1) Potrebuješ lepidlo, ktoré nie je na báze vápna. Určený na lepenie nízkonasiakavých materialov. Napr. to, čo ti sem dal PAuLi3.
Ja mám skúsenosť s týmto lepidlom
http://www.kremix.sk/index2.php?page=products-12, lepil som s tým gresovú dlažbu v chodbe. Funfuje to na princípe, že tá lepiaca hmota sa pri vysíchaní stiahne a pevne zviaže oba predmety. Mali tam prilepené 2 porotherm tehly oseba a o sklo a vydržalo to visieť dolu hlavou na tom skle.
2) Existujú aj obklady z lešteného kameňa. Oproti dlažobným bude rozdiel v hrúbke, pevnosti, hmotnosti, no hlavne v cene. Predpokladám, že stenu nemáš pochôdznu, takže lepiť ti tam dlažobné kusy je zbytočný luxus.
3)takýto kameň je pocitovo studený a tažký, mohutny, tie rozmery 30x60 sú docela veľké. Neviem, aku máš izbu, no dobre si to rozmysli, či to tam chceš a v akú plochu. Tieto dobre vyniknú vo veľkých vzdušných priestoroch.
4)Keď to budeš lepiť, daj si záležať na príprave podkladu, aby bol pevný, nedrlolivý, súdržný. Nech sa ti to nepadne aj s kusom pôvodnej starej vápenatej omietky.