online stratégia

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: online stratégia

Príspevok od používateľa BX »

javatar napísal:ak nemas dostatocne skusenosti s programovanim tak hra nie je dobry napad
S týmto nesúhlasím. Hra je tá najlepšia vec, na ktorej sa aj normálny (veľkým vládnúcim CPU neobdarený) človek naučí programovať.
Presne totiž vieš, čo chceš robiť, alebo aspoň ako chceš postupovať a veľmi rýchlo dosahuješ badateľné výsledky, ktoré vyzerajú byť užitočné a hlavne nejako vyzerajú. Nemáš pocit, že robíš furt to isté a naopak, vždy máš pocit, že napreduješ.
Síce je možné, že ja hry beriem rovnako, ako ty javu :D Takže to možno znie totálne subjektívne. Ale snáď nie...
ServerApp
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ServerApp »

tomas898 napísal:inak,pre tvoju informaciu:moju karmu si mozes znizovat kolko chces,je mi to jedno.karma ma nezaujimala ani pred tym,nebude ma ani teraz. jedno,vidim ze s ludmi ako si ty sa neda poriadne ani pisat.svoje hodnotenia o uzivateloch tohto fora si nechaj pre seba,naco to sem musis vypisovat?to sa fakt tak nudis?a neviem,odkial si nabral ze "rady neberiem vazne"....no coment....a vyviest ma z omylu sa da aj normalne,nie len tym tvojim spôsobom.inak vsetky temy (cest vynimkam) koncia hadkou (fuuuha,ani neviem preco). "Nevykrúcaj sa" - a co sme tu,na sude?ze sa nemam vykrucat...no uz jedno,toto forum uz necham tak,lebo vidim, ze uz odtialto nic normalne nedostanem
BTW:nemusis uz odpisovat,ze aky som sprosty,atd. .... aj tak by ma to neprekvapilo,keby to bol tvoj nasledujuci tah...pre mna toto forum sotva uz bude mat osoh,no pre ostatnych to bude mozno zdroj novych informacii...ahojte
Prepáčte, že vás ostatných ignorujem, no mám pocit, že tu by sa hodilo niečo viac.
Veľmi zaujímavé. Vlastne, rád by som podotkol, že takýchto príspevkov som už videl hojno. Jeden bol v tej veľkej téme o náboženstve, Ďalší bol od niekoho, kto chcel urobiť operačný systém... Zaujímavé.
Taktiež nepochopil, že tú poslednú vetu som mu neísal pre to, aby som naňho útočil, ale pre to, lebo je to tak trochu slušnosť.

//autoeditácia príspevku (19 Dec 2011, 17:41)
BX napísal:ServerApp ale čo je veľa, to je veľa!

Ak chceš reagovať na tému, tak reaguj. To si spravil náhodou dobre. Kým si nezačal písať o tom, aký si najväčší kráľ, všetko vieš najlepšie a všetkých vyvádzaš z omylu.
Tvoju podrobnú analýzu príspevku, to snaď nemyslíš vážne?! Písať niekomu o tom, čo ako myslel? Tak snáď ja viem najlepšie, ako som čo myslel a keď chceš niečo opraviť, tak oprav. Ale sakra nie každé jedno slovo, každú čiarku a predložku (Čakal som, kedy sem prídeš s grafickým syntaktickým rozkladom a analýzou všetkých vzťahov a morfém slov)

Ak si presvedčený, že máš pravdu ty, ty a nikto iný len ty, tak buď. Ale neťahaj to tu do SPAMu. Napíš radšej autorovi SS s tým, aký si kráľ kráľov kráľ kráľ kráľ, nech ťa môže kľudne odignorovať.
No. začnem od konca.
Vieš použíť flash ako serverový script?
Tú odbornú analýzu som nemieril na autora, ale na hwipa. Dnes ráno sme sa pekne porozprávali, a celkom nám to šlo. Zaujímavé. Zdá sa mi, že dotknutý si tu ti, a nie hwip.
Ja som nenapísal, aký som najväčší. Trochu som sa naňho hneval. Snažil som sa mu povedať, že sa do toho veľmi nerozumie. Čo sa týka vety "Ja som ťa vyviedol z omylu", to bola narážka na jeho príspevky, kde hovoril o tom, že ON ďakuje, ON si myslí, ON chce, ON vie a pod. To si zrejme nevycítil, ale ja ti to nezazlievam. Nechámj to tak, aby som to (ako si povedal) nezatiahol do spamu, veď téma je už vyriešená. Chlapec sa registroval na jakpsatweb (a pridal by som tam aj to pcforum).
Tam mu dajú. Vlastne už nie. Myslím, že má niečo v koši, ale to len myslím.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

