Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa hughito »

ramaya: Snažíme sa život predĺžiť za každú cenu ? A to ako ? A ako si prišiel na to, že neveriaci vôbec takto postupujú ? A veriaci hádam nechcú žiť dlho ? (samozrejme za predpokladu, že je život plnohodnotný a človek je zdravý)

Túžba po večnom živote, nahováranie si, že niečo predsa musí ešte byť a smrťou to nekončí, je iba obyčajný pud sebazáchovy, teda v tomto prestrojení strach zo smrti. Každý sa prirodzene smrti bojí, každý sa tomu prirodzene bráni (napr., ak ťa niekto bude tlačiť z útesy, tak sa budeš brániť, ak sa budeš topiť, chytíš sa aj slamky, to isté platí pre zver, máme v sebe pud sebazáchovy a vôľu žiť takmer za každých okolností - odporúčam ti si prečítať niečo od Schopenhauera, ktorý sa venuje práve aj tejto v podstate často iracionálnej vôle prežiť, resp. žiť).
Ale ako som povedal , ty mi môžeš napísať to isté čo som napísal ja , len z opačného pohľadu.
Áno, takže si rovno ušetrím písanie.

tehla: No niektorí zrejme svedomie ani nemajú, ale to je na inú tému, skôr do sekcie Politika.

Ako píšem stále: morálka, svedomie a tieto rôzne pod. atribúty sú v nás prirodzene, dajú sa vysvetliť aj evolučne, nikto nám ich nemusel nijak dávať, ani JK, ani neviem kto iný (konieckoncov, pred JK tiež žili morálni ľudia so svedomím).

Ešte k tej múdrosti: áno, samozrejme, že existuje aj tá prirodzená múdrosť často aj u prostých, jednoduchých ľudí. Ale tak či chceme, či nechceme, to štúdium je asi predsa len viac, pozrime sa na predstaviteľov filozofických smerov, ktorí ovplyvňovali celé generácie (nie babička z lesov). Zrejme ani JK nebol nejaký obyčajný chlap z lazov, ale vzdelanejší človek, ktorý vedel čo a prečo hovorí. Takisto neviem prečo vzdelancov od kníh ako-keby zamurovávaš medzi nejaké štyri steny s ich knihami. Veď oni tiež žijú aj reálny život, zbierajú aj tú prirodzenú múdrosť, chodia medzi ľudí a pod.
Tak v taky čas asi nič, prajem skore vyliečenie. Mne osobne je jedno, kolko času tu traviš, neber to ako nejaky utok, len myslim, že niektorym by fakt neuškodilo tu hlavu prečistiť a hlavne začať trocha žiť aj mimo netu a utvrdzovať sa v kadejakých pochybnych teóriách a život uteká pomedzi prsty. Berte to ako dobrú radu, nič viac a nič menej. Činy sú dôležitejšie ako slová a kopec "premudrelych" dristov.
Už sa nebudem opakovať, každý má svoje dôvody prečo "tu je" viac, prečo menej, do značnej miery je to aj subjektívny pohľad, čo je už málo a čo dosť, ale inak hlavne s tou poslednou vetou úplne súhlasím. Poznáme aj ten termín kaviarenskí intelektuáli (dnes už možno intelektuáli za počítačom) a pod., takže to platí.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

ramaya napísal:hughito - práveže strach zo smrti máte vy neveriaci. Pretože žijete v presvedčení , že po smrti už nič neexistuje , tak sa snažíte predĺžiť si život za každú cenu.
ako uz povedal Hugo, kazdy clovek chce zit co najdlhsie, je to prirodzene, je jedno ci si veriaci alebo neveriaci
Ježiš povedal: „Ja som vzkriesenie a život. Kto verí vo mňa, bude žiť, aj keď umrie. A nik, kto žije a verí vo mňa, neumrie naveky. "
na tvoje 'Jezis povedal' ti mozem maximalne tak odcitovat:
Quotes on Internet and Wikipedia are not accurate.
Abraham Lincoln
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

