Peniaze vo vztahu

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Peniaze vo vztahu

Príspevok od používateľa kafiatko »

Janio napísal:kafiatko výnimka potvrdzuje pravidlo :) Inak ja sa ti čudujem, prečo ideš bývať k niekomu ako je on ?
ja som nešla k nemu bývať, bývali sme spolu na priváte. Nečuduj sa mi, niesi jediný :? jak sa to hovorí ? že keď sa dievča zalúbi tak aj v kktovi vidí Boha ? ja som bola toho jasný príklad :samovrazda:
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

auc~ toto by som ozaj nechcel, v tom zase nemam problem a je mi to u prdele co si kto mysli clovek netlaci bankovky doma a ked nema odkial zobrat tak je problem ale zase preto to tutlat? ved sme ludia, ak nemam tak nemam ved kocka ma ma rada preto aky som nie preto ci mam tucnu penazenku, nuz je to narocne, a to co si prezila ty (karafiatko) je dost ale dost blbe...toto by ozaj bolo hlupe a nevhodne, trapas to nie je, stava sa to, neverim ze ste boli prvy, samozrejme nie je to ziadna pekna situacia..

Ale co som chcel ja ked nemam peniaze tak poviem, nie stale sa da pozyvat, ked idete niekam, nie zeby som nechcel, ale jednoducho nemam tak popytam polovicku, ale zvyknut si na to nie je pekne :/ nerobi to dobre meno a taktiez potom ten clovek sa stale spolieha ze druha strana ma peniaze co nie je dobre
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Uff, no kafiatko máš pravdu a nezavidím ti a ani neviem čo povedať... :(
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

mne sa stalo tusim 2x ze som si na prve rande zabudol penazenku, upe zle :D ale ked nemam peniaze tak kocku ani von nepozivam, ale zasa mam kamarata ktory ma hodne penazi a casto hovori svojej frajerke aby zaplatila... Sa mi aj stazovala :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Co sa tyka toho platenia, kto, kedy a kde. Podla mna to vyplyva zo situacie. Ked ja priatelku pozvem do kina, na drink, ci ples, tak predsa je logicke, ze to budem platit ja, ked uz ju pozyvam. Ale tiez nemam problem s tym, ked mi povie ona, ze pod ideme niekam, a ked pride k plateniu, tak to chce zaplatit ona. Je to uplne normalne. Ale stavat vztah na peniazoch je chore.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Ja som sa o tom kedysi s priatelkou otvorene porozpraval a dohodli sme sa ze budeme veci bravat napoly a niekedy dostanem vysadu za nu zaplatit (nema to velmi rada). V praxi to vyzera tak, ze zaplatim ja a ona mi da peniaze potom (ak ju neukecam, ze som to platil ja a hotovo - ale to je u nej tazke). A je to vyborne lebo takto sme (vacsinou) spokojny obaja (chcel by som platit sam castejsie nez mi to dovoli) a neriesime platenie vobec, proste je to uz automatika.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

berem, nech sa žena na prvom, druhom rande nechá pozvať, ale aby som v zabehnutom vzťahu všetko ťahal ja, nie ďakujem, keď sa ide niekam von nech si každý zaplatí svoje a je po probléme, v slušnej reštike prinesie čašník na stôl "púzdro" v ktorom je účet, takže nehrozí ani trapas s vyrátavaním sumy pred ním...takže keby teraz žena čakala že jej budem všetko platiť tak jej dám pápá, nepotrebujem si vydržiavať nejakú zlatokopku a.k.a. ku*vu a to myslím, že si žijem pomerne slušne, ale ide o princíp, keď rovnoprávnosť tak rovnoprávnosť, veď zoberte si páni, cítili by ste sa ok, keby za vás niekto nonstop platil? no mne by to prišlo fakt nepríjemné...zo žien ktoré idú do mesta/von/na rande a zásadne si neberú peňaženku lebo sa nájde dáky kkt ktorý im všetko platí(či už permanentný titulovaný priateľ alebo dočasný titulovaný uchádzač o priateľa) sa mi dvíha žalúdok
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

ColdRain to s tou rovnopravnostou. Bratranec mal takuto skusenost, myslim, ze par rokov dozadu som tu aj pisal. Ked ano, tak sorry, ked nie, tak hodim sem.

Bol raz na na rande s jednou kockou. Bavili sa, kecali a tak. A ona dost vela hovorila prave o tom, ze aki by mali byt vsetci rovnopravni a podobne. Zrazu uz bol vecer, a bratranec, ze podme sa niekam najest. Ona, ze jasne, ze podme. Tak ju zobral v Zagrebe do normalnej, ziadnej fancy restauracie. Zase kecali, najedli sa. A prisiel na rad ucet. A ako ty hovoris, casnik prisiel s "puzdrom" a odisiel. Teraz on cakal, ze co sa deje, a ona: "No co, ideme?", on jej na to odpovedal: "Ved zaplat, celu noc hovoris o rovnopravnosti." - ona mu na to zahlasila, ze je kok*t, zdvihla sa a odisla.

