Java vs C# vs Python
-
reDo
Star
- Kontaktovať používateľa:
Java vs C# vs Python
Ktory z tychto jazykov by som mal ucit?, chcem to trochu do buducna a pre sirsi rozhlad takze rozmyslam hlavne nad Javou, ale bojim sa pomalosti oproti C# a s Pythonom su asi na rovankej urovni ci nie? 
Re: Java vs C# vs Python
Všetky tieto jazyky sú určené na niečo úplne iné.
O pythone viem len to, že sa niekedy využíva ako skriptovací jazyk v tvorbe hier. Viac k nemu ale neviem
V jave sa robia väčšinou sieťové aplikácie, applety, aplikácie pre mobilné zariadenia atď. a to pre (skoro) akúkoľvek platformu.
C# sa zase vyžíva v podstate len v zariadeniach od Microsoftu (Windows aplikácie/hry, XBox, ASP. NET, ale aj tak všetko beží pod MS)
Takže si vyber to, čo by si možno v budúcnosti chcel robiť a možno aj podľa toho, pre koho by si chcel v budúcnosti robiť
a podľa toho si vyber.
O pythone viem len to, že sa niekedy využíva ako skriptovací jazyk v tvorbe hier. Viac k nemu ale neviem
V jave sa robia väčšinou sieťové aplikácie, applety, aplikácie pre mobilné zariadenia atď. a to pre (skoro) akúkoľvek platformu.
C# sa zase vyžíva v podstate len v zariadeniach od Microsoftu (Windows aplikácie/hry, XBox, ASP. NET, ale aj tak všetko beží pod MS)
Takže si vyber to, čo by si možno v budúcnosti chcel robiť a možno aj podľa toho, pre koho by si chcel v budúcnosti robiť
-
javatar
Hardcore addict
JAVA:

platformova nezavislost
existencia sikovnych IDE aj zadarmo
dost ukecany ale sikovny jazyk (pise sa v nom ozaj dost kodu)

vykon
podpora - myslim ako vyvojova, vela veci si v nej musis urobit sam alebo sosnut z netu
C sharp:

je vlasnte ako jazyk "vylepsena java" takze vyhody syntaxe ma obdobne ako java
spajany s .NET a to je naozaj silna platforma
vyborna podpora - .NET je momentalne asi najlepsi framework
zo spominanej trojice najlepsi vykon
MS VS - vynikajuce prostredie

obmedzenie na windows stroje (a s monom na mna nechodte, najskor si pozrite kolko .NET funkcii je v mone implementovanych tak, ze vyhodi vynimku "not implemented")
MS VS express edicia ktora je zadarmo az tak za vela nestoji a tie edicie co stoja tak nie su zadarmo
Python:

jednoduchy jazyk
vcelku dobra podpora

diskutabilne ale vykon je z tejto trojice v zasade najhorsi
diskutabilne ale vyvojove prostredia sa velmi nechytaju
slaba typovost umoznuje urobit vela chyb ktore neodchyti kopmilator ale riesis ich az v runtime (aj ked nemusis)
vyber si co len chces...
platformova nezavislost
existencia sikovnych IDE aj zadarmo
dost ukecany ale sikovny jazyk (pise sa v nom ozaj dost kodu)
vykon
podpora - myslim ako vyvojova, vela veci si v nej musis urobit sam alebo sosnut z netu
C sharp:
je vlasnte ako jazyk "vylepsena java" takze vyhody syntaxe ma obdobne ako java
spajany s .NET a to je naozaj silna platforma
vyborna podpora - .NET je momentalne asi najlepsi framework
zo spominanej trojice najlepsi vykon
MS VS - vynikajuce prostredie
obmedzenie na windows stroje (a s monom na mna nechodte, najskor si pozrite kolko .NET funkcii je v mone implementovanych tak, ze vyhodi vynimku "not implemented")
MS VS express edicia ktora je zadarmo az tak za vela nestoji a tie edicie co stoja tak nie su zadarmo
Python:
jednoduchy jazyk
vcelku dobra podpora
diskutabilne ale vykon je z tejto trojice v zasade najhorsi
diskutabilne ale vyvojove prostredia sa velmi nechytaju
slaba typovost umoznuje urobit vela chyb ktore neodchyti kopmilator ale riesis ich az v runtime (aj ked nemusis)
vyber si co len chces...
-
refr0
Star
Ja som sa tiez rozhodoval medzi java a c#. Vybral som si c# a nelutujem toho. Na nete mas kopu materialov takze nieje problem si cokolvek zistit. Mozno kazdy hovori ze je to narit lebo je to zavisle od platformy ale zalezi z akeho pohladu. Ja som este hadam ziadneho zakaznika ani nemal co pouziva linux alebo nieco ine ako windows... A ako velke plus je IDE. Myslim ze na Visual Studio sa zatial nic nechyta. Odporucam c# ak chces zacat s .NETom.
-
harrison314
Hardcore addict
Od pythonu sa uz v desktopoch upusta, koli pomalosti, je dobry ked chces daco rychlo zbuchat, a zacina sa presadzovat na webe spolu z ruby.
No ak chces mat vyhody kodenia v C# na linuxoch odporucam jazyk Vala, nie je to C# ale jazyk ktory sa nan velmi podoba.
No ak chces mat vyhody kodenia v C# na linuxoch odporucam jazyk Vala, nie je to C# ale jazyk ktory sa nan velmi podoba.
-
reDo
Star
Chcel by som take sietove skor takze teraz uz len C# vs Java, asi maju rovnake schopnosti sietovych ci? popripade aku knihu by ste mi odporucili pre C#?
Pre C# by som odporucil Microsoft Visual C# Krok za krokem. Na jej konci som bol schopny robit ako konzolove tak GUI aplikacie. O sietach sa v nej nic nedozvies vsak, ale musim povedat ze C#, ale skor presnejsie .NET ma krasne zjednodusenu pracu so socketmi (neda sa to porovnat s C++). Pokial si nieco vygooglis po tom co si prestudujes spominanu knihu, problem s pochopenim nebudes mat. Samozrejme ak ratame s tym ze uz nejaku skusenost s pracou so socketmi mas. Ze vies co je model OSI, vies co je IP, TCP, UDP a ako funguju komunikacie na tychto protokoloch. (Samozrejme ze som spomenul len tie, ktore su najcastejsie pomenovavane v tutorialoch o sietovych app a ludia maju o ne najvacsi zaujem)
-
reDo
Star
v jave sa pracuje lahsie alebo horsie so sietami pretoze tam ma lakaju aj mobilne aplikacie potom este?
-
javatar
Hardcore addict
priamu skusenost zo sucastnosti nemam ale urcite je to aspon o trosku lahsie v sharpe - ale urcite nie neako brutalne...
-
nestik
Medium Professional
Tiez som sa rozhodoval medzi Javou a C#, k Jave ma to tahalo hlavne koli vyvoju aplikacii pre Android ale nakoniec som sa pustil do C#, syntax mi je tiez pribuznejsia ako v C++ napr. Co mne hlavne vadi je ze zrejme na platformova nezavislost C# nieje az taka dobra a rychlost ako som snoril tiez nieje bohvieaka. Neviem co je na tom pravda ale na windowsoch som nasiel ze C# je len o dake tie % rychlejsie ako Java a na linuxe je uz Java rychlejsia. A navyse C# a Java su vraj naozaj velmi pribuzne takze prejst z jedneho na druhe by nemal byt problem. GL pri vybere 
-
axxis
Addict
C# ma celu radu atributov, ktore ho robia rychlejsim ako je java. A co sa jeho rychlosti tyka tak pri vykona sucasnych pocitacov je jeho rychlost absolutne dostacujuca na vsetky zakaznicke riesenia, ktore Ti pridu na um.