Túžba po večnom živote je podľa teba strach ? Každý veriaci by chcel radšej žiť večne v nebi ako na večné veky trpieť v pekle.
Čisto subjektívne, podľa mňa túžba po večnom živote je čistý strach z neodvratného konca. Teda, možno ani samotná túžba nieje strach ale je to prostriedok k zakrytiu tohto strachu.
Z nášho pohľadu je úplne jedno v čo ty veríš alebo neveríš , keď zomrieš tak budeš postavený pred hotový fakt , t.j pred Boha a žiadne doterajšie poznatky ti nepomôžu a nebudeš o tom rozhodovať či niečo prijmeš alebo neprijmeš. Prebudíš sa z tohto svojho Matrixu a budeš v realite.
Mal som rozpísanú odpoveď na túto časť príspevku, no rozhodol som sa radšej iba opýtať. Kto ti potvrdil tento "fakt"? Ako vieš že ten Matrix nieje práve tvoja viera?
Rozmýšľajte, čo vás oddeľuje od pravdy – ako už ramaya napísal, je to predovšetkým pýcha. Pyšný človek nežije v pravde – klame seba aj iných, žije ako kôň s klapkami na očiach, pred pokorným sa pravda objavuje sama od seba…
Rozmýšľaj, čo ťa drží pri viere v kresťanského Boha. Je to pýcha. Tvoja pýcha ťa totižto núti veriť v to, že tvoja pravda je objektívna a jediná.

Len tak porozmýšľajte. Čo ak by ste sa narodili v antickej dobe. Neboli by ste náhodou jedni z tých, ktorí verili v Dia a spol.? Ak by ste sa narodili v dnešnom Iráne? Čo ak by ste sa narodili v Ázii? Čo ak by vás vychovala satanistická rodina?
Tu ide len o výchovu a vplyv nad ľuďmi a vôbec nie o pravdu. Veď predsa pre človeka je ľahšie zabiť neveriaceho psa ako zabiť mierumilovného kresťana. Raz som u starej mamy narazil na nejaký starý denník(nebol to ani tak denník ako skôr nejaké pamäte). Bol to denník prastarého otca. Bolo v ňom napísané niečo v tomto zmysle: "moment keď som stratil svoju vieru bol ten, v ktorý nám prišiel biskup vysvätiť zbrane". Bola to za prvej svetovej. V takéhoto Boha ja veriť nie že nebudem ale ani nechcem. Ak by ten váš Boh(tak ako ho opisuje Biblia, ten dokonalý, neomylný, atď.) raz zostúpil sem k nám tak by som ho pravdepodobne opľul. Možno odpoviete, že to nespravil Boh ale človek. Ale ten váš Boh bol schopný zničiť Sodomu a Gomoru. Naozaj by nebol ochotný zničiť cirkev, ktorá je skazená a úplne prehnitá a ktorá sa tvári, že hlása Božie slovo a Božiu pravdu?

Len tak medzi rečou: Mám takú otázku. Čo ak by vznikla vojna a vás povolajú, boli by ste ochotní zabiť človeka?

Len tak medzi rečou 2: Druhá otázka. Veríte v očistec?

P.S. odpusťte mi prosím ak som vás pobúril. Ale ja hlásam pravdu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ramaya: Asi nevieš čítať. Ja tu už nežiadam dôkazy o bohu (pretože viem, že ich nikdy nedostanem, teda okrem hlúpych teoretických otázok typu "čo by si robil, ak by sa pred tebou zjavil boh") - ja som sa už viac krát pýtal, PREČo akurát boh, prečo váš boh, prečo práve ten boh a prečo nie iný boh. Nezaujímajú ma prázdne frázy "viera je dar od boha" a podobne, pretože tie iba potvrdzujú, že v podstate nič nevieš vysvetliť (ani svoje vlastné pocity) a preto iba verklikuješ cirkevné poučky z kostola. Jednoducho všetko, na čo nepoznáš odpoveď, má pôvod v akomsi bohu. Nevieš síce prečo, ale je to tak - je to proste dar od boha, ktorý si dostal od boha a ten, kto ho nedostal, tak neverí. Prečo ho iní od boha nedostali, keď on je všemohúci a šmahom prútika by mohol dať "tento dar" každému na svete a všetci by hneď v neho verili a neboli by iné náboženstvá. Prečo sa tak nestane? No lebo "cesty pána sú nevyspytateľné", že? Zasa ďalšia prázdna fráza, ktorá sa snaží pokryť neschopnosť/neexistenciu logickej a racionálne odpovede.

