianta spolu nieje kompatibilná.. doska ten nenažraný procesor nezvládne napájať
ram je ok
harlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa harlik »

Ano pravda, treba v pripade amd inu dosku. Inak je vsetko ok a kompatibilne. Vzhladom na vykon je to tazke jednoznacne povedat co je lepsie. Zjednodusene povedane oba procaky su rovnako vykonne v priemere. Amd fanusik povie, ze amdecko, lebo je to cistokrvny 4 jadrovy procesor a intel je len krizeny bastard dvoj jadrovy procak s dvomi virtualnymi jadrami, ktory sa chce len tvarit ako plnohodnotny 4 jadorvy procesor, ale nie je :D V testoch je vsak ten i3 niekedy o kusok vykonnejsi ako ten amd phenom a niekde je to zas opacne. Vyber podla toho, ake aplikacie a programy budes vyuzivat ci viac take co maju multithreadove vyuzitie alebo nie. Jeden velmi dolezity argument pre amd hovori, ze ho dokazes krasne nataktovat az do 4 GHz, kym i3 ma takmer nulovy oc potencial. Co vsak zas hovori proti amd je upgradovatelnost a do buducna a vseobecne buducnost amd, ktory upada zial a nebude ponukat uz nic v high ende, lebo usiel mu uz vlak a s intelom socketom lga 1155 mas lepsie moznosti aj vyhlad do buducnosti. Takze je to na tebe. Napisal som ti myslim vsetky dolezite pre a proti, co sa tyka vykonu a upgradovatelnosti, ci taktovania. Spotrebu neriesim, ta je na strane intelu ale myslim si, ze neobstoji ako silny argument pre kupu alebo proti. Ja by som sa priklonil k tomu amd nateraz a aj tak o dva tri roky potom urobis upgrade, tak je jedno ci kupis potom len novy procak keby si bol na intel platforme alebo kupis este aj dosku ak by si teraz siel do amd. Nepokazis ani v jednom pripade a ja by som bral teda pazravy, ale taktovatelny a plnokrvny 4 jadrovy procesor amd.
cumilko
Star
Star

môže niekto poradiť dosku k tomu phenomu ktorá by ho "ukrmila" ? + ešte dotaz jeden ukrmí mi to vôbec moj 450w asus či treba aj PSU updatovat

//Edit GPU tam nebude zatial žiadny High-end na chvílu tam bude asi 8400gt a potom tam osadím 9500gt 1gb kym nenašterím na PSU+ nejaku lepšiu GPU.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

v pohode ..
daj cenový limit do dosky. Ak chceš kvalitu tak ASUS Sabertooth 990FX. Ak chceš niečo lacnejšie tak ASUS M5A97 PRO. Najlacnejšia možna varianta je ASUS M5A78L
cumilko
Star
Star

tam tie prvé dve majú celkom pekné ceny :D takže zatial taky High end asi nezvládnem :D a čo táto ? ASROCK M3N78D cenovy strop na MB mám 50€
harlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa harlik »

Phenom ti v pohode ukrmi aj ta ista doska, co si dal uz skor, len musi byt V2 na konci cize presne tato: http://www.alza.sk/asus-m5a78l-m-lx-v2-d276115.htm Je to lepsia volba ako ten asrock a ma novy am3+ socket.
cumilko
Star
Star

Hmm len nebude tam problém v doske ak by som náhodu o niečo taktoval Phenom či by to ukrmila aj tak spolu s grafikou lebo vedla na PC mám problém že ked taktnem CPU tak doska nestíha krmiť GPU ktorá potom crashuje tak že bliká monitor a pod..
Napísať odpoveď