DDR3 namiesto DDR2
DDR3 namiesto DDR2
Zdravim, kupil som si DDR3 ramku, bohuzial som zistil ze do mojho pocitaca ide DDR2 (som kkt) Myslite ze mi v obchode vymenia tu DDR3 za DDR2 s priplatkom, alebo vratia peniaze ?.. pytam sa pretoze som uz ten obal otvoril cez ktory bola ta nalepka,pecat. Mate s niecim takym skusenosti ? ak ano podelte sa 
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: DDR3 namiesto DDR2
Do 7 dní máš čas. Vymenia a musíš doplatiť.
takze aj s tym za je pecat pretrhnuta hej ?
Pokiaľ ide o normálny obchod, s ktorým sa dá baviť na úrovni, tak by ti to mohli bez problémov vymeniť.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ak neprešlo 7 dní tak ti to vymeniť musia aj keby si ten obal rozstrihal na kúsky a poslal im to v bublinkovej fólii.
-
Michaelo
Hardcore addict
Hmmm výmena tovaru by mala platiť všade ale istý si nie som. Lebo v kameňáku si to môžeš otestovať.
Kamenak nemusi vymenit ale este som sa nestretol s obchodom kde prides a slusne vysvetlis co sa stalo tak vymenia. Prinajhorsom ti vratia peniaze len s podmienkou ze novu RAM kupis u nich
otvorením obalu súhlasíš s obchodnými podmienkami. ak si spravil chybu, je to tvoj problém. obchodník to môže akceptovať, ale nič ho nezaväzuje k tomu, že musí. prečo by ti mal veriť, že mu vraciaš ram ok, len ti nesedí? prečo by si nemal myslieť, že sa ho snažíš oklamať vrátením (napríklad) ram odpálenej neodborným zásahom, inštaláciou? myslíš že je jeho povinnosť toto dlhé hodiny testovať a na vlastné náklady?
-
Michaelo
Hardcore addict
Aké dlhé hodiny pre boha? Vloží RAM, zapne MEM TEST a za 10 min (aj s montovaním) vie či je všetko OK.
Zasa kraviny netrep. Pri kamennom obchode ti to vezmú ak je normálny predajca. Keby že to chceš vrátiť a chceš € s5 tak to je jedno no ty to chceš len vymeniť
Zasa kraviny netrep. Pri kamennom obchode ti to vezmú ak je normálny predajca. Keby že to chceš vrátiť a chceš € s5 tak to je jedno no ty to chceš len vymeniť
vieš expert, RWM nie je vysávač. pre dôkladné otestovanie napr. cez memtest treba spraviť aspoň 3-4 prechody. a to trvá a trvá.
za 10 minút tak otestuješ s prepáčením prd.
k tvojej poznámke o normálnom predajcovi: máš osobnú skúsenosť?
k tvojej poznámke o trepaní kravín: nezačínaj flame!
ale ak si presvedčený o svojej pravde, neberiem ti ju. ale zase - nemal by si upierať mne môj názor
cez osobné výpady.
za 10 minút tak otestuješ s prepáčením prd.
k tvojej poznámke o normálnom predajcovi: máš osobnú skúsenosť?
k tvojej poznámke o trepaní kravín: nezačínaj flame!
ale ak si presvedčený o svojej pravde, neberiem ti ju. ale zase - nemal by si upierať mne môj názor
cez osobné výpady.
-
Thommas
Addict
Ak sa nemýlim, do 7 dní môžeš tovar vrátiť bez udania dôvodu.
cez netshop. to nieco svedci o serioznosti a kvalite tovaru netovych obchodov.
v kamenakoch musi byt neporuseny obal. a to je spravne.
v kamenakoch musi byt neporuseny obal. a to je spravne.