Netrep somariny o pýche. Čo je to za koreláciu - kto je pyšný, nemá vieru? Zalistuj dozadu a nájdi si príspevky bývalého moderátora Uplinka, ktorý bol priam typickým vzorom stelesnenej pýchy a napriek tomu sa považoval sa uber-veriaceho. A vôbec, prečo boh stvoril ateistov? A iné náboženstvá? Aby sa s nami hral ako s legom? Skúšal nás? Načo, keď je vševedúci a vie, ako v skúške dopadneme? Logika je proste vo viere a v kresťanstve absolútne nedostatkovým artefaktom.

Čo povedal ježiš, je irelevantné, pretože to, čo povedal, sú iba slová cirkvi, ktorá bibliu prakticky napísala a editovala.

Zaujímalo by ma, AKO je možné, že si presvedčený, že "budeme postavení po smrti pred boha a že je to fakt". Na to si prišiel ako? Nebodaj tým, že si si prečítal sväté písmo a iné sväté knihy? Alebo by si to vedel aj vtedy, ak by si bol členom izolovaného kmeňa niekde v Amazónii? Ako je možné, že oni to nevedia a neveria v kresťanského boha? Vtipné je, že to vedia iba kresťania. Nik iný.

tehla: Takže nie si o nič lepší, na dedine si život zažil tak ako ja. Ale určite si nebol na tebou spomínanom ostrove a na tej dedine si určite nezarábal na jedlo zo dňa na deň. Teda nevidím žiaden rozdiel, až na jediný - ja nemám jednu pravdu a nesnažím sa na jej základe niekoho súdiť a staviať sa nad iných.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

senator8008 - to je paušálne odsudzovanie. Cirkev predsa za nič nemôže , bordel a svinstvá robia konkrétny ľudia. Alebo si snáď myslíš , že nejaký veriaci súhlasia s tými homosexuálnymi kňazmi , ktorý zneužívajú malých chlapcov ?

seth82 -
Alebo by si to vedel aj vtedy, ak by si bol členom izolovaného kmeňa niekde v Amazónii? Ako je možné, že oni to nevedia a neveria v kresťanského boha? Vtipné je, že to vedia iba kresťania. Nik iný.
Lukáš 12:48 "Kto mnoho dostal, od toho sa bude mnoho požadovať, a komu veľa zverili, od toho budú viac žiadať."

Ak tomu izolovanému kmeňu nebolo dané žiadne poznanie , tak sa od neho ani nebude nič žiadať. Chápeš ?

Na teba sa bude vzťahovať toto , lebo ty si o všetkom počul a vedel , ale odmietaš to a neprijímaš :)
"A keby vás niekto neprijal, ani vaše slová nevypočul, z takého domu alebo aj mesta odíďte a straste si prach z nôh. Veru, hovorím vám: Krajine Sodomčanov a Gomorčanov bude v deň súdu ľahšie ako takému mestu."
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

ramaya:

Mierumilovné kresťanstvo ktoré ak ho nepríjmeš sa ti vyhráža posledným súdom.... Keď tento princíp zvolí viac náboženstiev tak čo má človek robiť? Rozdrapiť sa aby ho nejaký ten boh nesúdil v deň súdu?
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Rubiki - a vari kresťania vyzývajú na nejakú vojnu.
Súd je súd. Ten nemá s vojnou ani mierom nič spoločné. Tam pôjde o Nebo a Peklo , toť vše.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Cirkev predsa za nič nemôže , bordel a svinstvá robia konkrétny ľudia.
"Nacizmus predsa za nič nemôže, všetko robia jednotliví ľudia."

