Java vs C# vs Python

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
reDo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Java vs C# vs Python

Príspevok od používateľa reDo »

Ktory z tychto jazykov by som mal ucit?, chcem to trochu do buducna a pre sirsi rozhlad takze rozmyslam hlavne nad Javou, ale bojim sa pomalosti oproti C# a s Pythonom su asi na rovankej urovni ci nie? :roll:
BX
Addict
Addict

Re: Java vs C# vs Python

Príspevok od používateľa BX »

Všetky tieto jazyky sú určené na niečo úplne iné.
O pythone viem len to, že sa niekedy využíva ako skriptovací jazyk v tvorbe hier. Viac k nemu ale neviem
V jave sa robia väčšinou sieťové aplikácie, applety, aplikácie pre mobilné zariadenia atď. a to pre (skoro) akúkoľvek platformu.
C# sa zase vyžíva v podstate len v zariadeniach od Microsoftu (Windows aplikácie/hry, XBox, ASP. NET, ale aj tak všetko beží pod MS)

Takže si vyber to, čo by si možno v budúcnosti chcel robiť a možno aj podľa toho, pre koho by si chcel v budúcnosti robiť :P a podľa toho si vyber.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

JAVA:
:plus:
platformova nezavislost
existencia sikovnych IDE aj zadarmo
dost ukecany ale sikovny jazyk (pise sa v nom ozaj dost kodu)
:minus:
vykon
podpora - myslim ako vyvojova, vela veci si v nej musis urobit sam alebo sosnut z netu

C sharp:
je vlasnte ako jazyk "vylepsena java" takze vyhody syntaxe ma obdobne ako java
spajany s .NET a to je naozaj silna platforma
vyborna podpora - .NET je momentalne asi najlepsi framework
zo spominanej trojice najlepsi vykon
MS VS - vynikajuce prostredie
obmedzenie na windows stroje (a s monom na mna nechodte, najskor si pozrite kolko .NET funkcii je v mone implementovanych tak, ze vyhodi vynimku "not implemented")
MS VS express edicia ktora je zadarmo az tak za vela nestoji a tie edicie co stoja tak nie su zadarmo

Python:
jednoduchy jazyk
vcelku dobra podpora
diskutabilne ale vykon je z tejto trojice v zasade najhorsi
diskutabilne ale vyvojove prostredia sa velmi nechytaju
slaba typovost umoznuje urobit vela chyb ktore neodchyti kopmilator ale riesis ich az v runtime (aj ked nemusis)

vyber si co len chces...
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

Ja som sa tiez rozhodoval medzi java a c#. Vybral som si c# a nelutujem toho. Na nete mas kopu materialov takze nieje problem si cokolvek zistit. Mozno kazdy hovori ze je to narit lebo je to zavisle od platformy ale zalezi z akeho pohladu. Ja som este hadam ziadneho zakaznika ani nemal co pouziva linux alebo nieco ine ako windows... A ako velke plus je IDE. Myslim ze na Visual Studio sa zatial nic nechyta. Odporucam c# ak chces zacat s .NETom.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Od pythonu sa uz v desktopoch upusta, koli pomalosti, je dobry ked chces daco rychlo zbuchat, a zacina sa presadzovat na webe spolu z ruby.

No ak chces mat vyhody kodenia v C# na linuxoch odporucam jazyk Vala, nie je to C# ale jazyk ktory sa nan velmi podoba.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Chcel by som take sietove skor takze teraz uz len C# vs Java, asi maju rovnake schopnosti sietovych ci? popripade aku knihu by ste mi odporucili pre C#?
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Pre C# by som odporucil Microsoft Visual C# Krok za krokem. Na jej konci som bol schopny robit ako konzolove tak GUI aplikacie. O sietach sa v nej nic nedozvies vsak, ale musim povedat ze C#, ale skor presnejsie .NET ma krasne zjednodusenu pracu so socketmi (neda sa to porovnat s C++). Pokial si nieco vygooglis po tom co si prestudujes spominanu knihu, problem s pochopenim nebudes mat. Samozrejme ak ratame s tym ze uz nejaku skusenost s pracou so socketmi mas. Ze vies co je model OSI, vies co je IP, TCP, UDP a ako funguju komunikacie na tychto protokoloch. (Samozrejme ze som spomenul len tie, ktore su najcastejsie pomenovavane v tutorialoch o sietovych app a ludia maju o ne najvacsi zaujem)
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

v jave sa pracuje lahsie alebo horsie so sietami pretoze tam ma lakaju aj mobilne aplikacie potom este?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

priamu skusenost zo sucastnosti nemam ale urcite je to aspon o trosku lahsie v sharpe - ale urcite nie neako brutalne...
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Tiez som sa rozhodoval medzi Javou a C#, k Jave ma to tahalo hlavne koli vyvoju aplikacii pre Android ale nakoniec som sa pustil do C#, syntax mi je tiez pribuznejsia ako v C++ napr. Co mne hlavne vadi je ze zrejme na platformova nezavislost C# nieje az taka dobra a rychlost ako som snoril tiez nieje bohvieaka. Neviem co je na tom pravda ale na windowsoch som nasiel ze C# je len o dake tie % rychlejsie ako Java a na linuxe je uz Java rychlejsia. A navyse C# a Java su vraj naozaj velmi pribuzne takze prejst z jedneho na druhe by nemal byt problem. GL pri vybere :D
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

