Štrajk lekárov

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Štrajk lekárov

Príspevok od používateľa beardie »

ano, myslim, ze slovo predurcuje je vhodne pouzite, nemusis, mozes

vlada nakazala preto, aby neumierali ludia, doktori s tym vydrbali tak, ze sa hodili na PN, poslal by som na nich kontrolu :)

co presne mala podla teba vlada spravit, zvysit plat kazdemu na dvojnasobok?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Okrem toho, že občania dokážu podporovať aj kroky namierené proti nim, vytvorila sa v spoločnosti atmosféra, že každý kto kritizuje "modrú", či "pravú" vládu je proti Slovensku, je kardinálny pablb, ficovolič a nevzdelaný lenivý flákač.

Ja napríklad Fica ani cítiť nemôžem, ale to čo predvádza "pravica" nie je vláda, ale len ďalšia finančná skupina.

Totálna dezilúzia, marazmus a ničota. A keď sa pozriem na spoločnosť, tak takmer nevidím východisko.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Staci vam?

http://www.spolocnavec.sk/?p=4078

Edit - opraveny odkaz.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

beardie napísal:ano, myslim, ze slovo predurcuje je vhodne pouzite, nemusis, mozes

vlada nakazala preto, aby neumierali ludia, doktori s tym vydrbali tak, ze sa hodili na PN, poslal by som na nich kontrolu :)

co presne mala podla teba vlada spravit, zvysit plat kazdemu na dvojnasobok?
ano, nemusis mozes. nechces, das vypoved, ides prec. kam ides sa nikto nestara, proste uz nebudes zamestnany, je na zamestnavatelovi aby sa zariadil. je nepripustne aby do toho nejak zasahovala statna moc.

ale prosimta, nikto neumieral, to, ze sa neoperovalo je pravda, ale fungovali pohotovosti, keby niekto prisiel krvacajuc s nozom v chrbte urcite by ho mal kto osetrit.

co by mala robit? v zasade sa stotoznujem s tym co sa pise v danom otvorenom liste, top predstavitelia statnych podnikov pocnuc sefom VZP konciac ludmi ako je trener reprezentacny weiss (aby mal pologramotny ko*ot ktory cely zivot kope do lopty 40k E ? z mojich dani?) a spolocnosti s majoritnou ucastou statu maju tak nehorazne platy, ze tymto zakladnym prerozdelenim prostriedkov by sa ziskalo urcite dost penazi pre (napriklad) zdravotnictvo ... niet sa co cudovat ze lud sa buri
beardie
Redeemer
Redeemer

ked boli taki nespokojni, preco nedavali vypovede? preco dali vypovede naraz, az ked ich Mr. Kollar nahuckal? clovek, ktory ma zo strajku osobny prospech, kedze ludia sa objednavaju do jeho sukromnej kliniky :)
uz len kvoli tomu, v akej je pozicii, by som sa s nim na mieste lekarov ani nebavil, tak to aj spravila vacsina z nich

prosit ma nemusis, staci vacsia retazova havaria a kapalo by to rad radom, ti ludia su v sluzbe nie preto, ze sa nieco stane, ale preto, ze sa nieco moze stat, v tomto pripade tam neboli, nebolo ich tam niekedy ani tolko, aby pokryli minimalne mnozstvo miest, a preto museli pomoct kolegovia z CR

ohladom statnych podnikov, ideme privatizovat? :)
staci volit ludi, ktorym ide o to, aby sa nekradlo, jeden taky bol pred nedavnom odvolany len kvoli tomu, ze by mohol v blizkej buducnosti prist na nieco velmi nepekne, takto ho jednoducho odstavili a kradne sa dalej

kohoze budes volit, ha? ;-)
ColdRain
Addict
Addict

myslim ze nebolo treba vela huckat, osvedcilo sa to v cesku, hovorim, keby niekto prisiel vykrikovat podme davat vypovede len tak asi by holt neuspel, ale cesi nam isli prikladom...jeden clovek sam o sebe sa vzdy bude bat o svoje miesto a ako povedal riaditel jednej nemenovanej nemocnice moje tete lekarke "kludne si chod, na tvoje miesto caka 10 dalsich"

v takom pripade by bola krv na rukach vedenia nemocnice, oni su zodpovedni za to ci nemocnica funguje alebo nie

to, ze statny podnik nefunguje neznamena, ze ho treba sprivatizovat, presvedcili sa o tom uz aj na zapade, ale na slovensku ostala nejaka pomylena dogma, ze co je statne, treba predat namiesto toho, zamysliet sa ako to zlepsit(prerozdelenim zdrojov)

koho budem volit? za prve ta do toho nic, ale ze si to ty. vazne neviem, som vseobecne znechuteny zo stavu spolocnosti a hlavne politickej sceny, takze to bude este velmi tazke rozhodovanie
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Právo voliť je právo a nie povinnosť ako sa nám snažia nahovoriť politici.
ColdRain
Addict
Addict

toho som si plne vedomy, ale kedze je to pre mna jedina moznost nieco stymto bordelom spravit, beriem to ako moralnu povinnost, aj ked vazne stale realne hrozi, ze k urnam nepojdem, aj ked sa tomu budem snazit vsemozne vyhnut
beardie
Redeemer
Redeemer

