Ďalšie venovanie sa C++

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ďalšie venovanie sa C++

Príspevok od používateľa BX »

A tie hry, ktoré sú vraj "jednoduché" na naprogramovanie, akože žiadne algoritmy nevyžadujú? Ak by si chcel urobiť dobrého/moderného/ pacmana, musel by si implementovať nejaký algoritmus na pohyb príšeriek. A to vieš spraviť fakt HOCIAKO (od naskriptovaného pohybu až po A*, či nejakú vlastnú "umelú inteligenciu" pre čo najreálnejšie zobrazenie príšeriek. Viem o čom hovorím, sám som robil inteligentné príšerky do vlastnej hry podobnej pacmanovi. A nie je to žiadna sranda)
Hadík sa tiež dá vylepšovať od výmyslu sveta a najrôznejšími algoritmami.

A na tomto všetkom sa tú algoritmizáciu učíš. A to som naozaj písal len o tých, podľa teba, jednoduchých hrách.

==================
Inak reDo, ak smiem aj ja reagovať na tvoj pôvodný príspevok :)

Bezpečnosť a hry a grafika je čudná kombinácia. V hernom priemysle sa nízkoúrovňové programovanie moc nevyužíva, pretože všetky väčšie štúdiá už robia hry v nejakom hotovom engine (či už je to ich vlastný, alebo zakúpený)
Čo sa týka grafiky, tam tie vie napísať johny3212, keďže sa tým živí. Ale nemyslím, že sa aj on niekedy stretol so zebezpečovaním aplikácie (však?)
A bezpečnosť. Tu zase silne pochybujem, že v ESETe robia ľudia s openGL :)

Ja ti radím, ostaň pri oboch. Ja sám sa zaoberám viacerými odvetviami a nevnímam to ako nejakú záťaž. Proste robím to, na čo mám momentálne chuť (mám to tak sezónne, chvíľu jedna, chvíľu druhá a chvíľu tretia) Časom sa rozhodneš, ktorou cestou sa vydáš a ktorá bude pre teba uspokojivejšia :) (Teda aspoň ja v to dúfam :D No udalosti mi ukazujú, že ten deň príde. A príde čoskoro.)
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

Veď presne o tom píšem :lol:
BX
Addict
Addict

jojinkho napísal:Taká otázka:
Napríklad naprogramovanie jednoduchej hry nie je vôbec problém, tým myslím had, pac-man...
Ale čo algoritmy? Aj im sa treba venovať, veď o nich je programovanie no nie?
Celé mi to vyznelo tak, akoby si hry degradoval a odporúčal študovať algoritmy na často hlúpych príkladoch.
paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

BX napísal:...V hernom priemysle sa nízkoúrovňové programovanie moc nevyužíva, pretože všetky väčšie štúdiá už robia hry v nejakom hotovom engine (či už je to ich vlastný, alebo zakúpený)...
Toto podla mna nie je pravda, inak suhlas :)
BX
Addict
Addict

Nooo... ono to nie je úplne tak ako som to napísal, samozrejme. Veľké herné štúdiá síce používajú enginey (najčastejšie Unreal, CryEngine, Unity atď) a v nich sa k nízkym úrovniam v podsate nedostaneš, kým nepracuješ v Epic Games, alebo v Cryteku. Lenže mám pocit, že to je trošku iné "low level" programovanie, ako v prípade bezpečnosti. Ja sa k bezpečnosti veľmi nemám, tak snáď nenapíšem hlúposť.
V hernom priemysle sa týmto "low-level" programovaním myslí skôr efektívna práca s pamäťou, efektívne priradzovanie procesorového času, delenie úloh medzi jadrami procesora, efektívne využívanie grafickej karty/procesora a v podsate všetko, čo príjme bežať hry rýchlejšie a spoľahlivejšie.
Toto si ja ale pod bezpečnosťou nepredstavím. Z reDovho prísp. som pochytil, že on sa chce dať skôr na niečo ako reverzné inžinierstvo/analýza/bezpečnostné systémy. To sa dá samozrejme s hrami skĺbiť tak, že môže byť cracker, prečo nie :)
Preto som to napísal tak, ako si to odcitoval. Snáď je to pochopiteľné :D

// A vlastne, keď si to tak po sebe viac krát čítam, naozaj som to napísal zle. Myslel som to nejako takto. Tak snáď je to už lepšie :)
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reDo »

tu bezpecnost som myslel ze ma zaujima cracking a podobne veci ale hlavna je grafika a hry :) dakujem za odpovede vsetkym
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

K tomu zabezpeceniu, engine nie je iba vopred nastavena grafika a par funkcii. Kazda dobra platforma by mala obsahovat v jadre vlastne kniznice pre Grafiku, Interface, Matematika (Fyzika), Utilities, Sietova komunikacia, Multimadia. Dneska kazda hra obsahuje sietovy interface a kommunikaciu (klient-server) a tam moze byt zahrnuta ta bezpecnost, to bol iba priklad.
Napísať odpoveď