NOCTUA NH-D14

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Outsider
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

NOCTUA NH-D14

Príspevok od používateľa Outsider »

Zdravim, potreboval by som radu ohladne NOCTUA NH-D14. Mam zakladnu dosku ASUS P8P67 (rev 3.1) a rad by som vedel, ci je mozna 100 % a bezproblemova instalacia tohto chladica. Na stranke vyrobcu som nasiel, ze by mal podporovat ale pre istotu sa opytam. Dik za rady.
ArAsHiD
Professional
Professional

Re: NOCTUA NH-D14

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Jasne, ze podporuje.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Si hoď do googla NH-D14 P8P67 a uvidíš....

Čo som videl fotky tohto chladiča na P8P67, tak to tam pasuje, ale budeš mať v skrini riadne tesno. Údajne má dobrý systém na zakladanie, avšak sa sťažujú iba na 3pin konektor od CPU fan, že je tam potom nejaký problém s reguláciou. Problém môžeš mať, ak máš nejakú úzku skriňu (nezavrieš bočnicu) alebo ak máš nejaké špeciálne ramky s vysokými chladičmi (niečo ako Corsair Dominator), asi sa len tak pod Noctuu nenapchajú.. http://i28.photobucket.com/albums/c223/ ... 081827.jpg
Outsider
Star
Star

Tieto udaje ohladne 3-pinove konektora a ramiek som si tiez vsimol ale problem to nie je, taktiez so skrinou problem nebude mne islo hlavne o podporu LGA 1155. Tieto male nedostatky hravo zatieni ten chladiaci vykon, ktory rad vyuzijem.
Outsider
Star
Star

Nechcem zase zakladat novu temu tak to plesknem sem. Po dlhsom badani som objavil lepsie riesenie s podstatne mensim hlukom nez ma D14. Najskor som sa zameral na Phanteks PH-TC14PE ale ten som nenasiel v ponuka ziadneho obchodu a potom som objavil NZXT HAVIK 140- krasny pomer cena,vykon. Ma niekto skusenosti NZXT HAVIK 140 ?
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

potvrdzujem co pise brm. Problem s vysokymi ramkami. Osobne to tak mam. max 2 ks tam dam. Ale naucil som sa stym zit.
Outsider
Star
Star

PsychoS napísal:potvrdzujem co pise brm. Problem s vysokymi ramkami. Osobne to tak mam. max 2 ks tam dam. Ale naucil som sa stym zit.
D14 je zastarala a velka. NZXT HAVIK 140 bude asi schodnejsia cesta.

//autoeditácia príspevku (15 Dec 2011, 12:40)
Mozno tu pisem hovadiny, ak niekto pozna chladic s cenou okolo 100-110 €, ktory dokaze uchladit CPU s taktom 4,5 Ghz a viac tak sup sem s nim. C14 a D14 sa mi moc spolahlive vo vyssich taktoch nezdaju.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Spoľahlivé sú, a istotne viac ako tie krásne dnešné výtvory. Možno by som na tvojom mieste pouvažoval nad kompaktným vodníkom, niečo ako H100 alebo H80 od Corsairu.
Bulldozer
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Bulldozer »

H100 my vykon ako D14... k H80 sa radsej ani nevyjadrujem... a tie ich otrasné fany... :smt081
takže na také srackavé akoze vodniky zabudni.... bud poriadny vzduch, alebo našetriť na normalnu vodu...
Napísať odpoveď