-
Grim
Darca
...ale zabudol si dodať, že musí byť v pôvodnom obale...
je v povodnom obale neni poskodena, neni odlepene nic, len je pretrhnuta kingston nalepka co je cez cely obal... napisal som im mail tak som zvedavy.
prave ta "kingston nalepka" je pecat.
ale zelam ti vela uspechov.
ja som napisal, ako to vidim ja a aka je prax.
nijake reci o serioznych predajcoch. totiz - pojem "seriozny kseftar" je blbost ako voda v kosi.
ale ako som napisal v druhej vete...
ale zelam ti vela uspechov.
ja som napisal, ako to vidim ja a aka je prax.
nijake reci o serioznych predajcoch. totiz - pojem "seriozny kseftar" je blbost ako voda v kosi.
ale ako som napisal v druhej vete...
lokkju.. máš skúsenosti s tým vracaním tovaru? Napr. ja keď kupoval pred pár rokmi foťák, kúpil som si s ním aj SD kartu, ktorá bola akosi nekompatibilná s foťákom (nesedelo tam SD a SDHC).. zistil som to samozrejme až otvorením a založením SD karty do foťáku. Akonáhle som to zistil, šiel som nazad do obchodu, vysvetlil, čo je vo veci.. a chlapík bez akéhokoľvek reptania vzal inú SD kartu, otvoril, vyskúšal vo foťáku, či ide.... nešla... tak vyskúšal ešte jednu... a tá už išla....... doplatil som pár Sk... a všetci sme boli spokojní. Čiže len kvôli mne zrazu mali v obchode dve otvorené balenia s SD kartami. Toť moja skúsenosť.. konkrétne Datacomp na Hlavnej v KE.
Všetko závisí od konkrétneho obchodníka, zbytočne tu budeme polemizovať...
Všetko závisí od konkrétneho obchodníka, zbytočne tu budeme polemizovať...
brm presne v datacome som tu ramku kupil iba na Tomasikovej. Tak dufam ze koli mne budu mat 1 ramku otvorenu na predajni ;D
brm
samozrejme - od pripadu k pripadu. reklamoval som x krat tovar v agem, a poviem ti: niekedy to vymenili bez problemov, niekedy som cakal na reklamaciu aj mimo zakonny limit - 30 dni. obcas som mal z toho pocit, ze to zavisi od toho, ako sa dotycny, preberajuci reklamacie vyspal.
no v tomto pripade je to citliva zalezitost - poruchy ram su obtiazne testovatelne. takze to zavisi od toho ako sa predajca zachova a tiez od toho, co je to za kseft. ak sa jedna o maleho solichara, bude ti odporovat a vyuzije vsetky moznosti ako ti to zneprijemnit. pretoze ma maly obrat a toto mu sposobuje nemale problemy.
ale v pripade velkoobchodu (ako som napriklad uviedol agem, ci alza, pripadne v minulosti libra) existuje moznost nerobenia obstrukcii z ich strany, pretoze test a nasledna reklamacia od ich dodavatela ich stoji viac casu a penazi ako vymena bez problemov. takze neviem - snad fakt od pripadu k pripadu.
samozrejme - od pripadu k pripadu. reklamoval som x krat tovar v agem, a poviem ti: niekedy to vymenili bez problemov, niekedy som cakal na reklamaciu aj mimo zakonny limit - 30 dni. obcas som mal z toho pocit, ze to zavisi od toho, ako sa dotycny, preberajuci reklamacie vyspal.
no v tomto pripade je to citliva zalezitost - poruchy ram su obtiazne testovatelne. takze to zavisi od toho ako sa predajca zachova a tiez od toho, co je to za kseft. ak sa jedna o maleho solichara, bude ti odporovat a vyuzije vsetky moznosti ako ti to zneprijemnit. pretoze ma maly obrat a toto mu sposobuje nemale problemy.
ale v pripade velkoobchodu (ako som napriklad uviedol agem, ci alza, pripadne v minulosti libra) existuje moznost nerobenia obstrukcii z ich strany, pretoze test a nasledna reklamacia od ich dodavatela ich stoji viac casu a penazi ako vymena bez problemov. takze neviem - snad fakt od pripadu k pripadu.