ColdRain napísal:v takom pripade by bola krv na rukach vedenia nemocnice, oni su zodpovedni za to ci nemocnica funguje alebo nie
vzhladom na to, ze riaditel nemocnice je casto dosadena 'politicka' funkcia, nepriamo je teda zanho zodpovedna aj vlada
kedze vlada rozhodla o nudzovom stave, lekari su povinni do prace ist, bude to teda krv na ich rukach
to, ze statny podnik nefunguje neznamena, ze ho treba sprivatizovat, presvedcili sa o tom uz aj na zapade, ale na slovensku ostala nejaka pomylena dogma, ze co je statne, treba predat namiesto toho, zamysliet sa ako to zlepsit(prerozdelenim zdrojov)
vyznelo to tak, ze sa ti nepaci, ze podniky v statnych rukach su zle riadene, ale po tomto vysvetleni chapem a stotoznujem sa s tym
bohuzial, sme na Slovensku, kde sa ludia do podnikov dosadzaju, aby ich rozkradli, nie pozdvihli a zlepsili...

ohladom volieb: som rad, ze rozmyslas, mame tu jednoho, ktory je proti vsetkemu, co SMER stelesnuje a aj tak ich planuje volit
ColdRain
Addict
Addict

no prave toto pokladam za vrcholne nemoralne, kedze vlada ma riadit tak aby presne k tomuto nedoslo, institut nudzoveho stavu je tu pre rozne zivelne katastrofy, potencialne vojnove stavy a podobne a nie pre obmedzovanie zakladnych ludskych prav, a zakryvanie vlastnej neschopnosti riesit problem demokratickou cestou ... aj ked samozrejme chapem postoj vlady no zasadne som proti nemu a je mi dost proti srsti
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

moja mama ma teraz problemy, potrebovala ist na magneticku rezonanciu a ze najblizsi termin marec. OMG, za tri mesiace, to kde sme? A to som z Bratislavy, co by som cakal, ze tu je to o nieco lepsie ako v inych mestach...sku8veny strajk lekarsky.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Určite niektorého uplatíš, však všetci berú bokom.
ColdRain
Addict
Addict

na MRko sa vzdy cakalo, neviem ci nato mal ten strajk az taky strasny vpliv
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Frco napísal:moja mama ma teraz problemy, potrebovala ist na magneticku rezonanciu a ze najblizsi termin marec. OMG, za tri mesiace, to kde sme? A to som z Bratislavy, co by som cakal, ze tu je to o nieco lepsie ako v inych mestach...sku8veny strajk lekarsky.
Na to má sotva vplyv štrajk. Teta mala problémy s okom, dokonca tam bolo až podozrenie na nejaký nádor na mozgu a objednali ju na "tunel" až o cca 4 mesiace po takejto diagnóze. Tiež to musela vybaviť nejak skôr, cez známosť.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

o Kollárovi som čítal pár zaujímavých vecí... vraj je spolumajiteľom lyžiarskeho strediska v Oravskej Lesnej, na ktoré dostal za Ficovlády nenávratnú dotáciu 183.000€. taktiež sa za podivných podmienok mal dostať ku prenájmu gynekologicko-pôrodníckej kliniky v BA.

ak by bol na tom aspoň kus pravdy tak je jasné, že M.K. je poskok ktorého Veľký Hranol za svojej vlády držal na uzde a až teraz mu "dovolil" štrajkovať, aby čo najviac očiernil potencionálnych volebných konkurentov.

na jednej strane chápem lekárov že sa snažili vybojovať lepšie platobné podmienky - na druhej strane ich možno vnímať aj ako panáčikov, ktorí za vidinou vyšších platov tupo bojovali niekoho stranícky boj, ohrozujúc pritom zdravie a život ľudí.
hughito
Redeemer
Redeemer

Vraj a mal sa ? Aké sú zdroje ? Akože, v podstate by ma to nejak neprekvapilo, ale treba, aby to bolo jasné.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

mojím zdrojom boli topky :oops: preto som to ani neprezentoval ako fakt, ale že to "údajne" tak je.
neberiem to teda ako smerodajné, ale dosť by to vysvetľovalo.
hughito
Redeemer
Redeemer

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Presne tak. Ale pre ľudí sú zas lekári sprostí. Dobre sa hovorilo, že ani tých 300€ nie je 300€ a že prečo to nezobrali.
A opäť sa tlačí len paradigma "berú úplatky, viac si nezaslúžia" a opäť sú úplatky potichu povyšované na niečo normálne.
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

:arrow: begbeee: Tak keď si zoberieš, za svojho blízkeho dáš aj celý svoj majetok, len aby sa v nemocnici o neho postarali ako sa patrí. Problém je, že lekári berú úplatky ako samozrejmosť.
Napísať odpoveď