chcem sa prestahovat, priatelka nechce

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
nalim
Novice
Novice

chcem sa prestahovat, priatelka nechce

Príspevok od používateľa nalim »

Rad by som si vypocul vas nazor.
K veci, chodim s priatelkou uz 3 a pol roka (obaja mame 27r). Ja pochadzam z dedinky pri Trencine, ona je z BB, avsak uz 8 rokov byva v Bratislave. Tam sme sa aj spoznali. Nasiel som si potom v Ba pracu a zo zaciatku to bolo vsetko super. Postupom casu som si vsak stale viac uvedomoval, ze byvanie v meste mi nevyhovuje. Tu je vsak problem, pretoze ona je rozhodnuta byvat nastalo v byte v Bratislave. Navrhoval som rozne riesenia ako byvanie v nejakej dedine pri Ba, ci prestahovanie do Trencina. Neda sa s nou o tom diskutovat, proste ona sa v rozumnej dobe stahovat nechce (dovod je najme ponuka prace v jej odbore a vysoke platy). Mne sa vsak zivot v Ba nepaci, najradsej by som sa hned odstahoval. Neviem ako to riesit, chyba mi dedinsky klud, mestske prostredie ma deprimuje. Mam ju rad, chcel by som s nou prezit cely zivot, avsak neviem ci vydrzim zvysok zivota v Ba. Neviem ktore riesenie je horsie, rozist sa alebo zostat v ba a trapit sa :cry:
Najviac by ma zaujimali nazory ludi, ktori maju nejaku podobnu skusenost. Samozrejme rad si precitam aj nazory ostatnych.
dakujem
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: chcem sa prestahovat, priatelka nechce

Príspevok od používateľa TommyHot »

Tak mas len 2 moznosti. Bud, alebo. Sam musis vediet, co je pre teba dolezitejsie.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

skus pockat nejaky cas ,resp odprezentovat jej byvanie na dedine s nejakymi super vyhodami ktore v meste a v byte mat nemoze ,mozno casom zmeni nazor ,kazdopadne je to velmi divna situacia v ktorej zial asi viac poradit neviem ..
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...neriešim a ani som nikdy podobný problém neriešil, ale mám taký pocit, že niekedy budem...v tomto prípade by sa partneri mali uchýliť ku kompromisu a tým je tvoj návrh presťahovať sa niekde na dedinu pri Bratislave, alebo do nejakej okrajovej časti BA...ak tvoja partnerka odmieta kompromis, buď to má v povahe (a to nieje dobré) a odmieta kompromisy aj v iných oblastiach, alebo to má pre ňu principiálny význam...ak nieje schopná urobiť kompromis aj v iných oblastiach života, daj si pozor, aby si neprešľapoval z nohy na nohu v Bratislavskom byte celý deprimovaný z toho, že stále len ustupuješ a ľudovo povedané si "pod papučou"...tiež by nemuselo byť odveci, keby ste si obaja úprimne...ale naozaj úprimne sadli a na papier si zhrnuli všetky klady a zápory svojich názorov...úprimne znamená, že ak ty budeš vedieť o nejakom negatíve dedinského života, tak ho spomenieš a tak isto aj ona...ak bude vedieť o nejakom klade dedinského života, alebo zápore bývania v BA tak ho povie...nemali by ste to brať ako že si teraz ideme dokazovať, kto dokáže dať viac kladov na podporu svojho tvrdenia a čo najviac zápormi zhodiť názor toho druhého...ale ako brainstorming výhod a nevýhod bývania v BA a na dedine...šanca otvorene sa porozprávať o tom, čo komu na ktorom štýle života vadí a čo by ocenil...spomenúť aj aspekty, ktoré dotyčnému nevadia, ale partnerovi by mohli a upozorniť ho na to...predsalen to nieje nákup toaletného papiera, ktorý keď na riti škriabe tak sa vyhodí...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Alebo makaj a kup rodinny dom v BA ;) zabijes 2 muchy jednou ranou, aj ked ta to vyjde velmi draho.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

nalim, to je o kompromise, o nicom inom. Ja ta chapem, ze mas rad kludnejsi, pokojnejsi zivot. Ja som zase opacny typ. Mne velkomesta vyhovuju, ale v Bratislave by som aj tak byvat nechcel. Riesenim pre vas by bolo prave kupit si niekde na okraji BA dom alebo byt. Priatelka by to stale mala blizko do Bratislavy, nestratila by moznost dobrej prace a ty by si mal zase svoj klud. Ale ked principialne odmieta komunikovat a robit kompromisy, tak potom neviem, ci je to dobre do buducnosti. Ja to vidim na sucasnej priatelke. Ona je v kompromisoch uzasna. Jednoduchy priklad su Vianoce. Ja som Chorvat, ona je Slovenka. Chcel by som si ponechat nieco zo svojich zvykov a tradicii, a nieco z jej. Tak sme po debate prisli ku kompromisu, kde obaja mame nieco zo svojej kultury a tradicii, a pritom sa to paci obom a mame z toho obaja radost. Musite viac komunikovat..
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ak som dobre pochopila, tak teraz máte byt v BA? Riešením by mohla byť aj kúpa nejakej malej chatky v blízkosti BA. Tak by ste mohli byť cez týždeň v centre a víkendy tráviť mimo. Otázne je, aká je vaša finančná situácia, či by toto vyhovovalo tebe a priateľke, lebo z tvojho príspevku mám pocit, že určite nechceš ostať v BA.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Z BA neodchádzaj - jednak platy, jednak pracovné pozície.
Pokiaľ Ti vadí ruch, tak sa poobzeraj po okolitých dedinách - Dun. Lužná, Ivanka p. Dunaji, Wolfstahl, Marianka, okrajové časti BA (Rača, Záh.Bystrica), prípadne Stupava a budeme susedia :)
Riešiť sa to dá :wink:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Bud najdete byt v tichej (okrajovej) lokalite, alebo potom mozete byvat vo velmi blizkom okoli ba. Ja byvam vo Svatom Jure. Autom to mam do prace za 20-30 minut. Co je velmi dobry cas, pri rannych zapchach. Okrem toho spojenie vlakmi/autobusmi je dobre. A takychto lokalit okolo ba je velmi vela, prakticky na kazdu stranu sa da nieco vhodne najst.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Samozrejme nič lepšie ako bývanie v okrajovej časti BA nevymyslíš. Ak nie je ochotná pristúpiť na takýto kompromis, dosť veľa by som uvažoval či s ňou naďalej zdieľať jednu domácnosť. Chápeš čo tým myslím.
V podstate ja riešim dosť podobný problém v súčasnosti aj výhľadovo do roka dvoch. Obaja preferujeme troška iné riešenia ale uvedomujeme si situácia a kompromis sme našli.
peter1803
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peter1803 »