//karmistovi: si idiot, ktorý nechápe významu slov.
Alebo si snáď myslíš , že nejakí veriaci súhlasia s tými homosexuálnymi kňazmi , ktorí zneužívajú malých chlapcov ?
Ako sa to hovorí? Mlčanie je súhlas? Ak sa cirkevné špičky rozhodli tento problém neriešiť, vyhýbať sa spravodlivosti a ututlávať, tak sa dopustili hriechu :wink: http://www.newadvent.org/cathen/11251b.htm

btw, vedel si, že odporúčanie kňazom nezneužívať deti existovalo už v roku 60 n.l.? Predtým, než bola spísaná Biblia :lol:
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

MIRV - dúfam , že nechceš dávať na jednu úroveň , myšlienku kresťanstva a myšlienku nacizmu , to snáď nemyslíš vážne :nono:

- a cirkevné špičky nie sú ľudia ? Stále sú to konkrétni ľudia , tak nechápem o čo sa snažíš ?
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

ramaya, uniká ti pointa alebo ju ignoruješ?
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Spájate myšlienku kresťanstva so zločinmi jednotlivých funkcionárov cirkvi a to je neprípustné. Kolektívna zodpovednosť je veľmi nebezpečná , lebo s tými vinnými trpia potom aj tí nevinný.
Ty cirkev dokonca porovnávaš s nacizmom , tak čo si mám o tom myslieť ?

Trochu do toho zabrdnem , to zneužívanie je viac homosexuálny problém. Nevylučujem , že sa stal taký prípad , že bolo zneužité aj nejaké dievča. Ale nikde som o tom zatiaľ nečítal. Všade sa píše len o mladých alebo malých chlapcoch.

Myslím si , že títo homosexuálny pedofili išli za kňazov práve preto aby mali prístup k týmto chlapcom. Ako sa hovorí pod lampou je najväčšia tma. Otázkou je či sa dá tomu vôbec zabrániť , keď sa takýto človek rozhodne , že sa stane kňazom alebo učiteľom v škôlke alebo v škole ...
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

ramaya: Chcel by som sa ťa spýtať prečo ignoruješ ostatok príspevku a hlavne hlavnú pointu príspevku.
senator8008 - to je paušálne odsudzovanie. Cirkev predsa za nič nemôže , bordel a svinstvá robia konkrétny ľudia. Alebo si snáď myslíš , že nejaký veriaci súhlasia s tými homosexuálnymi kňazmi , ktorý zneužívajú malých chlapcov ?
To nieje paušálne odsudzovanie, toto je fakt. Nie ako tie tvoje pseudofakty, pretože toto sa dialo po celej Európe. Pochopil by som ešte ak by si napísal, že náboženstvo za to nemôže ale cirkev? Veď cirkev to sú tí konkrétny ľudia. A ako môžeš, v tom prípade konkrétnym ľuďom(farárom, atď.) veriť, že ti o Bohu nerozprávajú hlúposti? Čo sa týka zneužívania, tak s ním veriaci samozrejme nesúhlasia, no tolerujú to. Aj tak sa stále hlásite k cirkvi ktorá to spôsobuje.
a vari kresťania vyzývajú na nejakú vojnu.
Pochopil si vlastne čo som napísal v minulom príspevku? Oni svätili zbrane. Na to aby s tými zbraňami mohli "lepšie" zabíjať, keďže pri nich bude stáť Boh.

A čo sa týka porovnávania kresťanstva a nacizmu máš pravdu, nedá sa to. Nacizmus nemá na svedomí ani zďaleka toľko ľudí ako kresťanstvo. A kresťanstvo je takisto omnoho efektívnejšie čo sa týka ničenia iných kultúr.

Ale hlavne by som ťa chcel aby si začal na moje príspevky odpovedať. Mňa najviac zaujímajú tie moje otázky ohľadom očistca vojny.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Takže tomu nerozumieš. Je jedno o akú ideológiu alebo organizáciu ide, podľa tvojej logiky "za všetko môžu len ľudia" možno ospravedlniť čokoľvek. Lenže organizácia = jej členovia, ľudia. A tí na vrchole hierarchie organizáciu formujú, riadia a reprezentujú. A tí dole (ako si ty) s tým zjavne nemajú problém, zjavne im nevadí, že na čele ich obľúbenej organizácie sú ľudia, ktorým ide viac o pozitívny image organizácie, než o spravodlivosť pre obete. Tí istí ľudia, ktorých ukazujú vo farebných zásterách kývať davom rozhodujú o smerovaní cirkvi a tiež o tom, že prípady zneužívania by mali byť utajované a nemali by sa nejak veľmi riešiť. Ak to tým dole vadí, tak som si žiadne protesty vo Vatikáne nevšimol. Ale veriacich im ubudlo :D