Oblasti, v ktorych je nepostacujuci su minoritne ak robis klasicke zakaznicke riesenia ( nehovoriac o tom, ze dnes je najdolezitejsi web )
Oblasti, v ktorych je nepostacujuci su minoritne ak robis klasicke zakaznicke riesenia ( nehovoriac o tom, ze dnes je najdolezitejsi web )
-
reDo
Star
dakujem za informacie, skusim teda tu C#, ktoru z tychto knih prosim? http://www.martinus.sk/?uItem=97413 alebo http://www.martinus.sk/?uItem=89856
-
nestik
Medium Professional
Asi trocha OT, ospravedlnujem sa ale chcem sa spytat este na samotne C. Rozmyslam C kvoli mikroprocesorom miesto assembleru, ale zas len kvoli samotnym procesorom sa mi to nechce moc ucit tak ak by mi niekto vedel povedat co take sa vyvyja v C co bezne mozem vydat ? Existuju aj nejake kniznice na tvorbu normalnych GUI aplikacii a ako to je s OOP u C ? A co sa tyka perspektivy do buducnosti ako to vidite ?
Existuje C++, objective C, C# atď. To sú všetko OOP pre C (a ešte niečo naviac)nestik napísal:Existuju aj nejake kniznice na tvorbu normalnych GUI aplikacii a ako to je s OOP u C ? A co sa tyka perspektivy do buducnosti ako to vidite ?
Ako to vidíme do budúcnosti? Tak ako doteraz - C iba na nízkej úrovni.
-
reDo
Star
pls poradte ktoru z tych knih co najskor lebo ju potrebujem objednat aby som ju dostal na Vianoce 
-
javatar
Hardcore addict
WTF?! su to osobitne jazyky. To ze C++ podporuje aj syntax stareho C-cka neznamena ze v Ccku nebolo implementovane OOPBX napísal:Existuje C++, objective C, C# atď. To sú všetko OOP pre C (a ešte niečo naviac)
to je sice pravda ale vie nestik co si ma predstavit pod nizkou urovnou?BX napísal:Ako to vidíme do budúcnosti? Tak ako doteraz - C iba na nízkej úrovni.
V C je odkedy implementované OOP? Z C vzniklo "C with classes", čo je ale C++. Fakt som nikdy nepočul o OOP v C. Vysvetli.
A čo si má predstaviť? Veď o tom písal, tak si to snáď predstaviť vie
// Ale aby som bol aspoň trochu produktívny
reDo, podľa mňa je to úplne jedno. (z týchto dvoch)
A čo si má predstaviť? Veď o tom písal, tak si to snáď predstaviť vie
// Ale aby som bol aspoň trochu produktívny
-
javatar
Hardcore addict
nie kazdy vie co si predstavit v tomto smere pod vysokou urovnou a nizkou urovnou
C with classes - pardon, ked som sa ja ucil Ccko bolo osobitne ale classy v nom boli - ako pozeram tak v povodnom C nie - mea culpa, mea maxima culpa, ale jazyky su to osobitne
napr:
C with classes - pardon, ked som sa ja ucil Ccko bolo osobitne ale classy v nom boli - ako pozeram tak v povodnom C nie - mea culpa, mea maxima culpa, ale jazyky su to osobitne
napr:
faqs.org napísal: Actually C++ is a separate language in its own right that shares a lot with C.
Type checking for example is much more rigid in C++ than it is in C, so many a program that compiles just fine under a C compiler will result in many warnings and errors under a C++ compiler.
So, while C++ might be seen as "C with classes" by some, it actually is different and targeted at a different audience. C still is the best choice for code that has to be fast while still being reasonably readable and portable, eg. device drivers. C++ on the other hand is mainly used in large projects of millions of lines of code, where C code would become unmaintainable. This is mainly due to the possibility to reuse existing code by exploiting the OOP concepts of polymorphism and inheritance.
-
harrison314
Hardcore addict
C je proceduralny jazyk tak neviem co riesite
, ale pomocou struktur a ukazovatelov na funkcie sa da simulovat prototypovo orientovane programovanie.
Na otazku kde sa da vidiet C je jednoducha odpoved: skoro vsade, ANSI C ti pobezi na akejkolvek platforme, stroji, archytektury, procesore, mobile, atd... Vidis ho ako operacny system, robia sa v nom kompilatory,hry,kniznice pre vysokourovnove jazyky a cokolvek co ma bezat rychlo.
Na otazku kde sa da vidiet C je jednoducha odpoved: skoro vsade, ANSI C ti pobezi na akejkolvek platforme, stroji, archytektury, procesore, mobile, atd... Vidis ho ako operacny system, robia sa v nom kompilatory,hry,kniznice pre vysokourovnove jazyky a cokolvek co ma bezat rychlo.
-
refr0
Star
http://www.martinus.sk/?uItem=64957 - lenze je dost velka a draha. Ja mam len ebook ale celkom dost vela veci tam je.