On bol samozrejme nachystany platit, len chcel vidiet, ze ako sa zachova. Takze ano, z casti kvitujem aj tvoj post.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Ked uz sa to tu takto rozbehlo, aj ked to bude trochu OT, tak z globalenho hladiska sa vacsina zien zrovnopravnuje do takej miery, do akej to jej osobne v danej chvili vyhovuje. Len tak IMHO.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Dost ide aj o vek v tomto pripade a o to ci ludia vo vztahu ziju z rodicov/z vlastnych zarobkov

inak prispevok nadobnou +1 :D
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Byt dievcatom, tak by som skorej pokukoval po uspesnejsom cloveku, ktory ma cim ma aj uzivit v buducnu.
Ano sice si ludia povedia, ze na peniazoch nezalezi,ked ma clovek niekoho rad, ale nie kazde dievcata znesu pocit, ze by mali mat chalana, ktory pracuje napr. v MC Donalde a vizia v buducnosti nejakeho spolocneho domu je takmer nemozna. Niekedy je lahsie preskakat prekazky s peniazmi, ako bez nich, hlavne v dnesnej dobe..

Inak ako kukam http://www.hojko.com/post1580331.html#p1580331 tak aj tu wrtulka ma kamratku, ktora si uzivala kusok peniaze, vsak preco nie, ked moze popritom santit s inymi? :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

sovet: samozrejme, to je celkom logické, ale keď mám neznamená, že ich všetky oplieskam na milú slečnu zato že rozkročí nohy
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

celu tuto dilemu som rozriesil nasledovne: Pokial sa s dotycnou moc nepoznam a nic spolu v podstate nemame, tak platim iba za seba.
Ale akonahle zacneme spolu spat, tak platim vsetko ja, ale s tym, ze si vyberam co kde a za kolko, takze si to ustriehnem aby ma to moc nestalo.. :D :)

Soviet

na peniazoch zalezi a velmi..Ziadna zena nechce skupana ktory ju nedokaze ani nikam pozvat ani nic.
Zlatik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Zlatik »

S priatelkou sme spolu nieco vyse roka. Planujeme spolocnu buducnost, no ja mam miernu dilemu. Dost casto pouzivame moje auto, tak normalne namiesto Mhd, alebo ked ju idem odviest vecer domov. Moja dilema spociva v tom, ze by som ej chcel navrhnut, aby sme isli s benzinom na polku. Auto pouzivame len spolu. Co si o tom myslite? Nebudem posobit ako skrob? Obaja pracujeme.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

ak už obaja pracujete, myslím, že je normálne, aby ti prispievala na benzín, keďže chodíte teda tvojím autom. alebo inak to financovať (napr. ona uhradí nejakú spoločnú večeru atd..)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ak pocitujes ze je to pre teba polozka tak skrob nie si...
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

hmm.. auto je vo vseobecnosti este stale vnimane vo vztahu ako "chlapska" zalezitost. co do platenia, servisu, atd..
.
skor by som sa snazil najst nejaku protihodnotu (napr. tyzdnovy nakup, ktory by zaplatila ona). Plnu das za takych 60€ nakup za takych 40€.. a ste viac menej vyrovnany.

//to bol priklad. mate nejake ine spolocne vydavky, kde by sa mohla eventualne spolupodielat?
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Zlatik napísal:S priatelkou sme spolu nieco vyse roka. Planujeme spolocnu buducnost, no ja mam miernu dilemu. Dost casto pouzivame moje auto, tak normalne namiesto Mhd, alebo ked ju idem odviest vecer domov. Moja dilema spociva v tom, ze by som ej chcel navrhnut, aby sme isli s benzinom na polku. Auto pouzivame len spolu. Co si o tom myslite? Nebudem posobit ako skrob? Obaja pracujeme.
Hľa, jednopríspevkový používateľ a ošemetná otázka... Asi tvoja frajerka pozná toto fórum :D

K veci: keď vravíš, že ho obaja využívate približne rovnako a ona takisto pracuje, určite by som s ňou hodil reč o tom, že je to váš spoločný výdavok ako každý iný a že by bolo fajn, ak by ste si aj náklady delili. To je rovnaké, ako keby si jej ty mal platiť MHD-čku napriek tomu, že už je finančne nezávislá (od rodičov / partnera)... Ak ste už dospelí a má rozum, tak by jej nemalo robiť problém to pochopiť a nejak ti to kompenzovať, či už finančným príspevkom, alebo tým, že sa postará o iné vaše výdavky.

Samozrejme aj ja by som sa napriek tejto racionalizácii v tvojej koži cítil "blbo", keby som túto tému mal pred ňou vytiahnuť, ale vzťah je aj o tom a rozhodne nemáš dôvod na výčitky, ak to urobíš.
Zlatik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Zlatik »

Lumir, este spolu nebyvame, takze ziadne spolocne nakupy nerobime.

whisper, doteraz som zvykol citat toto forum bez potreby registrovat sa, ale ked sa chcem pytat, tak to bolo potrebne :)

Ono je to tak, ze minule som to len tak okrajovo nacrtol a priatelka na to zareagovala, ze podla nej to je chlapska zalezitost, ze chlap ma byt gentleman atd atd... ze ked ju beriem na rande, tak mi snad nebude platit za odvoz... preto ma zaujimaju aj nazory ostatnych.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

keď ju berieš na rande, tak nie. To má pravdu. A gentleman máš byť, to má tiež pravdu. Tak jej zaplať lístok na mhd aby si nemusela zaplatiť sama. Ak ju niekam pôjdeš čakať tak choď proste bez auta. Večerná prechádzka vám možno spraví dobre a snáď to pochopí. Prípadne odpovedz na položenú otázku že nemáš natankované alebo niečo čo trošku pripomenie predošlí dialog, keď vravíš že si sa jej to pýtal.
Mimochodom podľa mňa je rok vzťahu na spoločnú domácnosť dosť krátko.
Napísať odpoveď