Myslím, že väčšina tých kňazov len využila to, čo mali po ruke - teda prevažne chlapcov, miništrantov. Podobne je to aj vo väzení. Každopádne je to zábavné, že organizácia odmietajúca homosexualitu má podľa teba celkom slušnú homosexuálnu členskú základňu. Pod lampou je najväčšia tma? Nemyslím si. Cirkev nie je žiadna lampa. Už storočia vytvára ideálne prostredie na ututlávanie a to aj vďaka tým úplne hore - pápežom.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

ramaya napísal:Rubiki - a vari kresťania vyzývajú na nejakú vojnu.
Súd je súd. Ten nemá s vojnou ani mierom nič spoločné. Tam pôjde o Nebo a Peklo , toť vše.
Ja o vojne nepíšem nič. Píšem o tom že vyhrážať sa peklom ak niekto niečo nepríjme nie je vôbec normálne. A keď sa stretne človek s viacerými takýmito ideológiami tak sa má roztrhať aby neskončil v pekle...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ramaya: (Sorry, že mám furt delay, ale škola a robota mi prerastajú cez palicu) Znovu mi neodpovedáš na principiálnu otázku "prečo práve kresťanský boh, prečo práve tvoj boh" má stáť za všetkým a prečo práve boh. Šikovne sa tomu vyhýbaš, pretože na to nemáš žiadnu logickú a racionálnu odpoveď. Skús sa prezentovať, veď toto je diskusia, ja neútočím, neodsudzujem, iba sa pýtam.

Ten tvoj Lukáš je aplikovaný úplne zle - kto dostal čo? Čo sme mali dostať my a čo oni? Veď predsa poznanie sa "nedostáva", poznanie sa buduje, ty si si nevšimol vývoj filozofie a rozmach osvietenstva a renesancie? Kmeňu nemusí byť dané žiadne poznanie - kmeň ma poznanie svoje, ktoré sa totálne odchyľuje od toho tvojho. To isté platí pre Moslimov, pre Hinduistov, etc. Veď oni predsa poznanie majú - teda podtrženo a sečteno - nechápem.

To posledné si si mohol odpustiť, pretože do pekla pôjdeš aj ty - pretože pravidelne porušuješ jedno z desiatich božích prikázaní a z toho sa teda pravidelne spovedať musí byť už pre tvojho boha obohraná pesnička.
hughito
Redeemer
Redeemer

ramaya: V podstate súhlasím s tým, že to množstvo kňazov, ktorí zneužívali deti je mizerným počtom oproti celkovému počtu kňazov (aj keď ako fenomén, ktorý určite nebol zanedbateľný sa k tomu vyjadrovali ľudia a rôzne zhromaždenia už od roku 60 nl., čiže úplne nad tým mávnuť rukou sa nedá).

Čo ja viac považujem za škandalózne je to, že tieto prípady sa ututlávali a tutlú sa dodnes a majú to na svedomí cirkevné autority na rôznych úrovniach (až po naozaj vysoké úrovne), ktoré pedofilmi zjavne nie sú.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

seth82 - nemám šancu na všetko reagovať a veľa otázkam ani nerozumiem čo chceš vlastne odo mňa vedieť ...
Aj to je možné , že sa v tom pekle obaja stretneme ... Psina by bola keby som ťa tam nenašiel :lol:
Máš pravdu , že som si to mohol odpustiť , ale chcel som ťa hlavne upozorniť , že aj na teba môžu platiť tie slová Ježiša Krista
Len tak medzi rečou: Mám takú otázku. Čo ak by vznikla vojna a vás povolajú, boli by ste ochotní zabiť človeka?
Ja by som to nedokázal. A určite by sa našlo strašne veľa neveriacich , ktorí by to tiež nedokázali aj napriek tomu , že v Boha neveria.
Len tak medzi rečou 2: Druhá otázka. Veríte v očistec?
Verím , no a ?