BX napísal: S týmto nesúhlasím. Hra je tá najlepšia vec, na ktorej sa aj normálny (veľkým vládnúcim CPU neobdarený) človek naučí programovať.
Presne totiž vieš, čo chceš robiť, alebo aspoň ako chceš postupovať a veľmi rýchlo dosahuješ badateľné výsledky, ktoré vyzerajú byť užitočné a hlavne nejako vyzerajú. Nemáš pocit, že robíš furt to isté a naopak, vždy máš pocit, že napreduješ.
Síce je možné, že ja hry beriem rovnako, ako ty javu :D Takže to možno znie totálne subjektívne. Ale snáď nie...
hmm... az na to ze kym dotiahne do konca BBG strategiu tak narazi na tolko veci, ze sa mu to pravdepodobne znechuti...
ServerApp
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ServerApp »

Čo sa týka tejto veci, tak s tebou súhlasím. Myslím, že pocit je to, čo ťa v programovaní môže odkloniť od správneho smeru .Máš pocti, že napreduješ, no v skutočnosti to tak nie je, a to rozhodne nie je dobré. Niekde budú také veci, ktoré človek nebude vedieť prekonať, a tak sa to (presne ako povedal javatar) človeku znechutí.
(Už je večer, takže sry za to nie je, nie je....)
BX
Addict
Addict

javatar napísal:]hmm... az na to ze kym dotiahne do konca BBG strategiu tak narazi na tolko veci, ze sa mu to pravdepodobne znechuti...
Noa? A to ho pri iných aplikáciách nečaká? Nech človek programuje čokoľvek, ak ho to znechutí, tak hold smola - Nech začne študovať dejiny, alebo architektúru :)
Tých "budúcich programátorov" to síce znechutiť môže, ale poučia sa a začnú robiť na niečo inom, lepšom, zložitejšom (alebo jednoduchšom, ak si odkúsli veľa)
Hovorím z vlastnej skúsenosti. Ja mám niekoľko rozrobených hier a k nim gamedesign aj nejaký ten náčrt engineu. Niektoré ma ale omrzeli, na iné neostal čas a prostriedky no a niektoré to dotiahli až dokonca :)

Tu je to síce už skôr o sympatiách. Keď niekto robí internetové aplikácie v jave, tak pre hry nemusí mať toľko pochopenia :D
Autor ale chce začať hrou a ja hovorím, źe to určite nie je zlý začiatok.
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

Ak autor chcel onlineovku len pre jednoduchosť, tak by som skúsil XNA.
Síce C++/C# nie je na začiatočníka až také jednoduché ale algoritmy sú ťažšie:)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

jojinkho napísal: ...ale algoritmy sú ťažšie:)
what? algoritmus je postup pri riešení problému, a tento postup zapisuješ pomocou programovacieho jazyka. Ja ani len netuším s čím si to ty pletieš.
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Tvorba algoritmov tak si chcel vidieť napísané?
BX
Addict
Addict

Obávam sa, že teraz si to napísal ešte nepresnejšie :P

Tvorba algoritmov sa naučiť(rozumej "biflovať") nedá. Dajú sa ešte naučiť algoritmy (sortovacie algoritmy, triediacie algoritmy/metódy, nejaká práca so stromami atď)
Každopádne o tomto by sa dalo polemizovať a rozoberať to ServerApp-štýlom. Zhodnime sa na tom, že jazyk a algoritmizácia sú dve úplne odlišné veci a preto by sa nemali porovnávať :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

BX napísal:Autor ale chce začať hrou a ja hovorím, źe to určite nie je zlý začiatok.
Pokial je to hra na typ hladanie min tak urcite nie. Navyse autor tu nikde specifickejsie svoje skusenosti neuviedol.

Chapem o co ti ide a skratka mame rozdielne nazory.
dykeer
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dykeer »

harrison314 napísal: pre profesionala nie
Profesionál si spraví vlastné CMS. 8)
jojinkho
Medium Star
Medium Star

BX napísal:Obávam sa, že teraz si to napísal ešte nepresnejšie :P

Tvorba algoritmov sa naučiť(rozumej "biflovať") nedá.
Z časti sa naučiť dá. Povedal by som, že je k tomu potrebná logika. Čím viac riešíš problémy tým sa viac učíš, samozrejme že dotyčný musí byť schopný.
Komu nejde asi ani nepôjde, komu ide musí sa zlepšovať.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Naučiť sa písať (rozumej vymýšľať) nové lepšie algoritmy, je ako naučiť sa nádherne kresliť. To sa nedá, to musíš mať vrodené. techniku možno zvládneš ale budeš sa opičiť a nebudeš vedieť improvizovať.
Napísať odpoveď