No je to ťažké ísť z Dediny a ak si ešte z domu :-) Do mesta a do bytu :-))(ja dosť často som chodieval z domu na dedine do bytu ) je to malé neni taký kľud sem tam otravný susedia a tak ale ak ju miluješ nie je čo riešiť musíš si uvedomiť či je pre teba dôležitejšie bývanie na dedine alebo v meste so svojou "Láskou života" ja by som navrhoval ako begbee Kompromis je na mieste po čase si zvykneš aj na byt v meste .... daj tomu čas ....
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tiez som z nedaleka. Brezno rodeny a nemohol som v BA zit kvoli ruchu atd. Ale taka Devinska by ti vyhovovala. Je to take akoby sidlisko :) Sice cestuje clovek do mesta 25min mhd, ale je tam klud a nemozem sa stazovat. Hned pobliz mas aspon jeden kopec na ktory sa mozes ist vyrelaxovat a tak. Tiez by som najradsej mal daku dedinu, ale ked uz tak pri ulietanom bratislavskom zivote ti po tej praci padne dobre, ze mas aspon vsetko este otvorene a nerobi ti problem kupit potraviny aj o 21hodine. Ja som si zvykol, takze nieje to az take zle v tej casti.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ist byvat na dedinu, resp maleho mestecka? ved tam nie je ziadna robota, alebo ked uz tak za slabe peniaze. Na Tvojom mieste by som nevymyslal a urcite zostal v Ba, tie moznosti co ti ponuka su neocenitelne, zamestnanie, kariera..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

gogo956 ty preferuješ život vo veľkomeste, neznamená, že ho preferuje každý.
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

gogo to je problém dochádzať pár km autom/mhd ? ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer

begbeee

snazim sa na to pozerat pragmaticky, proti dedinskemu zivotu ako takemu nic nemam. Len by ma zaujimalo kto ich tam zamestna a za ake drobaky, co pre niekoho kto chce mat rodinu a slusne zivit deti je naozaj "super" riesenie - ale hlavne ze budu vsetcia na vzduchu, no nie?
Mam dost znamych ktori prisli z takeho prostredia a v Ba maju vyborne miesta, robia karieru ktora
im dopomoze v buducnosti k tomu aby sa mali podla svojich predstav. Keby vsak zostali doma, na dedine, tak akurat by boli na urade prace..

Merco_

a skolka, skola?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

gogo956 napísal:ist byvat na dedinu, resp maleho mestecka? ved tam nie je ziadna robota, alebo ked uz tak za slabe peniaze. Na Tvojom mieste by som nevymyslal a urcite zostal v Ba, tie moznosti co ti ponuka su neocenitelne, zamestnanie, kariera..
Ist na dedinu nutne neznamena ist niekde do lesa v hladovej doline. Staci najst nieco pekne v okoli mesta ako je BA a pracovat mozu tam kde aj doteraz aj so zachovanymi zivotnymi nakladmi, rozdiel bude akurat v prostredi a dlzke dochadzania.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

gogo, ty si aké lazy zas predstavuješ? my teda na dedine máme školu, aj škôlku, dobré spojenia a v blízkosti niekoľko miest. ale o to nejde. a čo sa týka Bratislavy, môžu bývať v okrajových častiach, alebo v blízkej dedine a chodiť do tej istej práce. tiež by som nevedela bývať v malom byte niekde v centre mesta, ale na kraji mesta, kde by nebolo tak rušno by som problém nevidela a dochádzanie nie je problém.

Ale tu neviem, či autorova priateľka je vôbec naklonená nejakému riešeniu alebo musí byť striktne len podľa jej želania.

// myslím, že v škôlke len angličtina (hoci keď som ja bola dieťa, učila sa tam nemčina a mali sme tu aj jasle) a tak jasné, že len jedna ZŠ.

A veď hovorím, že tie krajné časti BA by vyhovovali snáď obom. Autor sa nám už nejak neozval, tak hádam nejaký kompromis urobia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

GothaR

jasne ze sa da ist byvat niekde do domu do Hamuliakova, Kalinkova, Senca atd. ale to beriem ako tu verziu ze zostat v Ba. Apropo, tiez to ma svoje muchy. Jedna vec je ta, ze oblasti blizko Ba su uz dost drahe, tak potom to dochadzanie do prace, skola atd. su niekedy dost narocne, spytajte sa niekoho
kto tak uz dlhsie byva.

zuzanuska

ano, mate ma vyber z aspon 3-4 skolok? s cudzimi recami? ano? kolko skôl?
Napísať odpoveď