MIRV - neviem po anglicky , takže nerozumiem čo tam rozprávali , ale dávať tu ako nejaké dôkazy Yuotube je smiešne.
To že Pápež nič nerobí proti pedofílii a , že sa snaží ju ututlávať , je klamstvo ľudí ktorí sú zaujatí voči katolíckej cirkvi. Je stará nacistická poučka , že "1000-krát opakované klamstvo sa stáva pravdou". Keby to bola naozaj pravda , tak médiá sa toho držia a stále o tom píšu. Tak ako sa tá bublina rýchlo nafúkla , tak aj rýchlo spľasla. Prečítaj si toto :
http://tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20100412046

A ešte jedna poznámka , zdá sa to možno pomalé ako sa postupne vyšetrujú tieto prípady , ale pápež predsa nemôže behať po celom svete a vyšetrovať jednotlivé prípady ako inšpektor Derrick. Pápež je informovaný len o tých najvážnejších prípadoch. Treba si uvedomiť , že tých prípadov bolo po celom svete nahlásených okolo 5000 (slovom päťtisíc). Nie je v silách jedného človeka to vyriešiť. Naviac všetko ešte komplikuje prezumpcia neviny. Hlavnú úlohu pri vyšetrovaní týchto prípadov , by mala mať polícia a súdy , nie pápež.

To že niekoľký biskupi kryli alebo sa snažili ututlať takéto prípady , je si myslím príkladom zlyhania jednotlivcov. Už ani jeden z nich nie je vo funkcii. To , že nikto z nich nesedí vo väzení kôli zatajovaniu zločinov je chyba štátu , že má zákony také aké má. Premlčacia doba , staroba a podobné nezmysly. V súčastnosti je v móde chrániť zločincov a ich práva. Veď vidíme čo sa robí na Slovensku. Napríklad krádež do výšky minimálnej mzdy je len priestupok ... Ale to už patrí do inej témy.
hughito
Redeemer
Redeemer

ramaya: S tebou sme toto ešte neriešili: myslíš si, že sa ateista dostane automaticky do pekla, keďže je ateista ?
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ježiš mu odpovedal: „Ja som cesta, pravda a život. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa.

Povedal im: "Choďte do celého sveta a zvestujte evanjelium všetkému stvoreniu. Kto uverí a bude pokrstený, bude spasený. Kto však neuverí, bude odsúdený."

To čo si ja myslím sa rovná nulovej dôležitosti. Konečné slovo kto sa kam dostane má Boh.
Nikto nevie ako to presne je v nebi a kto tam všetko je, ani tí najväčší svätci to nevedeli.

Toto je oficiálne učenie katolíckej cirkvi :
"Každý človek hneď po smrti dostáva večnú odplatu vo svojej nesmrteľnej duši na osobitnom súde, ktorý stavia život človeka do vzťahu s Kristom:
1. / alebo prejde očisťovaním (očistec)
2. / alebo hneď vojde do nebeskej blaženosti, (nebo)
3. / alebo sa hneď naveky zatratí." (peklo)

Rubiki - nemusíš sa báť , že by si sa pomýlil pri výbere toho správneho náboženstva ak budeš postupovať podľa toho návodu z predchádzajúcej strany. Radšej to odcitujem celé :

Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám! Lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde, a kto klope, tomu otvoria. Ak niekoho z vás ako otca poprosí syn o rybu, vari mu dá namiesto ryby hada? Alebo ak pýta vajce, podá mu škorpióna? Keď teda vy, hoci ste zlí, viete dávať dobré dary svojim deťom, o čo skôr dá nebeský Otec Ducha Svätého tým, čo ho prosia!" (Lk 11, 9-13)
hughito
Redeemer
Redeemer

Z toho, čo si napísal vyplýva, že ateisti budú odsúdení a teda skončíme v pekle. Len plač a škripot zubov.. :)
Napísať odpoveď