C# ma celu radu atributov, ktore ho robia rychlejsim ako je java. A co sa jeho rychlosti tyka tak pri vykona sucasnych pocitacov je jeho rychlost absolutne dostacujuca na vsetky zakaznicke riesenia, ktore Ti pridu na um.
Oblasti, v ktorych je nepostacujuci su minoritne ak robis klasicke zakaznicke riesenia ( nehovoriac o tom, ze dnes je najdolezitejsi web )
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

dakujem za informacie, skusim teda tu C#, ktoru z tychto knih prosim? http://www.martinus.sk/?uItem=97413 alebo http://www.martinus.sk/?uItem=89856
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Asi trocha OT, ospravedlnujem sa ale chcem sa spytat este na samotne C. Rozmyslam C kvoli mikroprocesorom miesto assembleru, ale zas len kvoli samotnym procesorom sa mi to nechce moc ucit tak ak by mi niekto vedel povedat co take sa vyvyja v C co bezne mozem vydat ? Existuju aj nejake kniznice na tvorbu normalnych GUI aplikacii a ako to je s OOP u C ? A co sa tyka perspektivy do buducnosti ako to vidite ?
BX
Addict
Addict

nestik napísal:Existuju aj nejake kniznice na tvorbu normalnych GUI aplikacii a ako to je s OOP u C ? A co sa tyka perspektivy do buducnosti ako to vidite ?
Existuje C++, objective C, C# atď. To sú všetko OOP pre C (a ešte niečo naviac)
Ako to vidíme do budúcnosti? Tak ako doteraz - C iba na nízkej úrovni.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pls poradte ktoru z tych knih co najskor lebo ju potrebujem objednat aby som ju dostal na Vianoce :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

BX napísal:Existuje C++, objective C, C# atď. To sú všetko OOP pre C (a ešte niečo naviac)
WTF?! su to osobitne jazyky. To ze C++ podporuje aj syntax stareho C-cka neznamena ze v Ccku nebolo implementovane OOP
BX napísal:Ako to vidíme do budúcnosti? Tak ako doteraz - C iba na nízkej úrovni.
to je sice pravda ale vie nestik co si ma predstavit pod nizkou urovnou?
BX
Addict
Addict

V C je odkedy implementované OOP? Z C vzniklo "C with classes", čo je ale C++. Fakt som nikdy nepočul o OOP v C. Vysvetli.

A čo si má predstaviť? Veď o tom písal, tak si to snáď predstaviť vie :)

// Ale aby som bol aspoň trochu produktívny :D reDo, podľa mňa je to úplne jedno. (z týchto dvoch)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

nie kazdy vie co si predstavit v tomto smere pod vysokou urovnou a nizkou urovnou

C with classes - pardon, ked som sa ja ucil Ccko bolo osobitne ale classy v nom boli - ako pozeram tak v povodnom C nie - mea culpa, mea maxima culpa, ale jazyky su to osobitne
napr:
faqs.org napísal: Actually C++ is a separate language in its own right that shares a lot with C.

Type checking for example is much more rigid in C++ than it is in C, so many a program that compiles just fine under a C compiler will result in many warnings and errors under a C++ compiler.

So, while C++ might be seen as "C with classes" by some, it actually is different and targeted at a different audience. C still is the best choice for code that has to be fast while still being reasonably readable and portable, eg. device drivers. C++ on the other hand is mainly used in large projects of millions of lines of code, where C code would become unmaintainable. This is mainly due to the possibility to reuse existing code by exploiting the OOP concepts of polymorphism and inheritance.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

C je proceduralny jazyk tak neviem co riesite :D , ale pomocou struktur a ukazovatelov na funkcie sa da simulovat prototypovo orientovane programovanie.

Na otazku kde sa da vidiet C je jednoducha odpoved: skoro vsade, ANSI C ti pobezi na akejkolvek platforme, stroji, archytektury, procesore, mobile, atd... Vidis ho ako operacny system, robia sa v nom kompilatory,hry,kniznice pre vysokourovnove jazyky a cokolvek co ma bezat rychlo.
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

http://www.martinus.sk/?uItem=64957 - lenze je dost velka a draha. Ja mam len ebook ale celkom dost vela veci tam je.
Napísať odpoveď